418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    óh a Krup torony muszájos, hiszen ha hozzák a papírformát, akkor ugye kell a tetejére az a széles kémlelő nyílás, hogy mindenki kényelmesen át tudja lőni közelről, mint a t-29 meg egérke fülek :-)
  • Imation
    „történelmet mindig a győztesek írják” :))
  • Eagle16
    Az.

Más, egy kis MoV sztori.

Múltkor beszélgettünk róla hogy ebben a játékban milyen gyenge pozíció jutott a Jagdpanthernek. A Men of War-ban más a helyzet ezen a téren is :)
    Hat, azaz 6 darab M4A2-es Sherman jött az egy szem általam irányított Jagdpanther ellen és megúsztam egy karcolás nélkül az összecsapást :)
    Az összes lövésük lepattant nagyjából közepesnek mondható távolságról, míg én az összeset egy lövésből szedtem szét, sőt, egy lövésem átment az egyik Sherman-en és a mögötte lévő tankot is elkapta, felgyújtotta a motorját. Na ha ez a WoT-ban is így lenne :)

Ja meg a másik komolyabb ellenfél egy M36 Slugger volt, a 88-as gránát útja így nézett ki: fa kerítésen át--> istálló falán be --> istálló falán ki --> tégla kerítésen át --> M36-os motorterében állt meg :D

• Nazarov77
    Sajnos ez egy homemade kép. A kis képen Henschel torony van rajta a legjobban kinéző E-100 torony persze hogy nem ez lesz majd benne :D Helyette megkapjuk a legundorítóbb Krupp tornyot fejlesztettnek.
    Alap maus torony:
    http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/03-sPanzers/E-100/E-100.htm

Ocsmány Krupp torony:
    http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/03-sPanzers/E-100/E-100%283%29.htm

És a legszebb persze hogy nem ezt teszik be henschel torony:
    http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/03-sPanzers/E-100/E-100%282%29.htm
  • CaRiuS
    valahogy kompenzálni kellet azt h nagyobb :)
  • Gunslinger
    Az tényleg egy decens pukkantó, kár hogy ritkábban lő, mint az L/56.
  • CaRiuS
    Srácok én inkább azzal nem vitatkoznék h a kwk 43 L/71 volt a legtutibb, ő tudhatja magáénak a legmagasabb kezdősebességet, ebből nem nehéz kikövetkeztetni a végeredményt...
  • lammaer
    sérült lánctalppal meg üzemanyagtartállyal kötve hiszem hogy szaladgálsz :)
  • Szakesz
    Utolsó sorok amcsi tankokra vonatkoznak...:)
  • exoterm
    fake
  • a.carkey
    Azért az a 150es irritáló lesz egyeseknek akikre rálő. :D
  • lammaer
    Igen.
  • Barrett 50 Cal
    Nekem az nem tűnik Mausturm-nak a képen:( Olyan mintha egy felturbózott Panther II lenne.Köpeny nélkül sztem így nagyon csúnya:(
  • Renegade
    nyami
  • davidbog
    Az egyik nap erre akadtam a WoT eu fórumán:
    kép

Fogalmam sincs mennyi a valóságtartama. Az E-100 felirat kicsit furcsán néz ki és a 12,8 cm-es ágyú is PaK nem pedig KwK. Ha valóban így lesz felszerelve, akkor a fegyverzet bíztató. A kép alapján tetszik az E-100, jól néz ki köténypáncélzat nélkül. Örülnék ha így nézne ki a csatában is. :)

Más leendő német gépről nem találtam hiteles WoT-os képet.
  • malystryx
    Na, csak panaszkodni kellett, azóta 2 győztes meccs :)
  • Szakesz
    Ilyet nem tapasztaltam, ellenben német tankokban egyszerre lőtték el a lánctalpam és a motorom, ha szerencséjük volt ki is gyulladtam. Orosz mediummal meg minden második körben ellőtték a lőszert és BUMM!

Ehhez képest 14HP-val is vígan szaladgálok a pályán, esetleg besárgul a lánctalp, a rádió vagy az üzemanyag tartály, de egyiket sem tartom jelentős sérülésnek.
  • Imation
    Sajnos még panthert nem volt lehetőségem kipróbálni, amit így látatlanban irigylek tőle az a hosszú 88 as, mert azért az M3-as küzd némi kihívásokkal a pen ben ha heavy-k ellen kell küzdeni.
  • malystryx
    Hát ez nem igaz! Ma 5 meccs ezzel a tróger 3001H-val, mind vereség, az utolsó meccsen már nem 5, hanem 6 modulhiba 1 találattól. Már alig várom, hogy a maradék 3000 xp meglegyen.. Asszem ez egy felejthető tank..

