418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• ximix #71995
    Azért én a helyedben kipróbálnám az ISU-152-öt BL-10-nek elég nagy a happy faktora állítólag.
  • davidbog
    Nem konstans 10°, lövegenként változó hogy mekkora a kompenzáció. Lehetséges, hogy akkora a kompenzáció értéke fokban, amekkora a tier besorolása. De ez csak tipp, nem biztos hogy így van.

Úgy akarják módosítani, hogy kisebb lesz ez az érték. Lehet hogy nem lesz, vagy csak felére veszik vissza. Tehát ritkább lesz az átütés.
  • Pales27
    Én a csökkentéséről hallottam, de hogy mit akarnak elérni vele azt nem tudom, ha csökkentik, még jobban meg kell nézni hova lősz, ez sztem jobb.
  • [NST]Cifu
    Ja kérem, úgy könnyű... :P
  • I.C.ram
    Bevallom őszintén, hogy a JPzIV-et és a JP összes fejlesztését, kivéve a 105-öst átugrottam free xpből :)
  • Jammal
    Pedig 4 T7 heavy van és a T29 veri mindet, utána meg a Tiger P.
  • [NST]Cifu
    A nagyobbak átlövésével kapcsolatos gond ott van a JP-nél is (SzU-152-el egy tier...). Amíg nincs meg a hosszú 88-as legalább, addig kínszenvedés az élet, mert a 132-es átütés már nagyon kevés a Tier 8-astól felfele. A JP meg már elég sokat találkozik ezzel a korosztállyal...

BTW a JP-t én nagyon szerettem. Mozgékony, a hosszú 88-assal már nem csak kopogtatni tud, és ha elég ügyes az ember, rohamlövegként rendesen meg lehet vele lepni a nagyfiúkat. :)
  • I.C.ram
    Miért lenne szar az IS? Mindhárom T7 hvy-m volt (maxosak), de messze az ISsel értem el a legtöbb XP-t és a legtöbb killt is (meccsenként átlag 2 eddig a statisztikám) Nekem az IS fekszik a legjobban a 3 közül.
  • I.C.ram
    Nekem volt bétában Ferdim, most meg ISU-152ig jutottam, igaz azt csak kifejlesztettem, és inkább az SU-152-vel játszottam. Szerencsétlen nagyon lomha a gyenge páncélhoz képest. A 122-es meg használhatatlan nagyobb tierű tnakok ellen, mert semmit nem visz át. A mozgékonyságra miatt nehezen lehet azt alkalmazni, amit mondasz, mert mire visszatolatsz, már 2x beléd lőttek. Az álcázása valóban jó, de nem tudod azt kikerülni, hogy soha ne vegyenek észre, távolra meg nagyon pontatlan, így a sniperkedés húzós vele. Összességében akkor volt baromi mókás a SU, amikor top tier voltam, mikor viszont a nagyok közé berakott, nem sok vizet kavartam a 175-össel. Nekem a Ferdi jobban bejött. Épp ezért nyüstölöm most a JP-t. JT-m nem volt még, de mindenképpen szeretnék, mert a legjobban kinéző TD szerintem :)
  • [NST]Cifu
    Rossz példa. Counter-strikeban max. a fegyverek és a küldetés feladata miatt érdemes oldalt választani (CS_Italy-n például ha sikerélményt akartam, csak Terrornak álltam :D).
  • pointer4
    És ha jól emlékszem, így is alapból 10° on van ez ? És így lesz húsz fok?
    Evvel azt akarják elérni, hogy egy "tapasztaltabb" játékos (aki már arra is oda tud figyelni, hogy forgassa a hull-t) ne élvezzen ennyi előnyt?
  • [NST]Cifu
    Sokat dob a Ferdin és a JT-n, hogy elég masszívak szemből. Ruszkik képtelenek leállni face2face harcolni TDként, mert minden kilövi őket szemből. Viszont a Ferdivel simán meg lehet próbálni, ha alacsonyabb tierű ellenfél jön.

Bétában elvittem a JT-ig, tehát ismerem. ;)
    Hiába viszonylag erős, és hiába lehet / kell sokszor vele agresszívan játszani (mert nem mernek támadni a csapattársak), azért effektíven úgy lehet vele játszani, ha hátulról lövöldözöik, támogatva a támadó éket.

Az orosz TD-k esetén sokszor jönnek a gyenge páncélzat gondjával, de őszintén szólva a jobb játékosok bőven ki tudják használni a nagy alfa sebzésből (lő -> visszavonul fél percre -> előjön, céloz lő -> goto 10) és a nagyságrendekkel jobb álcázási képességeit (még bétában tapasztaltam meg nem 1x, hogy face2face nem bölcs dolog lerohanni egy Object 704-et, mert simán kilő amire 50 méterre megközelíteném).

