418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• TDantes
    Nem arról volt szó, hogy azt mondták a hagyományos motor jobb. Ha választani lehet egy kiforrott bevált technológia, és a kiforratlan , új ismeretlen technológia között, hülyeség az utóbbit választani és harcba küldeni.
  • Destydeme
    Hi.Ezt nehéz megítélni.A németeknek volt némi fegyverkezési versenyből adódó előnyük.(Nem a tankokra gondolok,mert a Franciáknak több volt.)Ezért támadtak"amint volt rá mód".Eredetileg valamikor 41-42ben akartak támadni,h addigra minden csapatuk megfelelően fel legyen töltve.(Ezt olvastam régen)
    Úgy tudom az angoloknak hamarabb volt sugárhajtóművük(30körül talán már kísérleteztek),csak ott is a sok okos azt mondta nem kell,mert jó a dugattyús motor..
  • Destydeme
    Hi.Annyiban hibáztak,h későn jöttek rá...ha időben és elegendő katonájuk lett volna Afrikában,akkor Egyiptom megvan,Szuezi csatorna is.Angolokat elvágja a gyarmataitól(csak a Jóreménység fok felöl hozhatták volna az utánpótlást=borzasztó hosszú út),rgo megnyerték volna a háborút.
    Nem én találtam ki,olvastam és filmekben (is)hallottam.
  • Sunsetjoy
    LoL.

Smarttank :D
  • TDantes
    Most kicsit nevettem.
  • TDantes
    Hát akkor szerencséd volt, nem tudom, de én nagyon mást tapasztaltam. De a cég-mentalitás már nagyon nem Wot -téma.
  • TDantes
    Hát persze, ez is mind igaz. De én azt is mondanám, hogy a németek vesztettek, mert 39-ben megtámadták Lengyelországot. Hitler úgy hitte ekkor hogy nem fognak a nyugati szövetségesek hadatüzenni. A német gazdaság sem ekkor, sem később nem volt megfelelő szinten, a háború első szakaszában is hiány volt, és nehezen pótoltak minden veszteséget. De ez is csak egy ok, nem kizárólagos ok.
    Csatákban egyébként az Angliai csatát és Kurszk-ot mondanám, döntő csatának, de erről mint égen a csillag annyi vélemény.

Ja, az igaz hogy von Braun...de a rakétát Goddard és Ciolkovszkij találta fel. Robert Goddard építi az első rakétát. Persze von Braun is úttörő volt a rakétakutatásban, de nem ő az egyedüli. Csak ezt kevesebbet hangoztatják, ugyanígy az is kevesebbet, hogy az oroszok, az angolok és az amerikaiak is építettek sugárhajtású gépeket, sőt a ,,csupaszárny" ötlet sem a német Horten-testvérek kizárólagos érdeme, mert a Northrop (XP-79B)is tervezett ilyen gépet már korábban.

• marchizor

Érdemes megnézni, volt egy srác az ellennél T32-vel, bot volt (persze erre csak a végén jöttem rá), de kis híján miatta vesztettem el a kört, mikor folyamatosan blokkolt és így nem bírtam ráfordulni az E-50M-re... Aztán a végén mikor 1v1-ben maradtam vele, még fostam is egy pár másodpercig, gondoltam azért nem lő, mert el van lőve az ágyúja vagy valami... de nem, egyáltalán nem lőtt, kényelmesen végezhettem ki a több mint fél perces reload timeommal. Így születnek a Kolobanovok :D
  • Madi92
    Nem volt szívem elhasználni őket. Mindig mondogattam, majd ha lesz valami tápos szakasz elnyomom, de nem volt! :D
  • Nazarov77
    Akkor jó rég óta bent lehettek a depóban, utoljára tavasszal kaptunk ezekből :D
  • Madi92
    De jó, hogy mondtad:D Még régről is voltak cuccok, ezekkel együtt 500k-t kerestem rajta! :P
  • kiskami
    Hogy most éppen mi a kehéje, arról fingom sincs, ha limitről beszél a hibaüzi, akkor gondolom túlterhelt, vagy elszúrta a szerver gazdija.

