418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Seriallkillah #73315 Amúgy a támadó TD pont nem a t95!! lehet hogy az egyik legnagyobb frontpáncélos tank. De szinte az egyik leglassabb is. ha azzal előremégy akkor halott vagy. Maximum városi pályán lehet jól alkalmazni. -
Sziasztok! KV ra melyik ágyút érdemes felrakni? Néztem a 122mm és a 107mm is. 122mm es nem nagyon viszi át a páncélt. Olyan csövet szeretném amivel a kis tankokat lehet onehit elni. Engem hetzer el egy lövésből kapott ki a KV szemből több alkalommal is. De nem tudom melyik ágyú volt rajta. -
VanDaal #73313 Na akkor pontról pontra:
Igaz, vannak jól támadó TD-k, sőt, ha top tank pozícióban vannak, szinte muszáj is előre menniük. De most nem erre az ideális szituációra gondoltam. Hanem amikor van 3-4 nagy TD is a csapatban, de nem top pozícióban. És mindegyik rohangálna. Lakeville-en a házak között forgolódna, satöbbi. Mindezt úgy, hogy védekezni meg nem marad egyik sem. akkor azt kinek kéne megcsinálnia? Medeknek? Szerintem egy játékos akkor tudja a legnagyobb hatékonyságot kifejteni, ha a járművét annak adottságainak megfelelően próbálja meg alkalmazni. Alapestben legalábbis. Aztán persze rendkívüli szituációk mindig előfordulhatnak (balance által, vagy bármi egyéb okból).
Ha kilövöm a kicsit behozó platoonost, vagy a kicsit, abban a csatában tényleg nem leszek hasznos. Ugyanakkor mivel a kicsi harcértékkel sem bír, így hátrányt sem okozok vele a csapatnak. És ha ezt többen is megcsinálnák, talán már rég leszoktak volna róla, mert a kicsik sem akarnának a nagyok közé kerülni, és az oda valók elől foglalni a helyet.
A "magam is szefóssá válok" témában van igazság. És zavarna is, de úgy látom, hogy bizonyos nem kívánt/kellemetlen viselkedésformák exponenciális növekedésnak indultak az utóbbi időben. -
Oddball29 #73312 Hagyd a sorozást a francba. Sztem rakjál rá stabilizátort, és a nagyobb alfa-sebzésű fegyverrel üss és fuss taktikát kell vele alkalmazni. Második vonalban fel-alá cirkálsz, kinézel egy célt, berongyolsz, odacsapsz megállás nélkül, és ugyanazzal a lendülettel robogsz tovább takarásba
Előbb-utóbb úgyis venni kell, mert Pershing is ebben erős, menetből tüzelésben. -
lammaer #73311 Ha megmondod egy meccs elején, hogy mondjuk sztyeppén melyik oldalon mi fog jönni az ellenféltől, hogy ezek után tényleg el lehessen rendezni optimálisan hogy ki hova menjen, akkor jogos az elvárásod. -
VanDaal #73310 Lehet túl magasak az elvárásaim, de valami olyasmi utópisztikus elrendeződésben reménykednék, ahol amíg az egyik oldalnak van esélye sikeres támadásra, addig a másikon legalább annyian legyenek, hogy sikeresen feltarthassák az ellent, ha csak 1-2 percig is. Aztán persze így is ki lehet kapni, de legalább az esélyt megadnánk magunknak :) -
bgabor #73309 Jól szóltál, teljesen egyetértek. A konstans térképcsipogtató hülyegyerekeket én is kiszoktam végezni nevelési célzattal. (De magát a csipogást ki lehet szedni, ha már elviselhetetlennek érzed, néhány napja leírtam hogy hogyan)
-
Aki nem tud a seggén megülni és védekezni, az ne akarjon TD-vel játszani, és ugyanígy vita versa.
No offense, de azért ne légy igazságtalan. Egyes TD-kkel igenis lehet nagyon hatékonyan támadni, lásd Ferdi, JT, T-95, stb.
Legközelebb gondolkodás nélkül ki fogom lőni aki nagy csatába kis szart hoz be platoonba
Ezen cselekedeteddel mekkora hasznot is hajtasz a saját csapatodnak? Effektíve semmit. Tehát te magad sem tartod be azt, amit elvársz a többiektől, nem igaz?
És talán-talán idővel még sikerül is néhány szefóst normális viselkedésre szoktatni.
