418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Pales27
    "Észrevettétek már milyen nehéz néha egy 1%-os tankot kilőni?"
    Még nem vettem észre, mivel ha 1 AP lepattan akkor váltok HE-re
    De ha 17 HP-s IS4 jön szembe, ha tehetem közvetlenül He-re váltok
    6-8 lövés alatt nem tudtál HE-re váltani? Nem értem miért kínozzátok magatokat :)
  • Oddball29
    Május óta játszom, ebből egy hónap volt prémium a legelején. Az égvilágon semmi különbséget nem vettem észre a játékmenetben.
  • Gunslinger
    Lehet, hogy a Renault FT-vel kapunk egy új garázs slotot. Mondjuk így is két üres slottal meg közel 40k free xp-vel készülök a franciákra, de azért jó lesz ez is. :-)
  • lammaer
    Amúgy én azért tudom nehezen elképzelni ezt a "titkos" prémiumos előny koncepciót, mert ha a Wargaming szempontjából nézzük a cél ugye minél több ember rávétele hogy prémiumot vegyen.

Ennek ugye a legkönnyebb módja, ha nyilvánvaló előnyöket adunk (lásd: 50% credit/Xp), hiszen a vevő akkor vesz, ha tudja mit kap.

Minek implementálnának ilyen extra dolgokat le, ha nem mondják meg? Ezzel nem segítik elő a prémium eladását, tehát nincs belőlük hasznuk.

Tehát ha tényleg lennének ilyen prémiumos előnyök, simán kiírnák, hogy még többen vegyenek. Pofátlanok mint az állat, szóval nem hinném hogy ne tennék meg mondjuk ezt:

prémium acc: +50% credit, +50% XP
    gold prémium acc: +50% credit, +50% XP, +20% chance to be top tier in a battle
    extra gold prémim acc: as above + 5% penetration and damage bonus.

...

Mióta van gold ammó meg a prémtankok hasonlóak vagy erősebbek mint a nem prém tankok, már rég elindultak a pay 2 win irányba. Szóval az hogy "elvesztenének egy csomó nem fizetőst emiatt" már rég nem érv...

• darki81
    most nézem hogy lehet állítani a célkeresztek kinézetét :)
    van akinek nem az alap van?
  • ilsalon
    Ezt a 1%-os "tombolást" én annak a számlájára írom, hogy a legtöbben kapkodnak, ha meglátják az egylövéses tankot. Mert még gyorsan kilövöm. Kiugrom a fedezékből, mert már csak egy lövés kell neki.
    Kláncsatán is taposni kellett az embereket, hogy ne menj az egylövéses tank után, mert kihúz a fedezékből az arty elé.

Amúgy nekem is volt már ilyen pár hps minden mindegy top gun, böllér, sniperes köröm. Az ellen meglepődik, hogy ki ez a hülye, aki jön max sebességgel Lakewillen középen és osztja a killeket. Asszem Tigrissel volt ilyen az első bekapott lövés egy 1400 hps arty volt, utána még kaptam egy valag lapattanót, de senki sem tudott kilőni. Igaz, ilyen 5000 csatából egy volt.
  • Gunslinger
    Április óta a 6 hónap alatt 3 hónap prémem volt + 2 hét az IGN miatt, a maradék két és fél hónapban prém nélkül mentem és nem éreztem nagy különbségeket, legfeljebb azon kaptam magam, hogy a t9 vasaimmal óvatosabban megyek, mert ha vadulok könnyen jön a mínuszos kör.