Bezzeg a PzIV-el a sivatagos pályán (sand river) egymagam kicsináltam egy Tigrist, csak 2-en voltunk a pálya azon részén. Csiki-csukival megoldottam, csak 1 találatot kaptam.
  • Dravere
    Nem tudjátok, hogy Április 12-én akkor mindent wipe-olni fognak?
    Köszi a választ!
  • lammaer
    Apropó amerikai tankok - T23 teszt.

Tegnap hirtelen felindulásból Szakesszel elkövettünk egy összehasonlító tesztet T23 vs Panther I között, mivel kijelentettem hogy a T23 a leggyengébb Tier8as med.

Az eredmények:
    - mobilitás: egyértelmű T23 fölény, sokkal jobban kanyarodik és jobban is gyorsul mint a panther. A pantherral nem szabad fordulóharcba kezdeni egy T23 ellen, esélytelen.

- fegyverzet: nagyjából azonos, ha csak simán állva lőttük egymást az nyert, aki előbb lőtt. Ilyen helyzetben szemtől szembe egyik tanknál sem volt lepattanó. Ha a T23 rohangált, akkor a Pantherről több lövése is lepattant.

Páncélzat: ha egymás ellen harcolnak, akkor egyiknek sincs előnye a másikkal szemben, mivel a T23 alapvetően átüti a Panthert szemből is bárhol, a Panther pedig nem kérdéses hogy átüti a T23 üvegtankot.
    Itt a Panthernak akkor jö(het) ki némi előny, ha figyelembe vesszük hogy a csaták többségében lehet(nek) kisebb tankok, akik a Panthert nehezebben ütik át mint a T23-at. Statisztikailag nem látok releváns különbséget az adataikban, de gyakorlatban a Pantherben nincs meg az "engem minden átüt" érzés mint a T23-ban (együtt gyúrom mindkettőt).

Összességében revideálnom kell az álláspontomat, a T23 körülbelül a Panther szintjén van, a kicsit jobb mobilitás szerintem bőven kiegyensúlyozza a páncélzat kapcsán esetleg érzékelhető lehelletnyi hátrányt.
  • lammaer
    "Megbízhatóak" - arra gondolsz hogy az USA medeken még a pocokfingtól ((c) Ratbag) is el megy egy-két modul majd minden bekapott találat után? :)
  • Szakesz
    Személyes kedvenceim az USA tankok. Megbízhatóak, mozgékonyak, viszonylag nagyot sebeznek, pontosan és gyorsan. Már alapon is fun velük a játék, csiki csuki harcra kiválóak és persze a legtöbben alábecsülik őket..., vesztükre.
  • Gunslinger
    Német oldalon eddig a járgányok több, mint felét nem próbáltam még ki, de eddig mindegyikben találtam valami szerethetőt, kivéve a PzIII Ausf. A-ban, azt minden porcikájában utáltam.
  • Faboo
    Érdekes, én a 3001P-t is szerettem. Ezek szerint lehet egy kicsit mazochista vagyok.
  • lammaer
    Ha csak az lenne hogy a Tier9+ tankok tudnák sebezni, nem is lenne gond.
    A baj az, hogy már tier7esek is tudják...
  • a.carkey
    A P2 esetében - mivel T-54 közé basz be, vagy Pershing mellé - nagy a sansz purcanni.
  • lammaer
    Tier9-es tank javítása mindíg költséges, ha meg vesztetek az ugye -50% credit, gondolom ha még lövöldözöl vele, a lőszer sem olcsó.

Persze nyilván sok múlik az emberen is, de a Tier8 fölötti tankokat direkte úgy csinálták hogy ne nagyon lehessen velük keresni. Azok már fun tankok :)
  • Renegade
    atom ágyú nélkül szegény nem ér semmit, mindenképpen kell rá.
    prémium + ügyes játékos bármivel pluszban van.
    Volt egy hét amikr csak p2-vel, meg egérkével mentem, akkor is csordogált a pénz. Úgy emlékszem, hogy egy hét alatt szedtem össze annyit mint farmer tankkal (t5-6) egy nap alatt.

Ha még van mit megvenni, akkor mindenképpen kell legalább 1 farmer tank a gyors pénznövekedés érdekében.
  • marder3
    Sziasztok !

