418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Jól gondolkodsz :)
  • davidbog
    Ha oldalszög nélkül találod el akkor valószínűleg igen. De ha be van forgatva akkor jobb nem ott lőni.

Lammaer: Az effektív védelmi értéket nem. De arra emlékeztem hogy 200 mm körül van. :)
  • Sippie
    SU-85-re venti, és álca mellé mit érdemes rakni? 107-es megy majd rá, gondolkodok az optikán hogy messzebbre lásson, spall linernek meg rammernak gondolom nemsok értelme van.
  • Sippie
    :D

davidbog: maust is átüti teknőnél? :D
  • lammaer
    Valld be hogy ezt fejből nyomtad :)
  • VanDaal
    Szerencsére a mellettem lévő Tigrist lőtte ki :) Biztos azért, mert az legalább tudta sebezni...
  • noname23
  • davidbog
    Az E-100-nak a teknő eleje elvileg 150 mm vastag és -40° a döntöttsége. 10°-os lövedék kompenzációval 195,8 mm az effektív védelme a teknőnél. Szóval olyan 50-50% hogy 200-as peneterációval átütöd.

A T34 120 mm T53 lövege sokkal jobb mint a 105 mm-es. A teknőnél minden harckocsit átüt. Szóval gyors, megfelelő az átütése (bár majd kiderül 0.7-ben mire lesz elég), elfogadható sebzés. Ha tehetném dobnám is ki az E-75-ből a 12,8 cm-est és pakolnám fel a 120 mm T53-at.
  • lammaer
    Áh, csak az ifjúság vonult ki forradalmi hévvel, te mindjárt megjönnek a vén munkásőrök azt helyrerakják a fiatalságot :D
  • virkir
    A teszten vissza vettem a GWPanthert nosztalgiázni, hát ég és föld a kettő pontosságra.
    Ha bejön a peccs lehet itt is lecserélem, counter-re az sokkal jobb mert az legalább talál vakon is farmolni meg majd úgy sem lehet arty-val.
  • Koridor
    Ja, sok birka artys beül egy bokorba és el se mozdulna onnan, csak ide-oda ficánkol amikor céloz (ezért is találják meg öket hamar a scoutok).
    Régen akit becéloztam az el is találtam, most meg farmolni se lehet majd velük.
  • noname23
    Lázas artista forradalom van ahogy látom
  • lammaer
    Én se nebezném a hummelt atomprecíznek, persze lehet amiatt mert: sose volt kisebb artym, plusz én még emlékszem arra amikor tényleg precízek voltak az artyk... régi szép(?) idők :)
  • Sippie
    E100-nak hány milis a teknő része? 200-as pen az istenért sem viszi
  • virkir
    Akkor nézd meg jobban.
    Ugyanis a Hummel az egyik, ha nem a legpontatlanabb arty jelenleg, nem 10 hanem 18 lőszer fér bele és nem lehet ventit tenni rá.
    Amúgy minden stimmelt a leírásodban.
  • lammaer
    Mert én nem ezt írtam? Pont emiatt volam ki, hogy a sok majom ül az artyban, azt support helyett engem lő ki :)

