418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• exoterm
    Az a megnyugtató, h a toronyforgatásos történet bl10 ellen nem sokat használ :D Sassal teszteltük, viszont az elforgatott testet képtelen átlőni még a bl10 is.
  • Adjunktus
    "ha jól eltalál"
    Na ez az!Ha én jól eltalállak az Objectel 5x egymás után,akkor lefosod a vádlidat.
    Na de mi arra a garancia,hogy én kényelmesen,precízen célozva le tudok adni rád 5 lövést,úgy hogy közben én sértetlen maradok?
    Ugye,hogy semmi?
    Ha te is lősz rám,akkor én dobom fel a pacskert hamarabb.
  • nobodyattis
    lassan 5 hónap után hogy megvan a maus vagyok annyira gyakorlott hogy eltudom forgatni a tornyot lövés elöl így 10 ből 7-8 lövés pattan de de még így is beesik egy pár nagy találat és nem kell hozzá arty egy T 30 as ha jól eltalál 1000-1200 hp leszed egy lövésből nem egyszer fordult elő már
  • Adjunktus
    Vagy vihogd ki magad,aztán írd le.Vagy írd le aztán vihogj,vagy vihogás közben írd le...
    tök mindegy
  • Adjunktus
    Akkor ne vihogj rajta,hanem írd le,hogy mik a hibák!:D
  • Plata
    Jaa még annyi,a magyarosításban néhol olyan poén hibák vannak.
  • Plata

De szar meccs volt,2 spg meg pár hülye jobboldalt a hegyek közt elment rusholni,az ellenség meg másik oldalt bejött és mindenkit szarrá lőtt.Egyedül védtem az artyt.
  • ilsalon
    Tegnap volt az első csatám KV3-mal, ahol végre nekem ítélte meg a nagy és bölcs szerver a "mindent rejtő bokor" varázslatot.

Mentem egy erdő felé és be akartam állni egy bozótba, hogy onnan figyeljem a történteket, mire vagy öt heavyt megláttam 50-100 méteren belül. Ijedtemben durr az egyik KV3-ba. Mondom magamban vége is a dolognak, mert nincs fedezék sehol. Mocorogtak egy kicsit a lövésre, de semmi válasz. Második lövés durr. megint mocorognak, közelebb jönnek, de semmi válasz. Harmadik lövés, KV3 elfüstöl. Na ekkor már felbojdúltak és jöttek kigyomlálni a bokorból. Öt lövést le tudtam adni és háromig azt sem tudták hol vagyok, pedig 50m-re volt a legközelebbi ellen. Tízből egyszer nekem is bejöhet a bokor.
  • exoterm
    Hmm, ez a game.worldoftanks.com/accounts/ oldal nem túl naprakész... vagy én vagyok skizó és soha nem volt is7-em O_O
  • AirborneRanger
    Jó is bizony, bár amíg az m3on átjutsz, az kínszenvedés lesz. De utána megérdemelt jutalmad lesz a 105milis howitzer ágyúja, amivel nem nehéz 1lövéses killeket összehozni a saját tierjében. De max 2ből meg van midnen, akár kv is. Hátránya, hogy lassan tölt, és kibaszott pontatlan. Közel kell vele menni. Legutóbb egy IS3-at mentettem meg egy kt-től 23%on volt, oldalba kaptam, az meg bumm. Hálálkodott is a csávó rendesen, onnantól kezdve védte a picsámat :D
  • lammaer
    Kivéve én :)

Még mindig a sugárágyún élvezkedek, az US heavy tankok a kedvenceim... kukucskál, bizva a turretjében, jön a kis sutyi T8 TD azt DURR :)
    Olyan jó nézni ahogy utána még a fejecskéiket is próbálják eldugni előlem.... csak sajnos a második lövés után már csak exit battlét nyomhatnak. Muhahahahaha :)