A dosszié fájlt úgy kell feltölteni, mintha teljesen szűzen kezdenéd, ne a meglévő linkeden próbáld. Magyarul lesz egy új dossziéd.
  • VanDaal
    Mint írtam, sajnos nem engedi. Azt írja, hogy a napi erőforrás limit kimerült. Ez az amit furcsálok benne. Régen mintha nem lett volna ilyen korlátozás. Főleg úgy, hogy reggel 8-ra már be is telt a keretük...
  • Nazarov77
    Ezaz kapunk egy csomó gold consumeablet! Már adom is el őket. 250k creditet lehet kapni ha eladom mindet :P
  • kiskami
    Töltsd fel újra a fájlt, és megkapod az új sorszámot. Ne kérdezd, hogy miért, gondolom valami adatbázis mizériája volt.
  • Hassel74
    Kár volt reagálnod. Ezzel elérte a célját. :)
  • polluxware
    jaj komolyan.. Molotov, Ribbi paktum? lengyel ország(sutyiban való felosztás)

az más kérdés hogy mindeközben, göbbelszke otthon elkezdett egy bolsevik ellenes propagandát, kábé olyan módon mint itt annó az a két fász a "görögsalátával"

persze akármi előferdülhet.. ,de azért ne felejtsük már el hogy csom dolgot a németek odakint tesztelgettek

egy totál spontán felindulásból ment az orosz hadjárat.. átgondolatlanul

ahogy mondottam... akármi elképzlhető utólag:) ,de komolyan.....................
  • lammaer
    Szerintem azért nem említik nagy baklövésként, mert nem is volt az.
    CSak azért küldött német erőket oda, hogy az olaszok az afrikai hadszíntéren elvesztett gyarmataik miatt ne száljanak ki a háborúból (megígérte Mussolininak hogy segít).

"megszerzi a közelkeleti olajat"

A közel kelet rohadt messze van európától, logisztikai rémálom lett volna háborús helyzetben, úgy hogy a földközi tengeren nem egyeduralkodó eljuttatni az olajat a keleti frontra. Még arról se vagyok meggyőződve hogy abban az időben a közel keleten már nagyban ment e az olajkitermelés, azaz egyáltalán megvolt-e az infrastruktúra.

Az meg hogy délről fenyegessék a szovjetúniót - már észak afrikában is az volt Rommel egyik baja, hogy miközben tört előre, az utánpótlási vonalai megnyúltak, többek közt ezért sem tudtak effektíven harcolni. Nyújtsd tovább az utánbótlási vonalakat aközel keletig, ahol az infrastruktúra akkoriban kb 0 volt...
  • Adjunktus
    Na azt cseréljék ki a légcsöveddel!
    Kretén..
  • polluxware
    jaj..

az hogy sztálinka ugyanolyan agresszív birka volt az tény... ugyanakkor egy végtelenségig legyengített (tisztikar), +elavult technikával rendelkező haderővel ezt beválalni.....

ez elég vad kijelentés... eltom képzelni honnan származik az elmélet

(szegény Hitler csak védekezett.. szegény náciknak nem volt más lehetősége)

• VanDaal
    Nem tudja valaki, hogy mi lehet a wot dossier toollal?

Ezt a gépet több, mint egy hónapja használtam utoljára. Az akkori dossziém be is volt téve a könyvjelzők közé. Azt most nem tudja megnyitni. Így megpróbáltam feltölteni az adataimat, de azt meg nem engedi...
    Bevezethettek valami felhasználómennyiség korlátot, vagy mi történhetett?
  • lammaer
    A két hét az szerintem túlzás, de az tény hogy idővel a SZU szinte biztosan megtámadta volna a németeket. Két ilyen tökéletesen ellentétes ideológiájú "birodalom" nem fért volna meg egymás mellett, pláne hogy ugye Hitler előre megmindta hogy neki kell a Lebensraum.

De tuti hogy nem 2 hét múlva - és Sztálin is megelőző csapásként csinálta volna (ami az ő esetében inkább elfogadható érv, tekintve hogy Adolf nézetei az orosz népről ismertek voltak).
  • lammaer
    Na, akkor most mindenkinek lehet jó winrátája, mert a prémiumosok - mint tudjuk - mindíg győznek. :)
  • Toweliee
    Egyes források szerint ha Hitler nem támadja meg a Szovjetuniót akkor kb. két hét múlva ők támadják meg a németeket. Egyre elfogadottabb az a vélemény, hogy a németek megelőző csapást mértek a muszkára.
  • SNICKER
    vvvv
  • Tessellia
    Megkaptuk mi is a bónusz kódot.
  • Gottfried
    Érdekes hogy a szakirodalom Hitler és a németek legfőbb tévedései közt szinte nem is említi az afrikai hadszintér elhanyagolását,pedig szerintem az egyik legnagyobb baklövés volt a Szu. megtámadása mellett.'41-ben a Szu ellen több mint száz hadosztály sorakozott fel.míg afrikába Rommel meglapta a 15. és 21. páncélost,egy könnyűhadosztályt és a sokat nem érő olasz hadosztályokat(most nem mennék bele hogy ezek mikortól tartoztak teljesen az irányítása alá) és ezzel a csekély erővel és a korlátozott utánpótlással is nagy sikereket ért el.

