418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• R3nton
    A lajcsika úgy fogja meglőni a T49-edet ezzel a trolltankkal 10ből 8szor, hogy a tornyod nyom majd egy tripla rittberger, tripla lutzot kombóba
  • Padavane
    Az valoban ritka.
    Es persze az a keves hevy se mindig tudja merre is kene mennie.
    Ha meg igen, mire belejonnek a csihipuhiba, att veszem eszre, hogy mind kipusztult mellolem es lerohan az ellen.
  • Lokker
    Alap. :) De mikor mindenki ott tömörül a heavy oldalon akkor kénytelen vagyok máshova menni hogy legyen esélyünk nyerni. Nem számottevő de előfordul, inkább csak kevés heavyt rak be az MM, ennyi. Lehet másnál többen vannak egy csatában de ritka hogy oldalanként legyen 5-6 setleg 7 heavy.
  • joe662
    Tudom,hogy müködik a he, és szomorodjon meg a Wg,ha ezt így beteszi:-(
  • Padavane
    Tuti hevy oldalakra mesz?
    En is hevyzem altalaban nekem kb.a 80% hevy ellenseg megvan, ha nem megy az egesz csorda egy oldalra...

Probalgattom az elozo heten hajnalba a teszt szervert, akkor lehet jatszani (persze oroszokkal) es sajnos a type 5 szerintem igy gaz lesz. Egy elonye van, ami szerintem amugy is a wg elkepzelese, hogy lassitja a jatekmenetet. Nem mersz msr ugy kirongyolni es joval ovatosabban kell mar ki-ki kukucskalni, jobban kell taktikazni. Akkor szivja meg a type 5, ha nincs vele meg 2-3 hevy.
  • Megamax
    A HE az teruletre sebez ezt a mennyiségű sebzest konkretan a motorháztető miatt kaptad be mivel ott jóval kissebb a pancelod. Es igen ezert mondom hogy egy szar CoD ot csinalnak a jatebol.
  • Sir Charles
    Pont erre gondoltam én is.
  • Angelus1991ster
    Egyik nap a teszten, Pz 58 Mutz-al egy velem nagyrészt szemben álló Type 5-öt sebeztem, random rálövéssel.
  • joe662
    Pedig jó lesz ez így gyerekek 260mm es tornyot szemből célzás nélkül 75mmes pennel
  • Angelus1991ster
    Ja nerfelték, de annyira nem szopatták szét. Ha top tier akkor véreskezű mészáros, de az oldala durván papír és ha oldalról jön a front akkor mp-ek alatt szétszedik.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2017.02.07. 22:29:55
  • xotyi
    Ha jól rémlik, az OI-t is nerfelték, de ott legalább ha az került bottom tiernek utánna megbosszulhadtad a sérelmeidet:D Type 5 meg nem sűrűn lesz mostanában bottom tier:D A Mauschen-re , vagy a Tier 8-as új VK-ra mondták most azt mint régen az OI-re, kisebb tiereknek godlike, ha eggyel feljebb került meg up , kíváncsi leszek, bár az a hatalmas kupola nem túl kecsegtető:D
  • ROMOTO
    Lesz elvileg egy noob friendly top tier heavy, én nem sajnálom (sőt lehet hogy kifullozom az OI-t és elkezdem húzni az ágat ) van pár nagy kaliberes járgány lejjebb is (KV2, OI), valahogy attól még nem lett kizárólagosan népszerű a vérpisták között egyik sem, mondjuk eddig is ha már eljutottak a top tierbe ugyanúgy betöltötték a goldot amivel kevesebb lövésből is meglett a sebzés amivel elrontották a szórakozásodat, mondjuk a prok meg ugyanúgy tömik a goldot csak hogy ne érezd jól magad. A type5 el többet kell lövöldözni hozzá, ennyi a különbség. És igen mindig lesz valami ami beleszarik a skillesen beforgatott ügyes játékodba, ha nem a type5 akkor a goldammo, vagy pl. az arty, egy kifogással több hogy miért lett bukta a meccs...
  • yossarianHUN
    Legyen így, majd az idő megmutatja. Kívánom, hogy ne legyen igazam.
  • Lokker
    Én nagyrészt heavy tankokkal játszom de erős túlzás az a 90%. Oldalanként 3 esetleg 4 heavy tankot látok velem együtt és az esetek többségében vagy kisebb vagy nagyobb tierűek. Ritkább esetben az arty szed ki, de döntő többségben kénytelen vagyok a med hordák ellen küzdeni. Értem az álláspontod és igaz is de nem jelent majd nagy újdonságot az eddigi szopások mellett ez a derp gun. Felesleges ezen izgulni meglátjuk milyen lesz élesben és ha túl jó lesz akkor úgyis lenerfelik a béka segge alá.
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2017.02.07. 21:37:56
  • yossarianHUN
    Oké, látom szokás szerint sikerült megérteni a lényeget...
  • Plata
    De Lajcsika ezt most is meg tudja csinálni.
    Na jó nem pont így de hasonló módon,tegnap m103-at úgy faragtam le T49-el hogy észre sem vett,csak azt látta hogy a semmiből beleütök szemből szépeket és 2-3 modul repül lövésenként.Nem bokorban álltam,hanem egy roncs ház mögött a házon keresztül lőttem rá olyan 300-400 méterről.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2017.02.07. 21:19:56
  • yossarianHUN
    Mert a heavyk nem a 900-at sebző light, meg az 1500-at sebző arty elleni közelharccal töltik az idejük 90 százalékát.