Különben azt még mindig nem értem, az emberek miért nem töltenek automatikusan HE-t az US heavyk láttán. OK, az első még lehet AP, mert hát be volt töltve, lőjük el miden mindegy alapon, de hogy a többi miért az...
  • Ulvar
    Ez a T29 akkora OP még mindig...úgy pattognak le rólam emberek hogy ihaj :D.
  • Adjunktus
    Na egyenletek nélkül.:D
    A Maust nagy távolságból max artyval lehet jelentősen leamortizálni.Normál hk löveggel a gyenge pontjait kellene célozni,de a távolság miatt ez nem nagyon fog sikerülni.Viszont mivel a Maus lövege effektíve a leggyengébb,ezért abból a távolságból ő sem lesz feltétlenül eredményes.Itt jegyzem meg,hogy a Maus lövegének még mindig nagyobb esélye van nagy távolságból sebezni a többi verdát,mint fordítva.
    Ezért aztán mindenki igyekszik hozzá közel kerülni.A menetszél sem fogja kikezdeni a mellkasunkat,mert a Maus nemigen fog tudni elmenekülni ugye.
    Közelharcban egy rutinos player minden további nélkül tudja sebezni a Maust.Viszont ha a Maus-os kolléga se ma kezdte az ipart,akkor ő is tudni fogja,hogy hová kell lőni.Na ilyenkor jön elő a hp különbség,ami nem a Mausnak fog előbb elfogyni.Van rá egy ezresem.
    Pár csatát lenyomtam már,de még soha nem láttam olyat,hogy 1v1-ben 100% hp-ról indulva lenyomták volna a Maust.
    Álltalában azért füstölnek el,mert ha megjelenik akkor 235-en kezdik el lőni egyszerre minden féle fajta löveggel és gránáttal.Úgy meg azért gyorsan elfogy csóri.
    Ez egy csapatjáték.(mondom én!:D)
    Ha a pro Maus-ost kíséri 2-3 szintén pro heavy vagy médium,esetleg hátulról megtámogatja a csoportot 1-2 TD,akkor bizony a Maus csatadöntő tényező lehet.Ellenben a másik 2 t10-es csak egy erős nagy tank a másik oldalon,amire figyelni kell.
  • erdos
    elbánok én velük csak ne egyszerre jöjjenek
  • exoterm
    Nem! A mausnak alkalmasnak kell lennie rá, hogy egyedül elbánjon mind a 15 ellenséges tankkal! Különben is lassú!!!!!
    ()
  • erdos
    Neked van igazad, 1vs1 ben a maussal nem nagyon kaptam még ki a többi T10 ellenében még így bugos páncélzattal sem. A + 1000 HP rengeteg. Az ágyúja is használható jó kezekben csak tudni kell hova lőni. HE-vel meg lebontani.... hát voltak próbálkozások de nem voltak hosszú életűek. Leszed vagy 5%-ot talán amíg én szépen szétbombázom AP-val. Ha meg 3 tank megy rád tökmindegy miben ülsz, valszeg szétszednek még az IS-7 ben is. A mobilitás hiányzik de cserében egy erődben ülsz.
  • RatBaG #26618
    na ezt tessék alulmúlni!

• atee73
    nem birom , elnezest de itt a mocskos nyugaton nem a sajat szakmamban dolgozom .... evek ota
  • lammaer
    Akkor pedig szégyen és gyalázat, infósként többet várok tőled. Kapd össze magad :)
  • atee73
    Ne becsulj le.... az eggyik informatika, a masikat nem fejeztem be
  • lammaer
    Még jó hogy CS-ben meg Quake1ben nem számolgattál ilyesmit, mert ott konkrétani nincs lepattanó, páncélzat és egyebek.

Ebben a játékban viszont számít, ha mondjuk a Tigrisnél ferdén állsz szembe az ellenséggel, mig az IS3-nál ugyanezt nem célszerű megtenni.

Milyen diploma? Bölcsész? :D
  • lammaer
    Mondjuk innen lehet tudni...

effective armor
  • atee73
    Nem
    a kodos albion
  • atee73
    Nem azert mondtam,de honnan tudod hogy a fejlesztok ezt hogy szamoljak ,hat miert kell ennyire komolyan venni?? nem ertem, en jokat szorakozok rajta,ha vesztek/ha nyerek ,es nem akarok senkit megbantani de az esetek nagyreszeben ha tulsagosan hamar kilonek rajovok hogy en voltam a marha. Nem vagyok benne a top 100ban ,vivtam 1200-1300 csatat , kilottem kozel ugyanannyi tankot ,es elegedett vagyok.
    Valszeg bennem van a hiba, Amiota az eszemet tudom jatek manias vagyok DE a quake 1-nel sosem szamoltam ki hogy a rocket jumpnal realis szogben repult e az ember vagy nem,vagy a counter strike-ban a dust-on hany meterrol kaptam a headshotot, avagy hany meterrol adtam.
    De asszem a kovetkezo eletemben megteszem...
  • Renegade
    :-))

Skandinávia?
  • lammaer
    Az egyenletektől igen messze van az, hogy egy számot elosztunk egy másik szám cosinusával :)

