418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Tusy
    - Lord of Ultima :) (böngészős game)
    - gépen fent van a Skyrim is, de arra folyamatában több idő kellene. Borderlandssal ugyanígy vagyok, de ezek vannak még fent a gépen (meg egy 4Gb-os xbox de az baromi hangosan pörgeti a lemezeket, így azzal ritkán játszok)
  • PetiPetiHUN
    Ha már 6-8 8.tierű med van egy oldalon akkor elég nehéz elkerülni hogy ne alakuljon ki legalább egy falka.

Himmelsdorfon M41-el vagyok. Nálunk heavyk meg td-k náluk medek meg lightok. Mondom magunknak "defend". (nem tudok angolul lehet hogy ez azt jelenti: húzzatok a picsába szana-széjjel?) Erre a szélrózsa minden irányába el mindenki. A dombról lejött 2 light meg 6 med (köztük typeok) és egyesével kinyírták a visszaérkezőket. Mint a falrahányt borsó.

Vasárnap dupla akkorákat sebeztem mint szoktam és minden pattogott rólam. Hétfőn pedig nem látszó német med nyírt ki mellettem egy tankot pedig lent volt a medencébe középen (az a gleccseres pálya) de több lövés után sem látszott. Azután utánnam jött és 1 lövésből ammorackelt. Ja ekkor a mieink még 4-en maradtak 13 ellen. Ha így csal a játék ( az nem csalás mikor nekem csal csak akkor ha ellenem :) )akkor inkább befejezem a játékot. (nem örökre csak aznapra)
  • mozesapo
    Az MM meg tényleg hülye. Fisherman's Bay-en volt, hogy enemynél 6 type meg még 4 med (P2, perzsa), nálunk jóformán csak heavy tankok és 3-3 arty. Kb. 2 perc volt az egész. Szabályosan megettek minket.
  • egonn
    Vajon hány gyermek kap karácsonyra Typét?? :(
  • lammaer
    Na, tudtam én :)

Akkor már csak a 3. van....
  • Wlanseraf
    Második nekem elvileg ment:) köcc!
  • lammaer
    Tán nem olyan accon kéne használni amin már volt GS kód aktiválva.

Poénból kipróbáltam egy most csinált friss accon az elsőt, csak a kedvedért, működött.

A másik kettőt nem tesztelem le :)
  • lammaer
    Sztem ez a "typeok mindíg összetartanak" egy apró pszichológiai jelenségből is következik.

Platoon nélkül általában csak az azonos tipusú medek szoktak együtt menni. TEhát pl ha van 2 T-44 egy oldalon, azok nagyobb eséllyel mennek együtt, mintha egy T-44 és egy Panther 2 van egy oldalon.

Magamon is megfigyeltem, hogy valamiért, tudat alatt sokszor csatlakozom ismeretlenül is ugyanolyan tipusú tankhoz mint amiben éppen én is vagyok. Talán azért, mert az ember azt gondolja, igy jobban meg tudja ítélni hogy mit várhat el a másiktól.

A typeok szerintem ezért közlekednek falkában - nyilvánvalóan ezek a játékosok nemcsak typeval járnak, és biztos hogy nem csa a typeban viselkednek igy. Nyilván van más T8-as tankjuk is, ott még sem alakulnak ki a falkák. De csak azért, mert azonos tipusú high tier medek sosincsenek ilyen számban egy oldalon.
  • Adjunktus
    mind a 3 incorrect
  • lammaer
    Aki lemaradta múltkori gamestaros akcióról (1 nap prém + 750 gold) annak itt van 3 nem használt kód. Aki már használt ilyen kódot annak értelemszerűen nem fog menni.

