418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Tusy
    - KV-val rendszeresen hátul maradok (ha véletlenül top tank vagyok vele akkor persze nem, de ez elég ritka), túl sok csatát vesztettem csak azért mert nem volt bázisvédelem. A KV fél pályán beelőzi a maust, de a löwénél szerintem lassabb
  • Renegade
    szerintem gamer IQ/helyzetfelismerő teszt, ahol parádésan leszerepel a játékosok legalább a fele. :-)
  • patchaou
    Próbálj platoon-ban menni valkivel, vagy valakikkel.
  • Ohyner
    A tököm már! Az egész WG átbaszta a világot, ez nem játék hanem egy világszintű stresszteszt, megnézik ki meddig bírja! Már megint nekem kellett visszarohannom a világ végéről a játék leglassabb tankjával, és ,ég így is vesztettünk , hiába aprítottam meg a népet, két gv párduc ellen nem sok esélyem volt.

De ha meg a bázison maradok és nem támadok akkor meg én leszek a noob geci, aki még buzi is, vagy natúran csak behal mindkét támadóék és ugyanúgy 10 ellenfél jön egyszerre.
    Egyszerűen nem tudok 15 ember helyett játszani.
  • Legitimista
    Nem te ezzel igen jó játékosnak számítasz. :)
  • Ohyner
    A tököm már, hogy nekem kell a "villám" lövével visszamenni a bázisra, ami ráadásul dombon van, hogy kilőjem a két t50-t. Medek közül senki meg nem mozdult, mire felértem és kilőttem a két pattogó szart meg egyedül maradtam 10 tank ellen fasza.
  • R3nton
    az írja be mindenki az ironikus volt, akinek nem esett volna le
  • R3nton
    írja be mindenki légyszi:D hát attól függ! Hozzám képest nem, szakeszhoz képest igen:D
  • spiczi91
    Efficiency rating in the battle by wot-news.com version: 1 404,42
    Average tank lvl: 5,59

Akkó most noob vagyok?
  • Legitimista
    Való igaz, hogy ez torzítja az értéket, de az is, ha pl egy jó csapattal platoonozol, azaz pimpeled a statjaidat.
    Viszont az intenzív freexp-zés általában látszik a profilból. Természetesen érdemes használni a józan paraszti eszünket, amikor egy ismeretlen játékos feltételezett képességeiről képet alkotunk. Kiindulópontnak viszont tökéletes ez az érték.
  • Ohyner
    lol ez az oldal (http://wot-news.com/index.php/stat/single/eu/atenicked) tényleg jól működik?

nekem 1 336,74 ratinget adott ki úgy hogy nem nulla a tank levelem. Pedig én minden tankot stokként kezdtem.
  • Stuko
    Kösz a linket.
  • Sunsetjoy
    Megalkotni képletet? Ezt az orosz oldal készítői csinálták, nem a HAC klán :)
  • Ohyner
    Egy kérdés még!
    Igyekeztetek úgy megalkotni a képletet, hogy ne számítson a prém, de hogy veszitek számításba, hogy valaki stokként kihúzta a tankot, vagy rögtön freeből kifejlesztett rá mindent?
    Én minden tankom stokból szenvedtem fel fullra, és azt hiszem mindenki egyetért abban, hogy stok és a fullos tank között gyakran ég és föld van. Ha már csak az egyértelmű gun miatti damaget nézzük. De az összes többi kihatással van a teljesítményre.
    Ezt is belekalkuláltátok? Mert azt hiszem (főleg magasabb tierekben) ez igen sok pontot eredményez.
  • Legitimista
    http://wot-news.com/index.php/stat/single/eu

Viszont ellenőrizd, hogy nem 0-e az average tank level, mert akkor torz értéket mutat. Valószínűleg hamarosan javítják majd, írtam is nekik, hogy bugos.
  • Sunsetjoy
    http://wot-news.com/index.php/stat/single/eu

Itt meg alul beírod a neved, Enter a players name.

Vagy http://wot-news.com/index.php/stat/single/eu/atenicked
  • Stuko
    Hol lehet megnézni ezt a efficiency rating-t?

