418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    level - Lee-vel :)
  • lammaer
    Azért, mert egy nem top tier tanknál elég minimális a ráhatásod hogy nyertek vagy vesztetek e. Főleg ha stuarttal ott figyelsz a lista alján (mint ahogy én szoktam). Kb a csapaton múlik hogy nyersz vagy vesztesz egy ilyen tierű tanknál, nem rajtad (max extrém esetekben, amikor te vagy az utolsó túlélő, és befoglalod a zászlót)

Mint ahogy sokan sírnak itt a hülye csapattársak miatt, lehetsz akármilyen pró a stuartban, ha a csapat többi része nem olyan vesztesz. És vesztesz. És vesztesz.
    Lehet hogy csinálsz defeattal is 900XP-t (mert tényleg jól jött ki a lépés) a winrated lefelé fog menni.

Ezért hirdetem - ugyan hiába - úton útfélen hogy le kéne már szállni a winrateről T8 tank alatt. Mert egyszerűen nem LEHET mérvadó.

Én javaslom nézd meg az average XPt, és hasonlítsd össze más tankjaiddal (saját magaddal, ne máséval)? Legjobb/legrosszabb/átlagos?
    Nekem az mutatja meg igazán.. level vmi 400+, ezzel meg vagy 200+. Nekem mindent elmond arról, milyen is a stuart az én kezemben :)
  • Amergin
    Te egy boldog ember vagy!
    Ezek még az utóhatások, az "elvonási tünetek", de ne aggódj, egy idő után sokkal jobb lesz és nem kell már többet játszanod ezzel a sz*rral
    Nekünk megszállottaknak megváltás lenne, ami veled történt.
  • PetiPetiHUN
    Most nézem az M5 Stuartomon 68 meccs után 62%-os győzelmi arányom van. Nem is csoda miért nem értem Lammaer fanyalgását az amerikai nehézipar e csodája miatt. :)
  • patchaou
    Winamp lessz ott a ludas. Xp-nekem is csinált kékhalálokat, de win7-en még soha nem volt hozzá szerencsém. Játék közbeni zenehallgatásra használj inkább foobar-t.

Ma reggel csapattársaknak sikerült többször fölhúznik az agyam. Először 2 KV nem mert rámozdulni egy dombon lévő T-28-ra, persze az ellen arty-ja szépen felfalta őket. Utána a mi erty-aink basztak lőni, hiába mutogattam nekik féltucat hevyt. Azok meg rájöttek hogy védtelen vagyok...
    Az imént meg egy tigrisünk használta fedezéknek a PZ 4-emet, és nem engedett hátra...
  • hogyispersze
    Hali!

Már 2 napja nem tudok belépni!(A hálózathoz való csatlakozás nem lehetséges)Tegnap újratelepítettem az egészet,de nem akarja az igazságot és már szétb... az ideg.
    Valaki tudna segíteni??
  • SovereignXY
    Reggelt emebrek!

Találkozott már vki iylesmivel játék közben? Ma már 2 eset is volt.
    Először Win=-es kékhalál. Annyit láttam, hogy vmi memória probléma és újra is indult.
    a másik meg hirtelen elment a kép. A monitor bekapcsolója csak villogot. Resetelnem kellet. Winamp mondjuk ment tovább zavartalan.
  • Uvilmos
    Sziasztok/Jóreggelt
    Tagfelvétel klánunkba még mindig tart, feltételek és jelentkezés ITT
    Üdv további szép napot
  • virkir
    A mai nap érdekes módon ilyen volt legalább is este.
    Még kora délután volt időm, másfél óra alatt az IS-el csinálta 10k xp-t, jóformán csak nyert köreim voltak úgy, hogy közben még zavartak is /telefon, postás/.
    Majd este nyolc után kezdtem megint játszani és fél tizenegy-tizenegyre sikerült a megmaradt 6k xp-t összekaparnom a nagymotorra, hogy végre megvegyem az IS-3-at.
    Csináltam is pár srceenshot-ot de valamiért megint nem mentette a játék, például amikor Cliff-en egy Hummel feljött a világítótorony mellé rush-olni aztán csodálkozott, hogy elsőnek lőtték ki.
  • hellokitty92
    Hát igaz. M6-al meg az a gond h soha sem top tank, mert ott legalább nem 0 a harci értéke, hanem kicsit nagyobb, de csak t-9 csatákba kerül, meg 2x voltam már t10-es csatában vele.

