418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• foxbat88fx
    de nem mostanában lesz ilyen garage battle sajna :S
    azért ez nem War Thunder, mert az már rég így megy, egy csatába 5 géppel megyek be :)
    de ott hatalmas pálya van... nincs gond a spawn-olással mert nem fog egyből lelőni az ellenség...
    wot-ban már neccesebb!!! kicsi pálya, valahogy meg kell oldani a fejlesztőknek a spawn-olást hogy ne legyen szar...
    meg persze korlátozni a vihető tankokat...
    szerintem meccsenként 3 elég lenne +/- 1 tier eltérés... kivéve arta...
    ott -2 tier kellene....
    szóval pl: KT-ISU-KV4 vagy T34-Tiger-Jp vagy IS3-IS-8-E-75 értitek, nem?
  • stoppos
    Remélem nem egy pályásra tervezik, mert úgy elég gagyi lenne.
  • foxbat88fx
    az nem lenne gond ha t8 prémeket hozná a sok noob.... azok azért gyenge tankok :)
    hoznám a KT, Kv-4, ISU-152 kombómat és adnék a sok prém tanknak :D:D
  • Commandier
    Hohó, így lehet majd egy egy meccs alatt 100-200 ezres minuszokat is csinálni :D. Vagy a sok t8 prémiummal rendelkezőknek orbitális nagy összegeket szakítani egy-egy meccs alatt.
  • foxbat88fx
    Garage battle azt jelenti hogy egy csatába több tankot tudsz vinni... ha az egyiket kilövik akkor viszed a másikat, egészen addig amíg vagy meg nem döglik az összes tankod amit vihetsz vagy ameddig vége nem lesz a csatának mert vagy lejár az idő vagy eléritek a célt.
  • Tessellia
    Akkor bocs, összeolvadtak a mondatok és kérdésnek láttam a kijelentésed:).
  • Renegade
    izlések és pofonok, ahogy kijöttek a bővített perkek, azonnal kapta a bia-t

mivel ezzel a tankkal folyamatosan mozogsz és nem campelsz, ezért nagyjából mellékes mikor szúrnak ki. Mint írtad kezdők ellen mész, akik mire lereagálnak már halottak. :-)

• csoszi87
    Nem azt mondtam, hogy az event nagyobb prioritást élvez. SőőőT.
    Csak azt, hogy ebben a hónapban így jártam!
  • Kotomicuki
    Az álcázáshoz:
    Amíg van fedezék az arty elől, vagy 50 méteren belül vagy az ellenségtől, addig lényegtelen a camo (és a látótávolság, mivel ez annak párja) értéke. De amint nyíltabb, bokrosabb területen vagy kénytelen, akár még mozogni is, egyből előjönnek ezek az előnyök (ahogy a példa is szólt: nem téged látnak meg először és így nem téged lőnek (ki) először).

A gyakorlati példám erre:
    T8 ánglius nehézzel a kanadai szigetről spottolok (400m + 25%, a periszkóp miatt). Az egyetlen közepes tankunkat kilövik, mindenki húzza be a nyakát: az ellenség támad. De mivel látjuk őket, így kapják az adagokat a nyakukba - 3-3 tüzér oldalanként. Mivel engem csak 1x vesznek észre a bozótos miatt, így az 5 lövésből csak 1 talál el, ami nem sebez és tovább spottolhatok. A csata vége: 2(+)k sebzés önerőből, 4,5(+)k sebzés a spottolásnak köszönhetően.
    Ha lát az ellenség, akkor rám koncentrálja a tüzét és nem mozog addig, amíg élek, de mivel nem látott, de én őket és a mozgásukat igen, így győztünk.

Az "Észrevettek!" még nem mutatja meg az ellenséget, de a camo+látótávnövelés már tud segíteni, a csapaton is. Lehet, hogy nem éppen a nehéz tank feladata a (csöndben) nézelődés és mutogatás, de tud csatadöntő tényező is lenni ez a képesség, így haszontalannak nem mondanám ezt/ezeket.
  • Sunsetjoy
    Ezt írtam én is:) Azért kérdeztem, hogy tudja-e, melyek voltak ezek? Vagyis mire lehet számítani.
  • Tessellia
    Úgy gondolom a diplomaosztó kárpótol bármilyen kihagyott wotos eventet, szóval jól jártál:).
  • csoszi87
    Kv5ön, nekem is fent van a javítás, meg a javítóláda is. + még a Bia is rásegít, meg a venti.
    2-3mp-nként dobálja vissza a láncot.
    De az eszembe se jutott eddig, hogy rádobjak 1 álca skillt azért, hogy nyerjek 5-10m-t.
    Amíg nincs meg a kuplung égető, célzó skillek, stb.
  • Tessellia
    Azokra lesz akció amiket sohasem építettek meg valójában.
  • csoszi87
    Hát ebben a hónapban max a mostani franca tankos cucc érint, ha érinti egyáltalán az 50100at. De szerencsére pont ezen a hétvégén lesz a diplomaosztóm, úgyhogy így jártam.
  • Sunsetjoy
    Most akkor French prototype hétvége lesz, vagyis olyan francia cuccokról lesz szó, amelyek nem jutottak tovább a tervezőasztalnál, famakettoknál.
    Tudja most így kapásból valaki? Nem nagyon voltam eddig oda a francia ágért, de lehet, hogy ad valami lökést.
  • stoppos
    Gondolom játékosfüggő ez is. Én nem tudom centire kiszámolni, hogy hol nem látnak meg, szóval az álcázás jó dolog, csak általában nem érzékelem a nagy javulást. A javítást azt inkább szoktam érezni, mikor valami teljesen hülye helyre bóklászok el a pályán (mert az jó) és leverik a lánctalpat.
  • Tessellia
    A hónap tankja: WZ-131 (30%-kal több kredit)

