418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Pales27
    Köszönöm a magyarázatot!

Én elsősorban, azt szeretem, ha minél kisebb és döntöttebb minden irányból a harckocsi. A pike orrot nem igazán szeretem, mert ha szemből állok a hasát lövik és átmegy, ha szögben állok akkor meg a kettős döntöttségét elvesztett orrot, ahol szintén átmegy. Ezért sztem IS-4 a legmegfelelőbb, bár túl méretesnek érzem bele az S-70et, más kifogásolni valót nem érzek benne. IS-7 túl hosszú, nehéz vele megfordulni. IS-8 sztem kis ügyes :) A puttonnyal javítottak az arányokon, nekem tetszik. Remélem nem úgy megy át a puttonyon a golyó, mint vmi szövet darabon :) IS-3 a mostani toronnyal pedig sztem jól néz ki.
  • Musztafakebab
    Igen én csak azzal használtam nem sok kill jött de szórakoztató volt vele a játék!
  • mini
    Miért, már nem durran el olyan sűrűn egy lövéstől a t44? Megtartottam farmolni, de ha nem kötelező a wet rá, akkor valami mást is tehetek a helyére.
  • Musztafakebab
    Ezt vki elmagyarázná nekem? Ez most egy nagy lag vagy ennyire félre hord az M12? 12-11 percnél van az érdekesség annyit segítek hogy mikor az AMX-et lövöm akkor lassítsátok be! ;)

http://data.hu/get/4718764/20120203_1824_usa-M12_fjord.wotreplay
  • TDantes
    Na ez bejött. El se indul a wot , hogy feltettem hozzá ezt a mod-t. Na akkor megint befejeztem. Ennyit erről.
  • darki81
    köszi, ám nézegettem a másik gunt is, gondolom HE-vel használatos a nagy sebzésű

#100956 küldjem be a visszajátszást? megnéznék? :)
  • Musztafakebab
    Ha adhatok egy tanácsot akkor ne szaladgálj, hanem bújj el és nézd meg milyen szépen hal meg az ellenfél! :) 420méteres látótáv egy jó távcső álcaháló kombival halálos fegyver az M5 kezében és ne felejtsük el a lefűrészelt csövet sem amivel minden 40mm alatti tankra 150-180 sebzést tudsz adni azaz franciák, artyk és kisebb TDre igeni veszélyes vagy. Esetleg még több segítség kéne tudok feltenni 1-2 jó vidit M5ről.
  • wmisi
    en bekuldenem a videot wg-nek...oket kitiltjak ki
  • davidbog
    A lövedék típusát határozza meg. Az APCBC páncéltörő lövedék (AP) cap-al(C) és ballistic cap-al (BC).
    A cap (sapka/süveg) egy lágyabb fém a penetrátor előtt helyezkedik el. Az a feladata, hogy a célpont felületén deformálódjon, "rákenődjön" a páncélra. Az orra általában tompa kialakítású, hogy nagyobb felületű legyen. Ezáltal kedvezőbb szögben éri a lövedék a páncélzatot.
    A ballistic cap pedig egy kúp, forgásparaboloid, vagy valami hasonló formájú süveg. Ez azért kell, mert a cap tompa orra növeli a légellenállást, ami csökkenti a sebességet ami csökkenti az átütő képességet.

Az APDS pedig az űrméret alatti leváló köpenyes lövedék. A penetrátor körül lévő köpenyek akkorák mint a névleges űrméret. Miután a lövedék elhagyta a lövegcsőt leválnak a köpenyek és egy űrméret alatti mag repül tovább. Az amerikai 90 mm-eshez is volt ilyen lövedék, de csak tesztelték, annál 40 mm átmérőjű a penetrátor. Az orosz 100 mm 3UBM-6-nál 55 mm átmérőjű penetrátor.

