418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Metalmilitiakid
    Annyira szeretem az IQ harcos embereket. Két csapattárs lerohant egy 2 tier el nagyobb heavyt, az egyik az oldalába állt a másik a frontjába (ezt már nem értettem). Én meg artyval mondogattam nekik, hogy he takarodjatok már arrébb, mert én ki tudnám lőni, mikor ők 10 ből 1x bírták átlőni akkor is lófasz sebzéssel. A 3. felszólítás után meguntam, odacsaptam egyet, elvittem a fél HP ját a heavynek, meg kivettem az egyik 100 HP s havert, erre elkezdte szidni a kurva anyám (persze angolul), hogy mekkora láma vagyok, meg hülye artis.
  • stoppos
    Nem vagyok én hülye, csak lőni nem tudok.

Egyébként sosem értettem, hogy egyes útvonalakat miért hanyagolnak el teljesen.
  • bornofakone
    Sztem t10 td-kel esélyes prém nélkül 0-ra, v +-ra kijönni átlag, mivel ott nem elvárt h első vonalban harcolj, td mivoltodból lehet a második vonalban is (kiv. ha te vagy az egyetlen t10)

De sztem med a legnehezebben fenntartható tank, utána heavy, végül td-k t10-ben (artyt csak így zárójelben jegyzem meg, mivel t8, csak javítása már t10-el egyenlő)

Ahogy már előttem is írták, egyetlen járható mód sztem h minél több damage-t próbálsz kiosztani a csata során.
  • Solten
  • Kubukli
    Cáfolhatatlan tény!
  • stoppos
    Még így is többen mentek balra, mint szoktak. :)
  • Kubukli
    Minden hátsó szándék nélkül kérdezem a tapasztalt tanker kollégákat, hogy a lentebbi képen látható helyzet (3 KV-1S és egy KV-1 cövekel Redshire hegynél)mit vetít előre a csata további menetére nézve, illetve mi a búbánatot lehet itt csinálni ha a képen láthatóak végignézik a csatát számottevő okozott sérülés nélkül.

• fsb1000
    Vannak akik hátul campelnek t10-el.. de abban mi az élvezet? És ha a TOP tank nélkül elbukik a csapat, akkor hiába akar spórolni a javítással, mert őt is ledarálják.

A másik megoldás, hogy sokat sebzel és eleve úgy kalkulás hogy 80% HP-t veszítesz. Kijön nullszaldósra szerintem, ugyanis a szerzett kredit mennyiség szempontjából majdnem mindegy, hogy győztes vagy vesztes a csata.

Én JagPzE100-al is támadok első sorból, azóta javul a statja.
    Persze néha lenooboznak, néha nem jutok el a kezdőkörtől az első fedezékig, néha kínyir egy 1390, de ez van...
  • QuentinT
    Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint ne is álmodjak arról, hogy T10-es gépekkel játszadozzam prémium előfizetés, vagy járgány, illetve masszív farmolás nélkül? :(
  • Faboo
    Az összes t10-el esélyes a mínusz prém nélkül. E100-al ha több mint fél életem lelövik akkor tuti a mínusz.
  • bornofakone
    prémium nélkül t10 meddel, nagyon esélyes a mínusz...:D
  • QuentinT
    Mentem egy csatát T-62A-val is, és ez az eredmény:

Ez normális? Mert úgy érzem, nem volt túl rossz az eredményem, és prémium nélkül mégis mínuszban zártam volna.
  • Toweliee
    Az ilyen körökért érdemes elindítani ezt a játékot. Nem nagy dolog, de izgalmas volt a meccs végig, 0-5, 3-5, 3-8, idióta mediumtankok a városban, artyk üresen, mezőről bekerít minket az ellen, szóval volt itt minden. A végén egyedül maradtam 3 artyra, 1 lövéses hp-val.