Más játékstílus, nem vitás, de e téren azért úgy vélem, nem kell krokodilkönnyeket potyogtatni. :)
  • Sippie
    annak számít, mert egy stug is szépen átütötte párszáz méterről.
  • Killer85
    ez jött be :)
  • Killer85
    Köszönöm :)
  • pointer4
    Ja, jó, hát ha ilyen szívügy kérdést csinálsz egy nemzetiségi zászló miatt, akkor nem szótam.
    De ez akkor is csak egy játék :)
    Akkor pl csében sosem állsz terroristának ? :D
  • I.C.ram
    Sokat dob a Ferdin és a JT-n, hogy elég masszívak szemből. Ruszkik képtelenek leállni face2face harcolni TDként, mert minden kilövi őket szemből. Viszont a Ferdivel simán meg lehet próbálni, ha alacsonyabb tierű ellenfél jön.
  • pointer4
    Ha valaki akkora német tank fan, akkor mit csinál egy árkád játékkal ? :D
    Ragasztgasson modelleket, posztereket gyűjtsön, esetleg a kertbe építsen egyet magának :D
  • DummyBoy
    Mondjuk az, hogy 3 különböző stílust képviselnek ...

A gond az, hogy az lenne a logikus, ha mindegyik másban lenne jó ... de a tigrisnek jó a páncélzata és az ágyúja, a T29-nek közepes ágyúja van, de a buksija jól bírja, és jó a Rof-ja ... az IS meg szimplán szar :(
  • [NST]Cifu
    Senki sem várja el, hogy ugyanolyanok legyenek, csak akkor azonos Tier-be pakolt járművek többé-kevésbé azonos harcértéket képviseljenek. Ez a balance ugye. Namost úgy kibalancolni a JP-t és a Ferdit, hogy gyakorlatilag világítótoronyként funkcionálnak, enyhén problémássá teszi a dolgot, főleg annak a fényében, hogy ugye TD-k, tehát elviekben ők helyben maradva "sniperkednének".

Úgy egy kicsit macerás a JP és a Ferdi (meg a JT és az amerikai ellenpárjaik) élete, hogy messziről meg lehet látni őket, így ha élni akarnak, vagy konstansan fedezékben kell lenniük (mivel ugye arra kell nézniük, amerre lőnek, ez nem annyira egyszerű), vagy konstansan mozgásban kell lenniük (ismét: mivel csak haladási irányba tudnak lőni, ezért be vannak korláztozva - Ferdi/JT és hasonszőrű társaik pedig mozgékonysági versenyt se nagyon nyernének meg.

Szigorúan saját vélemény (nincs Ferdim, VK3601 és JgPz IV. szintjén állok), de az eddigiek alapján a JP és a Ferdi továbbra sem a TD-k csúcsa. Bár alant Adjunktus elismerően szólt róla, szóval lehet, hogy valamit tényleg javítottak az esetében.

Ha egy másik tank akkora OP (márpedig minden nemzetnek vannak OP tankjai) akkor miért nem szerzi meg az illető ? :D

Engem akkor fogsz Orosz vagy Amerikai harcjárműben látni, amikor Jézus megtér a Mohamedán hitre. Eddig is csak személyes szimpátia alapján választottam harcjárművet, ez a továbbiakban sem fog változni. Maximum anyázok amiatt, hogy az én harcjárművem mennyivel gyengébb, mint az ellenség (a csúcs eddig a Stug III. vs. KV volt... nem én nyertem :D).
  • Szakesz
    "Ha egy másik tank akkora OP (márpedig minden nemzetnek vannak OP tankjai) akkor miért nem szerzi meg az illető ? :D"

Mert ha valaki a német tankokért rajong, akkor lehetnek akármennyire is OP-k a a szovjet, amcsi vagy francia tankok, elvből nem fog velük játszani. Nem, nem és nem, mert ő német tankfan és a II. vh-ban amúgy is azok voltak a legjobbak, szóval a fejlesztők egy icipicit bekaphatják. :)

"Mennyit számít a 10°?"