Ha egy tisztességes haderőt kap,egy lendülettelkiveri az angolokat észak afrikából és a közel keletről és ezzel az angol gyarmatbirodalmat elvágja az anyaországtól,megszerzi a közelkeleti olajat és délről fenyegeti a szovjetúniót.
    A távolanbbi előnyökről(anglia kiütése a háborúból) már nem is beszélve,amivel elkerülhette volna a kétfrontos háborút.
    A '41-es afrikai erőviszonyokat ismerve ez "lazán" kivetzelezhető lett volna ha nem a Szu. ellen indul meg.Így '42 tavaszán(ha annyira ragaszkodik a Szu. megtámadásához)sokkal kedvezőbb feltételekkel támadhatott volna.(persze hogy mi lett volna a vége arról nem érdemes vitát nyitni de szerintem egész másképp alakul minden)
  • Szpecnyaz
    Igazából kár vitatkozni ezen a II.vh kérdésen. Röviden és tömören összefoglalva 1 dolog volt amint a németek buktak. Ez az ok a két frontos háború. 1941 után ha meg gebedtek volna se tudtak volna nyerni.
    Nem véletlen hogy a Bismarck féle "realpolitik" arra épített hogy minden háborúban egyszerre max 1 ellenség legyen. Ez tökéletesen működött. Viszont amikor a Bismarcki elveket felrúgták egyből buktak is (I.vh). Ugyan ez játszódott le 1941-45 között is.
    Technológia téren se voltak ám annyival jobbak a németek mint amennyire ajnározzák őket. Tény hogy rengeteg olyan dolgot kitaláltak ami sok sok évvel megelőzte a korát. Viszont ezek mind kísérleti dolgok voltak, amikkel ők se tudtak mit kezdeni. Másrészt a "high tech" német felszerelés rendre becsődölt a fronton, mivel még kiforratlan volt, vagy pedig nem volt alkalmas hosszú távú frontszolgálatra. Ami azt hozta hogy a gyakorlatban nem lett tőle előnyük pl a primitívebb szovjet technológiával szemben.
    Én ezzel a kis szösszenettel nem a németeket kívántam szarozni, még mielőtt valaki nekem esne. Csak kicsit objektívebben kívántam rávilágítani a dolgokra.
  • Kotomicuki
    Japán addigra már több, mint 50 éve építgette a maga flottáját, az I. VH-n elfoglalta a német csendes-óceáni gyarmatok jelentős részét. A II. VH kitörésekor a japán flotta volt a világon a 3. legnagyobb, hatékonyságban pedig az 1.-2. hely környékén állt.
    A hajóhadra azért volt szükségük, mert az anyaország MINDENBEN a behozataltól függött, ha ezt blokkolják, akkor az amúgy gyenge iparuk végképp összeomlik - ez volt a legnagyobb gyenge pontjuk.
    Ha a szovjetek ellen indulnak hadba, akkor a flottájuknak - ami igen csak jelentős részt vett ki magának a költségvetésükből, még fenntartásra is, nem hogy háborúra - nem sok hasznát veszik, de fennáll a lehetőség, hogy hátba támadja őket az USA, amíg más irányban vannak lekötve az erőik (légierő pl.).

Az USA - de inkább az irányítását mindinkább kisajátító csoport: "azok a bizonyos Dallas-i körök"(by J.F.K.) - előre kidolgozott haditervvel állt neki japánt beleugrasztani a háborúba, hiszen már tudták, ők nem veszíthetnek:
    - iparilag elsöprő fölényben voltak, mire a "sárgák" - esetleg - elfoglalják a Csendes-Óceáni szigeteiket, addigra új flottát építenek (ahogy az történt is)
    - A németek szovjetellenessége nyílt titok volt, így volt egy szövetségesük is (CCCP), akit bármikor, az oldalukon - némi japán területekért cserébe - bevethettek volna (ahogy az történt is)

A PH-i "rajtaütés"-hez a háttérben asszisztált az USA vezetése: semmiféle katonai előkészület nem történ(hetet)t a védelem megerősítésére, pedig az Kimmel admirális már régen kérvényezte - rá "bűnbak"-ként volt szükség a színi előadásban.

...

Az USA már a kezdetektől (1939) "hadban állt" a németekkel, hiszen az angolokkal együtt hajóztak a konvojokban a kereskedelmi hajóik, amik NYÍLTAN hadianyagot szállítottak a briteknek - ezt a hajózási "törvények" tiltották, a németeknek "joguk" lett volna internálni, lefoglalni az USA kereskedelmi hajókat - , és a hadihajóik kísérték a konvojokat, majdnem Angliáig is akár - szintén "jogba" ütköző cselekedet!

