418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Wlanseraf
    Ez olyan óvodás érvelés volt:D
  • TDantes
    De lesz több játékmód! Lesz klánháború, meg még két battle mód! Ezek biztosan lesznek.
  • Gunslinger
    Tényleg nem vágod. Nem a játék a fos, hanem az az egy szem konfigurálhatatlan játékmód! Igenis nagy potenciált látok a játékban és szerintem hiánypótló is.
  • Nazarov77
    Akkora öröm volt a szeptemberi patch után az új rendszer hogy végre mehetek kicsikkel is és fair összeállítás lesz :D
  • Gunslinger
    Értem én, erre mondtam, hogy így nem éri meg, mert értelemszerűen nem kaphatod meg kétszer ugyanazt a tankot és ezért mivel egy tank ugrik ugyanazért a pénzért akkor ezért a második legyen picivel olcsóbb vagy adjanak pár száz aranyat pluszban.
  • lammaer
    Mégis játszottuk mint az állat... én Hetzerrel mentem IS4-esek ellen :)
  • Nazarov77
    Nem is beszélve arról hogy az orosz release nyáron volt azzal a verzióval amivel mi kezdtük a zárt bétát, hát az elég gáz verzió volt egy hulladék matchmakinggel, mert ha pl egy traktorral nem recruit csatába mész berak nagyokhoz, ott válogatás nélkül rakta össze a csapatokat a lobbiban lévő emberekből.
  • Jeffjohnson
    Te azt írtad, hogy az Eve-et rendesen fejlesztik bezzeg ez bla bla bla. 1év alatt azért ide is sok fejlesztés érkezett de ha nem tetszik ne játszd... ennyi nem kötelező megvenni ezt a "fost"....
  • Nazarov77
    Mind a 3 pre-order tankot megkapod hogyha megveszed a csomagot. Amit mondtam példát az 1 tank + slot az akkor van ha két ugyanolyan csomagot veszel, pl 2 db medet.
  • Gunslinger
    Ez már mondjuk szvsz nem éri meg, mert csak egy tankot kapsz így, vagy legyen olcsóbb mondjuk 8 euróval a második csomag és oké lenne.
  • Gunslinger
    Úgy úgy. Azért volt hogy egyszer pofára estünk haverommal eredeti játék ügyben. Megvettük anno a C&C Generals-t és a Zero Hour nevű kiegészítőjét mikor kijött drágáért, hogy tudjunk LAN-on egymással nyomni és ha nem tudtunk egymáshoz átugrani, akkor neten toltuk, az eredeti példányok valamiért totál instabilak voltak, neten és LAN-on is random 2 és 5 perc között connection erroral kibaszott minket, mondjuk nem minden játéknál, de elég gyakran, a Zero Hour telepítője gyárilag hibás volt, lemezről nem lehetett telepíteni csak ha kimásoltad a HDD-re, írtunk a supportnak a kapcsolat probléma ügyében, harmadik levélre válaszoltak valami sablon szöveget, kénytelenek voltunk lewarezolni a játékot és úgy működött normálisan, azóta elvből nem veszek EA játékot.
  • Nazarov77
    Ja sőt ugyan azt a csomagot is megveheted 2x és akkor az lesz hogy megkapod a goldot duplán meg a tankot + egy üres slotot.
  • TDantes
    Bevallom, régebben míg nem dolgoztam én is letöltöttem a dolgokat, de amint pénzem lett, egy percet se gondolkodtam a dolgon. És milyen jó érzés, hogy dolgoztam, és fizettem valamiért becsülettel...
  • kerla
    Sajnos így van, ami ráadásul teljesen természetessé vált...
  • TDantes
    Kettőt is vettél? Két csomagot is lehet egyszerre?
  • TDantes
    Lehet te nem ilyen vagy, de az átlag magyar játékos igen. Nálunk az a természetes, hogy mindent INGYEN.
  • Nazarov77
    Én a heavyt meg a medet vettem meg, hosszútávra tervezek. Ennyi golddal 1 évig tuti nem kell költenem a játékra meg zárt béta kezdete óta leköt a játék ( július 2 ) más játékom nem volt ami ilyen hosszú időre lekössön napi szinten, hibák ellenére is imádom 2 dolog miatt: 2. világháború és tankok, a két kedvencem :D
  • Gunslinger
    És számoljunk csak, ha csak egy éven át játszok még a Wot-al, akkor is megérte fizetni érte, hiszen egy új PC játék is drága, és sokkal csak egy napig lehet játszani mert olyan rövid.

