418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
bornofakone #162441 99% h úgy járnak majd :D (gondoljunk bele h 1 szimpla "ne akadjon már fent a tank 1 kis kavicson" feladat is óriás probléma volt nekik, akkor ez mekkora lesz?:D)
sztem több probléma lesz a fizikával a későbbiekben mint amilyen játékélmény boost-ot el akartak érni vele:) -
Gunslinger #162440 De mit is akarna most csinálni ott 15k arannyal? Semmit nem tud venni, nem tud új tankot kifejleszteni, 10x-es xp és pénz szorzó pont ugyanígy felesleges lenne, venne ezer arany lőszert? Úgy sem lövöldöz szinte senki, egymást tologatják a piros és zöld tankok. -
Musztafakebab #162439 1. nem hőbörögtem csak leírtam hogy milyen nyomik, hogy ha nem adnak akkor ügyeljenek már rá hogy ne írják ki gondolom ezt direkt a szájába rágták annak aki szerkeszti a híreket, persze tévedni emberi dolog.
2. vkinek dolgozni is kell nem ülhet egész nap az ország az sg fórum előtt hogy olvassa mi van és mi lesz a wotban.
3. engem nem is a gold zavart hanem az xp hogy kitudjam fejleszteni 1-2 tankra a motort hátha attól feltudok menni bizonyos helyekre ahová most nem tudtam a teszten. -
Oddball29 #162438 Hát, nem tartom lehetetlennek, hogy ezzel az új fizikával is így járnak majd, mint az artikkal. Hogy Úristen, mit csináltunk, most már b@szhatjuk... -
Agyfaszt kapok ettől a szartól már
hátha most megjönnek a képek:
A két metszet:
Pzgr.39
Pzgr.40
Szemmel is jól látható a különbség a 2 lőszerfajta között.
És a táblázat, amit mutatni szerettem volna:
-
TDantes #162436 Szerinted ha még hőbörögsz ezen egy darabig, akkor a WG fogja magát és ad neked 15k goldot vagy mi?
Olvastál volna itt fórumot. Ennyi. -
bornofakone #162435 #162427
áá, 14 perc 35 mp-ig kempeltem középen az egyik háznál, és lövöldöztem minden résen ahol csak tudtam, majd "mint az őrült ki letépte láncát" vágtattam át az artyt kilőni :)
(mivel nagyrészt td-vel tolom, nem zavart ezen a mapon a kempelés, és amelyik csatákban én toltam 90%-ban középen dőlt el a csata, ott ment a csihi-puhi rendesen, utána meg már csak a spottolt enemyt lővöldöztem vígan, még annyit h td-vel, heavy-vel is középre mentem, habár ferdivel t8-ba meg is tehettem lazán, mivel nem nagyon kellett félnem a páncélzat miatt:D) -
Tegnap tenyleg oda volt irva a 15k gold :) Gondolom a jo oreg copy-paste modszert alkalmazta kiiraskor az illetekes... :)
(szokasos kommunikacios zavar a reszukrol) -
Musztafakebab #162433 Áh értem én de mint előbb most is leírom hogy a WG TEGNAP KIÍRTA A HÍR ALÁ HOGY 15K GOLD ÉS 10X XP KREDIT BÓNUSZ. Így már érthető amit magyarul írok? -
Képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt van két metszet:
Pzgr.40
Pzgr.39
A metszeteken remélem látható a két lőszerfajta közötti különbség.
