418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• kisokka
    Szoktam figyelni a procihűtést, rendszeresen takarítom is, 45-50 fok ami a max, szóval a rendben van. A teljesítménydisznósággal ettől függetlenül egyetérthetek, csak azt nem értem mi ez a fél-másfél óra mosolyszünet? Mert most megint muzsikál minden, pedig nem indítottam újra a gépet és nem csináltam vele egyebet, csak kiléptem WoT-ről és vissza.
    Egyébként hasonló gondjaim szoktak lenni formázás után(nemrég írtam, hogy pár napja formáztam a gépet és akkor kezdtem el WoT-el játszani, tegnapig nem volt vele ilyen gond). De a pinget akkor sem értem hogyan és miért emeli meg ennyire. És olyan, mintha sosem lett volna vele gond, tegnap ugyanez volt. 6 után bekrepált, kilőttem, 7-kor vissza, már semmi gond. Biztos unja a gép, én még nem...
  • stoppos
    Hogy ne legyél egyedül volt már olyan, hogy felment a ping, az fps pedig leesett nálam is. Nem foglalkoztam vele, mert hamar elmúlt.
  • lammaer
    Valami csúnya teljesítménydisznóság lesz ott. Normális esetben a pingnek és az FPSnek függetlennek kéne lennie...

Élőben még nem láttam, de elképzelhető hogy vmi szétzabálja a processzorodat, és mivel integrált hálókártya van (ami tudtommal szintén processzoridőt kér, ha nem is sokat) annak a kiszolgálása is lelassul. Igy valójában a proci okozza a rossz FPst és a hálózati lagot is.

De ez csak nagyon vad találgatás, tisztán elméleti síkon (lehet hogy azóta már procifüggetlen a hálókártya/hangkártya kezelés).

Procihűtés rendben van, nem megy fel amikor a lagot tapasztalod? Esetleg tápegység feszültségei nem rakoncátankodnak olyankor?
  • kisokka
    Nálam meg magas pingnél 4-5 fps-ek vannak, gőzöm sincs miért. Egyébként most meg lazán elfut 30-60 fps-el, 70-80-as ping mellett. Halvány fingom sincs miért van ez, de tegnap is megvolt ez a fél óra kérdőjel, amikor nem tudtam játszani vele.
  • lammaer
    Most a félárú gold óta golddal, amúgy HEvel. AP az esélytelen a 10.5-esbe, a legtöbb tankot még hátulról se vinné, tán még az artyról is lepattanna, szóval még mindíg jobb a nagyon kiszámíthatatlan HE mint az AP.

De valószínüleg ha elfogy a goldlőszer amit vettem, maradok goldon. 10 lövés igaz 40K, de igy élvezhető.
  • Nazarov77
    De jó! Mintha nem lenne elég szar:
    - VK4502P now has a new frontal armor weakspot - the bow machinegun (regarding the change of the VK4502P in 0.8.3)
  • patchaou
    De a tékomnak mi köze van az 5 fps-hez? Nálam lagnál is ugyanannyi az fps, semmit nem befolyásol. Mondjuk ha sokan vannak és felmegy a ping nem is játszom.
  • ratgab
    Nem tudom hogy vagytok vele, de én ezt a HE ammót egy nagy baromságnak tartom. Semmi értelme.
  • ratgab
    Ezt én is megfigyeltem már. Valamiért nagyon gyéren számolja az xp-t TD- knél.

Valószínű az lehet az oka, hogy a TD-nek a sebzés és főleg a kill a dolga.

