418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• TDantes
    Jeee...épp ezért nem szeretem az ilyen dolgokat. Egyik helyen azt írják Pongrácz Pál parancsoksága alatt...másik helyen Mikecz Kálmán.

,,
    Az utolsó roham

Az utolsó dokumentálható huszárrohamot 1941. augusztus 16-án Nyikolajevnél vezényelte Mikecz Kálmán. A huszárcsapat erősítésként érkezett, az orosz állásokat kellett áttörniük a német katonák előtt, akik – saját bevallásuk szerint – hiába próbálták áttörni az orosz vonalakat. A karddal és géppisztollyal felszerelt lovasok egyetlen rohammal áttörték a frontot. Az elképedt szemtanúk beszámolói alapján úgy kerültek be a történelembe, mint akik karddal futamították meg a szovjet hadsereget.

Egy szemtanú, Erich Kern német tiszt 1948-ban írt erről a csatáról visszaemlékezéseiben: „…Ismét kemény harcban álltunk a kétségbeesetten védekező ellenséggel, aki egy magas vasúti töltés mellett ásta be magát. Már négyszer rohamoztunk, és mind a négyszer visszavertek bennünket. A zászlóaljparancsnok káromkodott, a századparancsnokok azonban tehetetlenek voltak. Ekkor a tüzérségi támogatás helyett, amit számtalanszor kértünk, egy magyar huszárezred jelent meg a színen. Nevettünk! Mi az ördögöt akarnak ezek itt a kecses, elegáns lovaikkal? Egyszerre megdermedtünk: ezek a magyarok megbolondultak! Lovasszázad lovasszázad után közeledett. Parancsszó harsant. A bronzbarnára sült, karcsú lovasok szinte odanőttek a nyereghez.

Fénylő aranyparolis ezredesük kirántotta kardját. Négy-öt páncélkocsi vágódott ki a szárnyakra, az ezred pedig a délutáni napban villogó kardokkal végigvágtatott a széles síkságon. Seydlitz rohamozott így valaha. Minden óvatosságról megfeledkezve kimásztunk az állásainkból. Olyan volt az egész, mint egy nagyszerű lovasfilm. Eldördültek az első lövések, aztán mind ritkábbak lettek. Kimeredő szemmel, hitetlenkedve néztük, ahogy a szovjet ezred, amely eddig elkeseredett elszántsággal verte vissza támadásainkat, most megfordult, és pánikszerűen elhagyja állásait. A diadalmas magyarok pedig maguk előtt űzték az oroszt, és csillogó szablyájukkal aprították őket. A huszárkard, úgy látszik, egy kicsit sok volt az orosz muzsik idegeinek! Most az egyszer az ősi fegyver győzedelmeskedett a modern felszerelésen....” (Forrás: vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár hagyományőrző Egyesület) "

link

,,Azonban sajnáltam, hogy a jelentés irójának neve megadása mellett, nem adták meg a magyar verzió forrását. Nem tudom, hogy először-e, de az Erich Kern: "Der grosse Rausch" könyvében (Zürich, 1948) megjelent idézetnek( 54-55 old.) egyik hiteles forditása Gosztonyi Péter: "A magyar honvédség a második világháborúban" c. könyvének 55-56. oldalán lett publikálva. (Róma, 1986 Katolikus Szemle kiadása) Ez a leirás valamivel bővebben/részletesebben adja elő az eseményt, mint az Önök idézetében megjelent szöveg. Ebből csak arra következtettem, hogy Skodacsek úr, vagy valaki a Demokratá-ban (alaposan és leröviditve) átírta - talán a hírek helyének követelményeként - a forditást. Minden esetre, több a hihetősége egy idézetnek, ha megadjuk az eredeti szöveg, s ilyen esetben, a forditás forrását.

