418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
VanDaal #62834 T-29-cel 3-szor lőttem 0 sebzéses criticalt a KV oldalába, egyszer letrackeltem, egyszer meg közvetlen közelről szemből trackeltem egy PzIV-et. Aztán persze vereség. Ma kb a 10. a 2 győzelem mellett. 3 mesterlővész, 2 acélfal és 1 szernysegéd medál a 12 csata alatt, de akkor is csak veszítek. Volt, hogy tier10-es csatában az IS-7 és az IS-4-ünk is afk volt! Elmennek ezek a ... -
Ez kb majdnem az összes Tier 5-ös tankra jellemző. Még a KV-ra is, amit kicsit nagyobb arányban dob be nagy dögök közé, mint a PzIV-et vagy az M4 Shermant. Nekem T5-ből csak a KV és az M4 Sherman maradt meg a garázsomban és utóbbit jobban csípem. Mozgékonyabb és elég hasonló ütőerővel bír. Általában a 105mm-es cső van felrakva, mert hatalmas buli. Ha a lista élén vagyok akkor lehet vele rusholni, ha meg túl sok a nálam erősebb vas akkor sem riadok meg, főleg városi pályákon ahol lehet közelről osztani és a mozgékonyságnak hála lehet bujkálni az épületek között és onnan kirontva elsütni egy-egy lövést, majd vissza. Persze távoli célok leküzdésére alkalmatlan, ahhoz nagyon pontatlan. -
Jammal #62832 Azt tudod csinálni amit én az m6tal a t10ek között ahova 80%ban rak, meghalsz... És akkor jöhetnek az okosok akik szerint a w/l vagy a kilőtt tankok száma bármit is mutat ebben a játékban. -
Honnan látod? Nekem dualcore gépem van, nem raktam fel semmi segéd progit, de ha a feladatkezelőben a wot.exe-re az affinitás beállítását nyomom akkor alapból be van pipálva 2 CPU. Vagy attól még nem biztos hogy használja is a WOT? -
SovereignXY #62830 Kösztök, majd próbálozom. Baj az hogy szopó ágon is vagyok szinte egész nap vele. Így kcisit soká fog taratni, hogy össze jöjjön a tp a nagyobb ágyúra meg toronyra. -
VanDaal #62829 Oks, köszi. -
endrodiz #62828 Mivel nem otthon vagyok nem tunám most elmagyarázni, de úgy emlékszem elég egyértelmű menüi vannak és jól paraméterezhető. A legtöbb funkcióját meg sem néztem, csak a két mag használatát. Fel kellett venni valami game listára a wotot és utána ráengedni két magra, ha jól emlékszem... -
VanDaal #62827 Ezt a prolasso programot hogy kell használni? -
kdezso30 #62826 Űss, fuss, rejtőzz! Ez a taktika kifizetődő, mert sokszor látok olyat hogy az ilyen csatákban pz4 lesz a mesterlövész (amit a csata végén kiír) cím birtokosa. Egyébként azokban a csatákban azért sebezgetni tudsz, és nem olyan, mint amikor az M6-ot alap fegyverrel felrakja tier X-be, ahol még karcolgatni sem tudja az ellent. -
Sir Charles #62825 PzIV-el is két fajta taktika létezik nagy vasak között.
Vagy felpakolod a hosszú 75 mm-es és messziről( jó messziről) osztod az áldást, vagy felrakod a 105 mm-est és a nagy tankok mögött bújkálva közelharcban csapod az ellent.
Az első verzió kényelmesebb és biztonságosabb, a második viszont sokkal élvezetesebb. -
bgabor #62824 Az tuti, csakhogy ezzel a mentalitással nem lehet váratlan esetekre reagálni. Olyan nincs hogy nem tartunk fenn hadsereget, csak pénzt teszünk félre rá, és baj esetén majd egy hét alatt felfegyverezzük a honvédséget. Tankot, repülőt beszerezni több hónapos, éves művelet szokott lenni a mai gyakorlatban. A Gripenek beszerzésénél például hét-nyolc év telt el a szerződés aláírása és az első gépek megérkezése között.
Tudod, hogy mondta Oliver Cromwell: "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!". Teljesen igaza volt. -
ilsalon #62823 Flank-elni. Elmenni olyan irányba, ahova a heavyk nem mennek és oldalba hátba kapni őket. A KT nagyon sérülékeny oldalról.