És közben nem zavar, hogy te magad válsz "szefós"-á? -
Sokszor azért az ellenfél is nagyon balfasz. Nem egyszer fordult elő, hogy még bele sem melegedtem és mindenkit kinyírtunk. -
lammaer #73306 Ha jönnek segíteni az a baj, ha nem jönnek segíteni az a baj. Pontosan mit szeretnél? :) -
VanDaal #73305 Ó, a drága lemingek :) Néhányszor, mikor többen voltunk kb azonos erősségű top tankok, megvártam, hogy ők merre mennek. Hogy utána én tudjak a gyengébb oldal felé menni, besegíteni. Nem egyszer mivel kellett szembesülnöm? Valamelyik másik top tank is fogta magát, visszament és átjött az én oldalamra, így meg a másik oldal vált totál esélytelenné. Ez különösen Steppesen, Prokhorovkán és Himmelsdorfon szokott instant vereséget eredményezni. -
A másik véglet meg az hogy Te vagy a top tank, de senki nem megy veled, maximum a pompomlányok. -
VanDaal #73303 Hogy sokat rontani nem tud a 0 felé konvergáló csapatszellemen, arra lenne egy komolyabb pénzösszegem :) -
Nekem ha nem az artik, akkor a lemingek teszik tönkre az idegeimet ...
Elindul a top tank valamerre, akkor minden leming megy utána ...
Tegnap én voltam a Top tank Stock T34-el :( Jött velem mindneki, többek között 2 IS3, 2 KT és pár kisebb Heavy de úgy hogy gyakorlatilag a vizibalett Óllsztársz megirigyelte volna amit műveltek ... mentem - jöttek ... megálltam - megálltak, elfordultam kicsit, elfordultak ők is ... visszatolattam, ők is tolattak ... elkezdtem ide - oda mászkálni, aztán lassan csak leesett nekik ... De mivel tudtam, hogy úgy is elbukunk, legalább szórakoztam egy jót ... ilyenkor úgy sajnálom, hogy nem megy a Fraps a gépen állandóan ...
Csak tudnám mire gondolnak ilyenkor, mert a T34 az nem Mauz ... Meg hiába, ha mindenki a top tank után megy, akkor a másik oldalon egy loltraktor is be tudja szopatni az egész gárdát ... És ha van egy kis esze is (És esze általában az enemy csapatnak van ...) akkor meg is teszi ... -
nyugi VanDaal nem vagy egyedül ahogy észrevettem egyre több ilyen "népnevelő" emberke kezd megjelenni. Aztán hogy használ e vagy sem hosszútávon az majd kiderül. :) -
VanDaal #73300 Estig már biztos nem fognak, mert tartok egy kis pihenőt :) Ha gondolod majd keress meg, ingame nevem ugyanez :) -
Ha estig nem bannolnak majd mehetnénk együtt platoon-ba. Szívemből szóltál :) -
VanDaal #73298 Most épp a 8. vesztett csatánál tartok zsinórban. De előtte is kb ilyen 1 győzelem, 3 vereség aránnyal játszottam most már 4. napja. VÉLETLENÜL 3 perc alatt sikerült összehozni egy 1:15-ös csatát is, amiben 7-szer pattantam a hosszú 88-assal, max tier8-as mezőnyben. Mindez persze természetes. Ahogy az is, hogy IS-3-mal két tier6 med kíséretében kell felmennem kampinovkán a hegyre, mert a másik 3 tier8 heavy-nk a kollektív kempelés mellett döntött. Külön kérés után sem mozdultak. Pedig teljességgel biztosnak tartom, hogy ezzel a mindenki a bázison kempel taktikával még a büdös életben soha nem lehetett meccset nyerni. És akkor is, mintha elhatározták volna, hogy nekik úgy kell meghalniuk, hogy a lehető legkevesebbet cselekedjenek eközben a csapat javára. Mindennel folyamatosan vesztek, teljesen mindegy, hogy jól játszom vagy szarul, okosan vagy hülyén, fölül vagyok vagy alul. De most lett elegem ennek a mocsok, pofátlanul csaló, rosszindulatú játék szivatásaiból. Az önző, korlátolt, segghülye barmokból úgyszintén. Le