418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szakesz
    U.I; Utolsó 200 csatát már prémium mellett játszottam.
  • baly94
    Hogyaza XD Én ilyet még nem láttam, egyelőre mást nem tudok mondani O.o
  • davidbog
    Sokat kell szenvedni amire használható lesz a T34, de pont ezért van a free xp. Nem árt ha tudatosan visszük végig az ágakat és a nehezebbeket hagyjuk a végére. Nekem emiatt 93k free xp-m volt (semmennyit nem váltottam át arannyal) mikor meglett a T34. Már márciusban elterveztem milyen ágakat hogyan viszek végig, melyik harckocsikat veszem meg először, amikor választási lehetőségem.

Az hogy kicsi harckocsikat nem tud egy lövéssel kilőni a 120 mm-es engem olyan nagyon nem zavar.
    A GW Panther tényleg problémás.
    A tier 7-es SPG-ket a 12,8 cm-es és a 130 mm-es se tudja egy lövéssel kilőni, a rohadékok 90%-ban túlélik 5-10% HP-val.
    A csiki-csuki harcban a gyenge páncél miatt hátrányban lehet a T34. De ilyen harcban pont a tűzgyorsaság miatt szeretem a T34-est.
    1 vs 1 harcban ha engedi a terep akkor azt szoktam csinálni, hogy kigurok (bevállalok egy lövést) lövök eggyet, majd várok és a nagyobb RoF miatt még eggyet lövök és csak azután gurulok vissza. Ehhez olyan terep kell (pl Mine, Karelia), ahol folyamatosan lehet úgy hátrálni, hogy végig fedezékben vagyok az újratöltésig.
    A több harckocsi elleni csiki-csukiban főleg a kisebbek ellen van hátrányban. (Bár ha nem magabiztosak akkor a RoF-al simán fel lehet tartani őket) Ha a nagyobb tier 8-9-esek lerohannak és mellém kerülnek akkor az E-75, Vk4502 P, IS-4 oldal, far páncélzata se véd meg. Legalábbis többnyire nem.

A medalokból azért a T34-nél is van pár. Steel Wall-ban a legkevesebb evvel van/lesz a tier 9-esek közül. De Sniper-ból evvel lesz a legtöbb. Az E-75-el több jönne össze, ha nem a 12,8 cm-est használálnám, De ez a löveg meg olyan lassú, hogy többször a medálhoz szükséges 10 lövést se tudom leadni a csata alatt.

Én se azt modnom hogy a legjobb tier 9-es, a jelenlegi mezőnyben a leggyengébb. De fullosan azért nem egy katasztrófa, mint sokan állítják.

Az IS-4-nél gondolkoztam a Cyclone Filter + Removed Speed Governor kombináción, de inkább nem raktam fel. A gyorsulása főleg csak 20 km/h felett lankad, ezt már megszoktam. Viszont amivel tényleg elégedetlen vagyok az az, hogy nem tud helyben fordulni, de ezen meg nem sokat segít. Majd ha lesz elég creditem lehet kipróbálom, de most inkább a francia nehéz ágra gyűjtök.
  • lammaer
    Sztem egy t9-et prémium nélkül average joe marhára nem tudd fenntartani.
  • baly94
    Jaj bocsi, vak vagyok már így este xD
  • virkir
    Alatta láthatod az ő KT statját. (fejfalbaverősszmájli)
  • Szakesz
    Mellette viszont az enyém...? :)
  • baly94
    Nade ez az én statisztikám... :D
  • virkir
    Nem azt írta, hogy farmtank hanem, hogy simán összejön 2-330k vele prémiummal.
    Ez meg igaz, egy átlagos játékos meg még T9-et is fenn tud tartani prémium nélkül javítócsomaggal minden szarral is.
    Ez meg én voltam amíg a VK-val fejlesztettem a Maust. nem volt nagy élmény de nem kellett jóformán semmit menni a T5-ös farmolókkal.
  • Szakesz
    Íme.

• Oddball29
    T34-re random csatákban ez teljesen jó arány. Találati arányom nekem is ritkán megy 80 fölé, mert sokat lövök menetből még nehéztankkal is.

Az hótbiztos, hogy a T32-es 52 %-os túlélési arányom a T34-el nem fogom tudni megismételni. De egyre inkább úgy vagyok vele, hogy ágyú és a mozgékonyság az első, legalábbis az én "med-es" küzdőstílusomhoz.

