418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• stoppos
    Nem hallotta senki mit mondott, mert a buli helyett a kapuban álldogált.
  • stoppos
    Emlékszem, ki is rakott magáról utána egy hipster instás képet a fácséra.
  • QuentinT
    Na akkor csak a példa kedvéért, ugyan próbáld már meg kitalálni mi lesz az eredménye egy olyan csatának, ahol a bátran előretörő, de a "mikropárharcokat megnyerő" (alacsony effis) játékosokból álló csapat, megküzd a háttérben lapuló, camper goldnoob, "mikropárharcokat elvesztő" (magas effis) játékosokból álló csapattal!
    Hidd el, nem az utóbbiak szoktak sebzés - sőt, néha lövés nélkül - elhullani a csata első harmadában. Míg az előbbiek egy része pedig úgy tekint a térképre is, hogy csak valami zavaró feature lehet, aminek a "pingetésével" pusztán őket idegesítik a goldnoobok.
    Ez volt az utolsó hozzászólásom a témában. Többet nem foglak ilyesmivel zaklatni.
  • Tessellia
    és mit mondana erre Hannibál? az is érdekelne:)
  • toma77
    és végül Szun-Ce:

"eff是helyzetfelismerésből的meglepetésből,fedezékhasználatból,耐心,pályaismeretből,célpontmegválasztásból好,成熟的战术的应用"
  • toma77
    Na meg Napoleon:

"eff est le helyzetfelismerésből la patience meglepetésből, fedezékhasználatból,, pályaismeretből, célpontmegválasztásból bonnes tactiques éprouvées provient de l'application de la"
  • Fefe82
  • toma77
    Caesar is ezt mondta a Rubicon-nál, idézem:

"EFf est helyzetfelismerésből in meglepetésből, in fedezékhasználatból, patientiam, pályaismeretből, célpontmegválasztásból bonum probatisque tactics venit ex applicatione"
  • Szpecnyaz
    Mondjuk úgy hogy őket is megosztja a téma :D.
  • toma77
    Hát akkor, ha így van, akkor tényleg nincs más csak a
  • Szpecnyaz
    Ha végig hátul kempelnének és csak a fraget gyűjtenék be abból nem lenne kb semmit sebzés csata végén. Adjál már egy ingame nicket, érdekelne hogy mit tudsz felmutatni a velős véleményed mellé.
  • 505thZajcev[PT]
    A noknek mas a velemenyuk ;)
  • Tessellia
    Egyáltalán honnan kellene nekünk tudni, hogy az a barátod valóban az a barátod-e akié az account?;) Mindenféle rossz szándékot félretéve csupán érdeklődöm..
  • TiborTamas
    Egy híres tábornok mondta egyszer:

"az eff a helyzetfelismerésből, a meglepetésből, fedezékhasználatból, türelemből, pályaismeretből, a helyes célpontmegválasztásból, bevált taktikák alkalmazásából jön."

(Remélem a tábornok úr is hamarosan csatlakozik majd a vitához :D)
  • Tessellia
    "Nem a méret a lényeg hanem, hogy játékos legyen" :D
  • Szpecnyaz
    Amúgy ez az effi becsmérlés a low effis játékosok részéről engem egy IRL jelenségre emlékeztet. A kis farkú férfiak is mindig azt mondják hogy a nagy fasz felesleges, meg jó a kicsi ha játékos stb .
  • mausbattle
    Ez az átlagdemage és a killek száma is sok mindentől függ. Egyrészt anélkül hogy Petert bántanám, úgy tekintem a példát mint egy tipikus magas statú nicket, maga a statja egy tipikus arany lőszeres, stat vadász játékosra vall. Úgy értem a legtöbbje ilyen, aki nem vesz részt a csata azon mikropárharcaiban melyben végül eldől, hogy melyik csapat kerül fölénybe és amiben könnyű elhúllani, végül pedig előtőr és ledarálja a maradákot.

Másrészt pedig, a Wargaming nagyon markánsan beleszól a csaták végkimenetelébe. Nem szükséges a vesztes (szívó)ág fogalmát bemutatnom amikor 10-es tierrel sem lövöd át a Löwét ott ahol át kellene vinnie, egy nyolcas ágyúnak is, ellenben ő bárhól átvisz. A bevitt sebzései is ilyenkor jóval csekélyebbek mint általában. Sajnos ezekből már igen régen kijut nekünk :(

"Az eff rating jól bevált rendszer"

A WG-nek hogy beszédtéma legyen a játék :-).