Azért baj ha ilyen lesz, mert te, a te T9-10 nehéztankoddal, ami nagy és lassú, az erős páncélzatodra hagyatkozol, az egész játékstílusodat erre építed fel. Azaz mit csinálsz a gyakorlatban? Közelharcban próbálsz minél több sebzést kitolni, illetve közben a páncélzatoddal elhárítani a bejövő sebzést. Ez, ha jól játszol, tudsz forgatni, riszálni, hulldownzni, ergo van tapasztalatod és ügyességed, jól megy, azaz sok sebzést osztasz ki, sokat hárítasz. Ekkor jön egy ilyen batár, és akárhogy forgatod, akárhogy riszálod, akárhogy hulldownozol, juszt is beléd veri a 400 sebzését. Ergo gyakorlatilag negligálja a te tapasztalatodat/ügyességedet/skilledet, ráadásul úgy, hogy neki totál nem kell skillesnek lennie, mivel még céloznia se kell.

De hogy gyakorlatibb példát mondjak, megint azt tudom csak mondani, amit tegnap: Állsz a mittudomén E-100-addal egy chokepointon, és tartod az ellenséges túlerőt. Baromi jó vagy, baromi szép játék, remekül forgatsz, a tornyod is mindig ügyesen beforgatod lövés után, riszálod a tankot, hogy a torony tetejét se tudják belőni, és úgy általában zseniálisan tartod meg az túlerőben lévő ellenséget. Ekkor megjön Lajcsika a hajóágyús Type-jával, és célzás nélkül, kapáslövésekkel úgy szétfarag a 400-akat sebző HE-jével, hogy öröm nézni. Na ezért mondjuk, hogy ez baromira nem lesz kedvező fícsör a jó játékosok számára. A paradicsomokéra persze igen, de az engem nem vigasztal. Nem azért töltöttem több száz órát tapasztalatszerzéssel, weak spotok tanulásával, manőverezés és helyzetfelismerés csiszolásával, hogy aztán jöjjön Lajcsika, és célzás nélkül ugyanakkorát csapjon belém (lehetőleg szétcsapva pár modult is), mint amekkorát én gondos célzással belé.

Ha ezek után se világos, feladom. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.02.07. 21:03:29
  • Lokker
    Pár hónapig kibírjuk. Utána ismét a használhatatlanságig lesz nerfelve és kész.
  • R3nton
    Ja igen és az e-100nak nem ér ennyit a HE-lövedéke, jó ha megvan 900 átlagnak, ennek meg 1400 aztán 150es löveg van rajta. lolboyok ezek, Rakják fel akkor a jgde-100he sebzésést is 2000-re kb
  • R3nton
    Az egész tanknak a kombinációja adja ezt a durva kombót. Túl jó páncél, túl jó ágyú. Jól szűkül, viszonylag pontos, nagyon gyorsan tölt. Egyetlen gyengéje talán a tanknak, hogy lassú. Míg pl az FV-nek hasonló ágyúja van, 10seccel tovább tölt, nem forog körbe a tornya, szarabb a gundep, és szar a páncélja is. Pl ez a japó 600akat lövöldözött az E-100 tornyába szűkülés nélkül, míg az e-100 kínkeservesen fogja beütni ezt a szart, és még lassabban is tölt be. És akkor ráadásul a könnyebben páncélozott tankokat nagyon durván el fogja intézni, nem beszélve a 8asokról. Broken cucc, majd rájönnek és lenerfelik, ehhez képest a grille meg a wte-100 kismiska volt.
  • Sir Charles
    De még mindig nem értem,hogy a 900-at sebző light tank, meg a 2000-et sebző arty, meg az 14-1500-at sebző TD hajóágyúk után ez a nem túl acélos derp gun miért fogja fenekestül felforgatni a játékot szerintetek.
    Bocs a "sírás-rivás" miatt, de nem ellenkező az álláspontunk, én szimplán nem értem a tiéteket, és senki nem próbálja megmagyarázni, csak annyit, hogy lesz egy tank, ami sebez 3-400-at es ehhez nem kell tudás. Na bumm es akkor mi van?
  • ROMOTO
    Annyiban van köze az átlagsebzéseknek, hogy van statisztika és elvárt sebzés átlag ami ha kiemelkedően magas akkor a wg nerfeli a gépet és viszont, ha mondjuk heavys adok-kapokban a Type5 ök rendszeresen fognak átlag felett sebezni (amit kötve hiszek) akkor nerfelik, ha megüti az átlagot akkor öröm bódottá, hisztéria ide vagy oda...
  • yossarianHUN
    "Ráadásul én igazán sírhatnék, aki tier X-be csak light és med tankokkal megy és engem fognak ezek kilőni egy lövésből, nem a heavykt.(arra esély nincs a 75 mm pennel)"