Viszont aki jól nyomja a mostani T34-el, annak jutalomjáték lesz az M103.
  • baly94
    Köszi megnyugodtam xD Azt hittem nálam van a baj :D Erre a javítócsomagra meg alszok egyet, mert az a helyzet, hogy még tier 6nál próbáltam ki, és nem éppen ésszerűen. Adok neki még egy esélyt :D Köszönöm mindenkinek a hosszas érvelést, meggyőzőek voltak. :D
  • lammaer
    Szakeszhez ne hasonlítsd magad, ő egy állat.

@Szakesz: sztem ne adj tanácsot megadból kiindulva, hogy vki T8 tankkal farmoljon prémium nélkül :)

Nemtom te hogy csinálod, de a játékosok 99%-ának biztos hogy egy t8 heavy NEM farmtank. Prémiummal még plusszos lehet, de farm soha. Arra ott van a t5/t6.
  • baly94
    Tudom, nincs bennem semmi ellenséges szándék, és örülök hogy segítetek, csakhát na :D Nehéz meggyőzni :D
  • lammaer
    Uramisten...

SU152, campirovkán a folyó mellett megy felfelé a dombon. Már beledurrantottak egyet, írom neki hogy nem nejen, mert látható (VISIBLE). Csak tolja tovább (meg se áll, igaz nyilte terepen úgysincs értelme), robbannak körülötte a lövedékek (mázlista, legalább 5 találat mellé ment), de a végén csak elkapják , meghal.
    Beirja: de hát hogy lőttek ki, ki látott?

Gratuláltam neki, erre beírja: de hát TE azt mondtad láthatatlan vagyok (INVISIBLE).

Szóhoz se jutottam. Tier7 tank.
  • baly94
    Dobsz egy statisztikát róla? Kíváncsi vagyok :D De attól hogy fölrakom a 3 cuccot, ennyivel nem igen fogok többet termelni xD
  • MEdievil
    Platoon társam prém nélkül játszik tier8 tankoknál tart t44/t32 perpill és mindig van nála minden. T7ben még egyértelműen pluszos köröket ment t8 már inkább negatív de fent tudja tartani minimális KV-farmal.

Nekem prémmel tier9 bőven hasznot termel csak az is4/t34 + a napi duplázókkal jött össze a kredit a t30-ra. De most majd pár nap múlva lejár a prém és anélkül folytatom. Megleszek elhiheted de hogy nem a javító csomagon próbálok spórolni az biztos.

Amúgy meg neked próbálunk segíteni nem a nagy javítócsomag lobbi emberei vagyunk elhiheted.
  • Szakesz
    Ennyit termeltem vele naponta prémium nélkül.
  • baly94
    Én senkit sem ismerek aki tier 6-7 fölött(még prémiummal sem) túl sok hasznot termelne a tankjával :D
  • MEdievil
    Én üldöztem t28-al (17km/h max még szakadékban lefele is!) is ellenséget.. pedig elhiheted hogy abban sírnál a boldogságtól ha csak 1 körben menne annyit mint a KT.
  • Szakesz
    Királytigrissel biztosan termelhetsz napi 200-300K kredit profitot mindenféle kiegészítők mellett napi 3-5óra játék mellett.
  • lammaer
    hogy legalább ne legyen FENN :D
  • lammaer
    Egyetértek. Semmi nem indokolja hogy legalább FENN legyen a cucc, hogy HA kell, akkor életet mentsen vagy segítsen még 1-2-3 percig HATÉKONYAN harcolni.

De te tudod, tuti hogy a fukarságnak többszörösen megfizeted az árát :D
  • MEdievil
    De pont azért van olyan kevés nyereséged mert ezek a dolgok nélkül állandóan meghalsz! Ok-okozat! Ha tovább élnél több hasznot termelnél ami mellett eltörpül ez a kis kiadás! Egy átlag top gunos kör elképzelhetetlen javítás nélkül max ha hátul egy bokorból lopod a többiek elől de az nem top gun amúgy se...

És attól még hogy nálad van még nem kell felhasználni! Csak akkor kerül pénzbe amikor rátenyerelsz a 4-5-6 gombokra!
  • baly94
    Királytigrissel nem nagyon fogok üldözni bárkit is :D
  • baly94
    Kinek van pénze prémium accountosokon kívül arra, hogy a javítás mellett még ezeket is megvegye? Nekem legjobb esetben is max 5k a nyereség egy olyan csata után ahol meghaltam, és nincs kedvem minden csata után tier5 tankkal pénzt gyűjtögetni. Szépen összeszedek pár százezer creditet, abból elvagyok egy darabig. Eddig is megvoltam ezek nélkül, továbbra is megleszek.
  • MEdievil
    mindig a helyzetnek megfelelően javítod a dolgokat.. Lánctalpat alapban nem szokás kivéve ha biztos vagy benne hogy különben meghalsz.

