418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• MitsuMishi
    SU-152-re melyiket érdemes hamarabb kifejleszteni? Lánctalpak vagy a löveg?
  • ximix #77037
    Jó is az még, a Tigrisen is azt használtam rövid 88 és a 75-s helyett támogatónak nagyon jó, mert midig sebzett.
  • Nazarov77
    És most képzeld el ha használhatatlan lesz a HE 7.0ban. keresheted elő a fehér zászlót
  • Oddball29
    A múltkor, amikor Pershinggel leszedtem rólad az a sérült IS-4-est két HE toronytalálattal (csak arra láttam rá), az azért akkor nem jött rosszul. Ap-vel csak akkor ártottam volna neki, ha megteszek vagy 200 métert, hogy rálőhessek a hátuljára, miközben ezer dolog történhet.
  • Nazarov77
    shit happens, pattantam már ferdi 105ösével panzer 38naról.
  • Metalmilitiakid
    Én azért használok HE t, mert mostanában szokása PzIV el KT k hez meg IS-3 akhoz rakni és ott csak HE vel van esélyem :D
  • malystryx
    bocs, T30
  • malystryx
    Itt a fényes példa arra, hogy mekkora *********** ezek az oroszok.
    CW, vesztésre álltunk ugyan, de volt egy fullos T31-unk még és elküldtük foglalni. Szembejött egy GW Type E, és a T30 2x pattant az artyról közvetlen közelről... Az arty mondanom se kell szétkapta a 30-at...
    Méghogy nem nyúlnak bele..
    Azért ez egy kicsit erős volt.... 14 társam egyszerre mondta, hogy MI A F*SZ?
  • hellokitty92
    Jaja ez volt az, de a memóriám szelektálta a végét.:)

Hmmm Adjunktus a htka fórumján is fenegyerekeskedik és én most lelepleztem.:D Vagy csak keverem a kettőt, h hol olvastam?!:) Lehet h az utóbbi...
  • davidbog
    Lehet, nem nagyon használtam HE-t. Még a KV-1S-en is a 85 mm-est használtam AP-vel, jól elvoltam vele, nekem nem hiányzott a HE.
    Kétszer próbálgattam a HE-t: A T34 120 mm-esnél, mert állítólag nyitott harcjárművek ellen többet sebez és épp egy GW Tigert és egy Object 261-et lőttem. 3-4 lövés kellett nekik oldalról. AP-vel 2 lövésesek lettek volna úgyhogy baromság volt. Néha használom a KV-3 107 mm-esénél is, de kegyetlenül elveszi a kedvem amikor sebez 3-5%-ot. Nem is értem miért használjátok ha nem tarack a löveg.
    Na jó, ha 1-5%-os harckocsit kell megsemmisíteni akkor jól jön a HE, akkor valóban hasznos. Csak ilyenkor meg elfelejtem használni.

Én még megvárom az M103-at és a franciákat, de ha később se lesz semmi pár új pályán és harcjárművön kívül, akkor a francia tier 10-es megszerzése után inkább a NF-re fordítom a WoT-ra szánt időt. Abba legalább tényleg van sikerélmény, nincsen kempelés meg láthatatlan hajók.
  • davidbog
    Itt a fórumon Adjunktus is írta ezt. Le is mentettem azt a hsz-t, csak nem találom meg. Úgy emlékszem, hogy azt írta átütést nem produkált a HE, az egyetlen komoly sérülés az volt, hogy deformálódott a toronygyűrű. Mondjuk ez jelentős sérülés, akár harcképtelenné teheti a harcjárművet is, de nem indokolná hogy emiatt ilyen erősek legyenek az SPG-k.

Az SU-152 mm-eséhez volt AP lőszer is, nem kellett HE-t használni a Tigrisek ellen. Feltéve ha málháztak hozzá AP-t.
  • Ohyner
    Srácok újabb gyöngyszem! Magyar honfitársunk GW pantherben, beront az állásainkba, szerencsétlenségére ott egy patton. Kilövik erre már megy is a Kurva anyád! örök legszebbik magyar mondatunk.
    Érdekesen a saját killjeinél nem káromkodott.
  • ollie
    Lol, 7-8k a javítása a type-nak, még akkor sem veszteséges, ha rögtön kilövik a kezdőkörön.
  • Renegade
    én attól félek, hogy mg nagyobb kempfeszt lesz, elvégre eddig ki-i gurult az ember egy-egy kapáslövésre AP-vel, HE-vel tut, most már minek, hiszen az arty még nagyobbat fog ütni. A legviccesebb, hogy ezt tuti végiggondolták a fejlesztők is.
  • Oddball29
    A valóságot ne keverjük ide, mert akkor ezt a hülye hibrid átütési rendszert is egy az egyben ki lehetne hajítani. Játszhatóság kell, hogy szempont legyen.