Ott meg az ember rá van kényszerülve a csapattársakra és mint a statom mutatja, sik fogyatékos, papucsállatka értelmi szintját is alúlmúló növényekkel kerülök egy csapatba...:(
  • hellokitty92
    A kt korántsem olyan kemény szemből mint ahogy hiszitek! Tény h dúrva dolgok le tudnak pattanni róla a beforgatásnak hála, de sajnos ez a ritkább, inkább a random faktornak köszönhető szerintem...

Sokkal gyakoribb az h olyan dolgokkal is átlőnek, aminek nem lenne szabad átmenni vagy legalábbis az előző csatában mind lepattant. Szemből a fronton a géppuskanyílás a gyenge pont, de lőttem már ki szemből(90 foknál kisebb szögből) egy másik kt-t a vezető oldalán a front széléhez közel középtájékon célozva hosszú 105el!

Nembeszélve arról h a tornyot is elég könnyen átlövik nálam, és ez szinte mindig együtt jár az ammo, torony, vagy a gun ellővésével, de a töltő is gyakran megdöglik. Rep és med kit kötelező, és sajnos szinte minden csatában el kell lőnöm legalább egyiket.

Ha nem kapna állandóan modulsérülést és nem gyulladna ki minden felverődő kavics szikrájától, akkor lehet h én is azt mondanám rá amit Gunner az articos csatában a lepattanások után, h mekkora csíter tank a kt. De nem az...
  • virkir
    Na azért a két tank között van ég és föld :)
    Az a baj, hogy ezzel elég sűrűn berak már top tanknak és ott már édeskevés a D-25T ami már az IS-en sem volt valami acélos, ráadásul gyűlölöm az orosz ágyúk pontatlanságát.
    Egyszerűen egy vicc mikor gondol egyet és a lövések 70-80%-a eltűnik a semmibe.
  • hellokitty92
    Úgyan így első nap, 9 csata után 11%os win rátával állok az M6-al...:O
  • Oddball29
    Eddig tán egyszer lőttem át normál lőszerrel a KT homlokpáncélját. Mines-on középen az egyik rátolatott egy sziklára, hogy ne bírjam Patton-nel körberohanni. Kétszer rálőttem a teknőjére, de a normálisnál nagyobb szög miatt pattant, viszont a homlokpáncélját (arra jobb volt a szög) harmadjára átlőttem és megpurcant.
  • Gunslinger
    Van egy rossz hírem, ahol szemből a D-25T-vel nem lövöd át a KT-t ott BL-9-el sem fogod, nagyon durván masszív az a tank szemből, még 130mm S-70-el is necces, ha nem a hasát lövöd.

Ma volt egy igen emlékezetes csatám Artic-on, hellokitty kollégával toltuk platoonban, én fullos IS-4, ő semi-full E-50, még alap torony és 88mm L/100 löveg. Dél-nyugaton kezdtünk, felmentünk az északi nagy kanyarba, előttünk ment egy T-54 meg egy másik fullos IS-4. A T-54 úgy kezdte, hogy kinézett a kanyarban, artytól kapott egyet meg még valakitől, rögtön -1100 hp-val indított (egyébként túlélte a végéig), aztán kinéztünk mi is, hát ami jött szembe az picit durva volt, 7 tank, T30, T34, KT, Panther II, E-75, E-50, Ferdinand + az arty is lőtt minket és úgy négyen feltartottuk őket, pedig egy lyukast garast nem tettem volna magunkra, de mindet szarrá lőttük, kivéve a T34-et, mert addigra befoglaltuk a bázisukat, még kellett volna bele két lövés. Miután kilőttem a T30-at és a másik IS-4 a Ferdit az E-75 vissza is fordult és máshol akart próbálkozni, de ott valaki leszedte, azt nem figyeltem. A lényeg, hogy majdnem mind túléltük, a T30 és T34 tornyáról sem pattantam, átment mind a lövegpajzs mellett, a Ferdit szemből kétszer átlőttem gond nélkül, de bezzeg az a rohadt KT, háromszor pattantam róla, mert nem tudtam a hasát lőni, annyira elrejtette egy domb mögé, de aztán nagy levegő, rámentem úgy hogy mellette volt még a T34 és két lövést benyomtam neki a hasába, amitől megpurcant, csak pár száz hp-m bánta, az összes high tier tank közül egyedül a KT fogott ki rajtam, mert flankolni esélyem sem volt, szal ebből a szempontból a BL-9 sem lesz megváltás neked, mert t10 ágyú is össze-vissza pattog róla.
  • Oddball29

