418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nazarov77
    Ja igaz, Bat kiment a fejemből, így tényleg ő az első, mivel már megvan :D
  • egonn
    Esetleg mehetnél pár kanyart 7-8-9 TD-vel és rájönnél hogy nem biztos hogy a TD a mező királya, mint ahogy minden típusnak vannak hátrányai ! Neked most az fáj hogy nem nyomhatod a W-t ész nélkül az IS7-ben? Nézz be néhány CW-re és számold meg az ott lévő TD-ket!! Vajon miért nincs ott egy sem?? Mert csak support tank, azért! Most is az lessz, de legalább szintre hozták! A medekről nem tok mondani semmit, csak fosok tőlük:) Ha meg nem megy a móka ,tartok 1 kis szünetet! Nem kötelező ezzel az 1 szem játékkal tolni, ott van a wow, az EVE,stb
  • Eagle16
    Az jó, elég durva az M48. Nekem mondjuk nem tetszik külsőre, az M46 Patton sokkal szebb volt.

Nekem egy BatChat lesz de azt nem kell megvenni, meg egy T-62A szerintem...és másra nem is marad kredit.

Elindultam a francia TD ágon, prém. nélkül Tier 6-nál járok, az elég sok pénzt elvitt, de nem bántam meg mert vannak köztük élvezetes tankok.

Meg kell a Tier 10-es rombolójuk :D Az szerintem egy csatahajót is elsüllyesztene egy tárral :)
  • Nazarov77
    Szerencsére nem voltak artyk :D
  • Attiska
    Ja, itt egy splash a teljes személyzet halálát jelentené.
  • Nazarov77
    Úgy néz ki az M48at mert a jgpz E-100hoz kell még 10k xp. E-50Mhez is kell kb 10k, szerintem ezt utoljára hagyom. T-44et is vissza akarom venni, T-62A tetszik, de nem mostanában lesz meg ez, elég sokat kéne grindelni.
  • Tono34
    Ezután már nem kellenek neki a virtuális tankok :)

Gyűjt a valódira :P
  • nemtudommivan
    Remélem szóltál a sofőrnek hogy folyamatosan mozogjon az artyk miatt. Főleg hogy nincs torony.
  • Eagle16
    Direkt megvártak a patchel téged, nem rendesek? :D

Grat, biztos nagy élmény volt

Na és melyik Tier 10-est veszed meg rögtön?
  • Nazarov77
    Ez az indulásnál készült. Tolatva indult mert a pálya mögötte van :P
  • ladista
    "Valamilyen szinten azért ingyenes a játék, hogy a pénzes nooboknak legyen sikerélményük azáltal hogy őket kilövik és ez a hátrányos szerep egy ponton megéri a normál usereknek, de ez az egyenúly most eltolódik és felborúl az eddigi összetétel"

Ezt a mondatodat értelmezd kérlek, valahogy "nem jött át".

Kezdem érezni, hogy te valóban Matyink vagy, ezért nem kívánok mély vitába szállni veled, de azért azt megkérdőjelezném, hogy akinek van (illetve lesz) t10-es td-je, medje, az gold ammós noob. Azok ugyanolyan "normal userek", ugyanúgy kifejlesztették a tankjaikat, mint a Mausosok. Elég egysíkú az a gondolkodás, miszerint aki kilő téged, az nyilván gold ammóval tette.

Na mindegy, nem írok többet, csak tanácsolni tudom, szállj le a magas hevyről. :)
  • nemtudommivan
    De ezen a képen nem mentél, hanem jöttél.
  • Nazarov77
    Amúgy tegnap értem haza nyaralásról, és kellemes meglepetés volt látni, hogy ma jön a patch.