Azt még jobban sajnáltam, hogy a cimnek semmi köze az utána következő történethez. A cim, ("Huszárroham 1941-ben - tankok ellen karddal") jókora szenzációval próbálja felhivni a témára a figyelmet, de legalább ugyanolyan méretü butasággal is vádolja a magyar huszárok vezetőjét, aki - a cim szerint - a teljes lehetetlent próbálta volna meg: felvezetni a LOVAS SZÁZADOKAT KARDDAL a TANKOK ELLEN (!!!), s okozta volna sok, a leirás szerint is jóvágású magyar legény vesztét - értelmetlenül. A német beszámoló szerint szó sem volt tankokról, egyedül a magyar lovasság szárnyait (a támadó lovas századok oldalait) védte nehány páncélgépkocsi. Arról meg szintén nincs szó, vagy bizonyiték, hogy ez lett volna a történelem utolsó huszárrohama. Szeretnék azzal a történésszel beszélni, aki ezt ilyen határozottsággal meri/tudja állitani, hogy nem volt több lovasroham 1941 után.

Mégegy: a hetvenes évek közepétől, kb. 1990-ig volt szerencsém lovakat tenyészteni, bemutatni, versenyeztetni; a Minnesota állam lovas szervezeti életében aktivan részt venni. A '80-s években bejegyzett lovasbemutató versenybiró voltam az USA Arabs Lovas Egyesületében, ugyancsak, az US Equestrian Federation egész életre szóló tagja vagyok. Egyik leányunk az észak-középnyugat 6 államának bajnokságán nyert első helyet az arabs félvér angolos tipusú lovaglásban. Tapasztalataimra alapitva állitom, hogy lovakat lehet más lovak ellen, vagy gyalogság ellen vágtában rohamoztatni, a golyózáporba belehajtani, de nem nagytömegü, valószinü sötét, ijesztően berregő tankok ellen. Aki a cimet adta, lehet, hogy ült lovon, de nem ismeri a lovakat, természetüket.

Az irások cimei necsak a szenzációra hajtó ötletet, de a valóság lehetőségét is tükrözzék. Talán meg kellett volna kérdezni egy lovasembert. Sajnálom, hogy kritika kellett dominálja az Önöknek irt levelem, de arra is kell gondoljanak, hogy e nagyvilágban mindig lesz valaki, aki a túlkapásokat észreveszi.
    Sajnálom, mert a történet felvillanyzóan jó.

Tisztelettel,

Fülöp László"

Itt pedig, hogy egyáltalán nem tankok ellen rohamoztak a magyar huszároki

link2

• Piterson
    nincs exe, csak amivel feltettem, de azzal nem megyek messzire :/
    felraktam egy netbookra, ott már az elején kiírta, hogy a tűzfal nem engedi, ezért engedélyeztem, fel is tette, de mikor indítanám el és töltene be kiírja, hogy NEM VÁLASZOL, után ki is lép teljesen, hogyan tudnám beállítani w7-en hogy ne léptesse ki? vagy vagy valakinek még ötlet? :S köszi
  • ximix #164476
    Hát persze, hogy nem hallottál mivel a nagy felszabadító sereg írta töri könyvet egy jó ideig .

http://www.mikeczbanderium.hu/articles.php?cat_id=1
  • nono55
    Ha egy, a jútyúb nem bizonyíték, kettő, miért mutassam, ha egy, jútyúb nem bizonyíték? Hol van ebben a hatlapfejű, tövig menetes, finom métermenetű metrikus csavar? xd
    Te szerintem zsigerből elutasítanád, én pedig nem fogok vitázni senkivel, elvégre ez egy gém-nek a topikja, nem töri konzultáció fanatikusoknak.
    Írtam és most is csak ezt tudom mondani, hogy értelmetlen.
  • TDantes
    Hm. Én ezt is kissé kétkedve fogadom. Se forrás megjelölés, se semmi...ez így nulla.
  • f24sg
    Lassan már inkább "free-to-login" game ez.
  • FosTalicskaa
    Erről én is hallottam, de konkrétan ők sem tankokat támadtak meg. Mellesleg a lengyelek azért nem csak gyalogságot zavarászták a harcmezőn, mint ahogy azt korábban írták, hanem azért megtámadtak gépesített hadosztályokat is...
  • nono55
    Jah, vindóz múví mékerrel.
  • TDantes
    Egy: a youtube nem bizonyíték
    Kettő: Mutasd azokat a videókat.
  • ximix #164469
    Hát ha Lengyelek nem is mi nyomtuk lóval