Mert amikor kéne akkor nem talál oda, amikor meg várni vagy legalább jeleznie kéne hogy jön a csomag, akkor meg csak lő mint Lucky Luke.
  • Koridor
    Azért abban igaza van hogy sokaknak fingjuk sincs az artyzásrol.
  • Szpecnyaz
    Szerintem valami baj van veled, ha már egy leendő GW Type E útját egyengeted :D.
  • lammaer
    Ma ilyen konstruktív napom van... lehet holnap beugrok a háziorvoshoz. Egész nap furcsán éreztem magam ;)
  • Szpecnyaz
    Na, mióta nevelgeted az artysokat Lammaer? :D
  • Sippie
    érdekes hogy prémmel ismét megindult a jó széria T34-el, sorra jönnek a győzelmek. Prém nélkül meg a vereségek... hát hát. Amúgy a 120-as ágyú mire lesz elég rajta? Hangyaf*sznyival több sebzés, penetration meg... hát attól függ mire lövök, konkurens T9-eket átlövi már?
  • lammaer
    Esetleg még egy hasznos: ctrl+jobb klikkel (remélem igy van, ösztönből megy már:) ) a kis térképen böködve úgy tudsz körbenézni a térképen arty módban, hogy nem viszed el a célkeresztet onnan ahova eddig céloztál.
    Ráadásul igen gyorsan tudsz ugrálni a térképen igy.
  • ximix #81463
    Szépen összefoglaltad annyi észrevételem lenne
    "ha a többiek néha úgy gondolják, hogy nekem most a pálya másik végén kellene kilőni valamit sokszor kénytelen vagyok ignorálni a kérést (és nem tudok jelezni sem) mert a korábbi pozíció körül hasonló nagyvad van ÉS nem kell az arty testével ráfordulni, nem nulláról indul a célzás... "

Én is a szokásos arty utat jártam anno, bokorba be ha lát lő, ha nem lát vagy nem takarásban van nem lő nem mozog . Aztán ahogy a a Hummel fullos lett rájött az ember nem azt a célt kell lőni amit látsz hanem amivel előrébb jut a csapatom támadóéke még ha arrébb is kell menni többször is ,de a végén elhangzik egy "Gj arty" akkor már 10 centivel a föld felett jársz.
    Az elején azt hittem tuti vesztünk ezzel a taktikával, mert ott vannak a zsíros falatok mozdulni sem kell csak mire ott kilősz kettőt addig elesik a támadó ék és vesztjük a csatát.
  • lammaer
    És ő hány 0%-ost lőtt beléd? :)
  • VanDaal
    Amcsi 105-ös löveggel 3-szor egymás után 0 sebzéses criticalt lőttem GW Type E-n. Kicsit se voltam ideges...
  • lammaer
    Artyval annyi nincs, sztem bétával együtt max olyan 1000 csatát toltam artyban (kizárolag hummel és S51, nagyobb nem volt még, emlékszem bétában hummelbe raktam 600 kört, amikor még tényleg halálpontos volt), de nem játsszuk ki a "én vagyok az öreg pró" kártyát :)

T betű: vidd rá a célkeresztet valamire, és nyomd meg: jelzi a csapatod számára hogy kit támadsz (megjelenik felette egy piros nyíl, meg írja is hogy te támadod azt).

Ha SPGben vagyok, a térképen villogást általában ignorálom, én tudom hova tudok belőni illetve hol szokot jönni az ellen. Azt is látom a minimapon ha meglódul egy leo vagy T50 (elég triviáls egy fénysebességgel mozgó zöld pötty), ilyenkor ráállok oda ahol várható hogy detektál valamit.

Villogtatásnál 1 eset kivétel: ha ellenséges artyt villogtatnak meg, az prioritásos célpont, olyankor mindent eldobok és állok is rá. Ezért mindíg megnézem mit villogtatnak.

"Másrészt ha én ki akarok lőni valamit, akkor minden idegszálammal arra koncentrálok, nem a minimapra,"

No, itt a bibi: a minimapon miden ott van, és muszáj követni. Ott igenis látszik már az elejétől fogva, hogyan helyezkedik a csapat, hol van szükség rád, eleve azt is látod és érdemes nézni hogy mi az ellenség felállása (pl: hol vannak a high tier TDi) stb stb.
    Ezt hívom situational awareness-nek, nyilván idő kell amíg az ember már nem koncentrál minden idegszálával a célpontra.
    Nem véletlen, hogy CW-k esetén a commander sokszor (általában) artyban ül, az isten nézet nagy segítség. Ha ügyes vagy, utána chaten tudod adni az infót a csapatnak, hogy itt volt a T32, ott volt a JT stb.
  • PLaci #81459
    Az utolsón a lényeg...

