418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• malystryx
    Tudja Ő nagyon jól, de egy szaros is-7 legyorsulja a legtöbb tankot a CW-n... Plusz gondolom a csiki-csuki is eképp megy. Gyors.. ennyi.
  • Nazarov77
    KV-5nek nagyon gyenge a lövege tier 8ban, T32nél szemből próbáld lőni a homlokgéppuskát vagy a lower hullt.
  • patchaou
    A KT valahogy engem sem tud megrémíteni, lyukasztgatom orba szájba. Viszont a tigerP-ről elég sűrűn pattanok.
  • mjord
    KV-5-el egyszerűen nem tudom kilőni a T32-őt.
    Most vagy azért, mert gyenge a löveg, vagy azért, mert nem tudom hol kell lőni. Már vagy 5-ször szenvedtem vele perceken keresztül, de sikertelenül... :S
  • Gunslinger
    T32-nél az is rettentően pattogós és lapos, annál bizony tolatni kell. Én tegnap pont megszívtam KT-val, nem volt hova tolatni Himmlesdorfon, mögöttem volt két roncs és egy T32 nagyon szépen az arcomba mászott, három lövésből egy sem ütötte át a parancsnoki kupolát, pedig L/68-al tolom, a negyedik HE lövésem meg mint halottnak a csók, addigra már alig éltem és simán kivégzett. Még 14k van hátra az E-75-ig, alig várom már. :-) KT meg megy a piacra. :-)
  • Bugi Misi

Győzelem!
    Csata: Redshire 2011. október 26. 18:52:27
    Jármű: M7 Priest
    Szerzett tapasztalat: 451
    Szerzett kredit: 9 240
    Csatában elért Achievement: Szárnysegéd
  • R3nton
    inkább a t32 t34 próbál eszeveszetten rámászni a másikra mert különben esélye sincs. Bár sztem jó mind 2 tank
  • lammaer
    Érdemes volt szavazni nekik a múltkori SPGs kérdésben... :(
  • I.C.ram
    rohadt anyjukat az artyknak... most is 10 db top tier arty.... Tököm tele van velük.
  • R3nton
    *500
  • lammaer
    "Figyeld meg, hogy az összes tapasztalt német harckocsizó eszeveszetten hátrál , hogy elkerülje a T32 és T34-el való haláltáncot. "

Hát, akkor nem elég tapasztaltak, mert egy arctámadó T-n (mint minden tankon) gyönyörűen el lehet lőni a parancsnoki kupolát. Ami ugye nem lenn van, hanem fenn.
    Nevezzük inkább csak középhaladóknak őket :)
  • R3nton
    hát az lenne logikus ha optikával a rejtőzködő tankot is előbb észre lehetne venni 50 méteren belül
  • ximix #71103
    Valami nem tiszta nekem a láthatósági rendszerben, mondjatok rá megoldást, hol akadtam el.

- Van ugye olyan érték, amit láthatósági indexnek nevezünk,hogy milyen tank milyen távolságról észlelhető
    + Igen van ma már a szerver oldalon tárolják, mert régebben kikódolták és kiderült az orosz tankok jobban rejtőzködnek mert zöldek :)

- egy MAUS messzebbről mint egy IS7 (mondjuk 430m és 360m) Ezt ilyen nem hivatalos táblázatban látni néha.
    + A régi táblázat amit anno fűrészeltem Tank invisibility
    A képlet meg
    Észlelési távolság -(Észlelési távolság x index számmal)= Felderítési távolság

- és van olyan érték is, amilyen messzire ellát egy tank, ez is adott érték,ez a technikai adatokból kiderül, elméletileg a tank magasságával magyarázva tér el egymástól.
    + A tank adatlapján jobb oldalt vagy a toronynál van írva Látótávolság néven de jobb rá az Észlelési távolság kifejezés, mert a látótávolság az 750méter mindenkinek plElHalufon lövöldözitek egymást 600 méterekről ha neked nincs ilyen akkor ideje a beállításoknál felnyomni maxra a Megjelenítés távolságát

- és lehet javítani az optikákkal," az egyik menet közben is él, a másik csak 6 sec állás után "kapcsol be, de 500m nél nem lehet több.
    + Az észlelésit igen és már csak 3 sec.

-Olvastam egy leírásban, hogy érdemes mindkét optikát feltenni a scout tankra. Csak azt nem értem minek, ha egyik tank se vehető észre 500mről ?
    + Igen neki a felderítés, észlelés az igazi feladata.Egy van egy a mindenek felett JT :)neki mozgásközben 0 volt az index száma.

- Vagy az optikák a másik tank értékeibe is beleszólnak ?
    + Nem, csak a tiédbe növelik az észlelési távolságod.