Ebben tökéletesen igazad van.

Az persze igaz, nálunk senki sem szeret fizetni semmiért, PC-s játékokért meg főleg nem, a WoT-tal meg ráadásul az a helyzet, hogy olyan amilyen, ezt már kismiliószor túlbeszéltük.

Ezt az inget nem kell felvennem hálistennek, játékaim legalább 70%-a eredeti sőt, az X3:Terran Conflictot (kedvenc játékom) képes voltam kétszer megvenni, mikor megjelent megrendeltem Angliából 9800 Ft-ért majd háromnegyed évre rá mikor itthon kijött megvettem csak a magyar kézikönyv miatt 3500-ért.
  • Renegade
    csíter amcsi hvys ;)
  • TDantes
    Mindenesetre én előrendeltem. És igen, a heavy csomagot, a kurv. életbe! Egyszer élünk!

Tegnap meg a Shogun Total War-t vettem meg egy tizesért. A fizetésem harmadát elszórtam, de hát ilyen is csak egyszer van évente.

Azt hiszem-legalábbis remélem- meg éri a dolog.

Én nem akarok prémium nélkül szenvedni, viszont a Wot több mint fél éve folyamatosan leköt, úgy hogy a fele tartalom még nincs is benne. Igaz néha annyira utálom, és baromira felbosszant, de ennek ellenére akkor is, ez a játék jelenleg a legszórakoztatóbb számomra.

Minden tetűségével, hülyeségével együtt.

És számoljunk csak, ha csak egy éven át játszok még a Wot-al, akkor is megérte fizetni érte, hiszen egy új PC játék is drága, és sokkal csak egy napig lehet játszani mert olyan rövid.
    Én így nézem a dolgot.

Az persze igaz, nálunk senki sem szeret fizetni semmiért, PC-s játékokért meg főleg nem, a WoT-tal meg ráadásul az a helyzet, hogy olyan amilyen, ezt már kismiliószor túlbeszéltük.
  • Gunslinger
    Nagy részét. De viszont ott voltam mikor tanították az általános isiben a szövegértelmezést.

Mert ezt írtam:
    "egy éve ugyanaz a konfigurálhatatlan fos Standard Battle megy"

Ugyan mondj már még egy mindenki által játszható játékmódot (ti. nem Tank Company) a totálisan random Standard Battle módon kívül, ahol lehet fejlődni, jön a pénz és az XP, hátha tényleg lemaradtam.
  • Oddball29
    Az általad linkelt T33 grafikon alapján Hunnicutt 2,5 (~64 mm) inch 55 fokná függőlegestől/1000 jard átütés teljesen biztos, hogy hibás, mert ez az átütés a grafikonon 2200 fps alatt van, ez pedig az 1945 januári doku alapján több mint 2300 jardnak felel meg.

Viszont IMO ez a grafikon se jó teljesen. Ennél (ami nem 55 fok) még a régi M77 AP is többet vitt át 2700 fps-nél, 0 méteren. Sehogy se passzol. Ezen még ballistic cap sincsen, gyorsan veszíti a sebességet.

A 90 mm M77-et többször is tesztelték Panther eleje ellen.

Homlokpáncél,AP slope effectel ez testvérek között is 85/55=183mm függőlegesben : teszten max. 600 jard (Normandia). Másik teszten (Ardennek, Államok) ez 150-300 jard. Lényeg, kisebb távolságból oldalszög nélkül átviszi.

110mm Torony: max 1500 jard : kb. ez is stimmel

100 mm Lövegpajzs: max 1000 jard (a forma miatt valószínűleg itt érdemes inkább 30 fokkal számolni), nagyjából ok. Kerekített lövegpajzsnál, toronynál nálam ez íratlan szabály, hogy mindig 30 fokban veszem, ezt a jugó tesztek is alátámasztják.