se szarják, hogy mit ugat nekik az ember. Akkor is 10-en mennek ugyanarra és megállnak félpályánál, aztán se előre, se hátra. Ennél már csak az jobb, amikor még addig se jutnak el, mert zseniális taktikai elképzeléseik megvalósításához a bázis 20 méteres körzete nyújtja a legmegfelelőbb terepet. Scout tankkal kempelnek, heavy-vel, TD-vel meg kiállnak a puszta közepére. Mert az meg arra való. Még annyi eszük sincs, hogy a játékstílusuknak megfelelő tankot válasszanak. Aki nem tud a seggén megülni és védekezni, az ne akarjon TD-vel játszani, és ugyanígy vita versa. De nem érdekel, elég volt. Legközelebb gondolkodás nélkül ki fogom lőni aki nagy csatába kis szart hoz be platoonba, és azt is, aki figyelmen kívül hagyja a tankja szerepét és a csapatban betöltött helyét. Aki ahelyett, hogy segítené a többieket, inkább csak hátráltatja. Azokat, akik berohannak elém, miközben látszik, hogy lőni készülök a 20 méterre lévő ellenre, és azokat is akik blokkolnak, nem engednek vissza a fedezékbe. A térképcsipogtató hülyegyerekeket és a folyamatosan scoutolásért ordibáló böhöm arty-kat is. Most lett tele baromira a hócipőm. Hiába lenne csapatjáték, rohadtul leszarja mindenki a másikat, a csapatot, a győzelmet, mindent. Mostantól én is leszarom. Aztán lehet noobozni, anyázni, siránkozni, följelenteni. Azt is le fogom szarni. Bekékülök? Na bumm. Bannolnak pár napra? Legalább annyival később kapok agyvérzést. Mostantól megkezdem a véget nem érő harcomat a népnevelés érdekében. Don Quijote féle szélmalomharc lesz, az biztos, de legalább a lelki békémnek jót fog tenni. És talán-talán idővel még sikerül is néhány szefóst normális viselkedésre szoktatni. -
brasco84 #73297 ja nem, még maradt löwe is asszem, ő már nálunk járt de fél pályáról 100 hpn nem volt nehéz megölni. -
brasco84 #73296 ez durva volt, már elkönyveltem a vereséget, kempinovka, vezettek 10-6 ra, beírtam h hagyjuk had jöjjenek, lesz ami lesz, berusholtak hozzánk, TD-ink meg én top tankként kiszedtünk 4 et, 10-10, maradt 3 perc, mondom induljunk, maradt egy Vk, meg 2 artyjuk, destroy :D ez most jól esett, több ilyen csata is lehetne.. -
Tusy #73295 - ezt értem, de S-51 úgy is bőven nyereséges, ha csak egyet lövök vele (sőt, ha többet lövök az még drága is :) ). Nekem nem volt egyszerű amire KV-val megszereztem rá az XP-t. Mondjuk abból a pár csatából eddig csak 2x nem városi pályára rakott, de ez biztos belefér a véletlenbe (meg az olyan életszagú, hogy városba tüzérséget viszel mert az jó oda) -
Igen? Érdekes, én úgy tudtam, hogy a másodlagos képességek csak akkor mennek ha 100-as a legénység ...
Mindenesetre köszi! -
brasco84 #73293 5 csata 1 win 2 draw többi bukta, azért az elég lol, hogy 2 döntetlen, jó ha hetente 1 ilyen van, erre bebaszik most 2t, nehogy véletlen nyerjünk már.. -
Én a hosszú 88-asra adnám le a voksom. Amennyit megspórol a lőszeráron azt bele lehet fektetni Rammer-be, binocularba és ventillátorba, többet számít szvsz, mint a 10,5-es nagyobb alfa sebzése... -
bgabor #73291 Aha, akkor ezért válaszolta nekem tegnap a hivatalos fórumon az Artys felvetésemre, hogy szerinte erősen túlreagálják az Arty problémát. :D -
R3nton #73290 most találkoztam overlorddal még mindig a 212-t grindeli szedett is vele 4et de nyertünk:D -
bgabor #73289 T20-al kapcsolatban kérdezném azokat, akik már elérték a Pershinget vele.