Ettől függetlenül jelenleg szerintem hibás a TD-knél az XP számítás.
  • kisokka
    Akkor minimum valami meztelen bulákat szedjen le és ossza meg velem is Esetleg meztelen tankokat.
  • Attiska
    A 2801 rövid 105-sét AP-vel használod? Nem HE-vel?
  • kisokka
    Az a poén, hogy ezekre én is gondoltam, hogy valami fut a háttérben, de semmi. Többféleképpen is megnéztem, de egyszerűen nincs rá magyarázat.
    Fáradt nem lehet a cucc, mert single-ben is nyomom(na nem ezt), de semmi gond nincs vele. Esetleg a szolgáltató cseszekedik? Azt még el tudom képzelni, mert T-Home van nálunk, IP TV-vel. Régebben többször volt rá példa, ma már ritkább, hogy elfelejt nekem netet adni, holott én kérném...
    A lényeg, hogy ez nem szerver hiba.
  • patchaou
    Szerintem az fps leesés másra mutat. Vagy valami fut a háttérben, ami eddig nem futott, vagy fárad valami cucc a vasadban.
  • stoppos
    Lopják a neted és torrenteznek rajta. :)
  • kisokka
    Azt még akartam kérdezni, hogy más is tapasztal -e ilyet? Mert, ha nem, akkor itt lesz a gond.
  • kisokka
    Üdv! A pingnek mi lehet az oka, hogy ennyire magas(és ilyenkor alacsony az fps)? Értem ezalatt, hogy amikor pár napja elkezdtem játszani, úgy 3 napig semmi ilyesmi problémám nem volt, pedig azt hittem 100ezer felett majd lesek, hogy miért ekkora a lag, de semmi. Tegnap este viszont kb. 6 körül már játszhatatlan volt, 5 fps-el, meg 200-on felüli ping-el. 120ezren voltak a szerveren, de ez semmit nem jelent, mert ma eddig zúztam vele és végig 150ezer körüli volt a létszám.
    Ezeket a dolgokat csak azért furcsállom erősen, mert nem egy másik kontinensen vagyok, ahol megérteném miért történik mindez, ráadásul eddig problémamentesen szaladt minden. A tömeg sem lehet akadály, mert állandóan rengetegen vannak, a laggolás meg 90ezernél kezdődött. Tudja valaki mi lehet ennek az oka?
  • bigmano
    Gondoltam mivel az obj. 268 az 1950-es HP-vel kb 2 lövés lenne.
  • Forz4k3n
    Én sem vagyok überpro,de ez az ember a WOT legalja...
    És parancsnok egy klánban...
    Ja,csapattársam volt...[IMG][/IMG]
  • besti
    Itt azért többet vár el a rendszer valószínűleg. A csata végi elszámoláskor elég mostohán kezeli a TD-ket. Sokszor sebzek T5-ös TD-vel 1000-1500, akár 2000 körül, de ritkán végzek az XP tábla tetején, még akkor is, ha van nekem is spot damage/felderítés/közelharc. Még a magasabb tierű heavyk is többet kapnak.
  • kingofn00b
    Én a SU-100, SU-152 környékén a HP*2 sebzést tartom a jó kör kezdetének. Ez nem sok lövés, kb 2-3 jól elhelyezett badabumm.
  • stoppos
    Lehet azzal messziről lövöldözni, csak drága. :)
  • Sunsetjoy
    Hm, azzal még inkább :) Kevés a TD életereje, a bevitt sebzés meg általában magasabb szintűek közé tartozik tierenként.
  • bigmano
    TD-nél is áll ez a "annyit sebezz mint a saját HP-d"?
  • Malachit
    Használhatsz 105-öst, de akkor közelharci tankként kell használnod, ami minimal páncélzat miatt lehet baj abban az esetben, ha az ellen az első lövés után még él (mellé ment, nem ütötte át és nem sebzett 400+-t). Vagy használhatod Hosszú csővel klasszikus módon.

105-el fun és mindent sebez szinte bármilyen tier csatában vagy, csak találd el az ellent
  • ratgab
    Na az utolsó mozzanatot nem így szoktam, de ez is jó taktika.

Én a végén már rusholni szoktam, mert ha a templomig eljut az ember az általában azt jelenti, hogy az ellennél rés van a pajzson.
  • Master91
    Aaaa meg van! Azzal már próbálkoztam ,de cska az e-mail címemet bombázta szét.