Lövöldözz azonos páncélátütési értekkel rendelkező AP és HEAT lőszerrel, ugyanis utóbbinak nincs normalizációja. Ez remek lehetőség, hogy bepillantást nyerj a jövőbe. :)
  • pointer4
    Itt és itt találsz még, talán annyival jobbak a gyárinál, hogy nagy fennforgásban sem veszted a szemed elől (legalábbis nekem segített, de nem vagyunk 1formák).
    Illetve tized másodpercre írják a töltési időt. Könnyebb összehasonlítani a tankokat, látod mennyit ér a fejlődő legénység, és pontosabban mérlegelhetsz egy esetleges sérülést javítást, ami a töltéssel kapcsolatos :D
  • Pales27
    10° sokat számít: pl 120mm-es frontnál, ami 50°-ban van döntve
    120/cos(50°)=186.7mm effektív, viszont 40°-al csak 156.7mm
  • MitsuMishi
    Helló! Nem tudtok olyan oldalt ahol le vannak írva hogy mondjuk orosz TD-kkel melyik pályán hova érdemes bújni?
  • Killer85
    Köszönöm
    Föladtad a leckét :)
  • Pales27
    Én is keresgéltem valami használhatóbb célkereszt módot, de aztán rájöttem, hogy a játékban is jól be lehet állítani olyanra, amilyenre én akarom, sokáig az alap beállításokkal játszottam de sztem ez használhatóbb:
  • pointer4
    De végül is valami különbséget csak illene hagyni már a tankok között :D
    Ha 1:1 ben egyenlő lenne a TigrisP a T29 meg az IS, (és még vonhatnék rengeteg párhuzamot) akkor mi a bánat értelme lenne a három nemzetiségnek ? :D
    Aki egyenlő körülmények között akar lövöldözni, az menjen csézni :D Akkor majd e helyett lehet ugatni hogy csíter/wallhack/aimbot, mert ugye jobb játékos sosem lehet a túloldalon :D
    Ha egy másik tank akkora OP (márpedig minden nemzetnek vannak OP tankjai) akkor miért nem szerzi meg az illető ? :D

Ja, a normálizációval kapcsolatban köszi a helpet.
    Volt már ilyen, hogy mindenki tudja miről van szó ? Mennyit sázmit a 10°?
  • Szakesz
    http://mirtankov.net/crosshairs.html

Nézegesd meg ezeket. Talán találsz számodra megfelelőt köztük.
  • Szakesz
    Hivatalosan semmit sem javítottak a német tankok láthatóságán. Tervbe volt véve, de nem valósították meg. Valószínűleg azért állítják sokan ennek ellenkezőjét, mert egyrészt javították a lövegpajzs bugot a német tankokon, TD-ken, - szóval nem annyira feltűnő, ha kiszúrják őket és meglövik, hisz nagyobb eséllyel pattan majd le a lövedék - másrészt abba a hitte ringatták magukat, hogy javult az álcázhatósága tankjaiknak. Gondolom utóbbi elképzelés azért alakult ki, mert valamivel tapasztaltabbakká váltak, illetve fejlődött időközben a legénység álcázási képessége. :)
  • Killer85
    Sziasztok újra :-)
    Jó kis célkereszt módot modot nem tudnátok ajánlani.
  • I.C.ram
    Én is így látom :( Ráadásul rohadt sok XP a JP a SU-152-höz képest.
  • tigrincses
    http://wotinfo.gportal.hu/gindex.php?pg=34592942
    WOT- TIPPEK! csak itt csak most csak nektek csak tőllem*
  • [NST]Cifu
    (Csendben jegyzem meg, hogy bár mindenki állítja, hogy javították a láthatóságot, én eddig nem vettem észre. A JP és a Ferdi a bétában is olyan volt, mintha szírénát és vörös stroboszkópot szereltek volna rá - én úgy vettem észre, hogy ez továbbra is fent áll.)
  • ximix #71962
    Vagy ezt nézd meg ebben is van pár vas.

Tali-Ihantala 1944
  • I.C.ram
    Nem semmi ennek a JPanthernek a láthatósága. 400 méterről kiszúrnak a bokorból.
  • [NST]Cifu
    Maradt Cifu, igen. :)
  • bgabor
    Nemá, te is játszol? (Már hogy megint, úgy értem, azt tudom hogy béta alatt sokat nyúztad, meg te írtad a láthatósági és MM alapvetést is.)

Csak nem éppen Cifu álnéven szerepelsz a játékban?
  • bgabor
    Mondjuk mindez elég off, de szerintem azért érdekes.
  • bgabor
    Hát ez így nem túl pontos, sok gatling rendszerű gépágyú/géppuska van rendszerben az amerikai haderőnemeknél, valamelyiken lehet állítani a tűzgyorsaságát, és valamelyiken nem.

Phalanx CIWS

GAU-8

M61 Vulcan

M134 Minigun

• [NST]Cifu
    Tigrincses miatt be kellett néznem. Úgy látom, hogy többé-kevésbé normális a hangnem, tehát nem kell Renegade-t és Lammaert pihire küldenem egyből. Meglátjuk meddig maradok. A játékban amúgy "bent vagyok", de csak hobbi-laza szinten. :P