GSTRMG7U3-55E3-FZX3
    GSTRMY3M5-25W2-WKG4
    GSTRMV6M8-33C5-ZMX2

(valamiért ma estek be a levelesládámba, végülis jobb később mint soha).
  • Adjunktus
    Na igen.A Type farmoló tank,amit sokkal többször és többen használnak mint a többi hasonló kategóriás tankot.Onnan sehová sem lehet fejlődni,tehát megmarad a garázsban.Ezért van belőle olyan sok.
    Falkában meg pont az általános Type utálat miatt járnak.
    Mindig kapják a beszólásokat,ezért aztán persze hogy a sorstársal mennek együtt.
  • VanDaal
    Type Hype-hoz:

107-es löveggel, ami a tier5 KV-n is elérhető. Tényleg baromi OP-k a Type-ok. Az más kérdés, hogy az MM egy rakat szart se ér, de ahogy azt azthiszem Dummyboy is írta korábban, az nem a tank hibája...
  • DummyBoy
    Azért van sok Type, mert egy pénznyomda, amivel még jó is játszani. Ha okosan használja az ember az erős frontot, akkor bizony nem könnyű ellenfél. Viszont mivel sok van, ezért a nagy számok törvénye alapján akadnak közöttük noobok is ...

Ezen a héten biztos rengeteg Type lesz, én is jóformán csak azzal játszom, van 3 millányi equipmentet akarok venni ...

Mint írtam, a többi T8-ból egyértelműen nincs ennyi, azzal nem játszanak hobbiból sokan, leginkább a T9-eseket grindelik ki velük és kész. Majd ha lehet belőlük prémiumot csinálni, akkor szvsz több lesz.

Teljesen érthető, hogy a szar MM miatt húzzák a szájukat a kis tankos emberek, remélem a francia tankokkal majd több T5-ös battle lesz, én személy szerint élveztem azokat a csatákat.

De amíg a WG ilyen balfasz módon csinálja a dolgait, addig inkább mennek el a játékosok, egyre kevesebb player lesz, jobban elszeparálódnak, a kezdők a kis tankjaikkal egyre fentebb fognak kerülni, mert csak olyan csatákba tudja őket berakni az MM. Emiatt egyre több embernek meg el a kedve az egésztől, még kevesebb kis tank lesz ... ésígytovább.

De erről nem a Type tehet :)

@Tusy: Ismerős érzés ... bár a héten tankozás van az event miatt, én is Deus Ex-et meg Skyrimet tolom inkább ... Meg fűzöm az asszonyt keményen, hogy ha a jézuska hoz nekem a fa alá egy SWTOR-t akkor sokkal kevesebbet fogok a gép előtt káromkodni :) Meg is jegyezte, hogy meglepően csendben voltam a Béta weekend alatt :)
  • lammaer
    És, mit tolsz helyette?

(én most fejeztem be a Gothic 4-et, következik a Gothic 3 :) )
  • Tusy
    - 3 hét kihagyás után játszottam 1 nap, nálunk volt 3 leopárd (egymással voltak platoonban), IS-el mindjárt a 3 arty után jöttem, ellennél meg 4 type (ott artyk kezdték a sort) ... SU-100-al kb. 10 méterről vettem észre az enemyt ... városi pályán meg mire becéloztam valakit az hirtelen 3 háztömbbel odébb tűnt fel. Ennyire azért nem szar a gépem, úgyhogy most részemről ismét kisebb kihagyás következik ebben a "játékban"
  • egonn
    Nem az a gondom h kilő:) mert az lenne gond ha nem tudna!Hanem mert igazságtalan a MM.A typét 3 battle tierbe rakja, a többi T8 medet meg 4-be,ezáltal a SU85 és a type igaz csak 1 battle tierben találkoznak, de arányában több kínai van ott mint normál T8!Ugye ha van 100 type az a 3 battle tierben=33. A normáloknál ugyanez: 25! De ma itthon vok (remélem) és tesztelgetem h hány type és hány T8 med esik 1-1 csatába. Persze értem én hogy ezzel csak a falra pisálok, és nem változik semmi:)
  • Wlanseraf
    Nem kell venni:) legalábbis a test patch 3-ban ott áll a garázsban, gondolom hogy próbáljam ki és vegyek:D
  • DummyBoy
    Istenem ... tényleg ennyire nem megy át az üzenet, vagy csak simán trollkodsz?

Elmagyarázom szépen lassan: Azért hisztiztek, mert egy szaros T5-ös tank 130-as penetrációjával nem lehet átlőni egy 3 tierrel nagyobb tank 200-as frontpáncélját.

És persze szerintetek teljesen jogosan. Mert a többit meg átlehet vele!

Egy másik szemszögből, de pontosan ugyanez a példa az hogy T30-ból nézve OP az összes T5-ös ágyú ... Mert a 130-sa pen átviszi a 102-es frontot ...