A pz4-en elég jó puska van és lehet vele sebezgetni mindenkit. Meg kell keresni a saját ellenfeleidet, ne a top tankokkal állj le csiki-csukizni. Ha én az alsó harmadba vagyok, csak akkor lövök top tier tankokra, ha nem rám figyelnek, amúgy osonás van. Sokszor csak manöverezgetek ide-oda elvonom a figyelmet, lőni nem állok meg. Ilyenkor jobb esetben az artyk vagy a nagyobb csapattársak szétszedik a megspotolt ellenfelet. Pz4-nek a torny elég kemény, lehet vele hulldown piziciókba beállni és onnan sniperkedni. Sajnos tier 8 már simán átlövi a tornyot, tehát ellenük ez nem működik. -
endrodiz #62822 elkerülöd őket :))
vadássz kisebb vadakra, a nagyokat meg messziről spottold! -
drift:) -
SovereignXY #62820 Van vkinek vmi ötlete hogy pz4-el mit is lehet kezdenem a tigris 2 is-3ak között? -
bgabor #62819 A fegyvernemek leépítése nem azt jelenti, hogy kivonjuk a korszerűtlen haditechnikai eszközöket, hanem azt hogy megszüntetjük az egészet. Nem lecseréljük a régi kocsit, hanem eladjuk és nem veszünk helyette másikat.
A honvédség pedig ezzel újabb és újabb képességeit veszti el. Így jártak nálunk az önjáró lövegek, a lánctalpas csapatszállítók, és most a tankok vannak soron.
A háborúról pedig annyit, hogy ha helyi jellegű a konfliktus, ott bizony helyt kell tudni állni. A nagyobb volumenűeknél se atomháborúra asszociálj, az a korszak húsz éve elmúlt, a globális atomháborútól rettegni régen elavult felfogás. Egyébként a hidegháború alatt is volt példa rá, hogy atomhatalmak nukleáris fegyverek bevetése nélkül háborúztak egymással. -
PetiPetiHUN #62818 50 évre senki sem lát előre, így nem is tudjuk hogy milyen kihívások fognak ránk várni. Ha most rendeszerbe állítunk modern fegyvereket azok addigra elavulnak ráadásul nem is tudjuk hogy egyáltalán hasznukat fogjuk-e venni. Folyamatosan topon tartani a hadsereget az iszonyatos pénzbe kerülne és ez a pénz mind külfölre menne. Amint tudjuk mi a kihívás tudjuk olyan irányban fejleszteni a hadsereget hogy megfeleljen ennek és költséghatékony is legyen. -
Glo #62817 :) De, pesze, bocs :) -
endrodiz #62816 Nem lehetne ezen a WoT fórumon a WoT-ról beszélgetni és ezt az értelmetlen, céltalan vitát egy erre megfelelőbb fórumon folytatni? -
Glo #62815 Aham, ertem. A kerdesedre valaszolva en se vagyok jos, de a valoszinusege egy tamadasnak nagyon kicsi.
A fegyvernemek leepiteserol annyit, hogy nem tartom ordogtol valo otletnek, hiszen a korszerutlen haditechnikat minek rendszerben tartani? A Mig29-esek felett is eljart az ido, ahogy lassan a harcihelik felett is el fog. A katonak ugyan keveset repulnek, de sokkal kepzettebbek a tobbi nemzet pilotainal, mert nem repulnek 2 orat a gyakorloterig meg vissza, hanem 10 perc alatt ott vannak. Mondjuk ettol fuggetlenul sz@rbol nem lehet ostort fonni, ha megis lehet akkor meg nem lehet vele pattogtatni..
Amugy a haderonk nem all rosszul az eszaki es keleti szomszedainkhoz kepest.
A kotelezettsegeinknek eleget teszunk, ennel tobbre sztem felesleges is kolteni, mert az csak az adofizetoknek kerul sokba.