Amúgy Balatonfüreden voltam és mentem T-55el :D

Vezető mellett ülök kék pólóban és kockás nadrágban. T-55 Tornya el van távolítva, helyén padok vannak, a löveg replika. Én gyorsan befoglaltam a vezető melletti helyet, az mégiscsak eredeti, nem egy fapad, szóval megvolt a fillingje. Nagyon jó volt, volt ilyen fél méteres gödör amibe a kocsi kereke simán beletörik, de a lánctalpnak köszönhetően szinte meg se éreztem hogy átmentünk rajta, amúgy rázkódott meg porolt rendesen :D
    Egy egyenes szakaszon felgyorsított 30km/hra hogy érezzük a különbséget tank vs autó között, ég és föld volt, megnéztem volna milyen mikor megy vagy 50el :D
  • Eagle16
    0.7.5 EU patch: link (~394 MB)

0.7.5 EU teljes kliens: link (~3.3 GB)
  • mausbattle
    A lényeg, hogy a játékmost erőteljesen a noobok irányába megy el. Az eddig ötletes játékon alapuló tizes heavyk elértéktelenednek és helyette a campelni szerető noobok alá adják a gyilkológépet a Jpz E 100-as személyében, nemsokára a CW-k tele lesznek velük !

Azok vettek arany lőszert akik noobok voltak és azokszeretnek campelni is, most megalkották a pénzes noobok számára legkedvezőbb harckocsit. A Jpz E 100-ASSAL végigcampelheted a játékot és kiszedsz vele mindenkit úgyis hogy azt semkell megnézned hová lősz vele a tankon !

A normál playerek, kifejlesztették a tizes hevijüket és azon éltékkimagukat cserébe kreditgyűjtésként mentek az 5-ös tankjukkal arany lőszer nélkül, így a noobok arany lőszerrel ki tudták mint agyaggalambokat lőni és rajtuk keresztűllett meg a sikerélményük, mert különben nem lenne. Most a normál playernek nem lesz élménye tizes hevivel játszani, mert megunja hogy a vágóhídra viszi, így agyaggalambként sem fogja vinni az alacsonyabb tierű tankját, így a pénzes nooboknak nem lesz sikerélménye sem, sőt a tizes csatákban már nem lesznek hevik, csak páncélvadászok és tizes medek de csak egy ideig. Azaz csak noobok fognak összecsapni és elvész a sikerélményük, így ők is elhagyják a játékot.

Valójában a játék most egy nagyon furcsa egyensúlyban van, amiben nagyon különböző játéktudású és pénzű emberek meg képesek találni a saját sikerélményüket amik összekapcsolódnak és ez most felborúl. Valamilyen szinten azért ingyenes a játék, hogy a pénzes nooboknak legyen sikerélményük azáltal hogy őket kilövik és ez a hátrányos szerep egy ponton megéri a normál usereknek, de ez az egyenúly most eltolódik és felborúl az eddigi összetétel. Kb mint az EVE onlineban,amikor valódi pénzért akartáka lőszert megvetetni a játékosokkal, akik fellázadtak majd elhagyták rengetegen a játékot, utána persze elnézést kértek, de nem jöttek vissza.
  • ladista
    Köszi, úgy látszik, szerencsés voltam :P
  • Nazarov77
    Régen úgy volt hogy max 1-2 T9es heavyvel találkozhattak.
  • Toby0501
    Kifogtad az új mátyásunkat?
  • ladista
    Nem emlékszem pontosan már, de fél éve még nem 8-as tierlimitje volt a Typenak?
  • ladista
    Gondolom minden EU játékos -kivéve téged- rendelkezni fog a kezdetektől T10-es medekkel és TD-kel. (elárulom: nem).
    Lesznek hevik, lesznek masuk, ne pánikolj :)

Én személy szerint örülök, mert (bár hevi beálítottságú vagyok) legalább vannak új célok, új kihúzásra váró vasak. Ajánlom neked is, ne ragadj le a masunál.

Ja és igen, a játék halott, halott volt és meg fog halni. (de ezt minden patch, minden új megjelenő játék után mondogatják páran...immáron két éve.
  • mausbattle
    A type 59 kiszedte a kilences IS 4-est úgy fél éve kb, amikor az IS 4-est nem volt képes nem prémium tank sebezni még oldalról sem ! Ma ugyanígy a T62 kiszedi az IS 4-est egy az egy ellen. Én ezeket a csatákat megéltem.
  • Nazarov77
    "..A T62-es egy az egy ellen úgy kiszedi az IS 4-est mint anno a type 59 a kilences IS 4-est amit normál 8-as tank nem tudott sebezni oldalt sem, csak ha már sebződött.."

Először gondold végig és tájékozódj mielőtt ilyen baromságot írsz.

