418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nik0Bellic
    Ezek után ne siránkozzatok akkor mert wolfpack megcsúfolása és a közepesek szembe köpése ez a szép kifogás persze tudom túl nagy a csábító erő a német pisztolyok miatt csak hát az vissza felé is elsülhet mikor a mouse stb erőműveket akarod te 800m-ről támogatni
  • HunAnFionn
    http://kepkezelo.com/images/pb7dkf4za0wn2ctb1w1.jpg

http://kepkezelo.com/images/4tdcrbcbc9hmfpn08sgx.jpg

http://kepkezelo.com/images/vphqhuwnmu69roaymjav.jpg

Bocsi, hogy közvetlenül nem tudom behozni a képeket, de a rendszer nem engedi, hogy képet jelenítsek meg, egyelőre.
  • Szakesz
    Videó

A fentebb linkelt videó egész jól szemlélteti egy közepes tank feladatát.
  • bgabor
    Azt hogy nem állunk le szemtől szembe lövöldözni a heavykkel. A mediumoknak sokkal jobb a mozgékonysága, de gynegébb a lövege, mint a medium tankoknak. Emiatt rá vagy kényszerítve arra hogy az oldalukba kerülj a heavykek, és az oldalukat, seggüket lődd. Mindezt úgy, hogy ne találjanak el, ezért folyamatosan mozogjál, tanulj meg mozgás közben lőni. Mivel ezt nem lehet úgy csinálni, hogy egy mező közepén találkoztok, ezért mindíg a térképek városi részében harcoljál, ahol az épületek mögött könnyedén elbújhatsz, azok takarásában mehetsz. Az se hátrány, ha úgy mész neki az ellenséges heavynek, hogy az éppen a ti egyik heavytekkel vív tűzharcot.

Medium tankok közül ajánlom az E8 Shermant, a legjobb medium tank a játékban. Közepes átütésű, de nagy tűzgyorsaságú, pontos löveg, óriási mozgékonyság, és szerelhető rá lövegstabilizátor, ami megkönnyíti a menet közbeni tüzelést.
  • HunAnFionn
    Soha ne találjanak el! Remélem segítettem. ;)
  • warriorGula
    Sziasztok
    Leírná nekem valaki, hogy nagyjából mit tartsak szem előtt, ha mediummal játszok?
    Nem akaródzik vele összejönni semmi. :(
  • R3nton
    E-50 bármelyik más medium tankot bezúzza 1vs1ben azt szeretem benne:)
  • bgabor
    Látótávolság növelők közül szerintetek melyik a hasznosabb:
    A távcső vagy a periszkóp? Melyikbe érdemes beruházni? (a leszerelés nem szempont, van rá goldom)
  • bgabor
    Azám, jó is az általánosítás. Azt azért remélem tudod, hogy a Panthert, Panther2-őt és E-50et a készítők is sniper tanknak szánták, ami TD-ként durrogtat messziről.

Idézetek a hivatalos WOT Wikiről:
    "Panther: Once the Panther is fully upgraded and sporting a long, accurate 75mm L/100, it is best to use it as a sniping tank. The 75 mm L/100 has very low damage for its tier, but it has a great rate of fire and it can penetrate virtually all lower tier tanks from any range, also well aimed shots can damage higher tier opponents. The Panther shines as an excellent mobile-sniper, and most enemies won't shoot back, as they are busy engaging your team's heavy tanks.

Panther2: While being more powerful and maneuverable than the PzKpfw V Panther, a M26 Pershing will definitely beat you in a close-quarters fight. Knowing this, it is best to take advantage of your long-range accuracy and stay just behind, or alongside your team's heavies to avoid close-quarters combat.