Ha meg kitor valami olyan haboru, ami nagyobb volumenu lesz, erts nem valami helyi konfliktus, akkor ott nem a legiero meg a szarazfoldi hadero mennyisege-minosege-kepzettsege fog donteni a tulelok szamarol, hanem az 5 percen belul elerheto atombunkerek szama.. -
bgabor #62814 Természetesen fegyvernemek, képességek megszüntetését, a megmaradt eszközök karban nem tartását, és a többi nyalánkságot, ami itt az elmúlt húsz év alatt ment a honvédségnél. Amikor egyes MiG-29esekhez évekig nem rendeltek pótalkaltszész, úgyhogy évekig a szabad ég alatt dekkolt a gép, vagy most, amikor a csillagászati összegekbe került Gripenek a hangárban állnak, mert a honvédségnek nincs pénze üzemanyagra.
De a lényegi részre elfelejtettél reagálni. Arra hogy nem megjósolható, hogy a jövőben mikor és mennyire lesz szükség a honvédség képességeire. -
Tusy #62813 - én a hivatásos katonák létszámának a csökkentését -
Glo #62812 Mit ertesz leepites alatt amugy? -
Tusy #62811 - a katonaságot (is) meg kellene fizetni, de ha meg túl sokan vannak könnyen átvehetik a hatalmat amit ugye a hatalmon levők annyira nem akarhatnak. Teljesen megszüntetni se lehet őket, mert ahol meg kevés a rendőrség (vagy épp azt kellene megfegyelmezni) ott ők lennének a maradék karhatalmi erő
- háború esetén úgyis teljes (vagy részleges) mozgósítás lenne, már ha túléljük a háború első 10 percét és lehet még valakit hadra fogni
- katonaságnál a jelenlegi felállás nem túl kedvező, akik a korai nyugdíj miatt választották hivatásnak azoknál az most bukott, mehet külföldre vagy másik pályára. Aki marad az beragad, ugyanis ha tényleg visszaráncigálják a nyugdíjba menteket (akiknek amúgy a jelenlegi állománytáblában jelenleg nincs helyük, szóval hova-kinek a helyére kerülnének vissza?) akkor nincs előmenetel, nem nő a fizetés és előreláthatólag évekig nem is fog. De sebaj, az adminisztratív helyeket most polgári (közalkalmazott) állománnyal tervezik feltölteni mert olcsóbb, tovább ott van és mindig elérhető. Szóval még ennyi hivatásos katona se lesz mint eddig -
Glo #62810 Ha valaki lenyom minket, azok a kinaiak lesznek, de ok se haboruval, hanem gazdasagilag.. aztan ha ez megvan, minden kinai kajaldas elovesz egy T74-es geppisztolyt, es mindenkinek reszeltek, NATO ide vagy oda :) -
bgabor #62809 Értem. És te talán 50 előre látsz a jövőbe? Merthogy ez volt a hozzászólásom lényege. Előre látod, hogy akkor lesz e még EU, NATO, kik lesznek a nagyhatalmak, mik lesznek a szándékaik? Ki mered jelenteni a jövő ismerete nélkül, hogy az elkövetkező öt évtizedben tutira nem lesz szükségünk igazi hadseregre? Mert ha igen, le vagyok nyűgözve, jövendőmondókkal ritán futok össze.
Teljesen leépíteni a hadseregüket egy ilyen folyamatosan és gyorsan változó világban óriási baklövés. -
Glo #62808 Az is lehetseges, hogy az UFO-k megtamadnak minket, sot, megkockaztatom ennek ugyanannyi az eselye, mint egy szomszedos allam agressziojanak, ismerve a haderejuket.. a politikusaik meg csak szavazatokra hajtanak, semmi masra, haboruzni ok se akarnak. -
bgabor #62807 Nézd, én nem azt állítottam, hogy egy ilyen támadás valószínű, hanem hogy lehetséges. És igen, szerintem nem olyan elképzelhetetlen hogy a következő 50 évben még szükségünk lesz a honvédség képességeire, ugyanis én nem látok a jövőbe, nem tudom mi fog történni évtizedek múlva. Szóval nem tartom bölcs ötletnek hogy olyan hadseregünk van, ami a valóságban semmire sa alkalmas. Nem leépíteni kellene, hanem egy bizonyos színvonalat elérni vele és azt tartani. Azt pedig végképp nem tartom jó ötletnek, amikor emberek úgy formálnak véleményt katonaügyekben, hogy minek hadsereg, amikor "úgyis rögtön megvéd minket a NATO/ENSZ/ufók. Nem, mert ahogy rámutattam, a NATO védelmére sok esetekben nem számíthatnánk, az ENSZ pedig egy szánalmas, időben reagálni és döntéseket hozni képtelen szervezet, amitől hiába várnánk bármiféle lényegi segítséget. Buta illúziók dédelgetése helyett képesnek kellene lennünk valamilyen szinten megvédeni a saját országunkat. -
endrodiz #62806 itt olvastam korábban.