Még annyit a 122 M-62T2 és 130 mm S-70-hez. A 122 mm-esnek nagyon kicsi az átütőképessége 30°-os páncélra. A 130 mm-esnél meg olyan adat van megadva 30°-ra amit nem hiszek el, mert olyan nagy értékek. Döntött páncélzatra valószínűleg a 130 mm-es a jobb.

Az ST-I tényleg nem illik a szovjet nehéz harckocsik közé. Nem is jutott túl a rajzokon. Majd kiderül mennyire lesz mozgó bomba. A KT-tornyos, T29/T30… harckocsikban is így van elhelyezve a lőszer egy része, azok nem robbanékonyak. Nekem se tetszik annyira az ST-I, mint más IS.

Az IS-8 nem rossz, de annyira azért az se jön be. Nem az igazi. A torony aránytalanul kicsi a testhez képest. Már az IS-3-as is hülyén nézett ki a T-10 toronnyal. Az IS-8 pedig még hosszabb, mint az IS-3. Azért valamit javít az összképen, hogy megkapta a puttonyt a torony hátuljára. Nekem még mindig az IS-7 tetszik a legjobban az orosz nehéz harckocsik közül.
  • Musztafakebab
    Nah ebben mi a buzis? Bocs már ha véletlenül nem egy atom láthatatlan tankról beszélünk ami olyan bugos hogy ki sem fogják javítani mert a T25AT az be tudja magát ásni a dombba. A JP meg 400 méteren belül minden alló illetve lassan mozgó tankot eltalál bár tényleg nem a legjobb az álcázása de nekem sose volt rá panaszom mert meg volt a kellő távolság köztem és az ellen között. A T25AT azért nem tudok mit írni mert még nincs, csak ellenfél tapasztalatom van mikor 61 méterről bedarált a T29-emben 2 bokor volt köztünk de én természetesen nem látom mert olyan alacsony talán hogy csak felette tudok nézni.

A statisztikáról még mindig ugyan az a véleményem. Ha jó a statod az azt jelenti jobb vagy a középmezőnytől de nem azt jelenti, hogy pro vagy. Én mindig is csak azt nézem ki hogy játszik. Én is kitudok szedni 9 tankot úgy is hogy csak lövöm azt akinek nincs élete de van mikor kínszenvedéssel nyírok ki 9-et. A sok tank elpusztítása általában a szerencse kérdése. Akkor az igazi mikor egyik csapatban sincs jó játékos te meg csak vadászol.

Pár dolgot lehetne még sorolni ami befolyásolja egy játékos statisztikáját, de a legfontosabb ami nincs benne a statisztikában mindig is a legfontosabb marad, hogyan tud játszani az illető.
  • TDantes
    Most direkt csak hogy megtudjam mennyi értelme van, vissza teszem a wot-t, megyek pár csatát ,és feljegyzem mit tapasztalok. Például, a sokkal magasabb számom alapján lenyomom-e a jóval kissebbel rendelkezőeket, és akinek alacsony az tényleg hülye-e, akinek meg magas tényleg profi-e. Kiváncsi leszek.
  • Renegade
    szerintem az effi mellé rendelt titulus túlzottan felhasználó barát, én kikapnám az Uniqumot, az egészet lejjebb tolnám és a less then 600-hoz nem is írnék semmit, mert csak sértő dolgok jutnak az eszembe
  • Random_
    Győzelem!
    Csata: Sand River 2012. február 11. 11:57:53
    Jármű: PzKpfw III/IV
    Szerzett tapasztalat: 893
    Szerzett kredit: 22 345
    Csatában elért Achievement: Popel Kitüntetés II Osztály, Felderítő, Megszálló

Kreáltam egy ilyet...