• Zs4zet
    artyval? akkor bocs.
  • Zs4zet
    Nevmemóriám sem tökéletes, így megnéztem, arról.
  • lexlutor
    ..te most eppen egy olyan embernek magyarazol, aki legalabb 5000 meccset ment mar..
  • virkir
    " mert azt tudom, hogy a Hummel 100%-os crew-el + ventivel halálpontosan lő, amire lehet építeni, így megtehetem és meg is teszem. (Igaz csak 10 skuló van csatánként "
    Biztos, hogy Hummel-ed van? Csak mert ezekből kb egyik sem igaz arra az arty-ra.
  • Zs4zet
    "De úgy, hogy előtte várod az arty supportot, akkor bezzeg nem jön. De egy rohadt T betűt nem tud nyomni, mert akkor tán tudnám hogy oda akar lőni és elhúznék vagy adnék helyet..."

Nem tudom mit értesz a T betűn. (Tényleg, és valóban kezdő vagyok.)
    Viszont azt tudom, hogy amikor arty-val vagyok nálam a dolgok nem úgy mennek ahogy gondolod.

Egyrészt, mint artys "imádom", amikor a pálya túlfelén ide-oda jelölgetik ki a kilövendő célt, mintha senki sem tudná, hogy az artyval amikor testből fordul akkor ez egész hosszú célzási procedúra újrakezdődik (a nulláról) Ezért is kell a célzásgyorsító (valaki nemrég írta, hogy felsleges, hát nem az...)
    Másrészt ha én ki akarok lőni valamit, akkor minden idegszálammal arra koncentrálok, nem a minimapra, nem a cheat-re és máshovás se. A mozgó jármű mozgásának a ritmusát próbálom feltérképezni (Ugyanis az előre/hátra mozgásoknak amikkel azt hiszik kivédik az artyt, legtöbbeknél ritmusa van) és ennek megfelelően kiszámítani a távolságból, hogy elé vagy mögé lőjek. + igyekszem minél hamarabb, de ha egy tizedmásodperccel hamarabb lövök egy féltanknyi távolsággal odébb megy, és már csak sebez. Egyszerüen olyan szinten koncentrálok, hogy másra nem tudok figyelni. Nem lusatság, nemtörődömség stb. Ha nem így teszek az rontja a hatékonyságomat és egyben a pontoságot is.

Nagyon ritka az a meccs, hogy a többek megmondják hogy melyik koordinátát akarnák támadni (ezt nekem kell kitalálni a pálya a túlvégéről, rádadásul a pálya ellentétes végein villanak fel a célpontok, és nekem kell választani, és válsztok is ha van több belőhető is) De az idő, s ha a többiek néha úgy gondolják, hogy nekem most a pálya másik végén kellene kilőni valamit sokszor kénytelen vagyok ignorálni a kérést (és nem tudok jelezni sem) mert a korábbi pozíció körül hasonló nagyvad van ÉS nem kell az arty testével ráfordulni, nem nulláról indul a célzás... Ez így hatékonyabb, csak Te és a többiek ezt nem tudják. Ahogy azt sem tudjátok, hogy hihetetlen sok mindent hagytok az arty-ra, az egy dolog hogy nincs biztosítás így ha feltűnik a scout akkor rengetedg idő elmegy, hogy nem a dolgommal törődöm, hanem azzal levadásszam a scout-ot, s ezalatt akér bevihettem volna 1-2 telitalálatot is és nem elpocséklok az össz 10 skulóból 1-et egy kis felderítőre... el se tudjátok képzelni hogy artival milyen sokat jelent 1 lövés... volt hogy a meccset eldöntötte a végén. És hogy úgy mondjam nincs tűzvezetés, valaki felderít valamit, az arty meg kilövi - ha tudja. De arra senki sem figyel, hogy az artynak a spotot tartani kell, nem elég felvillantani, mert a cél odébbáll..
    A jobb artysok már rájöttek arra is, hogynem állnak egymásra, hanem az egyik a pálya egyik, a másik a másik sarkába (így van keresztűz és kisebb a holtterület), de az hogy valaki irányítani a támadást az egyes artyknak kijelölné a célzónát az még talán 1-2 esetben láttam, s akkor is a végjátékban, ahol az arty a lenézett mellékszereplőből előlép és muszájból egyenrangúként kezelik, megkérdezik van-e ammo, ha nincs megy-e felderíteni, vagy neki scoutolnak stb.)