egyébként nálam ezzel ugyanannyi fps van, mint Prolasso segédprogrammal. Majdnem 2x annyi, mint ezek valamelyike nélkül. de ha nem segít, akkor segédprogi... -
Glo #62805 En megcsinaltam, nem lett tobb fps-em, pedig 2magos a gepem.. -
Ezt a -fullcore paramétert ki találta ki? Mert hogy nem használ így sem több magot a játék, az fix.
-
kzééé #62803 Köszi mindenkinek!!!! -
endrodiz #62802 és igen, érdemes megcsinálni, mert kisebb teljesítményű gépeken jelentős fps emelkedés érhető el... -
endrodiz #62801 Worldoftanks.exe parancsikont csinálsz és a parancssor végére beírod: " -fullcore"
vagy segédprogrammal, van néhány a neten... -
Wlanseraf #62800 Megveszed a legújabb BigWorld enginet és berakod alá:) -
Glo #62799 OFF
De kar, hogy ebbol az ejjeli OFF huzambol kimaradtam :)
Hozzaszolnek kicsit: A szolvakokra jellemzo, hogy mindig az a kutya ugat amelyiknek kcisi a farka. Slota es haverjai az utobbi valasztason csunyan leszerepeltekj, a szlovak nep is rajott, hogy ez az ocsmanykodas nem tesz jot nekik. Amugy a szlovakok mondtak nemreg, hogy a magyarok azert gyakoroljak eves szinten a dunai atkelest, hogy megtamadjak oket :) Kicsit kirohogtek oket a felsobb szinteken, es a tovabbiakban tojtak a hisztis szlovak katonai felsovezetesre. De szinten jellemzo a szlovak haderore, hogy sajat bevallasuk szerint egy repulogep szarnyra sincs penzuk, nemhogy legiero fenntartasra, uzemeltetesre... Aki meg azt hiszi, hogy itt barmelyik NATO tagallam megtamadja a masikat Europan belul, az siman tudatlan, vagy tul sok kurucinfot olvas (bar a ketto hatara homalyos, szerintem).
ON :) -
kzééé #62798 Sziasztok!
Tudja valaki hogyan kell beállítani hogy több magot is használjon a játék
vagy annyit nem javít rajta hogy érdemes legyen vele foglalkozni? -
VanDaal #62797 Na, kezdődik megint a "bármit csinálsz, veszítesz, rohadjá' meg".
Vereség
Csata: Cliff 2011. szeptember 20. 8:25:06
Jármű: VK 3002 (DB)
Szerzett tapasztalat: 518
Szerzett kredit: 16 557
Csatában elért Achievement: Acélfal, Szárnysegéd -
PetiPetiHUN #62796 Tegnap volt egy érdekes csatám M5Stuart-tal. Persze én voltam a legkissebb. Sok magyar volt benne 3db T 50-es platonba a HAC-tól (Arpiii és társai- ja bocsi hogy az egyikőtöket kilőttem:) ) és nálunk is ott volt Szent László (jött is a csoda rendesen). Mindkét bázist egyszerre kezdte foglalni 1-1 tank. Rohanok vissza a miénkre és sikerül 86%-ról 0-ra lőnöm a foglalást (védő) de kinyírnak. Ekkor kilőtték a mi foglalónkat is de már 100%-volt és elfogadta (megszálló). Egy azaz 1 tankunk maradt a végére egy T29-es (acélfal) az ellenfélnek 4 tankja közte szintén egy T29-es és egy M6-os (topgun, gondolom anyázott rendesen).
Lehet úgy nyerni hogy nincs tankunk a pályán? A sikeres foglalás után mindenkit kilő az ellenfél akkor ki nyer? -
SovereignXY #62795 Hát sajna a meglévő 50 milis ágyú egy szart se ér. Főleg úgy nem higy t7 sőt 8as ellenfél is feltűnik....