Februári naptár

Lesz most hétvégén francia prototípusoknak egy event. Következő hétvégén a kínai újévet ünneplik, ezáltal gondolom kínai tankok lesznek akciósak. Valentin napi event, valentine tankon lesz akció/kis kredithozam növelés gondolom. Megint egy afrikás event német/brit tank akciókkal és ami a szvsz. a legtöbbet éri majd az a Magnificent Seven event ahol a T7-es tankokra lesz akció (xp, credit, fogyó cikkek stb.)
  • csoszi87
    Ezért írtam, hogy abbahagyja a játékot, mire használni tudná.
    Csak Atee szerint PzB2-re érdemes Biát pakolni. Szerintem nem.
    Valaki szerint meg heavykre fontos az álca. Szerintem meg nem.
  • Toweliee
    Ezen a szinten már "érdemes" tudni, hogy jó-e ha leállsz az ellennel face to face kardozni vagy jobb ha elhúzod a csíkot.
  • Mentol
    Már ne haragugggggy Mr.TankGod, de miért "...gyökérnek..."?
  • besti
    Tudtam, hogy olvastam valahol, de meg is van, Overlord blogjából:
    PS. some extra info to fuel the discussion:
    - Dragon Ridge and Serene Coast will be disabled in 8.4.
    - Bumpy terrain of Prokhorovka, Abbey, El Halluf, and Ruinberg (rounded streets) are going to be addressed.
    - Redshire and El Halluf will undergo some gameplay changes.
    - Swamp and Komarin will be visually reworked and brought back to live.
  • stoppos
    A BIA-t nem fogja tudni használni így azon a tartályon sem, mert mindenkinek kell a képesség...
  • Kotomicuki
    Ezt inkább a játékmotornak, a randomnak tudnám ajánlani, mert leggyakrabban "ők" nem ismerik a WG által nyilvánosságra hozott értékeket... :(
  • csoszi87
    Akkor még 1x.
    Pz B2.
    Legénység 4 fő. (ebből 2 rádiós)
    1. képesség parancsnok: Beszarásjelző, többieknek: Javítás.
    2. képesség parancsnok: javítás, többieknek BIA.
    Ez van most, ha jól értelmezem.
    Tehát szerencsétlen mire használni tudja a Biát, addigra abbahagyja a játékot.
    + Nem is tudja rendesen kihasználni, mivel ha másik tankba ülteti őket, ott nem fog működni a legénység

összetétele miatt.
    A tank aránylag jól céloz (álltalában álló helyzetből fog lövöldözni), gyorsan lő, jól gyorsul, és

fordul.
    T4es tank, tehát nem profik ellen játszik.
    Ezért írtam, hogy ennek a bia fölösleges.
    Helyette érdemes lett volna szerintem 1 megelőző karbantartás, vagy 1 kritikus találat növelés.
    Más tankokon nekem is van Bia. Is7-re, vagy lassan töltő tankokra én is rakok, viszont akkor 1.

képességnek.
    Az amit az álcáról írtál meg szerintem olyan, hogy...
    1 10%os álca skill nem javít 80m-t az észlelhetőségeden.
    Az álcát olyan gépeknek találták ki, akik nem mozognak, VAGY aktív spottereknek.
    Ha te 1 heavyre raksz álcát, az olyan, mintha a szarra rámondanád, hogy francia krémes.
    Lehet valamennyivel finomabnak tűnik ezután, de attól még szar marad.
    A fent írt tankjaidnak ha megnézed a cammoját, akkor borzalmasan alacsony értékeket fogsz látni, amin

+10% nagyon keveset segít.
    Ne érts félre, ha már megvannak olyan képességek, amik fontosak a tankodnak, akkor már érdemes rárakni.
    A videóban látni fogod, hogy 1 T54et 50%os legyényéggel, !álló helyzetben! 333m-ről spotolnak, 100as legénységgel+ 100as álcával 284. A T54 cammoja álló helyzetben 17.5 (nagyon jó). Ezért van az 50-es különbség. Te Heavyvel (átlag 4-5 cammo álló helyzetben) a büdös életben nem fogsz 50mes javulás elérni.
    Főleg ha mozogsz, vagy lősz.
    Viszont mozgás közben ugye ez az érték vissza is esik.
    példa:
    cammo alap értéked 10. 100-mről vesznek észre álló helyzetben, álcsával nyersz 10m-t, így 90m-ről fognak észrevenni.
    mozgás közben az alap értéked visszaesik kb felére (legyen 5 amire az álcsa még rádob 10%ot, így 5,5), tehát már 200-mről fognak spotolni, álcácal pedig nem 180-ról, hanem kb 19x-ről, miverl az alap cammod esett vissza, így a hozzáadandó 10%od is.
    Bocs, nincs kedvem arányokat számolni.
    Tehát amíg van fontosabb skill a tankhoz, és nem az álcára építő tankról beszélünk, addig fölösleges.