Kérdésem hogy a Panther ll.-vel kapcsolatban mi a véleményetek, deficites-e vagy lehet vele pénzt keresni akkor is ha vesztünk és kilőnek, költséges-e a javítása? Megéri kifejleszteni, a fullos ágyú sebzi a nagy heavy tankokat?
  • Gunslinger
    Ma megint utál a játék, 6 csata, 6 vereség, egy tankot lőttem ki összesen. Tegnap fordítva volt, volt hogy zsinórban 8-szor nyertem, most meg. :-(((
  • erdos
    Nem olyan rossz azért szerintem. Eléggé gyors és jó rajta az ágyú, amolyan üss és fuss tank. Elől van a tornya, jól lehet vele csikicsukizni.
  • Gunslinger
    Stockban majdnem minden járgány szar, szerintem a P van kb. egy szinten a többi nemzet Tier 6-os medjével, de azoknál semmiképp sem gyengébb, a H az igen. A H is egyébként jó lenne, ha még Tier 5-nek számítana, mert tényleg csak annyival több a PzIV-nél, hogy gyorsabb picivel és megy rá 88-as ágyú, de a páncélja viszont szarabb. A fegyverzetét leszámítva igazából egy combos PzIII-nak tűnik.
  • Nazarov77
    Szerintem is jó. 1 hónapja megvettem mert azzal még nem játszottam mert anno wipenál DBig kifejlesztettem a med ágat. Alap nagyon nagy szenvedés mert kell lánctalp meg torony jobb ágyúhoz, de fullon nagyon jó, pénz hozásra használtam és közben 50k xpt szedtem vele össze amit még mindig nem sikerült átváltanom freebe. ( kevés a gold )
  • atee73
    jo neked
  • AirborneRanger
    Fura, én szerettem a p-t, nincsenek vele kapcsolatban negatív élményeim.
  • davidbog
    OFF:

T-43 lőszertől az az érték nagyon sok. A 20 fontos APDS!!-el ~100 mm-es 30°-os páncélt ütött át 1000 yardról.
    Legalább két helyen is olvastam a 90 mm T15E2 ágyú T-43 jelű lőszerének páncélátütését, (lövedék tömeg és sebesség is meg volt adva) : 500 yardon 132 mm, 1000 yardon 127 mm, 1500 yardon 124 mm, 2000 yardon 122 mm 60°-os páncél esetén. (Godolom vízszintestől. Csak annyi volt megadva, hogy 30°, az nem hogy honnan 30°.) Ha ez a valós érték, akkor egyszerűen csak szar.
    Azért azt hozzáteszem, hogy számomra se valami meggyőzőek ezek az értékek. Maguk az értékek kicsik egy L/70-es ágyúhoz. De ami jobban elbizonytalanít, hogy a csökkenés is kicsi.
    A T95 közepes harckocsihoz volt egy jó 90 mm-es ágyú, de azt hiszem az APFSDS lőszerrel is fel volt szerelve. Talán elsőként ehhez volt ilyen lőszer.

Az amerikaiak a 105 mm-es ágyúkkal nem foglalkoztak sokat. Gondolom gyengék voltak. A T54, meg talán a T53 jelű prototípúsokon volt valamilyen 105 mm-es, de az ágyúkról semmit nem tudok.
    A 120 mm-est viszont fejlesztettek, amíg meg nem jelent a brit 105 mm L7-es. A T43 nehéz harckocsiba is szerepelt a 120 mm-es, majd a M103 egy újabb verziót kapott. Ezek egész jó páncélátütéssel rendelkeztek APCBC lőszerekkel is.

Ha éjjelente van időm és energiám, akkor egy excel táblázaton szoktam dolgozni. Amiben a nagy kaliberű ágyúk páncélátütését próbálom meg összeállítani. Mostanában nem tudtam előre haladni, több forrást már nem nagyon tudok felhajtani? (Jelenleg 77 mm-től 152 mm-ig tart a táblázat, a szovjet 85, 100 mm-es ágyúk egyenlőre nem szerepelnek benne.) Vannak jó internetes forrásid?
  • atee73
    egy szakaszban vannak
  • Redmaster
    A csata betöltő képernyőn az emberek neve melletti pajzs meg a szám mit jelent?
  • Oddball29
    90mm t15e2 AP T43-al teszten 7-800 yardon 4 inch (102mm) homogén páncélt ütött át 35 fokban a vízszintestől. 90 mm m3-tól felfelé csak kalkulált adatokkal lehet szakirodalomban találkozni, a lőszereket 105-östől felfelé a háború vége miatt ki sem fejlesztették.

Ez jóval több, amit hasonló helyzetben a 8,8 cm Kwk43 csinált volna, mert az amerikai ágyú AP-je jobban kivédte a döntött páncél hatását. Függőleges páncél ellen némileg erősebb volt a német.

A T15 az a háborúban (egyetlen példányban) bevetett legerősebb harckocsiágyú, pontosabban ágyú/lőszer kombó, mert ágyúk magukban hasonló űrméretnél nagyjából egyenértékűek voltak. Német lőpor viszont hatékonyabb volt.