Ez a "Lasd Blood" perk bizony nagyon érdekes, nagyon sokszor szembesülök vele én is, múlthéten volt egy nagyon durva, Karelian E-50-el mentem épp, kisnipereztem egy Tigert vagy 400 méterről, ez nem érdekes, de utána két arty betalált tök egyszerre, 9 hp-m maradt, picit agyfaszt kaptam, hogy 2 másodperc alatt 1791 hp-m odalett és minden mindegy alapon elkezdtem egyedül rusholni középen, még 3 killem lett 9 hp-val, ebből kettőt közelharcban szereztem, igaz kettővel alacsonyabb tier ellen, de basszus már egy tier 4 is ki tudott volna csinálni HE-vel, de ezek csak pattogtak meg 20 méterről mellélőttek, a végén még túl is éltem és segítettem foglalni a bázist, el sem hittem, be is írtam a közösbe, hogy 3 kill with 9 hp.

A legnagyobb WTF élményem még tier 9 Panther II-vel volt, a 105-ös top ágyúval lepattantam egy A-20-ról kb. 80 méterről, ami nem egy kapás lövés volt, gondosan be volt célozva, mert trackelve is volt. Egyébként 88mm L/71-el is többször pattantam már A-20-ról, de a 105-össel az élmény megfizethetetlen.
  • lammaer
    Áh, szubjektív érzéseken alapuló megfigyelés (irtad te is, felfigyelsz vmire vagy nem figyelsz fel vmire), amit valószinúleg eltorzít az, hogy már eleve van benned egy ilyen összeesküvés elmélet. Ráadásul objektív bizonyítékok nélkül (screenshotok, a pontos körülmények leírása).

Pl: T43 / T-34-85 esetén pontosan tudod hogy ki, milyen szögből/mekkora ágyúval lőtt meg amikor nem esett le. Nyilván nem. Lehet vmi low tier szutyok próbálkozott

Pl nekem tegnap prém nélkül a T50-2-met 3x lőtték meg miközben az artyjukat öltem, mégse esett le a lánc (csak megsérült).

Nyilván olyan cáfolatot úgyse tudunk felhozni ami megygyőzne, szóval legyen igy :)
  • DummyBoy
    Ez független a prémiumtól szerintem ... Bár lehet az érzés más, cimborámnak ma jár le az 1 hét prémiumja, majd megkérem, hogy figyelje, mi változik ...

Már olyat is hallottam, hogy nem elég a 100% crew + venti + csoki, ha nincs prémiumod, akkor nem 100%-os a tank ... De a reload time-ok nem ezt mutatják ...

Mivel nekem azóta van prémiumom, mióta elértem T5-öt, így csak arról tudok nyilatkozni, de irgalmatlan mennyiségű anomáliát fel tudok sorolni. (Többet írtam itt is ...)

Ki is lettem röhögve, mikor az álrandom mókolásról szóló összeesküvéselméletem kifejtettem. És mivel a sebzés és az átütés is rengeteg dologtól függ, ami mellett van benne egy állítólag +-25%-os randomizáció, így bizonyítani is lehetetlen ...

De tuti mindenkinek vannak érdekes érzései ... Még a hivatalos fórumon is van "What the hell!" moment topik ... ahol az ilyen anomáliákat posztolgatják ... És bizony nem rövid ...

Sokat lehetne postolni, de legyen a kedvencem, aminek mind a két oldalát megéltem már: A Last Blood perk ... Észrevettétek már milyen nehéz néha egy 1%-os tankot kilőni? Pár napja Patton-al egy 17HP-s IS4 körül cikáztam, és egy valag (6 vagy 8 ... nemtom ... asszem még itt is leírtam ...) lövés pattant le vagy nem ment át ... ő közben lebontott ... Viszont előtte pár héttel M6-omat 2 HP-ra lelőtték, majd minimum 20-szor letrekkelték utána, amíg én még 3 killt csináltam ...
  • Tusy
    - itt a véletlenre meg akármi másra szeretik fogni ezeket a dolgokat. Amikor voltak ilyen prémiumos napok (2x talán amikor játszottam is) akkor örömködtem, most az 1 hét prémiumom alatt direkt figyeltem dolgokra, hogy egynél többször és egymás után megtörténnek-e. Nem igazán történtek olyanok mint ami már ma reggel is fogadott. Nem hiszem, hogy hipp-hopp elfelejtettem játszani
  • Tusy
    - ugyanolyan tankok közé kerültem prémiummal mint nélküle. Csak prémiummal tovább éltem és ha meglőttem valakit az szinte mindig sebződött. Prémium nélkül meg a t43 3+3+2 lövéséből 1 sebzett (egy td-t, akit simán ki kellett volna lőnie nem pedig ilyen 100 körüli sebzést produkálnia)
  • ilsalon
    Sokan panaszkodnak erre, főleg artys kollégák, hogy prémium nélkül nem talál be az arty annyiszor. Fene tudja.