De ha a WG azt akarja, hogy azért vegyünk minél többen prémium accot/tankot, hogy minél gyorsabban túl legyünk a számos jármű esetében a jelenlegi matchmaking és az új HE-dinamika kombó miatt játszhatatlanná váló középmezőnyön...Nos, az egy olyan irány, amit már nem bírnék gyomorral.
  • Renegade
    ja, valószínüleg a dagi tulajok is lehúzhatják magukat, bár felrakhatja a 7.5est és ja nem, akkor mehet ágyú nélkül :-)
  • hellokitty92
    Htka-n ment régebben valamelyik cikkel kapcsolatban értekezés és ott került szóba a HE. Az egyik fórumozó mesélt róla, h anno gvozgyikával lőttek a lőtérre kihelyezett t55-re. És a HE gyakorlatilag semmilyen sérülést nem tudott okozni, még közvetlen találattal sem! Igaz az "csak" 122mm volt.

De valahol olvastam h a su152-ek is csak úgy voltak képesek a tigereket harcképtelenné tenni, h találat esetén a robbanás gyakorlatilag lerepitette a tiger tornyát.:) Ez nem tudom h valóban igaz lehet-e.
  • Ohyner
    Amúgy ma nagyon érdekes a játék! Vagy azért nem tudok egyet sem lőni, mert kilő egy arty, vagy egy perc alatt lehal a csapat, vagy annyira gyorsan bedarálnak a medek mindenkit, hogy nem érek oda. 15 meccs alatt jó ha 8at lőttem.
  • Oddball29
    Pedig eddig is attól függött, milyen vastag páncéllemezt ért a HE, még át nem ütés esetén is.

Érik az az account-eladás.
  • davidbog
    Csak magyarázkodás. Az lényeg, hogy a függ a páncélvastagságtól a sebzés mértéke és a kötényezés elnyelheti a sebzést. A gyenge, minél vékonyabb páncélvastagságú részekre kell célozni, mint ahogy ír is egy példát: a tetőpáncélzatra. :) Úgy néz ki valóban azt akarják elérni, hogy hasznosnak tűnjenek az SPG-k. Falra hányt borsó, nekem akkor se fog annak tűnni. :)

Annyi igaz lehet belőle hogy a nagyon vékony páncélzatot átütheti a HE is. De fogalmam sincs milyen lehet az átütése harckocsi, tábori löveg kalibernél. Azt tudom, hogy a nagy kaliberű hajóágyúkkal HE-vel lőtték a páncélozatlannak számító célpontokat: kereskedelmi hajókat, rombolókat. Ezeknek jobb esetben is csak 10-20 mm-nyi biliacélhoz hasonló minőségű volt a védelmük.
  • ximix #77018
  • Nazarov77
    na igen, ha nem írod le az oldal szerkezetét, nem tudtam volna, néztem a felfüggesztését meg az oldalát hogy mi abban a skirt..
  • davidbog
    Tulajdonképpen van az IS-3-ason is. A futómű feletti oldalsó döntött rész egy 30 mm vastag előtétpáncél, a skirts alatt erre gondoltak. Emögött van a 90 mm vastag és -30°-nak megfelelő döntöttséggel remdelkező tényleges páncélzat aminek a feladata hogy ellenálljon a lövedékeknek. Ha ezt a belső 90 mm-es lemezt nem üti át vagy lepattan róla a lövedék, akkor az a lánctalp felé veszi az irányt és megrongálhatja azt.
    Ennek a külső 30 mm-es előtétnek az feladata, hogy a kicsi kaliberű lövedékek és az éles szögben beérkező nagyobb lövedékek ellen védje a belső 90 mm-es lemezt. Ha lehet akkor még ezen a külsőn pattanjon le a lövedék mert ez esetben nem sok esély van, hogy sérül a lánctalp.