...

A Magyar katonák voltak a legtovább kitartók a szovjet előretörésnél - a román és olasz csapatok eddig sem tartottak ki - , ill. a felszerelésük is a leginkább alkalmatlanabb volt az összes többihez képest (pl. kaptak pár PAK 40-st a németektől - mert szinte egyáltalán nem rendelkeztek páncéltörő fegyverzettel!!! - , de lőszert már nem hozzá).
    A '42-'43-s visszavonulás során nem egy SS(!!!) egységparancsnok is külön kérvényezte, hogy magyar egységekből álljon az utóvéd, mert ők is tapasztalták, hogy a magyar katonák kitartása átlagon felüli volt (lásd: az I. VH-n is ők tartottak ki legtovább a k.u.k. kötelékekből).
    Mindent egybevetve: a magyar katonák (nem a munkaszolgálatosok!!!) a feladatra alkalmatlan fegyverzetükkel is többet értek el, "hatékonyabbak" voltak, mint a "jól" felszerelt német egységek.

...

Pz. 38(t) egyre jobban muzsikál, ahogy közelít a személyzetének a tudása a 100%-hoz (jelenleg 93% + 100%-s parancsnok):
    - a tűzgyorsaság már egész jó (bár az ágyú nem a tier-jének élvonala)
    - a nem éppen könnyű páncélos mozgásával és manőverező képességével (álcaháló+kukker segítségével) inkább "páncélvadászként" camp-elek vele -> egyre sikeresebben (1404 prém.-XP-s kör, 5 kill-el, pár medállal) :D
  • lammaer
    Höhö... ami még vicces abban hogy a WG megvette a BigWorldöt, hogy ez mindössze 25 embert jelentett, mig a Wargaming eddig kb 1000 emberes cég volt.

Azért vicces hogy az a 25 ember ténylegesen le tudott programozni egy játékmotort, licenceléssel mindennel, a WG meg 1000 emberrel tényleg csak mind modder tudott eddig babrálni. Meg marketingelni, de azt nagyon.
  • Gottfried
    dehogy nem ! :D
    Az egyik nagy kedvencem lett, miután a KV3 feljebb került.
  • Solten
    Jo ez a cucc.

Victory!
    Battle: Erlenberg 09 August 2012 23:57:17
    Vehicle: KV-1S

Experience received: 2,064 (x2 for the first victory each day)
    Credits received: 25,050
    Battle Achievements: Bölter's Medal, Top Gun, Master Gunner, Reaper

Top ebkent fasirtot csinal szegeny kisebb tierekbol. OP? Dehogy...
  • Gottfried
    Ami nagyon tetszik benne hogy alig pattanik valamiről.Még nagyon messziről is majdnem mindig sebez és ezért lehet vele viszonylag jól keresni.Az adatai ellenére(amik azért nem olyan jók(a 167-es pen.-re gondolok),nagyon jónak tartom az ágyúját,ellentétben a vele egyszerre megvett jgpzE100-al ami egy rémálom! Remélem felébredek belőle egyszer... :D
  • lammaer
    Várható volt hogy nem keres úgy mint egy T8 prémtank, a 20-30k haszon prém nélkül azért az nem rossz.
  • Maala
    Na basszameg, vehetem vissza a Su-100-at. Elnézést a káromkodásért.
  • Gottfried
    Természetesen nem keres úgy mint egy Löwe de az eddigi farm tankomhoz képest(su85) szépen hoz.(20-30K között van a haszon vele általában,prém nélkül)

Tudom hogy ez nem olyan nagyon sok de mivel jó vele játszani(a MarderII-t is nagyon szerettem) és csak 3200 arany volt,nekem ideális választás volt és nem csalódtam benne,ezért ajánlottam itt a hozzám hasonló,túl sokat költeni nem akaró játékosoknak.
  • davidbog
    OFF

Hát igen. A német diplomácia Bismarck lemondatása után egyre silányabb volt.

Japán volt a legerősebb a német szövetségesei közül. A Pearl Harbor utáni tevékenységük nem volt érthetetlen. Igazából nem csinálták rosszul. Csak épp az USA ellen semmi esélyük nem volt, akármit csinálnak, akárhogy.
  • lammaer
    45 millió dollárt kipengettek WGjék a cégért....
  • lammaer
    Ez durva :) ezek szerint marhára bejött pénzügyileg a WOT :)
  • lammaer
    Oszt keresni lehet-e vele? Mert a prémtankoknak sztem egyetlen értelme van....

Lehet jönni persze hogy funolás így meg úgy, de ha valaki cirka 180 nem prém tank között egy funolóst se talál annak meg kéne vizsgáltatnia magát... :)