http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&tipus=&kod=1788&kat=0&PHPSESSID=21a1a5c5180629568e58a45f7bb68539
  • stoppos
    A propaganda azt hivatott "bemutatni", hogy mennyire "untermensch" a lengyel nép, hisz lovat hoz, mikor tankcsata lesz.
  • Szpecnyaz
    Amiről te beszélsz az német propaganda. Goebbels emberei vágták őket össze különböző felvételekből. De ez mára már elég közismert tény szerintem.
  • nemethpityu
    Oké kösz
  • nono55
    Ez az én ismereteimmel teljesen ellentétes szemszögből bizonyítja a propagandát. :) Youtube-on vannak II. vh-s videok, ahol a lengyel lovasok csapkodják a Pz-ket, miközben a tank legénysége komótosan az éppen elfogyasztott hagymás, szalonnás vacsora utáni pipához tömi a dohányt.
    Lengyelország lerohanása tökéletes demonstrációja volt a Blitzkrieg-elméletnek, melyet a mai napig alkalmaznak.
    Az, hogy a lengyelek hősként ellenálltak és feltartották az előrenyomuló német páncélos hadosztályokat a csikóikkal, éppen ugyan olyan propaganda, mint az, hogy a szovjetek lengyel előrenyomulása nem téma. Mindig ez a náci frusztráció, pedig Németo.-ban ma is szívélyesen üdvözölnek karlendítéssel.
    Ez az egész arról szól, hogy nehogy a nagy nyilvánosság elkezdjen azon gondolkodni, hogy Lengyelo. szövetségesei miért nem mozdították a fülük botját sem, a hosszú ideje tartó és nyilvánvaló, jogos német agresszió ellen.
    Semmi értelme ennek egyébként, oda-vissza köpködik egymást a propagandisták, mert a hazugságokat hamar le lehet leplezni egyszerű tényekkel.
  • bcseke91
    Úgy tudom, hogy a t10 artik a mostani t8 artik lesznek, nagyobb vasak igazából nem jönnek, hanem 'széthúzzák' a mostani 7-et és a fennmaradó két tierben jön új.
  • Oddball29
    Nem túl nagy kihívás aritmetikailag minden értéken emelni egy ágyút, ha döntött részről van szó:)
  • Bmsrt
    105-öst,de fejleszd ki a legjobb 90-est mert a következőre nagyon jól fog jönni,meg is veheted,ki is próbálhatod,utána meg elrakhatod a depóba későbbre,a top 90-es 212-őt pennel igaz,de az Arl-en még nem az igazi(célzás,töltés stb),meg a 105-ös alfája is nagyobb a penje meg elegendő T6-ba.
  • FosTalicskaa
    Jah én is osztom ezt a nézetet. Ha lekorlátoznák 3-ra a számukat oldalanként az sem lenne megoldás: valószínűleg magas szinten minden csatában ott figyelne a 6 db 8-as artista, akik simán elegek ahhoz, hogy hazavágjanak egy egész meccset...
    Balancolni kéne őket, nem limitálni. pl: nevetséges hogy tankkal 5 méterről pattogsz meg mellélősz, azok meg 100% pontossággal tolják az 1200+ sebzéseket. De mindegy, mert ebből úgysem lesz semmi, ellenben majd hozzák ki a távoli jövőben a 10-es artikat. WG rulz.
  • nemethpityu
    Helló

Arl v39-re melyik ágyút tegyem?
  • Master91
    Na igen, a másik, lövésenként max 1modul+1crew-ot lőhessen csak ki. Nem hiszem , hogy olyan nagy ügy lenne nekik ezt meg oldani...
  • Bmsrt
    Szerintem az Object 261-em 1980-ba kerülő lőszerével meg még kevésbé.
    Én azt se bánnám ha eltűnnének,és visszakapnám az Xp-t mint Free xp és az árát kreditben...
    Baromság hogy nagyot üt,kinyírja a legénységet,a modulokat,tracckel és mindezt akár a pálya másik feléből...ezen kéne cseszni valamit,a 3vs3-nál ugyan úgy felbaszna ha kinyírja a fél legénységet egy T9-tankba egy szaros T5-6 arty...
  • Eagle16
    A legutóbbi kredit nerf is elég szépen visszaszorította az SPG-k számát azért, pedig akkor én sem gondoltam volna hogy ilyen 10% bevételcsökkentés bármit is megváltoztatna.

A lőszerköltség biztos megnövekszik majd, de a cél ugye az hogy prémiumot vegyünk.