"Ja értem! Akkor az csak merő véletlen hogy amikor a saját csapatomban van kábé 10piros siemka és nagyjából 3-percen belül ledarálják őket?"

A többi is ugyanúgy elhullik ! A higheffes szintén. azért érzed ezt, mert tudatosúlt benned az, hogy a pirosak rosszak, így ha azok hullanak el, megerősítést kapsz, hogy így van és ez az emlék erősebb, elnyomja a többi túlnyomó élményt, amikor más színeket is beaprítják.

"Kellene egy kábé 10-15 körös csata, egy kicsi és egy magas effis játékos között. Abból már le lehetne vonni a konzekvenciát"

Nem állunk ellent, a barátom kész rá.

"Szerinted mindent jól csinál a csatákban? Az efficiency-je is csak azért annyi amennyi mert magas a cap pontja."

ezzel azt akarod mondani, hogy az effjénél a valóságban még gyengébb játékos lenne ? Láttad a csatákat amit Péter feltőltött ?

Egyébként el kívánom mondani, hogy most nem kifejezetten Péter ellen kívántam szólni, mert nagyon következetesen tudtunk szót érteni, pusztán maga a vita a hangsúlyos a statisztikai szűrők realitásáa és annak marketinges szerepe között.
  • Fefe82
    1x itt valaki jól megfogalmazta az arty kérdést,amikor én is intenzíven keseregtem miatta,hogy egy T9 járműből ehy lövésből kicsomagol egy T6 arty is! ezeket a szavakat írta (ami teljesen igaz is) :
    T8-TÓL MÁR NE ERÖLKÖDJ AZ AZ ARTYK JÁTSZÓTERE!ajánlom fogadd el te is
  • TiborTamas
    Látom nem sikerült felfogni, amit leírtam, szóval olvasd még el párszor, hátha van remény.

Egyébként hamár a példálózásnál vagyunk:

Szerintem (kis túlzással) a teszt, amit elvégeztetek olyan volt, mintha a Barcelona és a Fradi csapataiból kiválasztottak volna 1-1 játékost és elküldték volna őket először csocsózni, majd gombfocizni. Majd 3-3 lejátszott meccs után eldöntötték: nem jelent semmit a fociban, hogy melyik játékosnak vannak jobb elért eredményei, ugyanolyan szintű játékosok.
  • Renegade
    srárcok, mondtam TS-en, hogy nem jó irány szerintem az effit ledegradálni, mondtam azt is, hogy hoszútávon nem lesz jó az effid, ha csak a háttérben kempelsz (már mint nem a tiétek, hanem a birka A1-be megyünk sírni majmoknak). Annak igazat adtam, hogy ha valaki csak goldammo-t használ, akkor jobb lesz az effije, a prém acc a játék legelején segített, illetve t7-8 felett segít megint.

Olyan apróságok segítenek, a jó effi felé vezető úton, amiket próbáltam mondani TS-en (bár a nagy részét vágtátok). Az általam felrakott replayekben nagyon jól látszik miket hibáztam.

Azt se felejtsd el, hogy a HUNS klán ESL csapatát hoztam fel példának, akik a HUNS SS-e (jááj ezért mit kapok majd) :)
    Nagyon ügyes játékosok, ezért jól szerepelnek az EU bajnokságokon aminek a fokmérője az effi. Ez azért szikla szilárd érv, ha megnézed, kik szoktak döntőket vívni. Természetesen ez sokkal kevésbé látszik, ha 14 randompugot kapsz magad mellé.
  • QuentinT
    fene a szerkesztés hiányába...
    Szóval: ... miért lehet valaki jó egy az egy ellen, és még sincs kiemelkedő hatékonysága a csatákban. Ott ugye már az is kell, hogy alkalmasint megtaláld a megfelelő helyet, hogy fedezékben legyél a tüzérektől, úgy forgasd a tankod, hogy az aktuális ellenfeled mellett, még mások is lőnek rád. Ráadásul figyeld a térképet, mikor, hol kell esetleg súlypontot áthelyezni.
  • toma77
    igaz