álca értékek
  • Commandier
    Sziasztok! Boccs a tudatlanságomért, de mi ez a garage battle dolog?
  • besti
    És azzal mivan, hogy Serene Coast Camping és Dragon Fcking Ridge pályákat kiveszik a következő patch-ben?
  • Solten
    Na errol a modrol dobj egy linket pls :DD
  • foxbat88fx
    na hogy ne csak kocsmát csináljak a fórumból meg ne csak a hülyeség menjen... pár infó azoknak akik még nem hallották volna:
    2013-ban 10 új pálya jön, Westfielden az assault-ot vagy eltávolítják vagy javítják mert szar, legközelebb jövő játékmód a Garage battle, Komarin-t visszafogják tenni, nyár végéig jönnek a tier10 artyk, japán tech tree nem élvez prioritást így nem fognak vele sietni, következő 2-3 hónapban tuti nem lesz kapható a type59, és a történelmi csatákat továbbra is leszarja a WG....
    na kb. ennyi, hátha mondtam vele valami újat :)
  • foxbat88fx
    már annyi szart kitalálnak hogy nem igaz...a sok gyökérnek ez kellene hogy tudja mi hány mm szemből -.-"
  • besti
    Köszi (ment a +:)!
    Remélem nekem is sikerül, mert az a bajom, hogy a térkép széleit nem tudom pingelni, mert belelóg a névlistába.
  • Kotomicuki
    A BiA a ventilátorral együtt már érezhető hatásokat produkál, így, közösen megérik a ráfordítást.

A camo skill mindig jól jön, ahogy előttem írták, még nehéz tankon is - nem egyformák ezeknek sem az értékei, pl. a T32-é ~2x akkora, mint a T29-é (és 400m-es látótávval is rendelkezik...).
  • patchaou
    Közben megoldottam, Res_mods mappában van egy Mmap.xml file. Ebben kell/lehet átírni <bigmapsize> utáni értéket. Nálam 1100 volt, 840-re átírva tökéletes. (1680*1050-ben játszok)
  • atee73
    alcat nem azert rak az ember mert campelni akar hanem azert hogy ne pl 480m-rol vilagitsal , hanem csak 400 rol ,ez tamadas kozben is eletet menthet , mivel nem te kapod mondjuk az elso arty loveseket ...

hat amit meg a BIA skillrol mondtal arra inkabb nem mondok semmit.
  • csoszi87
    És gyorsan járt a pofám!
    Javulhatott valamit a cammoja, mert legutoljára amikor néztem még 10 alatt volt. (még nyár előtt)
    Erre a tankra érdemes feltenni az álcát, de célzást segítő skillek szerintem hasznosabbak.

Random_: Heavy tankoknál (alacsony cammo) az álca, olyan, mint a 2mp-nként tüzelő tankoknál a töltésgyorsító.
    Nem dob annyit rajta, hogy megérje, főleg ha van hasznosabb cucc is.
    Ha már nincs hasznosabb, akkor persze, hogy azt is rá kell rakni.
    Amúgy meg szerintem a Heavy-k nem kempelésre valók.
  • csoszi87
    Mondjuk én ennél már a Biát se tartom fontosnak, mivel a célzásán, töltésén nem sokat javít. Álcán megint semmit, gyorsulás is normális. + mire használható lesz, az egy örökkévalóság.

De most már ne cseréld le.
  • Toweliee
    Nekem az a tapasztalatom (Löwe, E-75, Jagdtiger), hogy irgalmatlan nagyot dob az álca skill a járgányon. Szkeptikus voltam, aztán Szakesz belinkelt egy képet az ő medium tankjáról (Cromwell, álca skill első helyen), kipróbáltam és eszméletlen sokat javult a láthatóság.

DarkHorSe, a BIA csak akkor fog működni, ha minden tagnak 100%-on van. Érdemes egyszerre fejleszteni.
  • stoppos
    Az úgy nem jó. A BIA csak akkor múkodik, ha mindenkinek megvan.
  • Random_
    Azért valamit csak ér az álca! Azt ne mondjuk már, hogy haszontalan, ez félrevezető! Lehet nyersz vele métereket ami pont elég előnyt jelenthet.
  • DarkHorSe
    Koszi a javitas mar megvan, akkor a parancsnoknak kivalasztottam a hatodik erzeket a tobbieknek meg a biat. Koszi a segitseget.
  • csoszi87
    A javítás viszont hasznos arra a kis dögre.