Egyik sem jogos, bár a T30-as példa komolyabb. De persze nem érted.

Pont pár hete ment a hiszti aról, hogy qrva OP-ok az 5-ös lightok, mert oldalról és hátulról átlövik a 8-as tankokat ... Most jön egy másik brigád, akik szerint már meg a T8-as tankok OP-ok, mert szemből nem lőhetőek T5-ös tankokkal.

És persze mindenki más, aki próbálja nektek elmagyarázni azt a Műegyetemi magaslatokba emelkedően bonyolult matematikai összefüggést hogy 200 > 130 az nonszensz, meg baromságokat beszél, stb.

@egonn: Nem, a T8-as prémiumokat tényleg lentebb rakja az MM. Itt meg lehet nézni. Egy T5 medet 6-7-8-9-es csatákba sorsolja elvileg, a Type-ot meg 9-10-be.

Ezért vicc a hiszti. A másik oldal, meg egy T5-ös tankban sem érezze már magát senki biztonságban T8-asok ellen.

Nekem is van KV-m, E8-asom, és pár kisebb tankom ... és lesz is. Meg T5 scoutok. Egy Chaffee-ban ülve T9-es csatában mit érezne az, akinek az a legnagyobb szívfájdalma, hogy nem lehet a T8-asokat szemből ütni, és van belőlük egy pár ...

Pár ezer csata után megtanulják az emberek használni a kis tankokat is, addig viszont meg kell szokni, hogy a kis tankok nem arra valók hogy bedarálják a nagyokat, hanem hogy segítsék őket ... A PZ4 szedje le az enemy PZ4-et a T8-asokról, és ne álljon ki a pusztába keményen harcolni, mert melléfingik valaki és vége van.

Sajnos ezt nem értik sokan. A nagy csatákban a kis tankok is nagyon hasznosak tudnak lenni, ha jól használják őket ... De nem az ő dolguk az enemy top tiert kilőni. Ha megteszik, akkor király, de előfordulhat hogy kilövik őket.

Meg kell szokni, ez lesz majd az életben is. Az erősebb kutya dominál.
  • doomguard
    Nekem is ugyanez a bajom. Én is Su85-el szoktam farmolgatni, a t1-et meg próbálom fejlesztgetni. De cseszhetem, ha betesz olyan csatákba, mikor a t8-ak vannak fenn, én meg valahol alul. Ekkor szokott az történni, h ballókázunk mondjuk egy Kv-val, és egy Pz4-el szépen, mire előjön 2 ilyen kínai izé, és pillanatok alatt legyaláz. Még ha nyerünk is, akkor is cseszhetem az xpt meg a pénzt amit értük kapok.
    T44-el nem szoktam megijedni tőlük, 1vs1ben már nyírtam ki nem egyet, de a t5-6nak sok az biztos, és sajnos túl gyakran találkozni vele.
  • PetiPetiHUN
    Nem a Type nem elpusztíthatatlan, hanem egyszerűen túl sok van belőlle. Régebben sok heavy mellett volt egypár egyéb is, most a heavyk és a medek száma kiegyenlítődött. Ez más taktikát kíván mindenkitől főleg a kissebb tankoktól. Elősször is amíg betölt a csata nézd át a tankok leosztását és próbáld kitalálni mi fog történni. Ha előre látod az eseményeket próbáld irányítani a többieket. Nem szabad előre rohanni, nem sebezni kell hanem a láncot lőni, segíteni kell akit támadnak a typeok de ahoz ott kell lenni a közelébe. Szóval próbálj meg a társaidra csapatként gondolni és segíteni őket, sokkal többet segítesz nekik ha 100-as sebzés vagy egy lepattanó helyett a láncát lövöd le a mednek. Ha artyval vagyok gyakran arra várok hogy mikor áll meg a type mert mozgás közben esélytelen őket eltalálni de ha lelövöd a láncát akkor már nem húzza sokáig. Tudom elég gagyi az xp és a credit rendszer kifejezetten bünteti ha nem a sebzésre mész rá, inkább ezen kellene változtatni és az egyéb csilingelős lövéseket jobban jutalmazni. (kapjon xp-t és creditet az aki mozgásképtelenné tesz egy tankot, azért mert közbe mások kilövik) Talán egy normálisabb jutalmazási rendszernél nem azért sírna a a tier 5-ös hogy nem tudja sebezni a három szintel nagyobbat.
  • egonn
    TYPE : nem az a baj hogy elpusztíthatatlan , hanem az hogy úgy tűnik mintha alacoanyabb tierbe tenné be a MM mint atöbbi sima T8 tankot.Legalábbis 3/4 részben top körül van a tornasorban! JT-ben ülve csak a gyorsasága okoz gondot, de a SU-85 csak 10 sec neki:( Nemtudom mien a prémes-nem prémes játékosok aránya, de aki farmol az nem érzi biztonságban magát tőle:)Valami olyasmi érzésem van mint a boxzsáknak, amivel az értékes sportolók vívnak!Nem üt vissza, büntetés nélkül lehet püfölni,és megvan vele a sikerélmény! Időnként berakja a maga szintjére is, de akkor is több Typét látok T5 tankban mint P2,perzsa,T44 tankokat.
  • hellokitty92
    Közben megtaláltam, amire én gondoltam, sőt még többet is! Bár kicsit túlzás szerintem az amerikai tech treeben a sherridan és a stingray, a többieknél meg a t62/amx30/leopard1 trió, de más lehetőség nem nagyon lenne t10-es medként a többi nemzetnél.