Na most vagy az van, hogy az M77/T33 valami mágikus oknál fogva jobban hatástalanítja 55 foknál (függőlegestől) a döntött páncélt, mint a tompa orrú orosz 100mm BR-412B (amit nem hiszek, minden más teszt ez ellen szól), vagy többet kell, hogy átvigyen függőlegesben. A WWII Ballistics szerzőpárosa ugyanis tesztadatokból extrapolál a függőleges értékekre a slope effecten keresztül.

Vagy pedig 6,5 inch tesztpáncél felett már valami gond van a korai T33 AP-vel ( "cap" nélkül vastagságot,nem bírja, sérül, szétesik), mert jugoszláv érás változat, ami "late" version, az M36 ágyúból (3000 fps) már 350 méternél átvitte a T-54A 270 Brinel keménységű, kb. 200 mm effektív tornyát. Ha a 45-ös korai változat "nem szerette" a 6,5 inch feletti vastagságú páncéllemezeket (ez most mezei, nem kalkulált "effektív" vastagság), akkor az magyarázatot adhat a furcsán alacsony 90 mm-es AP átütési adatokra Hunnicuttnál, etc, amik viszont még mindig túl alacsonyak élesen döntött páncélra.

Találtam még egy tesztet: 90mm T-54 ágyú M26E1 tankon, 3200 fps kezdősebesség, ugyanaz, mint a T-15, 1949-es teszt.

Data: 90mm T54E4 is 66 calibers long; ME is 1713 ft-tons, Max Ch Press 40,000 psi. Rifling 1:32 calibers, 32 grooves. Test ctg was AP-type 3200 fps M.V.

20 rds fired at 2000 yds for accuracy testing, no significant variance from accepted standards for 90mm guns.

Penetration test at 1000 yds vs. 4 inch homogeneous armor, Brunel 230 at 48-60 degrees. Penetration achieved at 49.4 but not greater inclination.

- tehát 100 mm 49,4 fokban ,1000 jardon. Ez AP slope effecttel, 1,1 T/D rációval, 50 fokban 200 mm függőlegesben 1000 jardon.

Ez nekem konzisztensnek tűnik a 3088 fpsn-él elért 4inch/55 fokos eredménnyel (~450 jard), NAVY-kritérium (a lövedékek fele egészben átmegy, vagy 2990 fps (~1150 jard) eredménnyel, ARMY-kritérium ( a lövedékek 50 százalékának legalább a fele tömege átmegy)alapján.

Tehát van két teszteredmény 3200 fps-re, ami alapján a t15/t54 ágyú ferde páncél ellen (későbbi verzió?) AP-vel kurvára lyukaszt, viszont Hunnicuttnál a T43 1000 jardon 55 foknál is csak 74 mm, lehet ugyanaz a hiba, mint a 2800 fps-es adatoknál, amik 55 fokban döntött páncél esetében szintén nem egyeznek a 45-os dokuval?

Más, Belton Cooper Death Traps könyvében leírja, hogy tesztelték (nem HVAP-al) a T15-ös ágyút egy zsákmányolt Jagdpanzer IV ellen (az átvitt páncél vastagságának elírásából ítélve 70V változat), 1000 jardon átvitte a "legvastagabb", 5 inches részét (ez a lövegpajzs lesz), átfúrta magát az erőátvitelen, a motortéren, hátsó lemezen keresztül távozott, aztán belefúrta magát egy dombba. Megpróbálták kiásni, de annyira mélyre ment, hogy otthagyták a fenébe.
  • Gunslinger
    Pont ez a bajom. Ingyen is játszhatok, de fizetnék is érte, ha lenne normális support, egy kis odafigyelés a játékosokra (gondolok itt elsősorban a TK-zókra és szabályszegőkre), szignifikáns fejlesztések ami nem a 180. felesleges harckocsi, Tier 8 SPG meg társai implementálásában merül ki. Konfigurálható csatáért sír a szám.
  • Renegade
    :-)