640 csata után elbúcsúztattam a kreditfarmolós Shermant. 62% győzelmi arány, 1056 kill, 19 Top Gun, 1 Wittman (10 kill), 1 Oskin medál. Crew ül át a Jumbo-ba.
  • bornofakone
    azért ne vedd készpénznek de remélem menni fog, és sok sikert :)
    jó éjt :)
  • Desmodromic
    Megfogadom, köszönöm! Holnap kipróbálom a flanket.
    Jó éjt!
  • bornofakone
    annyi csata után ne ítélj :) akk csak rossz estét fogtál ki, nekem is-3-al első estém 90%-s winrate-el volt, utána persze 50-re szépen lement másnap :) 1x fent 1x lent, amúgy ha jön 1 KT ha úgy hozza a helyzet nem kell oda HE, csak menj közel, ott a hasa, azon átmegy ha nem fordítja be, ha mégis akk pedig menj nagyon közel, parancsnoki kupola, ha úgy se menne, még mindig ott a flank, hidd el, sok játékost elbizonytalanít az a durván 400 hp loss :)
    illetve KT eléggé érzékeny, ha szerencséd van, oldalba kapva kilőheted ammo rack-et, v akár ki is gyújthatod, ami azért valljuk be nem csak h nagy érvágás, hanem eléggé el tud vele bíbelődni :D
    illetve gondolkozz úgy h
    1: megyek és lövöldözöm HE-vel ő pedig AP-val szétkap, így mondjuk ő 50-60%-al tovább megy, te meghalsz
    2: oda megyek, rácsapok 2-3 lövést és meghalsz (annyit simán tudsz) és akk őméltósága már 25-40% között tud csak tovább ballagni :)

csapat szempontjából is jobb ha 1 25%-s KT-val találkoznak mint 1 50%-el :)
  • virkir
    A saját hozzászólásaimból akartam keresni a múltkori HAC-os pengeváltást keresem.
    Utálom amikor szarral dobálnak ok nélkül.
  • Desmodromic
    A picsába, azt hittem kapom a bíztatást, hogy igen-igen jó döntés, cseszd csak el bátran!
    Na jóóóóóó, akkor türelmesen kigrindelem! Elég macerás, hogy sokszor berak top tanknak, amikor igen is meg kéne váltani a világot, de amikor szembe jön a KT csak hümmögök. Már az indulásnál úgy kezdek, hogy bekészítem előre a HE-t, hogy az első lövés után azt töltse, ha valami nagyfiú jönne.

Egyébként igen, 22 csata volt eddig.
  • lammaer
    Höhö.. kit nem akarsz látni?

Nem Wargaming fórum ez, hogy te csak úgy cenzúrázhasd magadnak :)
  • virkir
    off
    tudom valahogy szűrni a topikot felhasználóra illetve hozzászólásra?
  • bornofakone
    sztem kilehet azért bírni, igaz nem olyan szuper gun, de ha elég közel van az enemy, akk szépen letudod sebezni, közelről rengeteg gyenge pontot szét lehet lőni, illetve ott a flank, elég gyors tank az is-3, szóval :)
    free xp-t másra is el tudod cseszni, ha pl. prémium nélkül tolod, akk inkább t9-s tankra cseszd el, mivel low tierben nincs veszteséged, de t9-ben sokkal jobb ha az ember minél hamarabb fullos tankkal rohangál, mert stock tankkal nagyon veszteséges tud lenni a dolog :S
    24% hány csata után van? mert ha ilyen 20 csata után, akk csak 1 rossz napot fogtál ki, illetve nem 1 kempelek és várok ágyú az a 122-s, főleg h nagyon random :D
    ja és stockként ne akard megváltani a világot, a lényeg h minél több sebzést vigyél be, és ehhez ezzel az ágyúval a flank a megoldás :)
  • virkir
    Szerinted nekem mennyire jön be így első nap?

