418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
foxbat88fx #202933 de nem mostanában lesz ilyen garage battle sajna :S
azért ez nem War Thunder, mert az már rég így megy, egy csatába 5 géppel megyek be :)
de ott hatalmas pálya van... nincs gond a spawn-olással mert nem fog egyből lelőni az ellenség...
wot-ban már neccesebb!!! kicsi pálya, valahogy meg kell oldani a fejlesztőknek a spawn-olást hogy ne legyen szar...
meg persze korlátozni a vihető tankokat...
szerintem meccsenként 3 elég lenne +/- 1 tier eltérés... kivéve arta...
ott -2 tier kellene....
szóval pl: KT-ISU-KV4 vagy T34-Tiger-Jp vagy IS3-IS-8-E-75 értitek, nem? -
stoppos #202932 Remélem nem egy pályásra tervezik, mert úgy elég gagyi lenne. -
foxbat88fx #202931 az nem lenne gond ha t8 prémeket hozná a sok noob.... azok azért gyenge tankok :)
hoznám a KT, Kv-4, ISU-152 kombómat és adnék a sok prém tanknak :D:D -
Commandier #202930 Hohó, így lehet majd egy egy meccs alatt 100-200 ezres minuszokat is csinálni :D. Vagy a sok t8 prémiummal rendelkezőknek orbitális nagy összegeket szakítani egy-egy meccs alatt. -
foxbat88fx #202929 Garage battle azt jelenti hogy egy csatába több tankot tudsz vinni... ha az egyiket kilövik akkor viszed a másikat, egészen addig amíg vagy meg nem döglik az összes tankod amit vihetsz vagy ameddig vége nem lesz a csatának mert vagy lejár az idő vagy eléritek a célt. -
Tessellia #202928 Akkor bocs, összeolvadtak a mondatok és kérdésnek láttam a kijelentésed:). -
Renegade #202927 izlések és pofonok, ahogy kijöttek a bővített perkek, azonnal kapta a bia-t
mivel ezzel a tankkal folyamatosan mozogsz és nem campelsz, ezért nagyjából mellékes mikor szúrnak ki. Mint írtad kezdők ellen mész, akik mire lereagálnak már halottak. :-)
-
csoszi87 #202926 Nem azt mondtam, hogy az event nagyobb prioritást élvez.
SőőőT.
Csak azt, hogy ebben a hónapban így jártam! -
Kotomicuki #202925 Az álcázáshoz:
Amíg van fedezék az arty elől, vagy 50 méteren belül vagy az ellenségtől, addig lényegtelen a camo (és a látótávolság, mivel ez annak párja) értéke. De amint nyíltabb, bokrosabb területen vagy kénytelen, akár még mozogni is, egyből előjönnek ezek az előnyök (ahogy a példa is szólt: nem téged látnak meg először és így nem téged lőnek (ki) először).
A gyakorlati példám erre:
T8 ánglius nehézzel a kanadai szigetről spottolok (400m + 25%, a periszkóp miatt). Az egyetlen közepes tankunkat kilövik, mindenki húzza be a nyakát: az ellenség támad. De mivel látjuk őket, így kapják az adagokat a nyakukba - 3-3 tüzér oldalanként. Mivel engem csak 1x vesznek észre a bozótos miatt, így az 5 lövésből csak 1 talál el, ami nem sebez és tovább spottolhatok. A csata vége: 2(+)k sebzés önerőből, 4,5(+)k sebzés a spottolásnak köszönhetően.
Ha lát az ellenség, akkor rám koncentrálja a tüzét és nem mozog addig, amíg élek, de mivel nem látott, de én őket és a mozgásukat igen, így győztünk.
Az "Észrevettek!" még nem mutatja meg az ellenséget, de a camo+látótávnövelés már tud segíteni, a csapaton is. Lehet, hogy nem éppen a nehéz tank feladata a (csöndben) nézelődés és mutogatás, de tud csatadöntő tényező is lenni ez a képesség, így haszontalannak nem mondanám ezt/ezeket. -
Ezt írtam én is:) Azért kérdeztem, hogy tudja-e, melyek voltak ezek? Vagyis mire lehet számítani. -
Tessellia #202923 Úgy gondolom a diplomaosztó kárpótol bármilyen kihagyott wotos eventet, szóval jól jártál:). -
csoszi87 #202922 Kv5ön, nekem is fent van a javítás, meg a javítóláda is. + még a Bia is rásegít, meg a venti.
2-3mp-nként dobálja vissza a láncot.
De az eszembe se jutott eddig, hogy rádobjak 1 álca skillt azért, hogy nyerjek 5-10m-t.
Amíg nincs meg a kuplung égető, célzó skillek, stb. -
Tessellia #202921 Azokra lesz akció amiket sohasem építettek meg valójában. -
csoszi87 #202920 Hát ebben a hónapban max a mostani franca tankos cucc érint, ha érinti egyáltalán az 50100at. De szerencsére pont ezen a hétvégén lesz a diplomaosztóm, úgyhogy így jártam. -
Most akkor French prototype hétvége lesz, vagyis olyan francia cuccokról lesz szó, amelyek nem jutottak tovább a tervezőasztalnál, famakettoknál.