Ez a táblázat szépen mutatja a lőszerek adatait:
-
Na szóval, 3 féle Pzgr. 40 létezett:
PzGr 40 HK (HartKernű=keménymagvas): Subcaliber tungsten(=wolfrám) round of the APCR type
PzGr 40 W (Weicheisen=lágyvas): Subcaliber iron(=vas) round of the APCR type
PzGr 40 St (Stahlkern=acélmagvas): Subcaliber steel(=acél) round of the APCR type
A Pzgr. 40-nek nagy előnye volt a kisebb súlya, és az űrméret alatti mivolta, mellyel nagyobb csőtorkolati sebességre tett szert, és vastagabb páncélt volt képes átütni, mint a Pzgr. 39. Míg a W és St verziók eredetileg wolfrám magvasak voltak, de amikor ritka lett a Birodalomban a wolfrám, kicserélték, vas- és acélmagokra. A W változat kisebb átütésű, viszont nagyobb lyukat ütött a páncélon, mint társai. A tankokban jóval kevesebb volt belőlük mint a Pzgr.39-ből és csak "kemény célok"(pl.: IS-2, Pershing) ellen használták őket.
Itt van két metszet:
Pzgr.40
Pzgr.39
A metszeteken remélem látható a két lőszerfajta közötti különbség.
Ez a táblázat szépen mutatja a lőszerek adatait:
[IMG]http://www.kephost.com/images4/2012/8/22/s85oyr6uj69isc72510p.png[/IMG]
Források:
Axis history forum
WK2Ammo
odkrywca.pl
Panzerworld.net
-
Gunslinger #162430 Az Object 704 is elérhető a kezdetek óta, mégis már lassan kevesebb az Obj. 268, mint az E4. Itt inkább Szpecnyaz kolléga észrevételét részesítem előnyben, ami a nagyfokú németmelegséget jelöli meg, mint első számú okot, mert egy dolog kihúzni valamit, másik dolog megvenni és még játszani is vele. Nekem már februárban megvolt az xp az E-50-en az E-50M-re, mégsem vettem meg mikor kijött, mert volt annyi eszem, hogy kipróbáltam tesztszerveren, ott nem jött be és nem vertem el rá feleslegesen 6.1 milliót, hozzáteszem, az én igényeimnek harmatos, ettől még lehet jó tank más szemében, DE a JgPz-E-100 pont ugyanolyan, mint a test2-es állapotban volt, ki lehetett próbálni ingyen, már akkor csomóan mondták, hogy nem túl jó, erre mit csinált a sok hülye? Megvette éles szerveren és telesírta vele a netet, hogy mennyire szar, bravó.
A másik, mi ez a szavazásos hülyeség? Szavazást indítani erről-arról? Mi ez, demokrácia? Szavazzon a sok 700 effis nyomorék, hogy milyen pályák legyenek? Most komolyan? Akkora ellentmondásokat érzek itt egyeseknél, folyamatosan megy a sírás, hogy mennyi növény játssza ezt a játékot és akkor még szavaztatnád is őket? Arról nem is beszélve, hogy a hivatalos fórumot max a játékosok 1-2%-a nézi napi rendszerességgel, 80-90% életében nem járt rajta. Pár száz aktív fórumozó döntsön mindenről? Akkor már inkább a ruszkik. -
Oddball29 #162429 Oroszok sokkal több wolfrámmagvas lőszert használták, mint a többi nemzet, igaz, aránylag kis tömegű penetrátorokkal. Technológiailag az amerikai meg az angol volt a legfejlettebb de messze nem hibátlan egyik sem meg későbbi is. Németek 43 után már talán nem is gyártottak többet. Acélmagvas APDS-el kezdtek el kísérletezni a háború végén.
Mennyiségileg amcsiból volt a legkevesebb, pár tízezer darab kaliberenként, mert ott meg a repülőgépipar szerszámgépei szívták fel a tungszten-mennyiséget. -
TDantes #162428 Na hát épp ez az...nem csesztek el semmit...ez a teszt szerver, nem az a tesztszerver, ez csak a fizikát mutatja be. Capisce? -
Musztafakebab #162427 És Komarinon 7 vagy 10 percig ültél a bokorban? -
Musztafakebab #162426 Áh látom a WG megint elcseszte magát. Tegnap mikor leszedtem még az volt kiírva mint a sima teszteknél hogy 15K gold és 10x kredit xp szorzó. -
stoppos #162425 Köszi. :) -
Neha figyelembe veszik a jatekosok nezopontjak, igen, ez dicseretes. Amugy egy reszuk fizetos kuncsaft, es elvarna valamit a penzeert. Ilyen costumer servicert -amik ezek nyujtanak- (vagy inkabb sz@rnak az ember fejere, nameg az infantilis kommunikacio a kozosseggel) egy civilizalt orszagban mar lehuzhatnak rolot.