Maró gúnyt képzeld hozzá :D
  • atee73
    Huhh sracok, ti urhajosok vagy elmeleti fizikusok vagytok? ropkodnek az eggyenletek csak kapkodom a fejemet... hat ez egy jatek, hogy az a nagy magyar isten aldjon meg mindenkit. Hat mondta a fejlesztok kozul vki hogy ez egy hardcore szimulator? es ezen fogjak kikepezni a nato elite tank parancsnokait? Efektiv pancelvastagsag, dolesszog? legkozelebb valaki benyalazza az ujjat es feltartja a levegobe es azt mondja "hogy a szelirany es a paratartalom miat ennek sebeznie kellett volna vagy mi"
    Alapvetoen eddig inteligensnek tartottam magamat(van egy es fel diplomam), de megkellet innom egy halom sort hogy lehiggadjak es utana keresgeljek mindennek. Sracok ne csinaljatok mar ezt velem lecci
    ket napig olyan volt a topic mint a csernusnak vmi showja, most valtas tortent olyan mint Stephen Hawking egyetemi eloadasa.

Bocsi hogy kiakadtam... lehet anyazni...ha esetleg valaki meg akar verni kotelessegemnek erzem kozolni hogy 1900km-re vagyok Budapestol...
  • davidbog
    Ahogy jelennek meg majd az új tier 10-es gépek valószínűleg változatnak majd a Maus értékein is, talán még az IS-7-esén is.

A Löwe tornya erős lesz szemből. A test már annyira nem, 140 mm vastagságú és a képek alapján 35-40°-os döntöttsű a homlokpáncélja. Összességében kicsit erősebb mint a KT teste. Talán IS-3, KT keveréke lesz a páncélzat terén.

A 15 cm L/38 lehet hogy pontatlan lenne, de a képeken nem az az ágyú volt rajta. Valami hosszú 10,5 cm-es lehetett a képeken. Valószínűleg valami L/70 körüli. Mivel korábbi mint a KT-n, VK4502-n lévő 10,5 cm L/68 ágyú én egy kicsit gyengébbre csinállnám a Löwe ágyúját, mint az említett 10,5 cm-est.
  • Renegade
    legyen igazad :-)

a logika azt diktálja, hogy a fő ágyújának csökkenteni fogják a ROF-ját (2 ágyú), plussz ha sok jó pilóta lesz, akkor nagy lesz a hiszti és kap némi HP nerfet.

a Löve lehet még egy érdekes elgondolás, a páncél kialakítás miatt a tornya ennek is szívós szemből, viszont a 150 L/38, hát a játékot figyelembe véve szvsz pontatlan lesz

• davidbog
    Szerintem a későbbiekben a Maus lesz a legjobb tier 10-es. A nagy élete hatalmas előny lesz a javított páncélzat esetén. Mondjuk a tohonyasága miatt stratégiailag nem ér olyan sokat támadásoknál, mint a többi tier 10-es.
    Ugyan még lesz 3 tier 10-es, de a valós értékek alapján egyik se olyan amitől elájulnék.

Egyedül az M103-ra vagyok kiváncsi a 120 mm M58 ágyúja (feltéve ha ezt kapja meg) és a jó ballisztikai kialakítású páncélzata miatt.
    Az AMX-50-100 elég elcseszett egy gép volt, a WoT-ban a páncélzata max tier 9-esnek menne el, de inkább tier 8. Szerintem ronda is.
    Az E-100 meg egy jobb mozgékonyságú és kicsit erősebb páncélzatú VK4502, aminek legalább középen van a tornya. Ja és a nagy damege, penetration mániásoknak tetszeni fog a 150 mm-es ágyúja.
  • Imation
    Nem értem hogy tier 9 es top tankok miért akarnak áttörni azon a tetves völgyön lakeville -nél. 80% ban az ilyen csatáknál csak mészárlást látok, most 15:1 re kaptunk ki.
  • Ry0K3N
    Állítsd át akkor, van vagy 20 féle.
  • Plata
    Akarok ilyen célkeresztet,volt régen egy tankos játékom,talán még valahol megvan,abban M1 ambramsal kellett menni,abban volt ilyen a célkereszt.De akkor is tetszik.
  • davidbog
    Kár hogy nem lehet tudni, hogy melyik lövedéknek mennyi a normaizációs értéke. Szerintem a lövedék érkezési szögét is számolja. Bár ezt még senki nem erősítette meg. Mivel úgy tűnik működik ez a test beforgatása dolog, ezért úgy gondolom, hogy valószínűleg számol vele a WoT motorja.

