A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Zs4zet #81454 "De úgy, hogy előtte várod az arty supportot, akkor bezzeg nem jön. De egy rohadt T betűt nem tud nyomni, mert akkor tán tudnám hogy oda akar lőni és elhúznék vagy adnék helyet..."
Nem tudom mit értesz a T betűn. (Tényleg, és valóban kezdő vagyok.)
Viszont azt tudom, hogy amikor arty-val vagyok nálam a dolgok nem úgy mennek ahogy gondolod.
Egyrészt, mint artys "imádom", amikor a pálya túlfelén ide-oda jelölgetik ki a kilövendő célt, mintha senki sem tudná, hogy az artyval amikor testből fordul akkor ez egész hosszú célzási procedúra újrakezdődik (a nulláról) Ezért is kell a célzásgyorsító (valaki nemrég írta, hogy felsleges, hát nem az...)
Másrészt ha én ki akarok lőni valamit, akkor minden idegszálammal arra koncentrálok, nem a minimapra, nem a cheat-re és máshovás se. A mozgó jármű mozgásának a ritmusát próbálom feltérképezni (Ugyanis az előre/hátra mozgásoknak amikkel azt hiszik kivédik az artyt, legtöbbeknél ritmusa van) és ennek megfelelően kiszámítani a távolságból, hogy elé vagy mögé lőjek. + igyekszem minél hamarabb, de ha egy tizedmásodperccel hamarabb lövök egy féltanknyi távolsággal odébb megy, és már csak sebez. Egyszerüen olyan szinten koncentrálok, hogy másra nem tudok figyelni. Nem lusatság, nemtörődömség stb. Ha nem így teszek az rontja a hatékonyságomat és egyben a pontoságot is.
Nagyon ritka az a meccs, hogy a többek megmondják hogy melyik koordinátát akarnák támadni (ezt nekem kell kitalálni a pálya a túlvégéről, rádadásul a pálya ellentétes végein villanak fel a célpontok, és nekem kell választani, és válsztok is ha van több belőhető is) De az idő, s ha a többiek néha úgy gondolják, hogy nekem most a pálya másik végén kellene kilőni valamit sokszor kénytelen vagyok ignorálni a kérést (és nem tudok jelezni sem) mert a korábbi pozíció körül hasonló nagyvad van ÉS nem kell az arty testével ráfordulni, nem nulláról indul a célzás... Ez így hatékonyabb, csak Te és a többiek ezt nem tudják. Ahogy azt sem tudjátok, hogy hihetetlen sok mindent hagytok az arty-ra, az egy dolog hogy nincs biztosítás így ha feltűnik a scout akkor rengetedg idő elmegy, hogy nem a dolgommal törődöm, hanem azzal levadásszam a scout-ot, s ezalatt akér bevihettem volna 1-2 telitalálatot is és nem elpocséklok az össz 10 skulóból 1-et egy kis felderítőre... el se tudjátok képzelni hogy artival milyen sokat jelent 1 lövés... volt hogy a meccset eldöntötte a végén. És hogy úgy mondjam nincs tűzvezetés, valaki felderít valamit, az arty meg kilövi - ha tudja. De arra senki sem figyel, hogy az artynak a spotot tartani kell, nem elég felvillantani, mert a cél odébbáll..
A jobb artysok már rájöttek arra is, hogynem állnak egymásra, hanem az egyik a pálya egyik, a másik a másik sarkába (így van keresztűz és kisebb a holtterület), de az hogy valaki irányítani a támadást az egyes artyknak kijelölné a célzónát az még talán 1-2 esetben láttam, s akkor is a végjátékban, ahol az arty a lenézett mellékszereplőből előlép és muszájból egyenrangúként kezelik, megkérdezik van-e ammo, ha nincs megy-e felderíteni, vagy neki scoutolnak stb.)
Ezért mondom, hogy mindenkinek mennie kéne az artyval, hogy megismerje milyen artysként a pályán és nem csak tankos fejjel legyen elképzelése, hogy az artysnak mit kellene tennie, hanem átérezze, milyen artysként látni és gondolkodni. (És ez persze fordítva is igaz...) Ha lehet, legalább az azonos oldalon levők ne ellenséget lássanak egymásban... :) Volt már pár olyan meccsem, amikor a csata írányítója felismerte ezt, szólt hogy védjék az artykat (és 1x volt olyan is hogy egy Pz3/4 testtel fogta előlem a scout tüzét) s az artyk meg tudják hálálni a gondoskodást, mert szintjükhöz mértem igen nagyot sebeznek...)
Mehettem úgy 150 kört a Hummellel és 1x volt, hogy csapattársat sebeztem meg, amikor átlőttem a nagyátlót. De kritikus helyzet volt, előtte 2 mp-ig vártam és egymásba akaszkodva álltak a bázison, a célzás már totál lement, és tudtam ha nem mozdulnak az telitalálat lesz. Az is lett, de egy féltanknyi távot elmozdultak, így a csapattársat kapta telibe.
Írtam, hogy sorry, és megértette... nem szitkozódott, nevezett idiótának vagy hasonló.
És ehhez az is hozzátartozik hogy rendszeresen lövöm csapattárshoz közel levő tankokat (bár azóta sose, ha egymásnak feszülnek), amikor csiki-csukiznak egy sarkon nem is lehet mást tenni, vagy semmit se. De gondosan odafigyelek a célzásra, mert azt tudom, hogy a Hummel 100%-os crew-el + ventivel halálpontosan lő, amire lehet építeni, így megtehetem és meg is teszem. (Igaz csak 10 skuló van csatánként, és így eleve megfontolja az ember hogy hova/mikor küldi el azokat, s én legalábbis igyekszem a tutira menni.)