Ha kilövik a kupoládat de nagy nyílt terepen kellene látni az ellenséget akkor muszáj megjavítanod a periszkópot de amúgy hagyhatod.

Ha épp nem kell a motor akkor nem javítod meg de ha valaki pont a hegyen kell üldözni akkor bizony javítás.

Ammo rack ágyúcső nálam alapból javítás kivéve közelharc esetén az ágyú.

Rádiót sose szoktam anélkül még tudok élni. ahogy üzemanyagtank nélkül is.

Ja és attól még hogy felrakod a tankra még nem muszáj használnod de ha épp megfutnád életed körét és nincs az bizony kellemetlen lehet. Poroltó gyógycsomag dettó.. érdemes felrakni max. ha olyan helyzetben gyújtanak fel nem használod el.
  • Szakesz
    Helyzetfelismerés? :)
  • lammaer
    Ammo racket viszont MINDIG meg kell. Kivéve ha már a meccsnek vége lassan, és tudod hogy nem kell lőni. És néha lánctalpon is szó szerint életet ment.

Tier5 tank felett vétek ha NINCS fenn az repkit/medkit/tűzoltó trió.
  • lammaer
    attól nem véd a javítás, hogy ne lőjék ki újra.

De azért ez elég extrém példa - azért az esetek többségében 1-2 modul damage jön csak be (kivéve ugy az artytalálat) ahol nagyon hasznos ez a kis 3k credites cucc.

És az árát sokszor már 1-2 bevitt találattal is visszahozza.
  • baly94
    Az tény, de az ágyún kívül van még egy pár másik modul.
  • Szakesz
    Ha közel van a célpont, nem kell megjavítani az ágyút. Nem kell ehhez egyetemre járni. :)
  • baly94
    Ez meg a másik... Nekem is volt már, hogy háromszor egymás után kilőtték a lövegem, úgy, hogy közben nem is lőttem. Nem nagyon tudni, mikor hasznos a repair kit, vagy mikor teljesen fölösleges. Tiszta lutri.
  • PLaci #59480
    Nekem volt már, hogy kilőtték a löveget, megjavítottam, majd ÚJRA kilőtték a löveget...
  • lord nihilus
    A-20asommal ma megkaptam a Kamikaze kitüntetést
  • baly94
    Igen tudom, én is arra gondoltam, a toolbox-ot nem is kell mindig megevenni. Viszont nem akarok az amúgy is horribilis javítási költség mellé még a repair kit-ért is fizetni, pláne, hogy elég ritka amikor amikor az ammo rackot vagy az ágyúmat lövik ki. Vagy ha kilövik, akkor olyan helyzetben vagyok, hogy úgyis meghalok.
  • MEdievil
    Én pont ma végeztem a t34-el és vettem meg a t30-at.
    Pont úgy alakult hogy végig párhuzamosan játszottam az orosz és az amerikai ágat így elég jól össze tudtam hasonlítani:

-Amikor meglett az IS4 egyből felraktam rá a megnövelt felfüggesztést és így gond nélkül rá tudtam pakolni bármit anélkül hogy a lánctalpat ki kellett volna fejleszteni. Alapból volt rá egy nagyon jó erős ágyú (bl-9) lánctalp nem kellett ügye csak a legvégén tehát jöhetett a torony majd az s-70 kifarmolása egy használható tankal

-Ezzel szemben amikor letettem a t32-t ami egy kedves kis alien elvesztesz mindent ami jó volt és kapsz egy olyan tankot amire muszáj kifejleszteni elsőre a lánctalpat mert addig csak a tier6-os M6 ágyúd (oké kapsz 10 pent ami hogy is mondjam röhej) van! Nagy nehezen összeszenveded a lánctalpat és hurrá van egy ágyúd aminek a sebzése és a penje már t8-ban is karcsú volt! A legnagyobb gond a sebzéssel hogy amíg egy bl9 szinte mindig 1 lövésből kiszed egy stugot/su85/stb-t addig ez szinte mindig meghagyja neked 10-50 hp-val! Amivel az a gond hogy csak a halott tank nem lő vissza viszont a szemét kis tank akit sikerült felbosszantanod még biztosan beléd fog lőni márpedig ha egy su85 meglő az súlyos hpt fog fogyasztani rólad! IS4-nél nem lenne gond azt nem üti át minden jöttment tier5 tank de téged igen.

Ahhoz, hogy egy használható is4-ből pusztító legyen kell neked: 88970xp

Egy nagyon gyenge t34-ből mire használható tank lesz kell neked: 109150 xp!