EU-s forumon jobban megy a rinya, mert hozzaszoktak hogy bizonyos (civilizalt) orszagokban a vevo szava szent. -
bornofakone #162423 #162412
Komarint pl. én imádtam, ensk meg himmels után a nagy kedvencem volt, mindig jó duplázókat mentem ott, province is csak az elején volt rossz, utána ha alkalmazkodott az ember, simán jó csatákat lehetett nyomni, főleg mert artykat az elején olyan szépen szét lehetett kapni :) -
Lehet hülyeség én ezt találtam(Pzgr. 39 és Pzgr.40):
There was a number of different types of PzGr 40:
PzGr 40 HK (HartKern=keménymagvas): Subcaliber tungsten(=wolfrám) round of the APCR type
PzGr 40 W (Weicheisen=lágyvas): Subcaliber iron round of the APCR type
PzGr 40 St (Stahlkern=acélmagvas): Subcaliber steel round of the APCR type"
A PzGr. 40 a kisebb súlyának és a csőtorkolat alatti mivoltának köszönhetően nagyobb csőtorkolati sebességre tett szert, mint a Pzgr.39, nagyobb páncélt ütöttek át mint a a 39-es. A W és St wolfrám magvas verzióit nem meglepően helyettesítették vassal, és acéllal, amikor a wolfrám már ritka lett. A W változatnak kisebb volt az átütése, de nagyobb lyukat csinált a páncélban, mint társai.
Pzgr. 40
Pzgr. 39
Ezeken a képeken is látszik, hogy a Pzgr. 40 jóval "üregesebb" mint a Pzgr39.
Ez a táblázat jól szemlélteti a lövedékek adatait.
-
johnibyg #162421 PzGr 39 volt az általánosságban használt, amit nem tudott az kilőni, az ellen ment a 40-es. Az oroszok gondolom nem nagyon használták (minek... nekik nem a minőség a cél), amerikaiakról nem tudom. Az ő 75mm-esük amúgy is harmadával kisebb sebességre gyorsította fel a lövedéket, mint a Párduc lövege. A németeknek meg egy idő után kevés volt a wolfram, talán a repülőgépekhez kellett.
Davidbog: megeshet, emlékezetből írtam
Gunslinger: a JgpzE100 és a T110E4 gyakoriságáról pont ellentétes a véleményem, Ferdinanddal többet látok randomban. Amúgy is, hogy ha vmely tankból ki lehet fejleszteni egy nagyobb tierű járművet, akkor vszeg kihúzza azt az emberek többsége. -
bgabor #162420 Szerintem azért van ennyi JgpzE-100, mert rengeteg Jagdtigeres játékos volt a játékoban, ugye az a legeleje óta elérhető, sokan húzták ki két év alatt. Na ők onnantól gyűtötték rá az xp-t, mióta jött a hír a T10 TDkről.
Ehhez képest az amcsi tornyos TD vonal jó ha fél éves, és bizony az E4 megérkezéséig nem volt érdemes foglalkozni vele. T-25/2, T30 nem túl jó tankok, a T28 proto meg halál gyenge cucc. Nyilván nem sokan tolták ezt a vonalat amíg ki nem derültek az E4 képességei. Hozzáteszem, szerintem az E4 dacára se játszák túl sokan.
WG meg pedig általában akkor enged a játékosok nyomásának/véleményének, ha az egybe esik a sajátjával. A kéttagú platoon megjelenéséig ez volt az egyetlen MMO, ahol nem mehettél ingyen csapatban a barátaiddal. Province, Komarin, Swamp mapok kivételét meg kellett lépni, mert nagyon szar, tervezési hibás kempelő pálya volt mindhárom.