Kb. két hónapja prémiummal játszom és jobbnak érzem magam, mint előtte. De ez talán csak ezért van, mert jobbak a járgányaim, meg tanultam is közben. Semmi sem kizárt ebben a játékban, de szerintem lusták a ruszkik, hogy ezt beletegyék a kódba. Viszont a vodkát szeretik, ahhoz meg pénz kell. Elgondolkodtató.
  • Tusy
    - prémiummal azt jegyzem meg, ha ilyenek történnek
    - prémium nélkül azt jegyzem meg, ha _nem_ történik ilyen
    teccik érteni a különbséget?
  • DummyBoy
    Sajnos van a nyerőág és a szopóág ... Az ember mindig azt veszi jobban észre ha szopóágra kerül :(

Haverokkal szoktuk mondani az 5-10-ik zsinórban nyertes csata után, hogy "Ajajj ... ennek sírás lesz a vége ..."

Volt olyan napom, hogy 30-40 csata alatt nem tudtam egyetlen nyertes kört sem menni semmivel ... Többiek ott röhögtek, hogy 5k XP kellett volna valamihez és 10 csata alatt szedtem össze 2300-at ... Ráadásul 2x egymás után kaptunk 15-0-ás zakót :( Ez olyan szinten pechszéria, hogy nem lehet véletlen ...

Másnap viszont jóformán nem vesztettünk csatát ...

Ma nem is tudom, hogy le merjek-e ülni játszani, mert tegnap este megtáltosodott az M6-osom, olyan szinten, hogy elit lett és el is adtam ... 2 csatám volt 1000 XP alatt, a legrosszabb talán 800 körül ... Annyi csata alatt, amennyi alatt átlagban 5000 xp-t rakok egy tankba, belement 15k ... Volt egy 2176XP-s köröm, mi új saját rekord ... és csak ezért nem lettem Top Gun, mert 5 kill után sorban lőtték ki a 20hp-s tankokat előlem ... (Ráadásul nagytankos csata volt, valahol alul középen voltam ...)

Szóval ez teljesen független a prémium acctól ...
  • lammaer
    Én meg kimondottan keveselltem az artykat a kis scoutomban. Kénytelen voltam KV-kat öldösni meg lőwéket harassolni :)

• ilsalon
    Amúgy tegnap az artyk napja volt. A legtöbb csatában 4-5-6 arty volt. Jött az áldás az égbül fenemód, mi meg rágtuk a bagót a fedezékben. Prokhorovkán alig maradt álló fa, amikor nekiállt öt arty kirandomozni minket az erdőből.
  • ilsalon
    Lehet, de nekem kínos volt, mert amíg ott állt láttak az artyk. És csak lőttek és csak lőttek.
  • TVelvet
    Na törölgettem néhány trollkodást. Igaz kicsit későn. Ne folytassuk az előzőt köszönöm.
  • lammaer
    Hidd el, egy lelőtt lánccal álló Leo mindent csinál, csak nem röhög. Olyankor a scoutok már csak a megváltó halált várják

Esetleg az elsőnél még rádobja a repair kitet, de úgy látszik ebben az esetben vagy nem volt, vagy egyszerűen nem javította meg a láncot - előfordul olyan.
  • ilsalon
    Ja, tegnap nem tudom hányszor lőttem le egy leo láncát E-75-el egymás után, mire végre be is ment a sebzés. Ő röhögött leesett láncal én meg röhögtem kínomban.