• QuentinT
    Üdv! Van valaki teszt szerveren? Érdekelne a véleménye, hogy csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb kredit jön csatánként? Legalábbis gyanúsnak találom a mostani köreim hozamát az Fv215b-vel.
  • TomDantes
    Hát ehhez elég közel kell lenni, és pattogósak ott is. Bezzeg amikor nekem volt T28-am azt minden át lőtte. Nem tudom, nem nagyon szokott sikerülnöm ott átlőni a T28-akat , meg proto-t se. De ritkán is találkozok velük, míg type-ből annyi van mint a nyű , azoknak könnyebb kitapasztalni a gyenge pontjukat.
  • Droughert
    Öröm olvasni az állandóan visszatérő szövegedet, amit párszor próbáltam adatokkal megcáfolni (más is linkelt neked statot pl IS6-ról, SP-ről is), de ezek felett valahogy mindig elsiklasz. Először is nincs olyan a t8-as prémtankoknál, hogy pénztemető. Ha itt szétnézel láthatod, hogy nincsenek nagy eltérések a netto profitok terén, mind szépen hozza a pénzt. IS6-ról annyit, hogy valaki linkelt 2000+os avg dmg-et vele, pont neked, de nekem is megvolt vele még gold ammo előtt is az 1900+átlag sebzés. Melyik tankkal tudsz ilyet felmutatni? Prém tank ugye sebzés után kapja a pénzt, gondolom ezt tudod,így nekem úgy tűnik, hogy lehet vele keresni szépen. SP-vel csak 1700-körüli az átlag sebzésem 58%-is winratem és ezt soloban szedtem össze, de szerintem még ez is több mint neked a T34-el, akkor most hogy is van ez? Nekem úgy tűnik, hogy csak tudni kell kihasználni az adott tank pozitív tulajdonságait,nem olyan hülye a wg, hogy olyan tankokat áruljon, amikkel nem lehet pénzt keresni. Az már más kérdés, hogy sokszor olyan hülyék veszik meg, akik nem tudják kihasználni, de ez már nem az átlag user problémája, míg az ellenfél sorait erősítik ezek a véglények.
  • atee73
    ez a resz utott " - ha sebezhető az ellenfél szemből az SP 170-es átütésű ágyújával(na ez már a legtöbb Tier8 heavynél sem igaz, nemhogy a Tier9 heavyknél, de már a Typenál sem) "

remelem viccnek szantad ...
    csak ugy kerdezem ezeket a suletlensegeket honnan szeded??
  • csoszi87
    T28 tetején kupola. Kb annyi esélyed van, mint T59 kupolája.
    Protónál meg géppuskafészek lőhető.
    De ezekken nem jó szemtől szemben csatázni, inkább mellé kell menni, ha lehet.
  • TomDantes
    Amúgy különben eléggé maguk felé hajlott a fejlesztők keze, 100 tonnás KV5 és megy 30 -40 el? Aha...a szintén 100 tonnás, teljesen páncélozatlan papír Löwe meg úgy megy mint egy reumás csiga...persze minden szentenek magafelé hajlik a keze, de akkor is.
  • Greenscape
    Kivancsi lennek a lilak mit tapasztalnak az elobbiekben leirtakbol. Biztos nem en vagyok az egyetlen aki figyelmezteti az artykat mar az elejen.
  • TomDantes
    Ja, ha rammol vele az ember, olyan a KV5 mintha egy tehervonat csapná el a másikat...

Tiger II-őt szemből lehet sebezni, ha nem dugja el ügyesen magát, vannak gyenge pontjai szemből jócskán.
    A KV4 az már kemény dió. Arra bizony rá lehet faragni. Pedig amúgy nem szeretem a KV4-et, de a KV5 kis pen.-es ágyújával szemtől szemben nem sokra lehet vele menni.
    De ilyen esetekre van pár darab prém lőszer betárazva. Ha ezeket kilövöm, és sebzek vele, lazán pluszos lesz a számla.

Az IS6 az vicces, mert az se nagyon lövi át a KV5-öt, és pattognak egymásról. De IS6-tól nem félek, ellehet kapni. Atype-ot is, bár az pattogós.
    Ellenben a T28 és a T28proto...multkor még prém lőszerrel se tudtam szemből átlőni valamelyiket. Ezek ellen semmilyen taktikám nincs, ha szemből jönnek fedezékbe bújok.
  • SovereignXY
    Azt éán is bírom mikor a prém tankos nem hazsnál oltót. Enyhén epic fail. Löwe meg oylan mint egy fáklya jah. Volt hogy 2szer egymás után kigyújtottam szegényt. :)