Ezért mondom, hogy mindenkinek mennie kéne az artyval, hogy megismerje milyen artysként a pályán és nem csak tankos fejjel legyen elképzelése, hogy az artysnak mit kellene tennie, hanem átérezze, milyen artysként látni és gondolkodni. (És ez persze fordítva is igaz...) Ha lehet, legalább az azonos oldalon levők ne ellenséget lássanak egymásban... :) Volt már pár olyan meccsem, amikor a csata írányítója felismerte ezt, szólt hogy védjék az artykat (és 1x volt olyan is hogy egy Pz3/4 testtel fogta előlem a scout tüzét) s az artyk meg tudják hálálni a gondoskodást, mert szintjükhöz mértem igen nagyot sebeznek...)

Mehettem úgy 150 kört a Hummellel és 1x volt, hogy csapattársat sebeztem meg, amikor átlőttem a nagyátlót. De kritikus helyzet volt, előtte 2 mp-ig vártam és egymásba akaszkodva álltak a bázison, a célzás már totál lement, és tudtam ha nem mozdulnak az telitalálat lesz. Az is lett, de egy féltanknyi távot elmozdultak, így a csapattársat kapta telibe.
    Írtam, hogy sorry, és megértette... nem szitkozódott, nevezett idiótának vagy hasonló.
    És ehhez az is hozzátartozik hogy rendszeresen lövöm csapattárshoz közel levő tankokat (bár azóta sose, ha egymásnak feszülnek), amikor csiki-csukiznak egy sarkon nem is lehet mást tenni, vagy semmit se. De gondosan odafigyelek a célzásra, mert azt tudom, hogy a Hummel 100%-os crew-el + ventivel halálpontosan lő, amire lehet építeni, így megtehetem és meg is teszem. (Igaz csak 10 skuló van csatánként, és így eleve megfontolja az ember hogy hova/mikor küldi el azokat, s én legalábbis igyekszem a tutira menni.)
  • lammaer
    Miféla csalás? Volt bárhol leírva hogy egy accounton csak egy kód alkalmazható?

Sőt, kimondottan itt engedélyezve volt, nem úgy mint más kódoknál :)
  • bardocz
    Nekem is a tököm tele van vele, amikor 5-ből 4 lövésem nulla sebzésű critical. XP meg nem jár érte.
  • lammaer
    Semmi extra, feltalálták hogy több szervert is lehet párhuzamosan üzemeltetni.

Sajnos - legutóbb azt írták - manuálisan kell döntenie a játékosoknak hogy melyik szervereken akarnak játszani. Pl ha 2 player platoonozni akar, meg kell egyezniük hogy ugyanarra a "clusterre" menjenek fel.

Szóval elég gyökér megoldás.
  • Koridor
    Ma jó nap volt, 9 menet kellett 7 duplázáshoz és csak háromszor löttek ki.
  • flashpointer
    remélem nem :-D
  • Met
    talán úgy kellett volna mint a múltkori kóddal, hogy egy reg egy kód
  • klezzz
    Most lesz peccs vagy mazsolázzák, hogy ki csalt a kódokkal? :DD
  • Martens4466
    Ma játszottam pár kört, meg tegnap is. És sok olyan lövésem volt, amikor telibe lőttem az ellenfelet, kritikus találat volt de 1%-ot sem sérült.