Mondjuk volt olyan kör is, ahol random isten rámtekintett. Csikicsukiztam egy T34-el, akit még egy Jagdtiger is segített hátulról. Ám ezt nem láttam, csak annyit, hogy mindig lepattan ezért bátran kibújogattam és lődöztem a T34-et. Alig vesztettem hpt mire kicsináltam és elindultam tovább, na akkor láttam, hogy Jagdtiger, de még ekkor is lepattant és artyval lenyomtuk. Jó ez az E75. Most már megtanultam hatékonyan beforgatni szinte minden helyzetben.
  • Ninju
    Hidd el ilyenek még prémmel és véges számú csatában is előfordulnak.
    A legjobb, mikor az ionágyú lövedékét nyeli el a lánctalp. Bosszantó, de ez van.
  • Sunrider924
    Nekem mar eleg az is ha muhold nezetbol latni fogom. Vegre.
  • KohnBela
    ... akkor ha nagyon nagy szarba kerül, elkezdi majd mondogatni hogy "minden az előző cégvezetés hibája; becsapták a júzereket, de ezentúl minden másképp lesz". "Lesz tracer, megszünetjük a gonosz Arty-kat, stb" :)
    "A fejlesztőktől visszavesszük az S8-as audikat, a tulajdonosok pedig nem fognak Togo-ra utazni a piacfejlesztés álcája alatt".

"Ha nem tetszik valakinek a pofája a felhasználók közül, akkor kommunizáljuk és az összes item-et, goldot meg kreditet felosztjuk a többiek között."

:)
  • lammaer
    Ez azért már nem olyan ross zdolog. Mondjuk ezzel pont azt nem orvosolják amiért eredetileg kivették a tracert, viszont nekem T50-2 funolás közben pont jól fog jönni ha 400 méterről végre kiszúrhatom hol bújkál a rühes.

Az azért már majdnem a térkép fele, addig rögtön az elején el szoktam osonni. Jó lesz ez.
  • Gunslinger
    Hja, de annál egy fokkal kellemesebb fazon. :-)
  • Gunslinger
    7.0-ban visszatér a tracer, de korlátozva. Az ágyú állásától +/-25 fok szögből és maximum 445 méterről lesz látható. Ha jól vettem ki, akkor arty műhold nézetben viszont látható lesz rendesen.
    Hát több, mint a semmi. Azt írták, hogy a korábbi tracer, ami bétában meg júniusig volt, az már nem jön soha vissza. :-(
  • Adjunktus
    Ő a szóvivő.
    Olyasmi mint itthon a vízfejű Szíjjártó.
  • Gunslinger
    Kint van a blogján, hogy ő kicsoda:
    I'm Overlord from Wargaming.net team, currently involved in game design, QA, community and support stuff.

Gyakorlatilag ő a közvetlen kapocs a userek és a WG között a supporton kívül.
  • KohnBela
    Egyébként ki ez az Overlord, akire mindeki ilyen áhítattal hivatkozik?