Teszten majd kiderül a többi, jövőhéten már talán elindítják a javított fizikával.
  • Master91
    GW Tiger 12cm-s ágyújával 1300 1 lövés, nem igazán lehet vele jó pénzt hozni.
    Még azt kéne meg csinálni hogy 3v3 arty legyen max.
    Inkább várjanak éjjel 30-60 másodpercet, de ne legyen 8v8 arty oO
  • Gunslinger
    SPG nerf csak credit nerf lesz, legutóbb ezt nyilatkozták. A javítási költség meg eddig sem volt probléma, inkább a sok 0-ás critic miatt megnövekedett lőszer költség, most mellé még be fog csúszni egy csomó lepattanó miatti is.
  • Bmsrt
    Az Spg-nerfről,eddig csak azt mondták a kredit-részét nerfelik oké ez is valami,hogy nem farmolnak görénnyel...de mást kéne inkább.
  • mijki
    Ma mellém lőtt 5 méterrel a hummel, E75-el mentem, lánc leesett, driver meghalt, hp -300. Mondom k**** anyád. Na mindegy, kicsit idegesítő hogy a T5-ös kis rohadék ilyet sebez a Tier IX-es tankba.
  • lexlutor
    ..azert arra a nagy spg nerfre szerintem meg ne epits. azon kivul h lesz, meg semmit nem arultak el rola..
  • lexlutor
    ..ne abbol indulj ki h csak panaszkodast latsz.a nemet td-k egyaltalan nem rosszak. a tiezest leszamitva. vannak hatranyaik, de ettol meg nagyon utos kis gepek.
  • Eagle16
    SPG nerf is jön szóval lehet mégsem lesz több belőlük.

A HE-t azok fogják használni akiknek lövésük sincs hogy mit hol kéne lőni, amúgy szerintem használható marad az AP is.

A lőszerköltség lehet hogy a duplájára nő, viszont a javítási költség meg a felére :D
  • kingofn00b
    Az élet értelme...

Szerintetek van értelme kihúzni a német TD-ágat, ha mindenki csak panaszkodik rá?
  • bcseke91
    ŐŐŐ izé... 42?
  • kingofn00b
    Az agyam elsült tegnap. StugIII -almentem egy kupac csatát, van vele vagy 35-40% wintratem... állandóan nálam 2 tierrel nagyobb dögök közé rakott, amiket csak dingeltem.
    A csúcs az volt, amikor a csata végén írja, hogy lövések száma 13 találatok 10 az okozott sebzés/kilőtt mező meg tök üres...
    Állt egyhelyben valami ruszki csoda (asszem IS vagy valamelyik KV) én meg oldalról beleőttem 3-mat zsinórba. Nulla eredménnyel.

Most meg olvasom, hogy húzom itt szorgalmasan a némt TD-t aztán a vége meg szopás? Lehet még időben át kéne állnom a ruszki gépekre.

Egyébként WoT-ban mi a szokás? Fel kell húzni valamit maxra, és onnantól megy az igazi játék (pl mint WoW-ban) vagy itt már lehet azért csapatban érdekeseket játszai alacsonyabb szintű cuccokkal is?
  • Gunslinger
    Meg fog nőni keményen a HE használat, megint több arty lesz, 200 méter feletti harcokban meg duplájára fog nőni a lőszerköltség, szép lesz...
  • stoppos
    Eleve ott kell lennie, ott adagolod a zabot.
  • foxbat88fx
    de szar érzés amikor mindent megteszel a győzelemért, de a csapatod nem :(((
    Vereség
    Csata: Ruinberg 2012. augusztus 30. 12:48:51
    Jármű: T-50-2
    Szerzett tapasztalat: 793
    Szerzett kredit: 16 957
    Csatában elért Achievement: Orlik Kitüntetés
  • Tessellia
    Berakjuk előre az üzemanyagtankot akkor!
  • lexlutor
    valami gyenge pontot rakjal elore azert! anelkul nem megy!
  • Axon
    Kicsit lemaradtam mostanában. Mondhatnátok valamit a Pz IV-ről. Mi lesz vele? Ez az egyik kedvenc tankom.
  • aknakukac96
  • Tessellia
    we just bit them :D:D:D