Azzal eddig két év tiltakozás után se kezdtek semmit, hogy a high tier csatákat ellehetetlenítik az artyk. Ha akarod, megkeresem neked az egy éves kommentemet a hivatalos fórumon, amiben javaslom hogy korlátozzák háromra az oldalankénti számukat. A 2000-es átlagsebzésű lövéseiket se nerfeli senki két éve már.
Meglátjuk, mit "nerfelnek" rajtuk a 8.0-ban. Eddig két év alatt az arty semmilyen komolyabb nerfet nem kapott, és ugyanúgy tönkreteszi a high tier csatákban a játékélményt, mint két évvel ezelőtt.
Szóval de, nemigen foglalkoznak a játékosok véleményeivel, a javaslataival meg egyáltalán. (pl: javasoltam hogy félévente tartsanak szavazást a pályákról, és a három legnépszerűtlenebbet vegyék ki, a patchenként két új pálya bőven ellensúlyozza. Eredmény: Sokaknak tetszett az ötlet, pluszozták, Overlord többszöri felvetésre se volt hajlandó még VÁLASZOLNI se rá) Azokat a hibákat javítják csak, amik nyilvánvalóak. Ha valamilyen tartalmat kér a játékosközönség, azt is a lehető legkevesebb munkával, átgondolatlanul valósítják meg. Jó példa rá az két új játékmódok. Félévnyi "kemény munka" után kaptunk olyan "új" játékmódokat, ahol a régi térképeken kettő helyett egy bázis van. A több munkával járó, szintén kért Historical Battle módot majdnem egy éve heggesztik, és semmi hír róla. A játékosok által követelt T10 TD-ket és medeket szintén totál átgondolatlan formában kaptuk meg.
Szóval WG-ék nem éppen eminensek, ha közönségkapcsolatokról van szó. -
Általános, de nem hiba.
Az a szerver most csak arra van hogy megnézd milyen lesz a fizika meg az új grafika, mást nem lehet rajta csinálni.
Ez még nem a 0.8.0 tesztszerver, csak egy szerver amin meg lehet nézni ezt a két újdonságot, és a visszajelzések alapján majd javítanak rajtuk. -
Hehhe itt leugrattam a T-50-2-vel, faszat repult. Egy-ket retardalton kivul nem lovik egymast az emberek.
Ja vegre hat a fizika a hosiklora, talajellenallas, lassul fordulas kozben, nameg tok jol kifaral Himmelsdorfon a domb aljan... :D -
Musztafakebab #162417 Srácok teszt szerón csak én nem kaptam aranyat és én nem kapok kreditet és Xp sem vagy általános hiba a játékban? -
ladista #162416 +
Szépen megfogalmaztad a gondolataimat :) -
Szpecnyaz #162415 Az E-100 és a Tigris miatt is non stop megy a sírás és mégis ezek a legnépszerűbb heavyk a különböző tierekben. Szerintem csak szimplán arról van szó hogy a német buzik (akik többségben vannak) úgyis kihúznának valamit ha szar, csak azért mert német cucc és van egy balkenkreuz az oldalára festve. Hiába lett pl nagyon jó az E3 és a Foch 155, mégis alig látni őket, mert nem németek. -
davidbog #162414 Harckocsik ellen a PzGr 39-et volt szokás használni. Ez APCBC.
A lőszerjavadalmazás kb 5%-a (amíg volt ilyen) volt PzGr40, ez volt az űrméret alatti (nem leváló köpenyes) lövedék. Ezeket csak olyan célpontok ellen volt szabad használniuk amiket a PzGr 39-el nem tudtak volna kilőni. Az ilyen APCR lövedékeket a háború második felétől németeknél főleg kisebb kaliberű (3,7 és 5 cm) vontatható tankelhárító lövegekhez gyártottak. Mivel azok akkoriban már csak azzal voltak hatékonyak. A nagyobb 7,5 cn L/70 és 8,8 cm-esekhez csak pár ezer darabot gyártottak 1943-ig utána már nem is.