én viszont gyorsan le akarom tudni a "csoda" tankokat, ráadásul a német tankok miatt kell a sok pénz, hogy kompenzálva legyek (+ kütyük), gyorsan elszaladok egérig, illetve gw tigerig, adigra pont el fogy a prémium, de legalább akkor már csak fentartani kell a jószágokat, arra meg elég lesz a KV+arty
  • Gunslinger
    Valszeg befizetek egy light csomagra, mert tényleg nem vagyok nagyon arany pocsékoló, csak jó lenne tudni, hogy külön aranyat mennyiért lehet majd vásárolni, mert engem inkább az érdekelne, az ingyen tank totál hidegen hagy.
  • Imation
    Hát én biztos hogy előrendelni nem fogok. Viszont most úgy tervezem hogy amikor a tier 6 al megvagyok veszek 1-2 hónap premit amíg elérem a komolyabb gépeket. Utána meg majd kiderül mi lesz ebből az egészből.
  • Eagle16
    Szóval a legolcsóbb csomag is 10.000 Ft...hosszútávon megéri végül is, de én majd valószínűleg a havi prémiumot sem veszem meg, csak egy-kétszer az évben. Az orosz szerveren már hozzászoktattam magam a csórósághoz :) Kicsit szenvedősebb de ingyen van és amúgy sem rohanok sehova, klánozni nem fogok csak az E100-asért sírni mikor még csak Pz. IV-nél járok majd :D
  • Renegade
    hát, reméljük a legjobbakat, vegyünk csomagokat és puffogjunk joggal :-)

nálam med csomag lesz, gondolom mindenki kitalálja, hogy miért :-)
  • Szakesz
    Ettől függetlenül mindenkit izgat mennyibe is fog fájni neki az előrendelés, noha esze ágában sincs fizetni a játékért...
  • Jeffjohnson
    Akkor te az elmúlt 1 évet kihagytad...
  • TDantes
    Hm. Ingyen jászhattál vele majdnem egy évig. Ezután is jászhatsz vele ingyen. Csak, gold-ot nem kapsz ingyen, de a gold ára sem magas. Egyáltalán nem magas.

Mégis mi bajod van? Mi kéne, legyen olcsóbb?
  • Gunslinger
    Ruszkik már egy ideje fizetnek és náluk sincs több feature. Egyébként igazad van, de mondjuk úgy lehetne csalogatni a vevőt, hogy már van valami, amiért érdemes lóvéval beszállni és nem úgy, hogy ha majd fizetsz, akkor talán egy év múlva lesznek olyan játékmódok, ami tetszhet neked. Persze ki-ki maga döntse el, hogy mennyire elégedett a jelenlegi játékkal, a saját magam példájából indulok ki.
  • lammaer
    Senki nem tartja a fejedhez a pisztolyt hogy fizess. Játszhatsz ingyen is, amennyi jól esik.
  • Szakesz
    Persze, mert te is nyilván fizettél a napi 250aranyadért idáig. :)
  • Gunslinger
    De milyen komoly fejlesztések jelentek meg EVE-hez az évek során, azért valahol érthető, ott csinálnak is valamit a pénzedért, itt meg gyakorlatilag egy éve ugyanaz a konfigurálhatatlan fos Standard Battle megy és kinyalhatjuk. Tisztára igaz lesz Heckler & Koch szlogen, "Because you suck, and we hate you!".
  • lammaer
    Jó, vegyünk egy példát, ami a legjobban hasonlít a WoT-ra: NavyField.

1 havi prémium 9.99 USD / 7.99 EUR
  • Gunslinger
    Nem vagyok nagy MMO mogul, EVE-t meg WOW-ot ismerem, utóbbival mondjuk egy percet nem játszottam :-)
  • Wlanseraf
    Tutoriálja bonyolultabb mint ez:D
  • Gunslinger
    Úgy tudom, hogy nem. Ezek speckó pre-order járgányok, de lesznek további premium tankok dögivel, népenként még vagy egy tucat. 0.6.4-ben állítólag jön a Pz VII Löwe, Tier 8-as német heavy.
  • lammaer
    Az EVE-n kivül rengeteg más MMO van, tán nem a legkomplexebbhez kéne hasonlítani :)