Type 59nek 175ös az átütése, T-44nek dettó. Ennek ellenére a T-44 nem képes oldalról se sebezni? És akkor már a Pershinget a 180as átütéssel meg a Panther IIt a 203as átütéssel ne is említsük. ( sőt a 7es Panther is át tudja ütni az alacsony 198as átütésével )
  • lammaer
    Nagyjából olvastam csak a hosszú litániádat de kb ennyi a lényeg: a medek és a TD-k mostmár erősebek lesznek mint eddig, igy meghatározóbbak lesznek a csatában.

Ebből a játék végét kiolvasni kb annyi mint a madarak röptéből megjósolni a jövő heti lottószámokat.

Én úgy gondolom, pl meddel játszani nagyobb kihívás és dinamikusabb játékot jelent mint egy heavyvel - utóbbival meg kell indulni a kedvenc, viszonylag artívédett helyen aztán darálni, előbbivel viszont - pont a páncélzat hiánya és a nagyobb mozgékonyság miatt figyelni kell, variálni kell, mozogni kell. Nem állhatsz le vele csikicsukizni a sarkon amíg el nem fogy az ellen.

Ergó: ha tényleg úgy lesz amit írsz (ezt kétlem) és a top heavyik HASZNÁLHATATLANOK és ÉRTÉKTELENEK lesznek, akkor sem hal meg a játék, csak változik. Lehet hogy elhagyják páran, azok akik nem bírják elviselni a változást. Azokért meg talán nem is kár...
  • nemtudommivan
    Nyugi fejlesztem a T92-t...
  • setchoo
    Jó reggelt! MINDMEGHALUNK!
  • mausbattle
    Most teszik fel az uj patchet, ami végül a játék végéhez fog vezetni.
  • madmanic
    Reggelt!

Más sem tud csatlakozni a játékhoz?
  • mausbattle
    A T62-es egy az egy ellen úgy kiszedi az IS 4-est mint anno a type 59 a kilences IS 4-est amit normál 8-as tank nem tudott sebezni oldalt sem, csak ha már sebződött. gyakorlatilag gyorsabban meg tudja kerülni, mint ahogyan az IS 4-es forgatja a tornyát, ezt nevezed te mozgékonyságnak ? Röhögtem ezen a kijelentéseden : "Meg még mindig nem értem hogy miért kéne kidobni a heavyket. Elvégre semmi se rendelkezik azzal a tűzerő/mozgékonyság/védelem tökéletes elegyével mint egy IS4/7 v T110. "

A tűzerejük a medeknek már ugyanolyan jó mint a tizes heavíknek és ráadásúl sokkal gyorsabbak is, nem értem te miről beszélsz ! Ugyanazt a játékot játszuk ? A mozgékonysága a mednek mérfőldekkel jobb és hogyan védekezik a heavy amikor neki irányítania kellene a támadást és dominálni, neki kellene a csatákat megfordítania. Eléggé tévúton jársz történelem tanár létedre :D.
  • mausbattle
    Mondtam, hogy az artyk szedik le őket és más páncélvadászok, leírtam neked, az pedig közismert a játékban, hogy ha már sebződött egy tank és sérült moduljai vannak könnyebben sebzősik tovább. Úgy látszik te még nem játszottál annyit hogy észrevedd.

A TD-knek nem kell gyenge pontokat nézegetnie a tankokon még a tizes heavyknek sem, mert mindenhol átviszi őket, nem értetted meg amiket írtam neked. Nem kell gyenge pontokra lőni egy heavyn mert mindenhol átviszi őket, igaz hogy az IS 4-es arany lőszere is, de nekikmég arany lőszer sem kell.

"Meg még mindig nem értem hogy miért kéne kidobni a heavyket. Elvégre semmi se rendelkezik azzal a tűzerő/mozgékonyság/védelem tökéletes elegyével mint egy IS4/7 v T110. "

Leírom, de az eddig tapasztaltak szerint nem ebből fogod megérteni, hanem a csatákban a saját károdon !

Az IS 4 az kuka lesz. A tizes medek jóval gyorsabbak nála, és ugyanolyan jó ágyújuk van, ráadásúl a tizes páncélvadászok 2 lövésből kiszedik őket, ugye ott van elől jól lőhető helyen a gyenge pontjuk, tehát nem lesz esélyük felvenni a harcot.