Ez meg már csak a hab a tortán, amiről eddig nem is beszéltem, de - már bocs, de - ezzel pont az én álláspontomat támasztod alá. Mert ha neadjisten egyszer véletlenül egy ilyen Type elé keveredik egy med, light, vagy papír TD, akkor annak harangoztak. Még egy csoport, aki csak dühöngeni fog miatta. Mert kinek jó ez a Type sofőrjén kívül, aki boldog vigyorral tapicskolhat az egerén bármiféle skill vagy ügyesség nélkül?
  • xotyi
    És ha jól rémlik van 12db löszere.
  • R3nton
    MEg az FV TD-knek, 16 helyett 26 a töltés ideje, ami nem mind1
  • yossarianHUN
    Ez meg a másik, amit nem értek. Ha a goldspam miatt évek óta zúg a népharag, akkor miért lett most hirtelen annyira oké és tolerálandó, hogy vele példálózunk a Type hajóágyú mellett?
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.02.07. 19:38:34
  • Sherman0070
    Ha a gold ammo miatt megy a sírás, hogy noskill és semmi tudás sem kell hozzá, akkor ez a tank is pontosan a "noskill csak lőjj" legszebbik példája.
  • yossarianHUN
    Csak épp az E5 prém lövedékében visszatartó erő, hogy rohadt drága. Azt megint tudtuk eddig is, hogy a goldspammerek ledózerolnak mindenkit, nem erről van szó, ne hozzunk már szélsőséges példákat egy nem szélsőséges helyzethez. Ahhoz, hogy egy E5 mindent sebezzen, fosnia kell a goldot (és még azzal se garantált az átütés). A Type HE-je viszont gold nélkül is mindent sebezni fog, tök hétköznapi viszonyok között, biztonságosan, folyamatosan, anélkül, hogy közben rámenne a tulajdonosa gatyája.

Ezt a "sírás-rívás"-ozást meg hagyjuk már könyörgöm, mert ez a másik, amitől 20-asával ugrál a vérnyomásom, ha valaki az övével nem egyező álláspontra csak sírásként hivatkozik.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.02.07. 19:38:42
  • xotyi
    Bármiféle prém lövedék pattanhat is, a mechanika része,nem beszélve a kényes HEAT-ről amit imád benyelni a spaced armor meg a lánc, apcr extrém szögeknél ap-val egyetemben pattan, a HE-nem, tehát lehet hogy kevesebbet lő de azt szinte biztosan beviszi, plusz még modul, legénység, tehát vegyünk egy T110E3-at ami ha rejti a LFP-t azért valljuk be, még prémmel is sok esetben kihívás beütni, na őt is szép lassan le fogja faragni a japán close combat arty. Nyilván ez nem ennyire fekete és fehér, de míg az E3-nak azért nem árt célozni a másiknak elég annyi ha benne van többé-kevésbé a célkeresztbe, az egyik pattanhat a másik nem.
    Utoljára szerkesztette: xotyi, 2017.02.07. 19:34:10
  • Sir Charles
    Ezzel maximálisan egyetértek (mármint hogy lövésenként 3-400-at simán belever egyfolytában mindenkibe és ehhez nem kell skill), viszont azt nem értem, hogy ez mitől lesz annyira katartikus, hogy tönkreteszi a játékot. "Egy olyan tömegbirkózásban, ahol olyan nagy, lassú, nehéz heavyk a birkózók, akik a páncéljukból élnek" belelő percenként 1000-1200-at a többi tankba, ezzel szemben, ha éppen úgy adja, akkor egy T110E5 340 mm átütésű prém lövedékkel, amiből kilő jobb esetben 7-et ugyanannyi idő alatt, sebez 2800-at.
    Bocs, hogy értetlenkedek, de tényleg nem jön át, hogy ez ( mármint a Type5 derp gunja) miért hozna akkora változást a játékba, ami indokolja ezt a fokú sírás-rívást ami itt megy.
    Ráadásul én igazán sírhatnék, aki tier X-be csak light és med tankokkal megy és engem fognak ezek kilőni egy lövésből, nem a heavykt.(arra esély nincs a 75 mm pennel)
  • yossarianHUN
    Játékintelligencia.
  • yossarianHUN
    Ja, igaz, ha eddig se ért semmit, akkor csesszük el még jobban, az a megoldás...