Nem is olyan régen valaki megkérdezte overlordot, van-e esély egy második heavy amcsi ágra, mert még lehetne készíteni egyet a t54/57/58 vonalon. Overlord azt válaszolta h a jövőben nem terveznek második ágat.

(még mielőtt tömegesen kérdezősködne a nép: kb 0 az esélye h ilyen formában megvalósuljon bármelyik nemzet tech tree-je!)

• Bugi Misi
    domb mögül kilött egy IS-4 még is hogy a faszba?!
  • Kronos79
    Így van. Én is ezt csinálom, csak T5-tel. :) Azzal kicsit nehezebb. Úgy gondolom, hogy inkább egyes Type tulajdonosok a vérpistikék. Nemrég SU-100-zal a sztyeppés pályán 3 ilyen kínai izé anyira ki akarta szedni a T95-ösünket, hogy nem érdekelte őket a Ferdi, valami arty és az én támadásom. Szét is lőttük őket és a T95 is megmaradt.
  • Szpecnyaz
    Aki annyira fél a Typetól, az a következő tesztszerón vegyen már egyet, és próbálja már ki. Egyből le fog jönni hogy ez is csak egy sima tank, amin nincs se reaktív, se adamantium páncélzat, de még csak démoni erők se hajtják :). Arról már nem is beszélve, hogy sokszor dobja be T9-10es tankok közé, ahol elég hurka az a 100as löveg.
  • Bugi Misi
    30 méterről pattogok Tiger P a frontjáról 105 löveggel...

Adjunktus ha oldalát mutatja akkor biztosan:)
  • Szpecnyaz
    250 méterről szerintem nem csak a Type, hanem bármelyik T8as tank problémát okozhat. De még akár a T7es Tiger P, vagy a T29 is. Mellesleg sok T7es löveg van ami simán meg tudja oldani a dolgot ilyen távból.
  • Adjunktus
    kilövöm én 600-ról is ha látom.
    Ha meglátok egy type-ot,az is csak olyan célpont mint a többi.
    Semmi különös nem történik.Nem visítok föl félelmemben,nem kezdek imádkozni,nem szaladok kakas vérért hogy le woodoo-zam,meg semmi ilyesmi...
  • HunAnFionn
    Szerintem a Type nem azért szúrja az emberek szemét mert annyira felülmúlhatatlanul jó masina, hanem azért mert a többi Tier 8 meddel ellentétben nem megszerezték, hanem megvették.
  • Bugi Misi
    megnézem hogy lövöd ki őket pl 250 méterről
  • Szpecnyaz
    Komolyan nem értem ezt a hisztit ami a Type körül megy. Úgy tesznek egyesek mintha az egy elpusztíthatatlan démon lenne. Pedig a frontját átviszi az amcsi 90mm-es és a ruszki 100mm-es is. Mellesleg abban is van valami amit Szakesz mondott, a többi T8as medet se egyszerűbb kilőni T7 alatt. Akinek pedig T7-től is problémája van vele, az menjen és játsszon inkább mással.
  • Bugi Misi

amikor szembe néztek velem akkor volt sok ....................
  • davidbog
    Nincs mit.