Kupola meg egy érdekes dolog. KV-4en, E-75ön, T110en. E-7 kupoláról nem egyszer műásik E-75 dingelt. Vagy lehet csak 5 centivel lentebb ment. De pl T110re is igaz. Múltkor E-100 kétszer pattintotta a kupolám. De fordítva is előfordult.
    Ó! T95. + napja hátulról 50 100al 4szer dingeltem így inkább oldalba lőttem. Míg emléxem volt hogy 13 90el a kupoláján át öltem meg pedig az -60mm átlag pen.
  • csoszi87
    Ok, ez az elmélet szép is, viszont azon a kis kupolán is vannak keményebb részek, és ha 1 kicsit mozgatja, akkor lepattan.
    Én is azt kezdtem el eleinte lövöldözni, de több eddig a lepattanó, mint a sebző találat.
    Amit viszont imádok lőni az a LÖWE!
    Ha meglátom, hogy ellenfélnél 2-3 darab is van, akkor elkezdem dörzsölni a markom, mert azokból 1et biztos én gyújtok ki, ők meg nem hoznak poroltót.
  • Greenscape
    A KV-4-nek ha a nagy torony van rajta a tetejen levo "sapkat" kell loni. Szonte minden atviszi amivel talalkozhat. Meg a geppuskanyilassal is lehet probalkozni kozelrol.
  • SovereignXY
    Ha van lila és artyval vagyok én is rálövök mert egy utolsó mocskos csaló prém gold noob.
    De t-62 vs batman. 62őt lőném mert ha a bat kitáraz akkor egy darabig nem alkalmas sokmindenre. t-62ről lehet pattani. batmanról... elő fordul (WTF???) de ritka.
  • Greenscape
    Azert teged lottek mert lattak, hogy 1500 felett van az effed a Bat meg lehet piros volt vagy gyenge sarga. Azert az artyk sem mind hulyek, ha tudjak eloszor a jobb jatekost lovik ki. En is ha latom, hogy az ellenfelnel valaki kiemelkedoen jo akkor szolok az artynak mar az elejen, hogy xy,1750 eff es koncentraljanak ra ha lehet. Es sokszor kilovik emiatt igy konnyebb hozni a meccset.
    Sajnos hatranya is van a (viszonylag)magas effnek is. Ha latom,
    hogy az enyem a legmagasabb a csapatbol vagy meg ki is emelkedik a mezonybol probalok meg ovatosabb lenni mert sokszor az elobb emlitett okok miatt ram palyaznak az artyk. Foleg, hogy leginkabb medekkel megyek igy eskudt ellensegnek tekintenek. Ez kicsit azert jo erzessel tolt el
    Viszont ha sokan vagyunk 1500 felett es meg van 1-2 lila is szinte biztos, hogy nem en leszek a fo celpont hacsak nem benazok valahol fedezek nelkul(neha meg most is szoktam olyan hulyesegeket csinalni, hogy hihetelen)
  • csoszi87
    Ezt ki is felejtettem!
    Marha félelmetes dolog 1 begyorsult Kv5el rammolgatni. (volt, hogy 800at vakartam le 1 T8as tankból, csak az ütközéssel)
    Ami nekem marha nagy fejfájást okoz 1v1-ben a Tigris2, a Tyep 59, Kv4 és az Is6. Ezeken marha nehezen találok fogást. Első 2nek csak a tornya csücskét ismerem szemből, ami átlőhető (T2-é még így is problémás), Kv4en, és Is6on viszont nem találok fogást szemből.
    T28at, meg protót azért nem írom ide, mert ha nincs más választásom, akkor melléjük próbálok menni.
  • SovereignXY
    Maradéktalanul egyet értek!
    igaz az SP... ha hülye ellen mész jó. De a tetején a nagy raketya vető az nem nehéz célpont.
  • bgabor
    A Superpershing akkor vitézkedik jól,
    - ha az ellenség nem tudja, mi az a flankelés (mert oldalról, hátulról papír az SP)
    - ha nincsenek egynél többen az ellenséges tankok (mert két irányba az SP nem tudja "mutatni" a spaced armorját)
    - ha sebezhető az ellenfél szemből az SP 170-es átütésű ágyújával(na ez már a legtöbb Tier8 heavynél sem igaz, nemhogy a Tier9 heavyknél, de már a Typenál sem)
    - ha az ellenfél nem hozott magával aranylőszert (mert az már szemből is átüti az SP spaced armorját)
    - ha az ellenfél nem tudja, hol kell lőni szemből az SP-t úgy, hogy ellőjön a spaced armor mellett, és így szemből is sebezze