• tankaljöttem
    kibaszott bokorból lőttem a t34-et su 152-vel első lövés ment kapálni a kertbe ,t-34 eltünik nyilvan azért mert akkora tornya van mint az empire state buildingnek ,és az su 152-vel a föld alá kéne mennem hát ez no comment,pedig folyamatosan változtatom a helyzetem ,remélem a battleshipben majd nem lessz álcarendszer
  • spiczi91
    A franciák annyira szarok voltak harckocsik terén, hogy a németek nem nagyon tudtak velük mit kezdeni. A probléma a francia katonákban és főleg a felsővezetésben volt.
  • Desmodromic
    Azon agyalok, a stock IS-3-ra megveszem free xp-ből a BL-9-et, csak sajnálom elcseszni. Azt számoltam, hogy az erősebb motor könnyebb 50 kilóval, így mindenféle felszerelés nélkül felmenne rá, alap lánctalppal és toronnyal.
    Mondjuk anyagilag biztos megérné, mert az előbb kicsit hevesebben csaptam az esc-re, mintsem a billentyűzet bírta volna, még jó hogy van itthon pillanatragasztó.
    Winrate 24%...
  • ximix #61926
    A legtöbb dolognak, érvnek két oldala, nézőpontja van mint itt is pl van újra töltési idő is.
    Pár oldallal visszább ki is számolták milyen időközönként tudd kb. majd lőni.
  • xblades
    Mindegy én a teljes történelmet szeretem, amiben német, szovjet és amerikai tankok domináltak (Europában) Így ezen nehéz tankok kibővítésére várok és a történelmi csatákra max.
    De a játék gazdagabb lesz néhány tankkal (és a fejlesztők is mivel itt is lesznek prémium tankok).
  • Ohyner
    Hát ezt így nem merném kijelenteni. Fegyverzetben és páncélzatban jobbak voltak, de ha jól emlékszem a menetteljesítményük siralmas volt, és igen csak küszködtek a meghibásodásokkal is. De a játékban, biztos jobbak lesznek, mert ott nem jönnek ki ezek a hibák, jó példa erre mindhárom tech tree tele van életképtelen tankokkal, amik a valóságban megbuktak volna, vagy messze nem úgy szerepeltek.
  • xblades
    Ez nyilván így lesz. Nem egészen értem aki erre számít.
  • Gunslinger
    1940-ben bizony a francia tankok sokkal jobbak voltak az akkori német tankoknál, nem emiatt bukták az országukat.
  • xblades
    Ja én is úgy emlékszem történelem órán hogy ők voltak az istenek:)
    Bár tank tank ellen lehet lett volna nagyobb esélye egy francia tanknak.

De egy játékban azt állitanak be értéknek nekik amit akarnak, nyilván mind a saját szintén lesz olyan erős mint más nemzet. Ez a játék lényege azt állitanak be értéknek amit akarnak. Mint azt a 6.7 meg is mutatja menyit változtatnak.
  • kaleun
    Nem tudom, hogy te mit álmodsz. Nem is érdekel.
    De 2x is átvitte az biztos és ráadásul nem is közelről.
  • Ohyner
    Szerintem ne várjatok semmi egetrengetőt. Nem fognak kiadni, pukkantok 2sec alatt 6ot és bárki megdöglik tankot.
  • Szpecnyaz
    Én is csak az autoloader miatt várom őket. Ha az olyan lesz, mint amilyennek beharangozzák, brutális lesz, a papír páncél ellenére is.
  • Gunslinger
    Én is ezt várom el tőlük. Autoloader remélem korrekten meg lesz valósítva.
  • spiczi91
    Hát, márpedig ha rendesen megoldják, akkor low-tierben a franciák lesznek az istenek.
  • Szpecnyaz
    Szerintem igen csak jók lesznek a francia tankok, igazi damage dealerek lesznek :)