- Vagy egy lövő, vagy mozgó tanknak változik az indexe ?
    + A lövéskornem változik az index, de a 15 méternél közelebbi bokor álcázása megszűnik és aszem az álcaháló védelme is,igen a mozgó tanknak változik az indexe.

CIFU annó

Ha tisztázódnak a fogalmak kicsivel közelebb kerülsz a láthatósági rendszer megértéséhez.
    Röviden
    Van a tankod észlelési távolsága ahonnan megláthatod az ellent és van az ellenséges tanknak egy index száma ami csökkenti ezt a számot és még az álcázási képesség is csökkenti plusz az álcaháló és a legénység fejlettsége is.

- Köszi
    + Nincs mit
  • R3nton
    hú de várom már e-50et már panther2 is élvezet. Nagyon szeretem, és még nem is fullos. Azt tudom rá mondani mint a reklámban: panther2 2 millió kredit felszerelések rá 1 millió kredit, az élmény ahogy lerammolod vele az ellenséges spg-ket megfizethetetlen:D:D:D
  • Gunslinger
    Az IS-7 nem med, hanem heavy. :-)
    Amúgy stabilizátorral simán tudja az E-50 is azt, amit a Patton, csúcssebességen száguldva 5-ből 3-szor betalálok vele 250 méteren belül, volt hogy sokkal távolabbról is sikerült, leginkább terepfüggő, egy pici domb is eltoszhatja a célzást, ha rossz ütemben jön. Amellett az E-50 top ágyújának a leggyorsabb a célzókör szűkülése, alapból 1.8 sec, a T-54-nek ez 2.5, a Pattonnak 2.
  • Sippie
    Defeat
    Battle: Sand River 2011. október 26. 18:27:13
    Vehicle: IS
    Experience received: 193
    Credits received: 4 375

Csodás meccsmékingnek hála, nem volt még olyan csata ahol ne lett volna Tier9-es. 100-as ágyúval meg sok esély megvan...
  • Nazarov77
    E-50nek a legjobb az ágyúja, legpontosabb, legnagyobb a sebzése és nagyobb az átütése mint a t-54nek és patronnak.
  • DummyBoy
    A T54 is ... :) Ezen a szinten már mindegyik :)
  • Zegi Norbi HUN
    Az E-50 is nagyot üt azért:)
  • DummyBoy
    Pointer mester: A 2 optika azért lehet jó, mert a Coated optics az mindig ad +10%-ot, állva és menet közben is, míg ha megállsz, akkor a Binocular erre még rátol +25%-ot ...

Ugyan a max látótáv az 500m, de minél messzebbre "lát" el papíron egy tank, annál messzebb veszi észre a rejtőzködő - camos ellenfelet is ... Tehát ha egy tank mondjuk 400 méterre lát, az mondjuk 100 méterről veszi észre a bokorban bújó ellenfelet ... Viszont ha 600 méterig (Bino + CO) , akkor meg mondjuk 200 :) (Hasraütésszerűen mondtam 2 számot, nem kell készpénznek venni, de a lényeg az ez :) )

@Mijki: mindegyik 9-es médium jó ... Csak mind másra ... T54 a leggyorsabb, E50 a legpontosabb és legjobb páncélzatú, a Patron meg nagyot üt, és ezt mozgás közben is tudja, agilis ... csak sajna papír ...

Ha CW-re akarsz médiumot, akkor egyértelműen IS7, különben azt választod, amelyik harcmodor a legszimpibb ...
  • Nazarov77
    Rendesen felkerültem a szopó ágra, egymás után 8 vereség, még semmivel se dupláztam, ilyen is ritkán fordul elő. Kiváncsiságból megnéztem mi ez a sok vereség, hát 55%os win rateem van, aztán a játék úgy gondolta itt az ideje ezt csökkenteni.
  • bekescsaba
    Jól látod, hogy a scout modul bónusza mindig éljen, mozgás és állás közben, ezért használják sokan mindkét scout modult.

Ugyanis pálya függő, hogy hogyan scoutolsz, futva, vagy lopakodva.

• bekescsaba
    A T32 és T34 azért jó "arctámadó" a német tankok ellen, mivel a német tankok, (ellentétben a többi nemzet tankjaival) nem tudják annyira leengedni a lövegüket, hogy a T32 és T34 elejét lőjék, miközben összeérnek. Figyeld meg, hogy az összes tapasztalt német harckocsizó eszeveszetten hátrál , hogy elkerülje a T32 és T34-el való haláltáncot.

Viszont lenne egy kérdésem. Melyik a jobb creditfarm a négy típus közül? Most tekintsünk el a játszhatóságtól, csak a velük szerezhető átlag creditet vegyétek figyelembe.