A KT-nél az 50° a függőlegeshez képest van mérve, de jól számoltál, mert a függőlegesnél kell a koszinusszal számolni. :)
  • Renegade
    jeee, thx :-)
  • Eagle16
    Először is kell a döntöttség mértéke a vízszinteshez képest. (pl. KT frontja: 50 fok Ennek kell venni a koszinuszát: 0,642

Ezzel 0,642-vel kell elosztani a tényleges vastagságot (150mm), és megkapjuk a KT frontpáncélzatának effektív vastagságát, ami: 234mm

A játékban az ágyúknál van egy normalizációs érték (5-10%), azaz ennyit le kell venni a valódi döntöttségből. KT esetében 10%-al számolva az effektív vastagság így lecsökken: 212mm-re.

Az összes többi tanknál így kell számolni. Azt sajnos nem tudom hogy melyik ágyú milyen normalizációval bír, 5 vagy 10%-al.
  • Renegade
    végignyálaztam hivatalosat is, ott is mi megy (ugyan ez) :-)

úgy láttam, hogy az általános vélemény a tiedet osztja (most szar, de javítás után pari), sőt én még azt is megkockáztatom, hogy az egérke a teljes pompájában (javított páncél + tücsük pöcs ágyú) profi pilótával fájdalmasan kemény ellenfél lesz.
  • Eagle16
    Te valamit nagyon elnéztél.

Az Is-7-nek 5-ös ROF-ja van kereken. (és most számold ki a DPS különbséget)
    Maus pen.-je 246mm. Egál??? Ez 14mm különbség, ami rohadt sokat számít.

A páncélzatot meg nem illik csak számok alapján összehasonlítani. A számok alapján egy Tigrisnek erősebb a páncélzata mint egy Párducnak, mégis a Párduc páncélzata a hatékonyabb.

A furcsa páncélzatról meg csak annyit, hogy Pagorkin csüngtem lefelé a domboldalról és 3-ból 3 gránát pattant le az IS-7 TETEJÉRŐL. Nem az oldaláról, a tetejéről. (PII 105-ösével)
  • davidbog
    Már megint Maus vs IS-7. :D

Összességében szerintem is a Maus a legkevésbé ütőképes. Főleg a lassúsága miatt. A hibás páncélja miatt szerencsére lehet sebezni. De ha javítják akkor, akkor nehéz lesz sebezni:
    A lövegpajzs 460 mm körül lesz. Átlőhetetlen.
    Az front alsó része 200 mm, ráadásul 55°-os. Problémás a átütni a nagy többihez nagy géphez képest.
    A homlokpáncél már most se átlőhető a több mint 400 mm-es effektív vastagságával.
    Ha az oldalát az ígéretek szerint csinállják meg, ami szerint ugyan marad 100 mm az alsó rész, de csak lánctalp sérülést lehet ott okozni, HP veszteséget nem, akkor az is erős lesz. A 185 mm-es terület is elég erős. Ha ezt beforgatják szinte nehéz lesz átlőni.
    A torony oldala is 210 mm vastag, ez is döntött, 60°-os. Ha nem merőlegesen lőnek rá ezt is pattogni fog.

Gyenge pontnak marad a hátulja, de messze a legjobb ott is. Illetve a remény, hogy a torony elejét olyan szögben éri a lövedék, hogy az íves részre pont merőlegesen csapódik be. Na erre kicsivel több esély van, mint az, hogy pont a lövegcsőbe lőjjön bele valaki és sérül. (Az IS-4, IS-7 így sebezhető a lövegpajzs környékén, olyan kevesebb mint 10 méterről.)

Aki most nem tudja legyűrni vagy elég rendesen lesebezni a Maust tier9 vagy afeletti géppel, az jobb ha menekülőre fogja majd a javított Mausal szemben. Jelenleg csak tapasztalt játékos irányítása mellett nagy kihívás.

Az ágyúknál az a szép, hogy se a 12,8 cm-esé se a 130 mm-esé nem valós adat. Szerintem elég az a 246 mm a 12,8 cm-esnek, főleg ha javítják a Maus páncéljának a hibáit. A +20 sebzés a 130 mm-es javára ekkora értékeknél semmi. Sokkal többet számít ha nincs szerencséje valakinek és a szórás miatt -15%-ot kap. A tűzgyorsaság szintén jó. Ha reálisabbra csinállják, akkor a német mániások sokat hisztiznének. :D

A láthatóság sokat számít. A Maus esélytelen ebben, ezáltal azonnal felfedezik és magára vonja az ellenség tüzét. Ha javítják majd a német tankok láthatógát, akkor is hátrányban lesz a Maus a többi tier10-essel szemben. De érthető hogy miért, de mindenképp jobban jár a Maus ha javítják.
  • Imation
    A dögkeselyű! :) (T20)

Komolyan mondom egészen megkedveltem, kicsit érdekesen kell vele boldogulni de nem rossz.

kép