Jó hülye példát hoztak, mert szerintem a játékosok 95%-a nem tudja, hogy az IS-3-asnak ilyen az oldalfelépítése és ez végülis skirt páncélzatnak számít. Egyszerűbb lett volna valamelyik német gépet példának felhozni.
  • Oddball29
    Angolos vagyok, mégsem értem. Van benne ráció, vagy csak OV-n megint benyomták a BS-generátort?
  • Kondorwot
    Én nagyjábol 1 hete szépen dolgozom le a negatív győzelmi arányom amit leginkább tiger I-el sikerült kieszközölnöm magamnak. Kb. 50el mínuszos voltam, mostmár csak -6 :-). Vk36, pz4, kt-val nyomom. Elég jól kijön a lépés, kiváncsi vagyok mikor kapcsolódik be a szopóág...
  • Ohyner
    Lehet, hogy csak pár ittas aszfaltfestő találkozott a tankkal, amikor az a úton állt. Ott ahol ittas barátaink festették fel a jeleket, lehet jó lesz kamonak.

Az a pöttyös valami meg olyan, mintha himlős lenne a tank. Az meg nem bónuszt ad a rejtőzködéshez, hanem minden crew skilljét csökkenti, és ha túl közel mész egy másik tankhoz, akár csapattárséhoz is, rajta is megjelennek a pöttyök.
  • Wlanseraf
    Told rá a vízisiklóst és mindjárt tetszeni fog:)
  • Nazarov77
    Ja ez az egyik legnormálisabb német camo viszont nem minden tankon néz ki jól, többségen nem tetszik.
    Pl Tigris ronda vele:

• sad1976
    nagyot kaszáltam ma!+prémium.
    954822cr tőkével indultam.
    937076 végeztem
    20 kört mentem.
    13 is-3, 2 döntetlen 1 3x Xp= 1200. első percben kilőtt egy ob212..egyetlen csatát nem sikerült túlélni.10 bukott
    7 kör E-50 utolsó kör győztes 3150xp.
    20bol 16 x arty lőtt ki.átlagos jelenlétük 5db csapatonként .
    is-3 al 8x voltam a 6. alulról. E-50 el átlag mindkét oldalt 2-2 T10 tank.a legalja T-54...
    nagyon elegem van már.
    3x Xp óta nem lehet normálisan játszani.5 nap alatt 40 el nőtt a vereségeim száma győztes+vesztes közt átlag 20 volt a különbség -ban.
    most 60 !!! minden pálya dugig artyval. mindenki megy össze vissza vagy csak a bokorban lapít!. ennyire felhígult a játékosok aránya selejtekkel? vagy mindenki azt a ki..szott béta pályát nyomja? ideje volna már vissza térni a jó játékosoknak. mert ami most van az katasztrófa.
  • Wlanseraf
    Egy jobban sikerült:)

• Wlanseraf
    Juj az ott egy "bújni" nem tudom hogy sikerült:)
  • Wlanseraf
    Én azt hittem hogyha van a pályán 14 raklap vízisikló, akkor ott el tud bú:Djni
  • egonn
    dobáld ki a barakkból a fölösleges legénységet vagy vegyél barakk férőhelyet!
  • Ohyner
    Nem mondod komolyan, hogy ez nem tetszik neked? Szerinted az Alice csodaországban pályán milyen kamo lesz ideális?
  • I.C.ram
    Egyik szarabb mint a másik...
  • Nazarov77
    WG Camo skinner munka közben.

• szabii98
    pfejj :DD
  • ximix #77001
    Volt annyi profi skinner csak megadták volna a méretet,hogy mekkora lehet fájl méret felbontás egyebek csak hát persze valami kölest akkor illet volna adni inkább házon belül a takarítónő unokájával összedobtak valamit, vagy akár lehetett volna fórumot nyitni milyen legyen ... stb
  • Nazarov77
    Eszembe se jutott most, ráadásul én is ezt csináltam anno :D
  • lammaer
    Esetleg ha nem vagy pénzszűkében, a lánctalp free XP helyett inkább vegyél egy extra felfüggesztés modult. Azt később lehet más tankoknál is használni, és a free XP is megmarad (szerintem az a 10+ k free XP többet ér mint 500K credit, ráadásul a modul megmarad és máshol is használható :) ).