Az E-75 kellet hozzá, hogy megértsem miért megy az állandó arty rinya itt.
    Teljes kiszolgáltatottság, ha megmozdulsz és észrevesznek: vége. Azt meg nehezen viselem, hogy állandóan fedezékbe kushadjak.
  • Szpecnyaz
    Most néztem vissza a régi kommenteket, mert ismerős volt nekem Mausbattle. És Ő az apokalipszis hírnöke, aki megjósolta hogy ki kell majd kukázni a T110E5-el az élen minden heavy tankot, a T10 heavyk és TD-k miatt :D. Szóval szerintem kár vitázni vele, úgyse fogja megérteni hogy mit mondtok neki.
  • QuentinT
    Egy picit gondolkodjál már el légy szíves, ne csak szajkózd a hülyeségeket! Egy 15 vs 15 csatában nem csak egyetlen ellenfélre kell figyelni! Itt már bőven kijön az, hogy miért lehet valaki egy az egy ellen és még sincs kiemelkedő hatékonysága a csatákban.
  • stoppos
    Van nekik annál sokkal jobb. Sokkal több adatból tudnak dolgozni, mint az eff...
  • Szpecnyaz
    Nézzük a két ember statját eff nélkül. Szerintem a számok magukért beszélnek.

Peter_Waffen:
    Winrate: 58%
    Average destroyed in the battle: 1.53
    Average damage in the battle: 1200
    Average spotted in the battle: 1.54

Frosty24:
    Winrate: 46%
    Average destroyed in the battle: 0.72
    Average damage in the battle: 633
    Average spotted in the battle: 0.69

• virkir
    Megnéztem a haverod statját játékban.
    Rettentően kevés az átlagsebzése, még hozzám képest is nemhogy egy magas effi értékű játékoshoz képest.
    Hogy értsd egy-két példa

T-44 mindkettőnknek 400 köre van vele
    virkir: 1225 avgdmg 58% win
    frosty24: 825 avgdamg 50% win

T29 nekem 100 neki 500 köre van
    virkir: 1427 avgdmg 55% win
    frosty24: 844 avgdamg 48% win

IS-4 nekem 193 neki 241 köre van
    virkir: 2273 avgdmg 56% win
    frosty24: 1493 avgdamg 41% win

Szerinted mindent jól csinál a csatákban? Az efficiency-je is csak azért annyi amennyi mert magas a cap pontja.

• toma77
    Az eff rating jól bevált rendszer, csodálkoznék ha a Wargaming nem használná fel, vagy így, vagy úgy. A játékrendszer, játékesélyek kiegyenlítésére tökéletes.
  • mausbattle
    © TiborTamas az egy demagógia, hogy 1vs1-nél az ilyen statisztikai szűrők objektívabbak ! A csatában is ugyanazzal a tankkal mész ugyanolyan ellen. Ha egy Mclaren leelőz egy az egy ellen egy Ferrarit, a versenyen is megfogja előzni :-). Felesleges a belemagyarázás ! Jöhet más High Effes is, aki formában van.

Most hogy kitől származik az eff és más statisztikai szűrők és abba milyen szinten hatott a Wargaming, akár MM, akár más szinten az más kérdés, de a lényeg az, hogy azon kívűl hogy állandóan topon maradjon a játék ez tökéletesen alkalmas, másra nem, ezek szerint :S.

Az előző elméletem, egy kiváló elképzelés a játékról és nem tőlem, hanem barátomtól Frostítól származik. Nem sok közöm van hozzá.
  • MrGringo
    Na akkor elmondanám hogy ezelőtt jóideig csökkent az effim mert több ágat húztam alacsonyabb tierben. Jó voltam én ott meg minden, hoztam a formámat amennyire lehet, de az átlagsebzés döntően befolyásolja az effit és ez miatt csökkent le! Pár napja kedvem támadt ujra nagy vasakkal menni többször és ujra elindult fölfelé az effi! Az a baj hogy nemtom hány naponként frissül az adat és nem veszed észre egyből a változást! Tier 10-es tankkal megyek mondjuk egy héten 50-kört az már láthatóan befolyásolja az effit. De ugye mástól is függ az effi nemcsak az átlagsebzéstől
  • TiborTamas
    Elárulok egy titkot, de ne mondd el senkinek! Az efficiency ratinget nem a Wargaming találta ki, hanem a játékosok és nem statisztikai generátor, hanem a játékban elért eredményeid által egy előre meghatározott képlet alapján számolt HATÉKONYSÁGmérő.