Az IS 7-es ami a jelenlegi játék legjobb tankja volt, csatákat fordítottam meg vele, állandóan domináltam és sniperkedtem vele, gyakorlatilag már egy alig használható másodhegedús szerepkőrre kényszerűl majd, de ugyanaz már nem lesz.

Az amerikai tizes tank a T100-es fog legelőszőr a kukában landolni. Olyan vékony oldalt & hátúl, hogy gyakorlatilag csak a bitang erős front páncélját tudta kihasználni, de ez alkalmassá tette arra hogy előről tudjon nyomúlni sziklák oldalán pl. A többiek fedezték, hogy ne kerüljenek az oldalába mert hamar kilőtték volna, de most a tizes páncélvadászok mint a vajat átlövik előről, fordítva viszont ez nem igaz. Bármilyen 2 dimenziós, azaz sík csatában kilövik hamar oldalról vagy hátúlról.

Gyakorlatilag az összes tizes heavy kikerül a játékból és a klánok életéből ! Elunják mert nem lesz sikerélmény, a vágóhídra mennek vele. A pálya szélén végigcampelő TD-k 2 lövésből kiszedik mindegyiket.

Örülök, hogy a történelem könyvek megfordúltak a kezedben, de inkább ismeretterjesztő műsorokat láttál volna vagy olyan emberek élettőrténeteit akik megéltek ilyen háborúkat a tankokban űlva. Ugye a tizes heavyk a legjobb tanként azt szolgálnák, hogy a legjobb harckocsija legyen a seregnek, ha nem volt belőlük annyi akkor bevetették a medeket és akkor ők írták azt a csata tőrténetét.
  • Szpecnyaz
    Történelem szakos vagyok, szóval megfordult már 1-2 könyv a kezemben :). Pont ezekből lehet megtudni hogy nem a heavy tankokból volt a legtöbb egy hadseregben, hanem a közepesekből. Szóval mondhatjuk hogy ők voltak a főszereplők. A pusztán "heavy" koncepció amúgy is elhat a II.vh után az MBT-k megjelenésével.
  • Szpecnyaz
    "Elég látni őket, előről nem lehet átlőni tankkal ezeket a páncélvadászokat, csak ha már sebződtek"
    Azért érdekelne hogy mégis hogyan tudnak sebződni, ha elvileg átlőhetetlenek :D. Másrészt miért lenne könnyebb sebezni valamit amit már átlőttek? Netán a korábban ütött lyukon fogjuk beküldeni a skulót? :D

"Akkora a páncélátütésük, hogy célozni sem kell velük, mert bármilyen páncélt átvisz a tankon, nem kell gyenge pontokat nézegetnie a TD nobbnak"
    Ezeknek 300 az átlag átütésük, Te 400-as átlag átütéssel se tudtad beütni őket, szóval itt a bizonyíték hogy az átütés mellé skill is kell ám. Másrészt, miért ne kéne gyenge pontra célozniuk? Netán műhold vezérlésű lőszerek ezek amik maguktól mennek a célra? Próbálj már meg egy beforgatott Maust átlőni célzás nélkül. Sok sikert hozzá!

Meg még mindig nem értem hogy miért kéne kidobni a heavyket. Elvégre semmi se rendelkezik azzal a tűzerő/mozgékonyság/védelem tökéletes elegyével mint egy IS4/7 v T110.
  • mausbattle
    "Ó, szegény heavyk, de sajnálom őket, ezentúl nem ők lesznek a főszereplők."

