A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #27678 OFF:
T-43 lőszertől az az érték nagyon sok. A 20 fontos APDS!!-el ~100 mm-es 30°-os páncélt ütött át 1000 yardról.
Legalább két helyen is olvastam a 90 mm T15E2 ágyú T-43 jelű lőszerének páncélátütését, (lövedék tömeg és sebesség is meg volt adva) : 500 yardon 132 mm, 1000 yardon 127 mm, 1500 yardon 124 mm, 2000 yardon 122 mm 60°-os páncél esetén. (Godolom vízszintestől. Csak annyi volt megadva, hogy 30°, az nem hogy honnan 30°.) Ha ez a valós érték, akkor egyszerűen csak szar.
Azért azt hozzáteszem, hogy számomra se valami meggyőzőek ezek az értékek. Maguk az értékek kicsik egy L/70-es ágyúhoz. De ami jobban elbizonytalanít, hogy a csökkenés is kicsi.
A T95 közepes harckocsihoz volt egy jó 90 mm-es ágyú, de azt hiszem az APFSDS lőszerrel is fel volt szerelve. Talán elsőként ehhez volt ilyen lőszer.
Az amerikaiak a 105 mm-es ágyúkkal nem foglalkoztak sokat. Gondolom gyengék voltak. A T54, meg talán a T53 jelű prototípúsokon volt valamilyen 105 mm-es, de az ágyúkról semmit nem tudok.
A 120 mm-est viszont fejlesztettek, amíg meg nem jelent a brit 105 mm L7-es. A T43 nehéz harckocsiba is szerepelt a 120 mm-es, majd a M103 egy újabb verziót kapott. Ezek egész jó páncélátütéssel rendelkeztek APCBC lőszerekkel is.
Ha éjjelente van időm és energiám, akkor egy excel táblázaton szoktam dolgozni. Amiben a nagy kaliberű ágyúk páncélátütését próbálom meg összeállítani. Mostanában nem tudtam előre haladni, több forrást már nem nagyon tudok felhajtani? (Jelenleg 77 mm-től 152 mm-ig tart a táblázat, a szovjet 85, 100 mm-es ágyúk egyenlőre nem szerepelnek benne.) Vannak jó internetes forrásid?