Optionsba most látom hogy át lehet alakítani hogy mire jelezzen és hogy, köszi, akkor azt hiszem problem solved.
  • ratgab
    Hát én általában akkor vagyok elégedett, ha kiosztok minimum annyi sebzést, mint amennyi a tank hp-je (optimális esetben többet), de ennél is fontosabb, hogy keressek a csatán (de minimum nullszaldós legyen az adott ütközet). Kill nem elsődleges szempont (minap top tankként kiosztottam 1500 sebzést Kv3-al végül legyűrtek: Kv-3, 2 db T29 és egy VK. Nem életem köre, de mégis elégedetten távoztam, ráadásul nyertük a kört)

A nagy mennyiségű xp is elfér. Ugyanakkor nagy mennyiségű xp-ért nem áldozom be a credit keresetet. Ha a gold ezzel jár, akkor inkább nem kell.

Nekem Funtank az M4, Vk 3601 (örök kedvenc tegnap lett meg a 2. skill a legénységnek), VK3001 (600-as verzió jobb, de ezt is nagyon szeretem) és újabban a triumvirátus mellett már ott van a Tigris (nagyon belejöttem a használatába nagyon veszélyes jószágnak tartom) és meglepetésre a KV3 (4-et próbáltam, de baromi lassú és tierjében erőtlen a top ágyú nélkül).
  • Tessellia
    "Follow this topic" ez nem az amire te gondolsz? Keresőmező alatt közvetlen.
  • Master91
    Valaki.. ?
  • Jacktor
    0.8.2 -> 0.8.3 - Release note - Mi változik?
  • lammaer
    Azaz, ott szoktam menni a vonal mentén, szépen bokorról bokorra, a gunnert pedig szabadságra küldöm.

Aztán amikor elfogyott a bokor és már csak a dombtetőn maradt ellen, akkor átvágtatok a domb alá, és onnan világítom meg a célokat. Ha meg nem látszik senki mert nem a peremre állnak, akkor elkezdek cappelni, olyankor még az arty is kijön :)
  • lammaer
    Attól függ ki miért játszik....

Ha funból vagy egyszerűen csak az XP kell (mint nekem a VK2801-re, ahol csak a legénység képzése miatt gurulok pár kört), akkor jó a gold néha. Mondjuk nincs annál irotálóbb amikor a gold is pattan, zsinórban is, cserébe nincs annál szebb amikor egy tier9es francia heavy beírja hogy "nice gold ammo VK28"... legutóbb írtam is ilyenre, hogy igen gold, és van még belőle ha érdekli, csak jöjjön ki a ház mögül :)

Amúgy nem vagyok gold használó, kritikus helyzetekre a T8 és feletti tankokra van berakva 4-5 darab, az esetek 99.9%-ában APvel írtok :)
  • Tessellia
  • bigmano
    Ja ja visz mindent pijt a piros 7-es.
  • Ry0K3N
    105 goldal, pure awesomness
  • ratgab
    S-35C-nél tapasztaltam hasonlót, hogy stock tankként is használható és veszélyes volt az alap lövegével.
  • kingofn00b
    Nem panaszkodom, simán jöttek a 7-800-as sebzések. Csak a két random elbaszott lövés egymás után kissé befolyásolta a végeredményt.
  • Szewy
    üdv!
    pz4-en a jelenlegi formájában melyik löveget célszerű használni?
  • ratgab
    Amúgy a gold amellett, hogy jobb az átütés és sebzés a meccs végi keresetben is meglátszik.

Konkrétan a kérdés az, hogy megéri a drága gold ammó-t puffogtatni vagy creditsben mindenképp bukta és max xp-t nyer az ember?
  • Master91
    Főleg hogy stock ágyúva úgy a 4. csatámon egy Is oldalába lőttem 800 valamennyit Fel se teszem a másik 2 ágyút, vígan elvagyok az alappal.