A heívyknek ez a feladata, a háborúkban is ők voltak a főszereplők, ezért ez a nevük, egy normális járékban ugyanúgy mint a valóságban nekik kell dominálniuk, te mégis mire gondoltál ? Nem hinném, hogy olvastál tőrténelmet, valós háborúkról !.
  • mausbattle
    Elég látni őket, előről nem lehet átlőni tankkal ezeket a páncélvadászokat, csak ha már sebződtek. Akkora a páncélátütésük, hogy célozni sem kell velük, mert bármilyen páncélt átvisz a tankon, nem kell gyenge pontokat nézegetnie a TD nobbnak. Én nem campelek a TD-kel sem, de láthatod őket a csatamezőn, ráadásúl ezekkel az az ideális hogy beáll egy sarokba és leszed mindent. Második teszt patchban 50-el visszanerfelték a Jpz E 100-as sebzését, ami röhely, ezért kár volt feltenni a patchet. Te beszélsz hülyeségeket. A tizes heavyket lehet kidobni a kukába élükön az amcsi tizessel.
  • Szpecnyaz
    Na igen, nem próbáltad őket, így aztán lehet hülyeségeket írni róluk. Az meg hogy a HEAT lőszeres IS4-el nem tudtad átlőni őket szintén a Te hibád. Nincs olyan tank amin ne lenne gyenge pont. Pl a Jpz E100-on van olyan pont (a felépítményen) amit már a 220-as pennel rendelkező löveg átvisz (kisebbel nem teszteltük).
    Azt meg még mindig nem értem hogy miért tudnának mindent átvinni, igen is hogy ezekkel is célozni kell. Pont Te vagy a jó példa arra hogy a nagy páncélátütésű lövegek is igénylik a weak spotra való célzást.
    Másrészt biztos jól tudod hogy a TD csak kempel, elvégre nagyon sokat játszottál velük, a saját bevallásod szerint.
  • mausbattle
    A legutóbbi maintenencben is annyira visszanerfelték a type 59-et hogy már körbe sem tudja táncólni az IS 3-ast sem, és mindezt szó nélkül hagyták.
  • mausbattle
    Én nem tudtam kipróbálni ezeket a TD-ket mert eleve nemolyan irányban indultam el mivel énnem campelni akarok, hanem játszani. A TD-s user nem azt mondja hogy campelni fog, sőt senki sem mondja azt hogy ő campel, miközben a csatákban legalább 50%-a campel.

Az IS 4-es arany lőszerrel ami 400-as páncélátütésű szemből testközelből nemvitte át. Oldalról sem lehet mindíg megsebezni egy tanknak, az artyk és más páncélvadászok lövikki őket. Célozni sem kell velük, mert mindent átvisz. Majd meglátod, hogy el lett rontva a játék és egy sor ember otthagyja, csak a noobok fognak maradni, akik csak gold ammoval tudnak játszani, de akiken eddig sikerálményük volt, azok fognak eltűnni. Az a réteg aki jól játsazott, nem vett arany lövedéket de őt lőtték ki a gold ammos noobok. És ha eltűnik ez a réteg, nem lesz többet sikerélményük a nooboknak és kiszállnak ők is. Végűl mindenki itt hagyja a játékot.
  • Szpecnyaz
    Nocsak? A patch netán tartalmaz valamit ami miatt már nem kell tudni az általad felsorolt dolgokat?
    A TD-kkel kapcsolatban is hülyeséget írsz. Ha megkérdezel egy jó TD-s usert, az nem fog neked olyat mondani hogy a ő csak kempelni tud. Az pedig hogy sebezhetetlenek lennének szintén nonszensz, nem tudom honnan vetted, mivel mindegyiken van olyan pont amit gyengébb lövegek is simám átvisznek. Az pedig hogy célozni se kell velük szintén hülyeség.
    Lemerem fogadni hogy egy percet se szántál rá hogy kipróbáld őket teszt szerveren.
  • Master91
    2-3 hónap és TD-ket is leviszik, most csak azért ilyen űber jók, hogy vegyék a prémet hogy minél hamarabb meg legyen
  • mausbattle
    Azért volt jó a játék így, mert a heavykkel kijött az ember képessége, tehát okosan kellett vele játszani, forgolódni a megfelelő irányba, tudni kellett hogy melyik heavy mire való és úgy játszani, abba az irányba menni,most pl az amerikai heavy a szemetesbe fog kerülni.

A T-kkel az a baj, hogy csak campelni kell vele, 2 lövésből mindenkit ki fog lőni ! És tankkal sebezhetetlen a 400-as gold ammos IS 4 sem viszi át előről, csak arty tudja kilőni. Semmi tudás nem kell a használatához. Még célozni semkell vele,mert mindent átvisz.
  • Szakesz
    Pontosan. Teljes mértékben egyetértek veled. Tisztánlátásod megkérdőjelezhetetlen.