E-50:Possessing one of the most accurate guns in the game, the 105 mm KwK 45 L/52 Ausf. B, you can either play this tank as a long-range sniper, or a medium range support tank.
    "
  • R3nton
    Az E-50nek ágyújának van egy olyan sajátossága, hogy 800 méterről is kilövöd az ellenfél tank parancsnokának a homloka közepét. Nem scout tank mint t-54, arra van hogy támogassa heavyket hátulról, és elfogja az áttörő medium tankokat illetve light tankokat. Én is úgy szoktam vele sokszor kezdeni, hogy hátulról sniperkedek, majd a csata vége felé elindulok és kiszedem a sok low HP-s tankot.
  • R3nton
    tier limites company lesz nem random battle, de még vagy 100x el lesz mondva úgy látom
  • Nazarov77
    Kipróbáltam teszt szerón a T-44et, LB-1 rengeteget dob rajta, 2 1 type jött fel a hegyre himmelsen meg 1 KV-1s, azokat panther társammal becsomagoltuk, majd előkerült még 2 type, azokat lesebeztem 10-20%ra majd meghaltam. Közben stock motor volt fent. Végre tudtam úgy közelharcolni T-44el hogy nem lövök mellé.
  • Nik0Bellic
    Még soha nem láttam olyan depressziós magának való közepes tank pilótákat mint amilyen a német p2 e50 ezek annyira antiszociális népség hogy állandóan a sarokban találom őket és nem a frontvonal mögött mintha nem tudnának róla hogy nem egy tdben ücsörögnek.
  • ximix #79991
    Pingtest
    Speedtest
  • Jeffjohnson
    ezek is benne vannak a 7.0 patchben javítva
  • Met
    Forgási sebesség deg/sec
    Torony forgás fok/mp

És a péncélzatnál magyarul van az elöl/oldalt/hátul viszont a toronypáncélzatnál már angolul van
  • Master91
    Mérj eggyet. Majd 1 perc múlva megint. Rakd be mind a két mérés képét, akkor okosabbak leszünk.
  • HunAnFionn
    7.0 után lesznek tier limites csaták hál' Isten! Ezzel viszont megszűnik a potya frag, mindenkinek meg kell izzadnia a killért!
  • HunAnFionn
    Üdv!
    Technikai jellegű kérdésem lenne. Nem tudtok magyarázatot adni arra, hogy percenként miért ugrik meg hirtelen a pingem pár másodpercre. Stabil 60-ról egyszer csak felmegy 600-ra? Kicsit idegesítő, főleg a felderítőimnél, mert ha ott elvétek egy kanyart hasta la vista, de a többi tankoknál is vicces mikor bújócska alkalmával egyik pillanatban még a ház mögött vagyok, a másikban pedig meg már teljes hosszában lövik a tankocskám oldalról.
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • Nazarov77
    Engem is, de akkor is kisebb egy picit :D
  • noname23
    Azért az érdekes lenne hogy a legjobb medál csak a lövész nevet viselje.

A shrapshooter az lehetne gyakorlott vagy tapasztalt lövész.
  • I.C.ram
    hát engem simán összerakott már t10-esekkel.
  • Oddball29
    A Pershingnek meg a Panther II-nek is más az optimális alkalmazási profilja (hú de szépen mondtam), azok sztem teljesen érthető módon nem csapódnak falkába rögtön az elején.
  • Nazarov77
    De, egy kicsit lentebb van de nem sokkal, nézd meg a képen amit most nem tudom hol lehetne megnézni, 1 mezővel kevesebb van neki mint a többi T8 heavynek.
  • ximix #79980
    Tankok :)
  • Desmodromic
    Már kezdtem félni, hogy szerencsétlen vagyok, de hála a jó égnek csak béna!
  • I.C.ram
    Löwét nem sorolja lejjebb... az a KV-5.
  • Jeffjohnson
    Erre a sniper problémára már régebben leadtuk a javítást ha jól tudom 7.0 val belekerül a játékba. Igyekszünk mindent javítani amivel az embereknek gondja van. Biztos lesz 7.0 ban is ezért fontosak a visszajelzések.
  • DummyBoy
    Ergó szar az MM ... Erről hisztizünk mióta ...

Mellékesen nem értem, hogy egy Tiger P , egy Ferdinand vagy egy ISU, esetleg IS3 miért is nem nyomasztó a kissebbeknek ... Ugyanúgy szétszednek mindent ... (3db IS3 top Platoon pl :) )

A Type és a Lowe egyik legnagyobb előnye, hogy lentebb sorsolja őket az MM mint a többi T8-as tankot, ebből kifolyólag többször top tierek.

Amikor a Pershing top tier vagy a T44 vagy az IS3, akkor ugyanúgy be lehet vele darálni a többieket ... Valamint többször leírtam, bármilyen 3 médiumból álló top platoon be tud darálni gyárilag mindent ...

Csak az lényegesen ritkább, hogy valakik egyforma medekkel grindeljenek ... Lowe és Type a prémium mivoltjából kifolyólag gyakoribb.