Egyébként ért. De nem is ez a lényeg, a medeket megint ne keverjük ide. Most heavy-heavy összecsapásról van szó, ami azért a top tier heavy játékmenet 90-át teszi ki, illetve kéne kitennie. Azért egy nem teljesen hülye heavy player az ideje zömét más heavykkel való birkózással tölti, medekkel alig találkozik, max a végjátékban, főleg napjainkban, mikor egymástól ennyire szegregáltak a pályák heavyknek és medeknek ideális részei.

Egyszóval egy heavy fő rendeltetése az ellenséges heavyk leküzdése, és pont ebbe a képletbe zavarna be baromira egy ilyen noskill, mindig sebző ágyú.
  • Plata
    Ez a game sense érdekes szó.de mi a tökömet jelent?
    Jó előbb csatában t54e1 pofázott nekem hogy menjek előre az ellenség közé és spotoljam őket,szartam rá csináltam 3 killt,erre belém lőtt,jól van köcsög,torony megfordul t54e1 akkora pofont kapott hogy maradt kb 120 élete.utána nem mert többet belém lőni.
    Jah megnéztem csata után,alig sebzett valamit ez a szájkarate mester.És mellesleg kb a bázison baszta a rezet.
  • Lokker
    Mert eddig ért bármit is a nehéztankok páncélja a prémiumlőszert fosó medek ellen? Eddig is hátrányban voltak a nehéztankok és továbbra is abban maradnak. Semmi újdonság.
  • yossarianHUN
    A Cent HESH-ről és a T57 HE-ről beszéltem.

Az FV4005 is sebezni fog 4-500-at, csak épp azzal senki nem lő HE-t, mert van egy 300 penes AP-ja, a HESH-ről nem is beszélve. Ezeknek viszont nem lesz 300 penes AP-ja, úgyhogy egyértelmű, hogy mindenki spammolni fogja a repeszt belőlük, és igen, 4-500-at fognak sebezni lövésenként, célzás whatsoever nélkül. Nem érem fel ésszel, miért olyan nehéz megérteni, hogy ez bődült nagy előnyt ad egy olyan tömegbirkózásban, ahol olyan nagy, lassú, nehéz heavyk a birkózók, akik a páncéljukból élnek. Ráadásul igen unfair módon, mivel még skill sem kell hozzá. A vérvörös tomátók persze örülhetnek, mert eddig mikor az E-100 UFP-jét tunkolták, csak pattogtak. Hát most már röpködni fognak a 400-as sebzések.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.02.07. 18:57:04
  • Lokker
    Ez valami új stathuszár kifejezés lehet.
  • Sir Charles
    Tehát ha jól értem amit mondasz, akkor ha egy FV4005 92 mm pen.-nel (a Type5 derp gunjának 75 mm lesz) és 1750 dmg-el ( a Type5-nek még a prém lövedéknek is csak 1400 dmg.-e lesz) meglövök mondjuk egy Is7 tornyát, akkor a FV4005-el sebzek 80-at, a Type5-el pedig mindig 3-400-at????
    Nem igazán értem, hogy lehetséges ez, de lehet én nem vagyok tisztában valamivel a játékkal kapcsolatban.
    Biztos nem elég jó a "GAME SENSE-m"
  • Sir Charles
    Ezt kérlek fejtsd ki bővebben, nem értem mit értesz "game sense" alatt
  • Sherman0070
    Ha nem érted meg, akkor hülyeség is magyarázni. Game sense-től függ, hogy megérted-e mekkora gamebraking szar.
  • yossarianHUN
    Csak épp ezeknek közük nincs a témához, mivel ha ezekkel a HE lövedékekkel páncélozott heavyt lősz meg, semmit nem fognak sebezni. Vagy de, beléjük versz egy kemény 80-as sebzést. Senkit nem érdekel a DPM, totál irreleváns a vita témájának szempontjából. Lejjebb leírtam, mi a probléma, tegnap szintén leírtam már egyszer. Le kell harmadszor?