A csapat nagy része kempelt vagy AFK volt, én a 3 artynak scoutoltam és sikerült a támadók mögé kerülnöm. A bázisukon 2 játékos afk volt a maradék arty-t és hetzert a saját tüzérséggel összhangban kiszedtük, egyedül befoglaltam a bázist. Igazából a csatában 4-5 játékos volt aktív összesen. A többi vagy kempelt vagy afk volt.
  • Musztafakebab
    ÖÖÖ balra mentem egy E75-el és egy T29-el, szemben meg volt 2 IS4 IS T29 és egy med de az meggondolta magát és be ment középre. 2 IS4-et nem igazán tudtam lőni mert bujkáltak és az E75-öt úgy szedték ki nem mertem őket lőni nehogy havert találjam el. utána az egyik átjött a hídon de hála a jó égnek egy IS3 a másik oldalról jött segíteni. IS3 maximum 1 ütötte a fél Hps IS4-et én meg vagy 5x bár a végén jó beállt de rárontottam és adtam még csomagot a postaládába. A csapat nagy része átjutott a másik oldalon így a másik IS4 nem rám figyelt így 2x oldalba lőve nyírtam ki. Jól látod a tornyot kinyomtam freeből de nem is mondtam hogy stock Tigerről lenne szó. A lényeg az hogy az IS4 nem gondolta hogy megtudom majd verni ezért is nem engem lőtt először de én vittem bele a legtöbb sebzést is.
  • Nazarov77
    Bétában én is használtam rajta akkor több köröm is volt hogy japdpanzerrel meg 3001Pvel 1 lövésből megöltem 100%ról, vicces volt :D
  • Eagle16
    Emlékszem T32-vel volt olyan csatám mikor két T-44-est is felrobbantottam 100% hp-ról...na ilyen volt régen :D
  • TDantes
    Az eff rating ellenére, ami több tankomnál is viszonylag jobb, még se lövök ki sokkal több tankot mint ahány csatám volt. Azt hiszem persze mindegyiknél több a kill/csata arány, de nem jelentősen.
  • Eagle16
    T-44-esen régen azért a wet ammo rack alap volt (mielőtt még megkapta volna az LB-1-es ágyút).

Ha nem raktam fel akkor kb. minden 3. csatában elszálltam volna...annál nagyon durva volt a helyzet, nagyon sűrűn felrobbantam vele.

Lehet hogy ha megveszem akkor velem csak minden 100. csatában történik meg majd ez az Is-7-tel, csak mikor én látok Is-7-eseket akkor azért elég sűrűn látom robbanni őket. De lehet nem ilyen vészes a helyzet.
  • csoszi87
    Hát persze, hogy most nem megy a freemail.
  • Nazarov77
    Fogd fel úgy hogy arty lőtt ki hátha úgy könnyebben lenyeled a 30k repairt :D
    És van is benne hasonlat ugyanúgy szétszakadhatsz sok HPról mintha ammo rackat kapnál Pl ma príma jókat lődöztem T30al, épp egy T29et terrorizáltam közelharcba csak aztán eltalált egy T92. Gondolom nem kell ecsetelnem mi lett a vége :(
  • Renegade
    ne hidd, egyeseknek már az kihívást jelent, hogy több killje legyen, mint csatája, pedig szvsz az csak beugró az "átlag játékos" szintre
  • Nazarov77
    Szerintem is, T-44en se használtam régen meg most a typeon sincs wet ammo rack. 300 type csata alatt max 5x robbantam rack miatt. Azt kibírom, és inkább teszek valami értelmesebb kiegészítőt.
  • Szakesz
    Unfair játékért jelentheted.
  • virkir
    Mondtam már, hogy szeretem campinovkát :D
    Victory!
    Battle: Malinovka 2012. February 11. 11:59:56
    Vehicle: AMX 13 90
    Experience received: 5 907 (x3 for the first victory each day)
    Credits received: 44 434
  • Nazarov77
    Lehet ők is kaptak büntit, kérdezd meg a supporttól :D