Szóval van egy kimaxolt T20-asom, 100-as legénység, 75%-os rejtőzködéssel, ventivel, töltésgyorsítóval. És mégis nagyon gyenge az egész, sehol sincs az E8-hoz képest, ami valóságos sztár volt. Sokkal lassabb, alig fordul, a páncélzata pedig nevetséges.(63 a testet, 83 a tornyon, elöl, ahol a legvastagabb, mindezt Tier7-ben)
Ugyebár 100.000XP a pershing, amihez elég hosszú az út. Mit ajánlotok, hogyan lenne érdemes csinálni? Tegyem vissza az M1A2-őt és a könnyebb tornyot hogy gyorsabban tudjak cikázni, mint anno az E8-al? Vagy próbáljak meg távolról lövöldözgetni a 90mm-essel, mint a Pantherok? -
Renegade #73288 a szórás majd beáll, az csak paranoja
ha prémes vagy, akkor 10,5-es, így szokod a lassú rofot
ha prém nélküli vagy és/vagy szeretsz hátul sniperkedni és tudod is, hogy hová kell lőni akkor 88-as
ha sokat rak be t10 csatába akkor viszont megint csak a 10.5, mert a HE-je nagyobbat harap -
bekescsaba #73287 Sziasztok!
Lehet lerágott csont, de csak megkérdem.
Nyereségesség és haladás,valamint ütőképesség szempontjából melyik ágyút ajánljátok a Jagdpantherbe?
A hosszú 88-ast, vagy a tíz és felest?
Ugye az egyik gyorsabb, pontosabb, ki üzemeltetési költségű, cserébe a másik, többet sebez, de lényegesen drágább üzemeltetni.
Észrevettem még, hogy a hosszú 88-asnál sokkal többször sebez az átlag fölött, ellentétben a 10 és felessel, majd inkább hajlamosabb az átlag alatt sebezni. Lehet ez csak paranoia, de így vettem észre.
Vélemény?
-
Gerifinuccsi #73286 Kösziköszi mindenkinek! -
ilsalon #73285 Működnek a másodlagosok is, csak nem fejlődnek addig, amíg megint 100%-os nem lesz az elsődleges. -
bgabor #73284 Ha ingyen képezteted át őket, 20%-ot esik vissza a főképességük, ha 20k pénzért, 10%-ot esik vissza, tehát az embereid 90%-osak lesznek. A másodlagos képességeket nem ériti a dolog, azok változatlan szinten maradnak. -
A másodlagos képességek elvileg csak 100%-os főképesség mellett érvényesek ... Ha átképzed őket, akkor addig nem működnek míg el nem éri a brigád a 100%-ot megint.
De érdemes, mert ha ugyanolyan típusú tankba képzed át akkor -10%-ot kapnak csak ... és így 20k kreditért nem 75 hanem 90%-os legénységet kapsz.
@Cifu: Nem akarok belőle nemzetiségi kérdést csinálni, ismerem a Valve time-ot, de mivel szimulátorozom, amik főleg orosz cuccok, így sajnos megtapasztalhattam, hogy a "kéthét" és társai, meg a beígért dolgok halasztgatása az ugyanúgy orosz népszokás mint a "tökéletesen szupportív és a végletekig vásárlóközpontú" support :) -
Elnézést, de ezt nem kellene nemzetiségi alapon kezelni, lásd még Valve Time. Hogy a Duke Nukem Forever-t még csak ne is emlegessem... :P -
Seriallkillah #73281 át kell képezni és kb 80-90-os legénységet kapsz de a másodlagos képességei megmaradnak szóval azzal már előnybe leszel a többiekkel szemben -
Gerifinuccsi #73280 Sziasztok!
Hogyha a legénységem már 100%os és van + valamennyi kiegészítő képessége is és ezt átrakom egy másik harckocsiba akkor ott is frankón fog működni? Vagy olyan mintha egy alap 50%os ülne benne?
-
Jah ... Mondjuk Il-2, RoF, FC és DCS után nem vagyok meglepve azon hogy az orosz fejlesztők néha igen érdekesen értelmezik a naptárat ... -
ilsalon #73278 Sőt. Régebben néha berakott top tanknak. Akkor aratást lehetett végezni, hogy ihaj. Furikáztál körbe-körbe, mindenki pattogott és megállás nélkül osztotta a halált a kis leo. Sajnos hónapok óta nem voltam top tank vele.
Manapság csak bokorban lapulok és figyelek a nagy távcsövemmel. -
Attiska #73277 Mint ahogy az IL2 patch-eknél mondá Oleg, két hét múlva. Az, hogy közben letelt egy fél év patch nélkül, akkor is két hét múlva jön. -
Renegade #73276 jaja, ott igazi mészáros, pláne régen az volt, hiszen dedikált scoutként 100%-os legénységgel egy zsák kütyüvel uralta az 50-70%-os mezőnyt :-)