Az APCR lövedék hátránya, hogy nagyon csökkenti a löveg élettartamát. A 7,5 cm Kwk42 L/70 (Panther lövege) lövegnél úgy számoltak, hogy az APCR négyszer nagyobb kopást okoz. Tehát ha 3000 lövés volt az élettartama a PzGr 39-el, akkor a PzGr 40-el mindössze 750 lövés. -
davidbog #162413 A HE az az alap repesz-romboló. Az AP-hez képest lágyabb az orra, nem feltétlenül kap sapkákat és jóval nagyobb benne a robbanó töltet.
Amit te írtál az a HESH vagy más néven a HEP. -
Gunslinger #162412 Erről magyarázok, hogy olvasom a hivatalos fórumot és látom, hogy kb. azon kívül hogy sok az arty, semmi másban nincs egyetértés.
Az mondjuk elég nagy bullshit, hogy semmibe veszik a játékosok igényeit, erre rohadt jó példa az ingyenes platoon két fő részére, korábban az is csak prémiumosoknak volt. Legfrissebb ilyen példa, hogy kivették a high tier csatákból Province-ot, ami meg speciel sztem nem egy rossz pálya, ez szerintem felesleges volt, de a sok gyökér nem tudott rajta játszani és kivették. Komarint detto, de az szerintem ócska volt, még refit után is, de előtte pláne, de lefogadom hogy az a pálya is volt valakinek a kedvence, most ezzel az erővel ő is sírhatná tele az összes fórumot, hogy a köcsög WG kivette a kedvenc pályáját és rohadjanak meg, hogy nem hallgatnak a játékosokra.
Ja és ilyen lépés lesz a választható játékmódok, amit szintén a játékosok nyomására fognak beiktatni remélhetőleg 8.0-tól! Szal kurvára nem kéne arról pampogni, hogy soha semmit nem vesznek figyelembe, és itt most nem a WG-t akarom védeni, csak a józan észt.
Amúgy meg igen, hülyének nézik a játékosokat, hiszen a játékosok nagy része bizony nagy betűs HÜLYE.
Az artys korlátozást gyanítom azért nem lépik meg, mert egy olyan szörnyet teremtettek, amit úgy sem lehetne kontrollálni, annyi köcsög artysta van, hogy abból még nagyobb felháborodás lenne, ha korlátoznák az artyk számát a csatákban, mert lenne akkor egy arty platoon várakozási ideje vagy 10 perc. Fellázadna a sok növényagyú, mert nem jut el az agyáig, hogy a mostani átlag 4-5 artyt/csata akkor hova dugnák, ha max 2 vagy 3 lehetne egy csatában belőlük? Bazz, az év kérdése, mi? Nyilván a WG baszta el, hogy ilyen formában létrehozták az SPG-ket, de az már a játékosok lelkén szárad, hogy élnek is vele, és lehet itt mindenféle önigazoló indokot is benyomni, hogy csak azért artyztam a 8000 csatámból 5000-et, hogy tudjam mire képesek meg hasonlók, bullshit, én kibírtam 12k csatát high tier arty kihúzása nélkül.
8.0-ra ígérték, hogy az ÖSSZESET nerfelik, meglátjuk mi lesz belőle.
Legjobb közelmúltbeli példa a játékostársadalom gyökérségére és a tudatos fogyasztói magatartás teljes hiányára, hogy a JgPz E-100 gyengeségével tele lett sírva az összes létező WOT-os fórum, mégis messze a legnépszerűbb t10 TD jelenleg, többet látni belőle, mint a többiből összesen, a kifejezetten OP-nak mondott T110E4-ből már kezd picit több lenni mint eddig, de ezt is inkább csak a companykon észlelem és sokat hozzátehet a dologhoz, hogy jó páran akik kihúzták anno a t10 T30-at azok megkapták ingyen a TD-t. Randomban JPz E-100 dominancia van. Kérdem én, ha ennyire szar egy tank, minek játszanak vele ennyien? -
stoppos #162411 Inkább arra lennék kíváncsi, hogy melyiket használták inkább, mennyire volt elterjedt, ilyesmi. Ez azonban kicsit kívül esik a szokásos "WW2 tank battles" google keresésen. :) -
Van egy pár kép a lőszerekről már ha vizuálisan akarod látni a különbséget.