Én is kíváncsi lettem...:-)
  • Legitimista
    Átlagos kill, spot, hitráta, damage, cappont, defpont, és a már említett súlyozott átlagos tier level alkotják. A konkrét függvényt nem vágom, de elég nagy mintából ki lehet nyerni statisztikai programmal, amit meg is fogok tenni előbb utóbb, csak most klánreformot tartok :)
  • Nazarov77
    Na szuper obj 212 one shottolta a JTt full HPról, kell ez nekünk? Vicc ez az egész.
  • Ohyner
    Erre van valamilyen program ami kiszámolja? Kíváncsi lennék rá! Dob valaki egy linket vagy számítási módot?
  • Legitimista
    Még annyit ehhez, hogy néhány komolyabb (területtartó) klán átlaga néhány napja: OM-1355, 1SBP-1430, A-P-1280, FTC-1352, GA-1246, 1STLT-1237, PTS-1451. A legjobb magyar klánok is épphogy megütik az 1200-at. Nem csoda, hogy szenvedünk. Teljesen fragmentáltan játszanak a jó játékosok, így nem fog menni később sem. Én a HAC tekintetében türelmes vagyok, és ha lassan is, de a fő klánwar divízióba tényleg csak igen jó játékosokat keresek, vagy olyanokat akik a másik divízióinkban bizonyítottak.
  • TDantes
    Az a lényeg, hogy 1300 fölötti értékkel már nem átlagos játékos vagyok? De jó nekem. Ez most plusz 15 centivel megnövelte a farkam.
  • Legitimista
    Ja nem, csak valami bibi van az average tank level számításban, addig pedig torz adatok jönnek egyesekről, furcsa. Lehet, hogy a WoT-osok változtattak valamit, és emiatt nem működik a korábbi lekérdező script.
  • VanDaal
    Lefelé vagy fölfelé? Még a végén kiderül, hogy jól játszom :D
  • VanDaal
    Szerintem nagyjából ezt a célt szolgálja a csata végén kapható mesterlövész és szárnysegéd kitüntetés :)
  • Legitimista
    Hoppá és most látom, hogy tegnap változtattak a mutatón a wot-news-osok, szóval át kell értelmezni a korlátot :)
  • Legitimista
    Sziasztok!

Látom volt egy kis félreértés akörül, hogy mi is ez az efficiency érték. Nos egy képességi mutató, amiben csak olyan adatokat használnak fel, ami prémium accounttól független, ezek között az average tank level, ami a tankjaid tierjeinek csaták szerint súlyozott átlaga (nyilván más mennyíségű damage-et tudsz bevinni tier2-ben mint 10-ben).

Egy átlagos játékos 1000 körül van. Az említett HAC-os követelmény (1300) azt hivatott szolgálni, hogy a fő divíziónkba már csak igen jó játékosokat vegyünk be, a meglévő tagjaink átlagánál is jobbat. Ennek oka az, hogy a mag nagyjából megvan, annyira nem vagyunk rászorulva új tagokra az első számú divízióban, ezért ha már felveszünk valakit, az legalább első blikkre tűnjön jó játékosnak.

Ha egyel arrébb kilistáztok valamilyen klánt, az overview-nál lehet a tagokat efficiency alapján rendezni. Láthatjátok, hogy 1300 fölé kevesen jutnak ebben a játékban. Természetesen nem mindenható ez az érték, de egy képet ad. Hamarosan nálunk bevezetésre kerül a folyamatos teljesítménykövetés a meglévő tagokra, azaz akár egy hónapnyi jó teljesítménnyel is fel lehet majd kerülni a legerősebb divízióba egy másikból. Nem gestapozunk tehát, ezt az értéket az új tagok besorolására használjuk. Pláne, hogy a kezdeti bénázásaid lehúzhatják az értékedet rendesen annak ellenére, hogy azóta sokkal jobb játékos lettél. Klánunkon belül ezt fogja kiszűrni a folyamatos teljesítménykövetés.