Ott a tesztszerver, ki lehet próbálni, a Type sem varázsfegyver. Ha meg tényleg akkora OP, akkor ott a lehetőség, 7500 goldot sokkal hamarabb ki lehet "grindelni" IRL, mint 300k XP-t és 5 és fél milla kreditet ...
  • Szakesz
    Hű! Ez tényleg ekkora élmény? Mindenesetre gratulálok! :)
  • bgabor
    Örülök neki hogy a kedves magyar közösség ennyire aktív egy totálisan érdektelen és lényegtelen kérdésben a hivetalos fórumon.

Bezzeg olyan apróságokhoz, hogy mikor korlátozzák már a tetves artyk számát a játékban, netán mikor lehet majd a térkép csilingelést kikapcsolni, a kérdések és válaszok topikban magamon kívül jó ha egy magyart láttam eddig hozzászólni.

Esetleg méltóztathatnátok a jövőben lényeges kérdésekben is megszólalni, hogy lássák hogy nem csak két embernek van problémája az artykkal.
  • Nazarov77
  • Nazarov77
    Ja, nekem kb csak egy bajom van a fordítással az a sniper,sharpshooter=mesterlövész
    a master gunner meg mester lövész

Tudom nehéz megfelelőt találni, de pl lehetne ez:
    sniper: lövész
    sharpshooter: mesterlövész
    master gunner: mester lövegkezelő/elite lövegkezelő/profi... stb.
  • Desmodromic
    Köszönöm a családomnak, köszönöm a barátaimnak, köszönöm a fórumozóknak, köszönöm a noob ellenfeleknek, még a kicsi kínainak is, aki a dzsunkán gyártotta a számítógépemet, mindenkinek nagyon köszönöm! Végre valahára 3517 meccs után végre összejött egy kicseszett böllér!
    Győzelem!
    Csata: Steppes 2011. december 3. 16:10:54
    Jármű: IS-3
    Szerzett tapasztalat: 2 088
    Szerzett kredit: 55 060
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Boelter Kitüntetés
  • Jeffjohnson
    Azt nem is fogsz mert szerintem nem férne ki. Szinte minden új patch alkalmával van olyan sor amit azért kell lerövidíteni átfogalmazni mert nincs neki elég hely, hogy kiférjen.
  • Nazarov77
    Ne fordítsátok le, teljesen jól hangzik az hogy Tech tree, nem akarok "fejlesztési fát" látni.
  • pointer4
    Hála égnek, csak a láncot meg a tornyot kell kifejleszteni már csak rajta, a lánc már meg is van :D
    Tier6 századokban, MASU szerepe lesz :D
  • Jeffjohnson
    Hivatalos fórumon a magyar fordítással kapcsolatban úgy látom megint a Tech Tree lefordítása körül megy a vita. Akkora probléma ez, hogy még a modiknak is adott 1 kis törölni valót. Ezért inkább megkérdezem itt is már nem tudom hanyadjára (hátha most....majd), hogy van-e jobb ötlet rá ami magyar szó és nagyjából ugyanannyi karakter (tehát elfér) és jelentésben is visszaadja a Tech Tree szó tényleges jelentését tehát nem kutatás vagy fejlesztés.... Ha van jó ötlet akkor berakom, hogy ezt a vitát végre le tudjuk zárni mert egyeseknek ettől, hogy ez az 1 szó nem magyar máris szar a fordítás.

(Egyéb hibák jöhetnek priviben bár egy nagyobb javító csomag jönni fog 7.0 ban amit már leadtunk és sok dolgon változtat de lesz egy nagyobb ráncfelvarrás is majd a magyar fordításban ha majd 7.0 után megkapjuk a teljes "szókészletet" így az ötletek jól jönnek)
  • davidbog
    De miért változtatták meg? Megmarad ez az érték vagy csak tesztelgetnek?

Amúgy az IS-4 frontpáncélzata nem teljesen egyértelmű.
    A különböző forrásokban a páncél döntöttsége megegyezik mindegyiknél. A homlokpáncél 29°-ban, a teknő -50°-ban döntött. De a vastagságoknál már eltérések vannak.
    Az orosz wiki a homlokpáncélra 160 mm-t a teknő front részére 140 mm-t ír. A valka.cz mindkettőre 160 mm-t. A kép ami ide is többször volt belinkelve a homlokra 140 mm-t, a teknőre 160 mm-t, a dogswar.ru szintén ezt írja. Mivel rendszerbe állították van manual is az IS-4-hez, persze oroszul. Én ebben nem találtam a páncélzatra vonatkozó részt.
  • ximix #79965
    Azóta lettek hiper gyors felderítő tankok 70km/h-val át sétál kerül egy kört és aki nem bujt el azt kiszámolják :))