Picit túl sok itt a "ha".
    Ha bármelyik nem teljesül az SPt gyorsan kinyírják. Elmenekülni pedig nem tud, ha rosszul áll a szénája, mert lasssssúúúú. És mint látható, az ellenfélnek komplett idiótának kell lennie ahhoz, hogy a fenti esetek egyike se következzék be.
  • SovereignXY
    Hm... akkor a typeé jobb. Eddig talán 3,6k damage volt a legtöbb + némi spot így kaptam azt hsizem prém nélkül 100k körül. - lőszer és javítás perzse,
  • TomDantes
    Azt is meg lehet vele játszani, ha közel van egy ellenfél, és lejtőn áll a KV5, neki lehet rontani...30 km/h fölött ez a dög nehéz KV5 valaminek neki megy leszed belőle pár hp-t. Vicces szokott lenni, lövök...durr neki rontok, hátra tolatok, újra lövök. Igaz ezt csak speciális esetekben jön be, de vicces
  • Szpecnyaz
    Lehet hogy az FCM50t alfája kicsi, de nagy a ROF-ja, tier limites, olcsó bele a lőszer, a mozgékonysága veri a Tpye-ot. Nem kicsit vicces amikor Marchizorral farmolunk és elszalad a type-om mellett az FCM-el. Annyi hogy nem keres annyi pénz mint a Type vagy az SP. De attól még simán veri a T34et.
  • csoszi87
    Van Kv5öm, és nagyon szeretem.
    Ha összelősz vele 2000 sebzést, akkor prémmel megvan a 80-90e credit.
    Igazából sokszor nem értem, hogy hogyan nem tudja még mindenki, mit kell lőnie rajta.
    Eléggé fekete fehér tank, valamikor 60 lövést kibír, valamikor meg még a 7esek is átlövik a tornyát.
    Meg kell szokni vele, hogy valamit nem tudsz átlőni (arany lőszert nem viszek), és vagy keresel puhább célpontot, vagy ha lehet odébbállsz.
    Legjobb olyan úton elindulni vele, ahol puha tankokra számít az ember.
    Vagy utóbbi időben rászoktam nyílt pályákon (Malinovka, Prohorovka), nehezen átlőhető ellenfelek, hogy full gázon megindulok, és a spotolásból is jól lehet keresni, valamint az ideg sem esz, hogy nem lövöm át.
    Az Sp-t karakterre ugyan olyannak tartom, mint a Kv5öt. Lassú, kb ugyanaz az ágyú, erős frontpáncél (nagy weakpontokkal), és árban is ugyanannyi volt.
    Mondjuk ha 1v1ben nekifeszülök az Sp-nek a Kv5-el, nem szoktam alulmaradni.
  • bgabor
    Kököh...Löwe normális gunnal? 230 átütése van, és nem tierlimites, szóval ezzel a 230-as átütéssel Tier9 és Tier10 ellen blillírozik. Mellette lassú mint az állat(még a T34 legyorsulja), páncélja meg nincsen. Amúgy is, páncél? A mostani állapotok között a T9 heavyknek 270-es átütésük van alapból, aranylőszerrel meg 330 fölötti. A páncélok értelmüket vesztették, de a Löwének már előtte se volt. És mellette még borzalmasan drága is.

Löwénél nagyobb pénztemető nincs a játékban.

IS-6 azzal az ágyúval maximum röhögőgörcs kiváltására alkalmas, semmi egyébre. FCM-50 pedig elég papír, és az alfasebzése is pici abban a tierben.

Még mindig a T34 a legjobb választás, csak éppen sokáig tart beletanulni az irányításába, és hosszú távon (500+ csata) elég unalmas a játékmenete.

Igazság szerint a legjobb választás a Type lenne, mert pénz is tudsz vele csinálni, és még izgalmas a játék is, meg tierlimites is vagy. Csakhát azt alig árulják.

Superpershingről meg ne is beszéljünk, aki azt megveszi az nem érti ezt a játékot.
  • popey8
    Még hogy a WG nem "figyeli" az accokat, dehogynem:) Két 1 napos chatban után most kaptam egy 3 naposat, 1 report miatt. Még jó hogy nem tudok írni, mert a köcsög artyknak megint üzentem volna. Semmit nem lehet csinálni tőlük még meddel sem. Alig jövök ki arty safeből, h menjek már flankelni egy kicsit, máris kapom az ívet és nem a mellettem lévő papírabb batet lövik, hanem engem (T62). Ki mást. ROHADJON MEG AZ ÖSSZES ARTY!!!!!!
  • stoppos
    Család, és messze vagyok az összes haveromtól, akikkel régen összejártunk.
  • foxbat88fx
    miért? vezetés? család?
  • stoppos
    Ezt kérdem magamtól én is mindig, de sajnos nem olyan egyszerű nekem ez. :)
  • TomDantes
    Hát szerencse is kell hozzá. Az IS3 például konkrétan jól csinálta volna...csak az ő lövését benyelte a KV5 oldala, én meg telibe kaptam. Máskor meg ez ugyanez fordítva van. De amúgy, ha csak nem tényleg nagyon jó játékos, és nem szopat a randomisten, IS3-at, és T34-et általában leszedem KV5-el. Jó tank ez...A Tiger II bajosabb, azt szemből marha nehéz átlőni, IS3-at, T34-et könnyebb.

Viszont ha T28, vagy T28 protkó jön szembe akkor szoktam fosni erősen, azokat sehol nem üti át szemből. Még szerencse hogy ezek ritkák a játékban, de tier 8-asok ezektől tartok legjobban KV-5-ben .
  • I.C.ram
    elég régen játszottam utoljára, kb 8.0-nál. A gold ammo mennyire borította fel az egyensúlyt? Ér még valamit a páncélzat egyáltalán?