Azt pedig, hogy 1300 feletti forumozók úgy reagáltak, hogy nem kerülnének be a HAC-ba, amikor világosan leírtam, hogy legalább 1300 a korlát, nem tudom értelmezni, lehet talán, hogy más magyart beszélünk.
  • Glo
    Jah, a kill mellett lehetne egy hit számláló is, hogy a 0-s körrel befejezöknél is legyen egyértelmü, hogy lesebzett mondjuk 2 tankot 10%-ig, de az utolsó gyilkos lövést egy másik tank vitte be, akinek mondjuk 5 fragje van, de mind 1 lövéses 5-10%-os :)
  • lammaer
    "de tegnap pl: IS3, amint meglátok valamit, általában már csak a roncsba lövök bele, mert a 4 arti azonnal szétkapja"

Ez annyira nem rossz dolog, mivel gyakorlatilag megkapod a tankért járó XP és credit felét úgy, hogy nem költesz lőszerre (mert roncsba ugye nem kell lőni).

Jó, az emberben van érzés hogy jó lenne ha lenne a neve mellett egy szám ami nem 0, de ettől eltekintve azért nem olyan rossz dolog ha 4 arty supportál amikor támadsz.
  • JasonF
    ilsalon, egyetértek, rengetegen vannak olyan játékosok, akik csak azért kezdeményeznek (gondolok itt fedezékből való értelmetlen kibújást) mert képtelen kicsit várni és esetleg az érkező erősítéssel már ütőképesebb lenne az egész támadás.
    És a vesztett csaták döntő többsége amiatt van mert nem figyeljük az egész csapat mozgását.
  • ilsalon
    Szerintem az út jó amin járunk, de a sikeres csapat receptből én hiányolok egy elég fontos fűszert: TÜRELEM

Nagyon nehéz a morálépítés. Egy-egy jó csata kicsit emeli, de egy rossz vesztes csata nagyon visszaveti a hangulatot. Véleményem szerint folyamatosan csiszolni kell a dolgot és megjön az eredmény. Türelem nélkül azonban folyton változtatási kényszer, nyomás és elégedetlenség van.
  • VanDaal
    Vagy inkább több embernek kéne ugyanígy utálnia őket, és sokkal élvezetesebb lenne a játék :D
  • VanDaal
    Detto ugyan ez volt megint El Hallufon is. De T29-cel végül sikerült fölverekedni magamat és megtaláltam az ellen 4 patkányából 3-at egykupacon. Milyen érdekes... még helyezkedni is hülyék Egyet kilőttem, a másik kettőt a mi arty-jaink, és végül sikerült megfordítani a bukott csatát. De jó volt nézni, ahogy a szemem láttára hullanak
  • Nazarov77
    Én csak azért artyzok hogy meglegyen a fullos német tree, artyn és dagi leon kívül minden megvan. Csak napi duplát játszom vele de azt se mindig.
  • DummyBoy
    És egyre durvább, megyek előre ... (mindegy milyen tankkal ...) de tegnap pl: IS3, amint meglátok valamit, általában már csak a roncsba lövök bele, mert a 4 arti azonnal szétkapja ... És ez még a jobbik eset, mert pl: Leopárddal tegnap bespotoltam az egész enemy gárdát 4-szer egymás után, és egy becsapódó arty lövedéket nem láttam ... (Az enemy artikat nem is bántották, azok pedig meg sem mozdultak ...)

Sajnos ott tartunk, hogy mindenkinek kell egy arty, hogy megtanulja hová állnak a dögök, és hova nem tudnak belőni ...

Mondjuk én fényévente egyszer artizom, szegény szerencsétlen M41-esem nem épp a világ ellensége, nagy átlagban úgy fejezem be a köröket, hogy 18 lövésből 1 talál ...

Viszont az ideg szétver, mikor mellettem a másik M41 - Hummel - Grille gyakorlatilag minden 2-ik lövésére betalál ...

Lehet ha nem szidnám és utálnám őket ennyire, akkor én is találnék néha?
  • Hypo #73000
    ismeros:)
  • mijki
    Köszönöm szépen. :)
  • Nazarov77
    Tessék gyakrabban nézegetni a híreket!
    link
  • mijki
    De arról van valami hír hogy mi lesz benne?
  • mordawn
    Verziót ugranak, a 0.7.0 lesz a következő.