Arról a rajongói tech tree-ről rémlik valami. Több mint egy éve láttam, akkor még nem néztem utána a különböző prototípusoknak, nem nagyon érdekelt. Ezért nem is mentettem el a képet, hiba volt.

Az USA tech tree-t nagyon át lehetne variálni. Már én is elgondolkoztam, hogy én hogyan modosítanám.
    Nekem az USA-nál maguk a tankok fantáziatlansa mellett az fáj a legjobban, hogy meglenne a legetőség a változatos fegyverzetre. De ez sincs. Tier 7-9 között akár még arra is meglenne a lehetőség, hogy két fajta top lövegük legyen. Persze nem a mostani tech tree szerint.
  • HunAnFionn
    Én ellenpéldával is szolgálhatok. Pont a mai nap, csapatomban volt 4-5 type. S vajon ki nyert? Hát nem mi! Az öt type meg volt győzödve róla, hogy őket nem fogja a skuló, így szépen berusholtak az ellenség nehéz tankjai elé, és egymás után kilőtték őket, a tetejébe pedig annyira zsenik voltak, hogy még a saját nehéz tankjaikat sem várták meg.
    Aki hülye, haljon meg.
  • virkir
    Most ebben mi? Az hogy a ZIS-7, D10-T-vel már simán lőhető szemből?
    Ezek tények csak tudni kell lőni és nem autoaim-al bohóckodni.
  • Oddball29
    Nonszensz, és nem először.
  • hellokitty92
    A szomszéd füve mindig zöldebb alapon mindig azt gondoljuk jobbnak, amink nincs, aztán mire lesz, csalódunk benne egy óriásit, h "jéé ez nem is olyan jó, hogyan tudott ez múltkor úgy halálra alázni"...
  • hellokitty92
    Ilyenkor gondolok én arra, h akkor bizony egy selejtes e75-öt vettem. Pl. amcsi 105-el szerintem 100-ból ha 2x át tudtam lőni az alját, erre az első csatámban vele, tökig beforgatva, óriási szögből 2 lövésből 2x átlőtt egy t32 az alján.

Nálam, hiába forgatom alig pattan valami az aljából, de a kt-val is így kezdtem, majd olyan 150 lejáttszott csata után kezdtem érezni vele h bizony van páncél a seggem alatt. Boldog boldogtalan átlőtt az elején.

Pár napja egy is4 a frontomat átlőtte, de nem csak az enyémet, Gunslinger is velem volt, szintén e75-ben, őt is lyukasra lőtte a frontján keresztül. Jó 100% h gold ammo-val, na de akkor is, az "átlőhetetlen" frontot...
  • noname23
    Most farmoltam kicsit KV-al mennem kellett pár kört azért hogy találkozzak tájpokkal és meg kell lepjelek egy T5ös is átlőheti.
    Szóval nem kéne sarkítani a dolgot ennyire inkább pontosítani németekkel van nehéz helyzetben az ember PZIV VK3xxx de ha meg azt végre nem vérpisti szemögből belátná hogy ő nem chuck norris akkor jó volna ha csapatban játszana és nem akarná le hentelni a nála +3tierrel nagyobbat.
    Végszónak a fóbiát meg hamar le lehet küzdeni mikor már tigrisben csücsülsz.
  • hellokitty92
    Kössz, ezt is megnéztem, mondjuk csak egy lengyel oldalon láttam letölthető verzióban 2 zlotyiért, de még majd kutakodom utánna.:D

Hát igen, majd 2-2.5x több tankot össze tudtak volna dobni az amerikai tech tree-hez, ha kicsit komolyabban veszik. Régen belinkeltem egy fanmade amerikai tech tree-t, ott össze is szedtek mindent.:)

M48 és az általad említett t95 mint t10-es med, kettős heavy ág, t10-es td-ként a t58. Nagyon komolyan megcsinálták. Majd előszedem megint ha haza megyek, mert most nem találom sajnos.