Tudja most így kapásból valaki? Nem nagyon voltam eddig oda a francia ágért, de lehet, hogy ad valami lökést. -
stoppos #202918 Gondolom játékosfüggő ez is. Én nem tudom centire kiszámolni, hogy hol nem látnak meg, szóval az álcázás jó dolog, csak általában nem érzékelem a nagy javulást. A javítást azt inkább szoktam érezni, mikor valami teljesen hülye helyre bóklászok el a pályán (mert az jó) és leverik a lánctalpat. -
Tessellia #202917 A hónap tankja: WZ-131 (30%-kal több kredit)
Februári naptár
Lesz most hétvégén francia prototípusoknak egy event. Következő hétvégén a kínai újévet ünneplik, ezáltal gondolom kínai tankok lesznek akciósak. Valentin napi event, valentine tankon lesz akció/kis kredithozam növelés gondolom. Megint egy afrikás event német/brit tank akciókkal és ami a szvsz. a legtöbbet éri majd az a Magnificent Seven event ahol a T7-es tankokra lesz akció (xp, credit, fogyó cikkek stb.) -
csoszi87 #202916 Ezért írtam, hogy abbahagyja a játékot, mire használni tudná.
Csak Atee szerint PzB2-re érdemes Biát pakolni. Szerintem nem.
Valaki szerint meg heavykre fontos az álca. Szerintem meg nem.
-
Toweliee #202915 Ezen a szinten már "érdemes" tudni, hogy jó-e ha leállsz az ellennel face to face kardozni vagy jobb ha elhúzod a csíkot. -
Mentol #202914 Már ne haragugggggy Mr.TankGod, de miért "...gyökérnek..."? -
besti #202913 Tudtam, hogy olvastam valahol, de meg is van, Overlord blogjából:
PS. some extra info to fuel the discussion:
- Dragon Ridge and Serene Coast will be disabled in 8.4.
- Bumpy terrain of Prokhorovka, Abbey, El Halluf, and Ruinberg (rounded streets) are going to be addressed.
- Redshire and El Halluf will undergo some gameplay changes.
- Swamp and Komarin will be visually reworked and brought back to live. -
stoppos #202912 A BIA-t nem fogja tudni használni így azon a tartályon sem, mert mindenkinek kell a képesség... -
Kotomicuki #202911 Ezt inkább a játékmotornak, a randomnak tudnám ajánlani, mert leggyakrabban "ők" nem ismerik a WG által nyilvánosságra hozott értékeket... :( -
csoszi87 #202910 Akkor még 1x.
Pz B2.
Legénység 4 fő. (ebből 2 rádiós)
1. képesség parancsnok: Beszarásjelző, többieknek: Javítás.
2. képesség parancsnok: javítás, többieknek BIA.
Ez van most, ha jól értelmezem.
Tehát szerencsétlen mire használni tudja a Biát, addigra abbahagyja a játékot.
+ Nem is tudja rendesen kihasználni, mivel ha másik tankba ülteti őket, ott nem fog működni a legénység
összetétele miatt.
A tank aránylag jól céloz (álltalában álló helyzetből fog lövöldözni), gyorsan lő, jól gyorsul, és
fordul.
T4es tank, tehát nem profik ellen játszik.
Ezért írtam, hogy ennek a bia fölösleges.
Helyette érdemes lett volna szerintem 1 megelőző karbantartás, vagy 1 kritikus találat növelés.
Más tankokon nekem is van Bia. Is7-re, vagy lassan töltő tankokra én is rakok, viszont akkor 1.
képességnek.
Az amit az álcáról írtál meg szerintem olyan, hogy...
1 10%os álca skill nem javít 80m-t az észlelhetőségeden.
Az álcát olyan gépeknek találták ki, akik nem mozognak, VAGY aktív spottereknek.
Ha te 1 heavyre raksz álcát, az olyan, mintha a szarra rámondanád, hogy francia krémes.
Lehet valamennyivel finomabnak tűnik ezután, de attól még szar marad.
A fent írt tankjaidnak ha megnézed a cammoját, akkor borzalmasan alacsony értékeket fogsz látni, amin
+10% nagyon keveset segít.
Ne érts félre, ha már megvannak olyan képességek, amik fontosak a tankodnak, akkor már érdemes rárakni.
A videóban látni fogod, hogy 1 T54et 50%os legyényéggel, !álló helyzetben! 333m-ről spotolnak, 100as legénységgel+ 100as álcával 284. A T54 cammoja álló helyzetben 17.5 (nagyon jó). Ezért van az 50-es különbség. Te Heavyvel (átlag 4-5 cammo álló helyzetben) a büdös életben nem fogsz 50mes javulás elérni.
Főleg ha mozogsz, vagy lősz.