PS: Ez a konteó még gyengébb, mint anno a Tier X-es medek és TD-k bejövetelénél felállított világvége elméleted... :)
  • ozzz
    Van amikor már majdnem mind1 helyzet van, ilyenkor én is még 1-2 utolsót próbálok sebezni mielőtt a túlerő ledarál.
  • ozzz
    Gondolom erre valók a klánok, ott figyelnek egymásra meg megbeszélik a dolgokat előre is. Nem véletlen, hogy a legmagasabb win rate-esek azok mind a jobb klánokból vannak szinte.
  • Tessellia
    természetesen, sőt.. naná:D és egész véletlen esetemben azért nől napról napra az eff mert egy szerencsés kiválasztott vagyok egy marketingfogásban, egy büdös vasat nem költöttem már jóideje a játékra... véletlen se azért nől nálam az eff mert az össz átlagsebzésem nől, véletlen sem azért mert a winrate nől, véletlen sem azért mert több a Kill/match ratio.. Dehogyis ezek hülyeségek:)..
  • ozzz
    Szerintem ezek azok akik nem tudnak játszani csapatban. De azért ennyire nem jellemző ez hogy a többség kb a fele max, mert akiknek jobbak az eredményeik azok jól tudnak összejátszani is.
    Én még mindig azt mondom viszont, hogy a győzelem 60-70%ban legalább azon múlik milyen csapatba kerülsz, pont emiatt is, főleg eleinte.
  • MrGringo
    Kellene egy kábé 10-15 körös csata, egy kicsi és egy magas effis játékos között. Abból már le lehetne vonni a konzekvenciát.
  • TomDantes
    Nem a franckarikát nincs nincs különbség. Hogyne volna már. Nieme is lehetne úgy tippre mondjuk 150-200-alé magasabb értékem,ha nem követnék egy bizonyos hibákat amiket időről időre elkövetek.

Például ha hülye a csapat, olyan mérges leszek ,hogy ész nélkül dúlva-fúlva neki rontok egyedül az ellenségnek...ami egy faszság, tudom. Vagy nem felszállok a lemming vonatra, hanem egyedül akarok tartani egy oldalt hatszoros túlerővel szemben.
  • TiborTamas
    Remélem ezt te sem gondoltad komolyan... :)

Én úgy tudom Peter_Waffen csak mostanában kezdett el újra játszani (fél-1 év kihagyás után?), úgyhogy szerintem leginkább ennek köszönhető be a legtöbb hibája a meccseken.

De ettől függetlenül: a játék nem 1vs1, hanem 15vs15 és szerintem az efficiency (ami eleve hatékonyságot jelent) éppen azt mutatja meg, hogy mennyi beleszólásod van általában a 15vs15 meccsekbe, mennyire tudsz csapatban játszani és nem azt, hogy 1vs1-ben mennyire vagy király. Teljesen más a két csata, úgyhogy arról ki a jobb játékos éppen az 1vs1 eredményekkel érvelni nem releváns (esetleg nagyszámú statisztikai minta alapján). Így viszont csak azt erősítették meg a meccsek, amit az ESL 1vs1 funcupok is: ilyen módban bárki verhető és nem mindig a legnagyobb effis játékos fog győzni.
  • MrGringo
    ÓÓÓ máj gád!!! Ez a te elméleted? Érdekes!
  • mausbattle
    © Szpecnyaz, most ne gyere már azzal, hogy jajj nem figyelt oda és minden meccset lehozott volna mert high effes :D. Megvolt a felkérés, azt mondta Peter barátunk hogy neki jó az az időpont. Felkináltunk más napot is. Akkor minden jó volt. Lejátszottuk több tanktípussal és több tankcsatában is. Peter nagyon korrekt volt végig. Fel is tette a videokat. Semmilyen különbség sincsen a játéktudásban az eff alapján.

"és akkor szerinted mi adja az 1040effet a barátodnak?"

Egy olyan statisztikai generátor, ami arra vajaz, hogy a játékosok közösségében versengés alakúljon ki és ez újjabb csatákat és játékot eredményezzen, mely végülis anyagi bevételhez juttatja a wargaminget. Ezzel nincsen baj, ezt hívjuk marketingnek.