Egy fejlesztő csapatban gondolom vannak felelős vezetők, akiknek az a feladata hogy betartassák az ütemtervet. Ha Ő ezek közül való, akkor elég rosszul megy neki.
    Ha meg nem, akkor a blogja nem több mint a TV2 18:30-as bulvárhiradója.
  • Nazarov77
    Viszont ha se orosz se német új TDk nem lesznek ezévben akkor mégis mi a fene lesz 7.0ban? Megint pár nyamvadt prémium tank? szuper
  • patchaou
    Eddig a heavy vonal volt nagyon szimpatikus, de most kezdek ráérezni a kis T-50-re. Piszkosul fel lehet ingerelni az ellent. Arcticon előbb volt két arty egy bázison alvó pzIV :D meg egy jgdpanzer vagy mijatököm. Utóbbiba besegítettek, de hátulról lehetett gyalázni rendesen. Az előző csatában meg egy pzIV akart annyira kilőni, hogy oneshootolta a saját artyjukat amint elkezdtem keringeni körülötte :D
  • Nazarov77
    Be kéne írni neki azt amit ő mondott mikor kijöttek a tervek: "valószínűleg nem lesz csúszás, tudjuk tartani a tempót az időbeosztással" ( valami ilyesmit írt )
  • SovereignXY
    Beszarok. 1 tank volt az ellennél amit elviekben nem tudok átütni a 122essel. Nem az volt az első és egyetélen tank amibe belefutotam? :((((((
  • Tusy
    - véget ért az 1 hét prémiumom, most csak azok az észrevételek amik prémium alatt _nem_ voltak:
    -- SU-85: (2x-3x) több lövés kell 1 jármű kiszedéséhez
    -- T-43: első kósza lövés leszedi a lánctalpát (prémium alatt a 3. lövésig tudtam cikázni, T-34-85-el is)
    -- KV: nem látni ki lő ki (5-8 lövésből) (prémium alatt nem is volt ilyen, hogy nem láttam ki lőtt meg (kivéve arty persze))
    -- KV-3: E-75-nél 3 betalált lövés hatástalan, Tigernél közvetlen közelről 2 betalált lövésnek nincs hatása

- nem érdekel a véletlennek a nagy számoknál történő viselkedése, én nem végtelen számú csatában akarok részt venni, hanem 1-2 olyanban ahol érzem azt, hogy a felderítésen és a céltábla szerepén túl egyébre is jó vagyok
  • Gunslinger
    Ejj, ejj, megint túlvállalták magukat az ígérgetéssel, Overlord:

New TDs may not make it this year. I'm not sure about them.

Obj.416: Úgy emlékeztem valamiért, hogy a homlok páncél is 110mm, ami a T-44-nél 90. Akkor mégiscsak papírabb a T-44-nél.
  • davidbog
    Mihez képest vékony. A T-44-nél kicsit gyengébb. A test oldala, fara hasonlóan papír mint a T-44, T-54-nek. A homlokpáncélja pedig 75 mm 30°.
    A tornya se az a kifejezetten erős, 110 mm a homlok rész. De legalább jól néz ki. :)
  • Oddball29
    Csak mert valaki olyat írt régen, hogy bugos a kamoja, és az csak ront rajta.

Nekem jó lenne hálóval, olcsóbban megúszom...
  • Gunslinger
    Annyira azért nem volt vékony a páncélja, úgy tudom, hogy szemből vastagabb volt, mint a T-44, bár 8 tonnával könnyebb annál, meg 60 centivel alacsonyabb, nincs két méter magas az egész tank, tier 8 közepes gördeszka. :-D
  • Gunslinger
    Szerencsével már t7 artyt lehet vele, közülük a GW Tigernek van a legtöbb hp-ja, 570, a Maus ágyú AP-val pedig 613 sebzésre képes. Magam is elég sokszor egylövéseztem már GW Tigert IS-4-el és IS-7-el is, melyek 130mm-es ágyúja is pont ugyanarra képes, mint a Maus ágyú.

Mondjuk HE-re töltve talán már a t8 artykat is lehet egylövésezni, már ha átüti.

Ma volt egy iszonyú mákos lövésem E-50-el, HE-re töltöttem, mert egy E-75 tornyát csipegettem messziről, kb. a 3. lövésnél jártam mikor az artynk kiszedte, de betöltve maradt a HE, gondoltam a következő célpontra ellövöm, az is általában minimum 200-as sebzést jelent, felbukkant egy ellenséges full hp-n lévő T34-es, az oldalába belelőttem és legnagyobb meglepetésemre átütötte és 583 sebzést nyomott neki, néztem is nagyot. :-D Persze utána a biztonság kedvéért már AP-val osztottam.
  • csőcse
    Kéne csinálni egy cáfoló videót és bevágni wot topikba overlord lie címmel