Elég nagy különbség azt hiszem.. Páncélzatban ügye nem kérdés ki az úr és sajnos sebességben egál a helyzet mert alapból nem gyorsul valami jól az is4 de removed speed govenor után már viszont teljesen ugyan úgy tud! A végsebesség meg úgy is 34 mindkét oldalon.

A 120mm-est végül is megszerettem a végére de itt is állandóan az volt a szituáció mint t32-vel. Belelősz az adott tankba és pont azzal a kevéssel éli túl amivel az Is4 szinte biztosan végzett volna! Artyknál folyamatosan probléma volt Gw panther már többször éli túl mintsem meghal míg GW tiger 1 lövésből esélytelen. Is4-el a panther tutira meghal míg a gwtiger necces de van rá esély hogy ki tudod szedni elsőre!
    Én sokszor vadásztam le high tier artykat és bizony nagyon veszélyesek a végjátékban.
    Rof az egyetlen amiben tényleg nagyon jó és ki is lehet használni.. minden t9 lassabb nálad így van időd belelőni egyet és fedezékbe vonulni amíg ő még épp töltöget, és ha nem 10 centiről harcoltok akkor esélyes hogy be tudsz tölteni mire rád mászna. Így 1v1 csatákat bizony könnyen meg lehet nyerni mert szemből te is átlövöd az Is4-et és ő is téged de neked van egy kis bónusz időd játszani és ez sokszor megnyerheti neked a csatát. Viszont amikor jön az hogy több tank ellen kellene egyszerre hadakoznod akkor véged ott nagyon nagy szükség lenne a páncélra és itt ki jön az a szituáció hogy ezt bizony is4-ben túléltem volna sőt lazán megölhettem volna őket.
    Arty különösen veszélyes a puha test miatt.. ügye ha átüti a penjével akkor könnyen oneshoot lesz a vége. Nem egyszer sikerült 1800+ hp-t leszedniük belőlem egyetlen találattal.

Ja az átlőhetetlen amcsi torony sem igaz már tier9-ben.. ha nem a lövegpajzsot hanem az íves oldalát vagy tetejét lövöd egy 250avg pen feletti ágyúval jó eséllyel átlövi. Object/T30 már szinte biztosan átviszi, Is4/7-el is bőven érdemes HE helyett Ap-vel lőni, de még a t34-el másik t3x-re (t32 nyilván kivétel) is simán rálövök mert ahogy néztem 50% körüli amikor sikerül átütni. Is4 tornya sokkal szívósabb szvsz.

346 csata alatt 540 kill 79% hit ratio (ez azért ennyi mert hála a magas rofnak mindenre lőttem ami mozgott nem igazán zavart hogy egy hód vagy egy tank döntötte ki a fát a távolban én megsoroztam vakon is..)
    33% csatát éltem túl ez is4-ben jóval magasabb pedig mindkét tankkal az élen haladok nem szoktam bokorban ücsörögni egyikkel sem.

11 top gun és mindössze 5 steel wall (t32-vel 100 csatával kevesebbet mentem még is 12 sw jött össze)

Szerintem a leggyengébb t9 tank egyértelműen de valamiért még is lehet szeretni és akik csak úgy esnek neki hogy nédd má egy kövér t29 azok könnyen kiégett tankban végezhetik. 1v1 csatában nagyon veszélyes de ha 2 tank rámászik akkor neki vége. Ja még valami pont t34-ben ülve látszik mennyire bénán használják a többiek az is4/e75/minimaust.. ha jól forgatnák sokkal nehezebb prédát jelentenének erre állandóan a gyenge részeket mutatják és csodálkoznak hogy miért is haltak meg ilyen gyorsan :)

• lammaer
    Én nem a szerszámosládáról beszéltem - hanem a repair kitről. Ami instant megjavít a csatában egy megrongált/damaged cuccot.

Ezt a legénység nem tudja megcsinálni, mivel max arra képesek, hogy egy totál nem mükődő (piros) moduld damagedra (narancs) javítsanak. Márpedig egy narancs ammo rack vagy ágyú tökéletesen gallyravágja a tankodat.
  • baly94
    Hát jó, az elsősegély cuccosban van valami, így újra gondolva, azt lehet rakok rá, de a javítás skill a legénységen már 90% szóval teljesen fölösleges a szerszámos láda, attól függetlenül, hogy teljesen följavítja a dolgokat, mert ha később kilőnek akkor nem csak a javítást kell fizetni, de még azt is meg kell venni..
  • lammaer
    Kale.. hogy jön össze a szerszámosláda a javítási költséggel?