Viszont mozgás közben ugye ez az érték vissza is esik.
példa:
cammo alap értéked 10. 100-mről vesznek észre álló helyzetben, álcsával nyersz 10m-t, így 90m-ről fognak észrevenni.
mozgás közben az alap értéked visszaesik kb felére (legyen 5 amire az álcsa még rádob 10%ot, így 5,5), tehát már 200-mről fognak spotolni, álcácal pedig nem 180-ról, hanem kb 19x-ről, miverl az alap cammod esett vissza, így a hozzáadandó 10%od is.
Bocs, nincs kedvem arányokat számolni.
Tehát amíg van fontosabb skill a tankhoz, és nem az álcára építő tankról beszélünk, addig fölösleges.
álca értékek -
Commandier #202909 Sziasztok! Boccs a tudatlanságomért, de mi ez a garage battle dolog? -
besti #202908 És azzal mivan, hogy Serene Coast Camping és Dragon Fcking Ridge pályákat kiveszik a következő patch-ben? -
Na errol a modrol dobj egy linket pls :DD -
foxbat88fx #202906 na hogy ne csak kocsmát csináljak a fórumból meg ne csak a hülyeség menjen... pár infó azoknak akik még nem hallották volna:
2013-ban 10 új pálya jön, Westfielden az assault-ot vagy eltávolítják vagy javítják mert szar, legközelebb jövő játékmód a Garage battle, Komarin-t visszafogják tenni, nyár végéig jönnek a tier10 artyk, japán tech tree nem élvez prioritást így nem fognak vele sietni, következő 2-3 hónapban tuti nem lesz kapható a type59, és a történelmi csatákat továbbra is leszarja a WG....
na kb. ennyi, hátha mondtam vele valami újat :) -
foxbat88fx #202905 már annyi szart kitalálnak hogy nem igaz...a sok gyökérnek ez kellene hogy tudja mi hány mm szemből -.-"
-
besti #202904 Köszi (ment a +:)!
Remélem nekem is sikerül, mert az a bajom, hogy a térkép széleit nem tudom pingelni, mert belelóg a névlistába. -
Kotomicuki #202903 A BiA a ventilátorral együtt már érezhető hatásokat produkál, így, közösen megérik a ráfordítást.
A camo skill mindig jól jön, ahogy előttem írták, még nehéz tankon is - nem egyformák ezeknek sem az értékei, pl. a T32-é ~2x akkora, mint a T29-é (és 400m-es látótávval is rendelkezik...). -
Közben megoldottam, Res_mods mappában van egy Mmap.xml file. Ebben kell/lehet átírni <bigmapsize> utáni értéket. Nálam 1100 volt, 840-re átírva tökéletes. (1680*1050-ben játszok) -
atee73 #202901 alcat nem azert rak az ember mert campelni akar hanem azert hogy ne pl 480m-rol vilagitsal , hanem csak 400 rol ,ez tamadas kozben is eletet menthet , mivel nem te kapod mondjuk az elso arty loveseket ...
hat amit meg a BIA skillrol mondtal arra inkabb nem mondok semmit. -
csoszi87 #202900 És gyorsan járt a pofám!
Javulhatott valamit a cammoja, mert legutoljára amikor néztem még 10 alatt volt. (még nyár előtt)
Erre a tankra érdemes feltenni az álcát, de célzást segítő skillek szerintem hasznosabbak.
Random_: Heavy tankoknál (alacsony cammo) az álca, olyan, mint a 2mp-nként tüzelő tankoknál a töltésgyorsító.
Nem dob annyit rajta, hogy megérje, főleg ha van hasznosabb cucc is.
Ha már nincs hasznosabb, akkor persze, hogy azt is rá kell rakni.
Amúgy meg szerintem a Heavy-k nem kempelésre valók. -
csoszi87 #202899 Mondjuk én ennél már a Biát se tartom fontosnak, mivel a célzásán, töltésén nem sokat javít. Álcán megint semmit, gyorsulás is normális. + mire használható lesz, az egy örökkévalóság.
De most már ne cseréld le. -
Toweliee #202898 Nekem az a tapasztalatom (Löwe, E-75, Jagdtiger), hogy irgalmatlan nagyot dob az álca skill a járgányon. Szkeptikus voltam, aztán Szakesz belinkelt egy képet az ő medium tankjáról (Cromwell, álca skill első helyen), kipróbáltam és eszméletlen sokat javult a láthatóság.
DarkHorSe, a BIA csak akkor fog működni, ha minden tagnak 100%-on van. Érdemes egyszerre fejleszteni. -
stoppos #202897 Az úgy nem jó. A BIA csak akkor múkodik, ha mindenkinek megvan. -
Azért valamit csak ér az álca! Azt ne mondjuk már, hogy haszontalan, ez félrevezető! Lehet nyersz vele métereket ami pont elég előnyt jelenthet. -
Koszi a javitas mar megvan, akkor a parancsnoknak kivalasztottam a hatodik erzeket a tobbieknek meg a biat. Koszi a segitseget. -
csoszi87 #202894 A javítás viszont hasznos arra a kis dögre.