http://pro-tank.ru/blog/648-german-tanks-tigers-fire-power -
johnibyg #162409 APCBC = AP lövedék, az alap, amit használunk
APCR = arany lőszer, ennek a magja nagyobb sűrűségű (wolfram-karbid)
HE = ez a lövedék nem áthatolásra készült. Egy adag robbanóanyag van benne, ami odatapad a harckosi falához, és mikor felrobban, belül repeszleválást okoz.
-
Sziasztok!
XVM módban hogy lehet azt beállítani hogy csatában a tankok felett azok a jelölők és úgy legyenek amik a mód felrakása előtt voltak?
Hiába indítom mód nélkül a játékot, akkor is ugyanúgy vannak a jelölők és beállításoknál hiába állítom nem csinál semmit :S
(újra nem telepíteném ha nem muszály) -
stoppos #162407 -
davidbog #162406 Ezzel és a 162399-es hsz-ben szereplő tarrif.net-es táblázattal is az a baj, hogy az alapján nem lehet összehasonlítani más nemzetek lövegeit. Ugyanis mindegyik a saját átütési kritériumát használta, ami eltérhet a többiétől. Főleg az orosz tér el nagyon a többitől. De a legnagyobb baj, hogy sokszor meg se említik, azt hogy létezik átütési kritérium ami nemzetenként más. Ezért sokan azt gondolják összehasonlíthatóak az adatok.
A 7,5 cm PaK40-es löveg átütései német és az orosz kritétium alapján. Itt is jó 20%-al kisebb értékek vannak az orosz (alsó) táblázatban. A táblázat az armor.kiev.ru oldalról származik.
-
Olvasgasd a hivatalos fórumot és nézd meg az oda kitett szavazásokat, véleményeket. De akár vehetném Overlord blogjára feltett kérdéseket. Biztos emlékszel, hogy volt egy kérdés amikor azt tette fel, hogy túl sok arty van e a játékban vagy nem. 12.000-en szavaztak és a többség azt mondta, hogy igen túl sok van általában egy csatában. Változott valami? Nem. Ha a hivatalos fórumon feltesznek egy kérdést, hogy jó x rendszer, jármű vagy nem és az jön ki, hogy nem akkor miért nem lehet figyelembe venni? Vagy hülyének nézik a játékosokat? Végül is lehet úgy is játékot csinálni, hogy én mondom meg, hogy mi van és leszarom, azt aki veszi a fáradságot és beír a fórumba. Ilyen a WG, és van olyan is aki odafigyel a vevőire, lásd pl Paradox. -
Gunslinger #162404 A pzgr 40 171mm-t tud a játékban úgy emlékszem, az a gold ammo. -
Tessellia #162403 Ha lehet hinni a táblázatnak akkor az egyik APCBC a másik pedig APCR lövedék. Aztán, hogy ezek mit takarnak pontosan majd Oddball29 szerintem beavat minket ha szépen nézünk. -
davidbog #162402 Az már a te bajod, hogy nem bízol benne. Ennyi erővel egyikben se bízhatnál, minden országnál a saját haditechnikát istenítik a nép előtt. Szépen is nézne ki, ha például azt mondanák, hogy a miénk sokkal rosszabb harckocsi mint a többieké, de azért csak gyere harckocsizónak.
A propagandát nem a hadiparnak, hanem a népnek készítik. Ipari, haditechnikai szinten kurva nagy baromság a saját eredményeket jobbnak beállítani és az ellenfelét kicsinyíteni, akkor nem vagy lassabb lesz a fejlődés. Mert minek fejleszteni, ha a mostani tökéletesen megfelel. Az ilyen dokumentumok pedig sokáig nem voltak publikusak, nem a propagandának készültek.