- KV
    - Pz IV
    - Su 85
    - StugIII

esetleg szóba jöhetne- még a T28 a 85 mm-es ágyújával (130mm/160 HP)?

Segítségeteket köszönöm.
  • pointer4
    Valami nem tiszta nekem a láthatósági rendszerben, mondjatok rá megoldást, hol akadtam el.

Van ugye olyan érték, amit láthatósági indexnek nevezünk, hogy milyen tank milyen távolságról észlelhető, egy MAUS messzebbről mint egy IS7 (mondjuk 430m és 360m) Ezt ilyen nem hivatalos táblázatban látni néha.
    És van olyan érték is, amilyen messzire ellát egy tank, ez is adott érték, ez a technikai adatokból kiderül, elméletileg a tank magasságával magyarázva tér el egymástól. És lehet javítani az optikákkal," az egyik menet közben is él, a másik csak 6 sec állás után "kapcsol be, de 500m nél nem lehet több.

Olvastam egy leírásban, hogy érdemes mindkét optikát feltenni a scout tankra. Csak azt nem értem minek, ha egyik tank se vehető észre 500mről ? Vagy az optikák a másik tank értékeibe is beleszólnak ? Vagy egy lövő, vagy mozgó tanknak változik az indexe ?

Köszi
  • Bugi Misi
    én annyira rühellem
  • bornofakone
    t-50 repair cos-ja mennyibe fájna ha esetleg lenne? most szándékozom megvenni, de t-50-2-nél említettétek h felhúzták a repair cost-t, t-50-nek is arányaiban magasabb a társaiénál? :)
    ma voltam pz38t-vel csatában és 1 srác 11 tankot ölt vele....:d eléggé megtetszett...illetve már régóta piszkálta a csőröm, főleg artyk miatt..:)
  • Nazarov77
    szép
    Nekem pénz rekordom 143k löwével.
  • crossy104
    Győzelem!
    Csata: Karelia 2011. október 26. 17:12:03
    Jármű: Type 59
    Szerzett tapasztalat: 2 290
    Szerzett kredit: 132 036
    Csatában elért Achievement: Acélfal, Mesterlövész
  • Nazarov77
    Porsche tankok ( kivéve a VK4502At ) jobban páncélozottak mint a Henschel ág. Mondjuk E-75nek azt hiszem jobban véd a frontja mint a VK4502 ausf. Bnek hiába vékonyabb 10mmel, meg azon nincs homlokgéppuska de az ausf. Bnek nagyon szívós a lower hullja.
    Szerintem csináld azt hogy menj el a P ágra mivel a Tigris(P)ből ki lehet fejleszteni a Tigris(H)t. Meg nem utolsó sorban a Tigris(P) egy must have tank, mert iszonyat brutál.
  • Gottfried
    Ezzel el kell dicsekednem,olyan szép :-)
    Heten maradtak ellenem a végén a 40%-os Marderral védtem a bázist.Imádom ezt a kis TD-t!

Győzelem!
    Csata: Murovanka 2011. október 26. 16:51:20
    Jármű: Marder II
    Szerzett tapasztalat: 857
    Szerzett kredit: 8 680
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Kolobanov Kitüntetés, Pusztító
  • mjord
    Végülis a "H" mellett döntöttem, úgy látom az az oszlop lassabb valamivel, de a páncélzat erősebb. Aztán majd meglátjuk jól döntöttem-e.

Ha már szóba került, nincs valahol valami infó arról, hogy melyik tank hol legsebezhetőbb?
  • Bugi Misi
    nekem van 3 de eggyiketse adom:DDD
  • Seriallkillah
    Van egy átadandó accountom ha valakit érdekel. (löwe,t43) pl. PM-ben megegyezünk ha érdekel
  • Bugi Misi
    Ensken lőttem AP-val a tornyát kb 5 méterről de semmi
    csak láncot tudtam eddig kifejleszteni
  • Oddball29
    5 jól irányzott lövés a toronygyűrűre vagy a test aljára és egy döglött KV. Ha közel vagy, nyugodtan ki lehet manőverezni, fullos T1 elég gyors hozzá. Egy lövése van, azt túléled és már mögötte is vagy.
  • Bugi Misi
    0 Demage-l sokat érek
  • ollie
    A KV papírból van, bármi átlövi bárhol, minek oda HE?
  • Szakesz
    Miért nem AP-val lövöd?
  • Szakesz
    Most tulajdonképpen mit akarsz megtudni? Arra a tankra vágysz, amivel mindenkit könnyűszerrel lealázhatsz? :)
  • Bugi Misi
    T1 Cunningtonnal csak akkor lenne esélyem ha Chuck Norrist ültetném bele

T1 Heavy-l szépen lövöm a KV-t HE-l és szép 9-10 HP csipeget róla engem meg 2 lövéssel elintéz