Tanulság sose lőj direkt az ellenségre, ha lőnek, le kell nyelni, ott az ingame report én idáig 2x vettem igénybe.
  • brasco84
    nagy baromság az egész, nekem Is 4 el 2500, most akkor kurva jó vagyok? :D nem, az össz olyan 1300 körül van. de kb 1 szer néztem meg, ezt az addont meg feleslegesenek tartom, ha leszedném úgyis csak azt nézegetném kinek mennyi, és h úgyis kikapunk :D
  • Eagle16
    Értem. Csak az az 1-2 alkalom is ütős lesz majd, mikor fizethetem a 30k-s javítási számlát és a csapatom az első 2 percben elveszít egy Tier 10-es tankot :)

Akkor kezdésnek nem teszem rá, ha sok lesz a robbanás akkor igen.
  • foxbat88fx
    megszívtad!!! balfütyi!!! hahah! :D
  • TDantes
    Hát ez nagyon fura. Ez a eff. rating. Nekem vk45-el 1650. E75-el 1565. (mind kettőnél több mint 200 csata)(maus-al 1589, E100-al 154 Tiger II-vel 1745)

Ez alapján tier 9-es tankomban messze ,,jobb" vagyok mint ezen a képen bárki.

Csakhogy ez baromság, biztosra veszem ez messze nem így van. Vagyis, ebből az következik, amit már eddig is mondtam, az eff rating se mutat semmit. Mert ha igaz lenne, akkor én egész jónak kéne lennem. De nem vagyok!
  • davidbog
    Mi ketten egyszer már írtunk erről a témáról. Azóta kb 150 csatát mentem IS-7-el és egyszer se robbant be a lőszer. Szerintem felesleges, azt a néhány robbanást kibírja az ember.
  • virkir
    Azért én szeretem az ilyen player-t ha ellenem van :D
  • darki81
    nem szoktam tékázni, de kicsit már elborul az agyam a sok hülyétől..
    de végül is bánom, mert ma prémiumos voltam :S

(a lánctalpamat a tiger2 lőtte le, az az idegtől nem láttam, de utána segített tékázni a hülyéket :D)

Hát ez egy ilyen történet volt, megérdemlem a büntetést, de szerintem a blokkoló kis faxgyerek is megérdemelte volna meg akik engem lőttek!
    Ha egy mód van rá ne tékázzatok, én is megbántam, de azért jól esett :D
  • virkir
    Kizártnak tartom mivel egy köztes patch tesztelése megy a 0.7.2-nek még híre sincs mikor kezdődhet.
  • Lokker
    Jó az az amx 40 ha tier6-osnál nagyobbat nem dob be a fejlesztett ágyúval 3-4 kill össze szokott jönni. KV-t is simán át lehet lőni vele plusz iszonyatosan pattognak róla a lövedékek. Volt, hogy a tier5-ös tankok csak 11-12 lövésből tudtak kiszedni annyit pattogott, de ha a játék úgy akarja szívsz vele rendesen.
  • VanDaal
    Sovány vigasz lehet, de még viszonylag olcsón megúsztad a 3 tk-ért 1 nap bannal.
    Én anno, mikor elborult az agyam egyszer, -2-ig jutottam, és azt 3 nap bannal honorálták, pedig előtte lévő csatákban sem lődöztem senkit.
  • magyargyerek
    Nem gondoltam hogy a KV-3-nál van lassabb jármű hát van az AMX40.
    Ilyem még nem csináltam de komolyan mondom bedobom a csatába és ott hagyom. Ha nyerünk jó ha nem akkor meg mindegy. Ez vezethetetlen.
  • pointer4
    Milyen jó MAUS-os lesz belőle :D
  • darki81
    ott a visszajátszás, aki engem lő arra visszalövök
  • Szakesz
    Ki mondta, hogy a csapat 20%-át leöld? Tudni akarom! :)
  • badnewz
    az szép:D 430-as volt a legkevesebb t9-ben amit láttam de volt már 600 körüli is7-is aki mikor elkezdtem lőni az oldalát a csövét odafordította és várta a csodát :D t32 stock gunnal lepötyögtem 100-ról ő meg mint egy boci lövöldözte a házat mikor visszamentem fedezékbe:D