418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• PetiPetiHUN
    Kezdem érteni miért sírnak a játékosok a X-es TD-k miatt. Az artyk eltűntével vagy 1000-1500-al nőtt az átlagsebzés a T110E4-en. 6 csatából 3,5 ezer feletti átlagsebzést produkált a kicsike és nem volt veszteséges. Az egyik vesztes csatában láttam angol x-es td-t 10,5k feletti sebzést okozni. Ketten együtt 15k felett sebeztünk mégis vesztettünk de 8k nyereséggel zártam.
  • Toweliee
    - A japán tankok mikor érkeznek? Még 2013-ban, vagy már csak 2014-ben? "Mihelyst kész leszünk velük." (Pillanatnyilag a 2014 első negyedéve tűnik a legvalószínűbbnek. - az eredeti cikk írója. {a ford.})

- A lövések átütésének kiszámításakor a röppálya ívét és szögét mindig figyelembe veszi a program.

- A beérkező lövések maximális beesési szöge ballisztikailag nem mindig esik egybe a forrás-ágyú maximális kitéríthetőségi szögével, ugyanis előfordulhat, hogy a tüzelő jármű nem sík terepen helyezkedik el.

- Gyanítható, hogy a WoT olykor memóriakezelési gondokat produkálhat, még az erősebb (4 processzormag, 8 gigabájt ram) számítógépeken is. (Ennek oka valószínűleg a 32-bites operációs rendszerekben keresendő.)

- SerB-nek az a véleménye, hogy a kibersportos események helyett sokkal inkább a történelmi jellegű csatákra kellene erőforrásokat átcsoportosítani, viszont ezzel a próbálkozással elég sok felmerülő probléma akadhat. Az csupán a kisebbik része a dolognak, hogy bizonyos tankok egyszerűen "nem elég népszerűek hozzá", a gondot sokkal inkább az okozná/okozza, miszerint nem sok játékos mérkőzik meg szívesen mondjuk egy Tigrissel, miközben ő egy T-34-esben csücsül...

- A fejlesztők végül amellett döntöttek, hogy bizonyos - már sikeres, komoly teljesítményt felmutatni képes - klánok tagjai a jövőben in-game működő bónusz legénységi képességeket, illetőleg valamilyen képzettségbónuszokat kaphatnak.

- A Leopárd egy felfüggesztésének javítóideje (6,2 másodperc) azért több mint a PT A-é (4,3 másodperc), mivel "drágább alkotóelemekből épült". ("Na hiszen!")

- A Batchat 25t össztömegének ellenére nem lesz tier 10-es könnyű harckocsi.

- Az SK-105 Kürrasier bár egy viszonylag modern jármű (szinte túl modern a WoT) számára, akár még bele is férhet a játékba... azonban, a megjelenése mostanság biztosan nem várható. (Amúgy is mivel osztrák jármű, leghamarabb az össze-EU-s ágakat tartalmazó frissítésben debütálhatna.)

- SerB-nek az a véleménye, hogy az EU-s/US-es játékosok egy része feleslegesen durván reagált arra a bizonyos "Sztálin" feliratos ügyre.

- Serb szerint a Lorraine toronyfrontján az a bizonyos hasadék nem kihasználható, méghozzá "valószínűleg" a lövegpajzs miatt.

- Nem lesznek "kézzel-írt" feliratok a tankokon, ugyanis túl nehézkes lenne elolvasni őket.

- Az "elfoglalt tankok" koncepciója nem lett elvetve, viszont a megvalósítás nagyon nem mostanában esedékes.

- A Sztálinos dolog kapcsán átnyergelve a Wittman-medálra - SerB szerint: "Nagy különbség van a két dolog között. A Wittman azért lett törölve, mert bizonyos hivatalos német szervek kérték ezt. Mi {itt a játék készítőire utal - a ford.} pedig mivel annyira nem is rajongunk az illetőért, nem forszíroztuk, hogy tengelyt akasszunk miatta a német hatóságokkal."

- SerB szerint az 5-ös és 6-os tieres önjáró lövegekkel a statisztikák szerint semmi gond nincs, bár nem volt túl sok idejük még egyelőre ezt pontosan meghatározni. Amennyiben mégis változna a rendszer, az leghamarabb a 8.9-es frissítésben fog bekövetkezni.

- Az AMX-30 Au F1 több mint valószínű, hogy nem fog bekerülni a játékba.

- SerB elmondta, hogy a WoT támogatja a négymagos processzorokat, ugyanis azoknál bizonyos számításokat automatikusan átpozícionál a másodlagos magokra. {Meg a nagy lópikulát pozicionál az át bármit is!... Tapasztalat. - a ford.}

- Van rá esély, hogy a Lorraine ágyúsüllyesztése módosulni fog a történelmileg hiteles -8°-os értékre.

- A Boelter kitüntetést azért vették ki a játékból, mert a hozzá szükséges 7 elpusztított tank majdnem pont annyi, mint a Top Gun-hoz szükséges 6, a kettő között pedig nincs olyan érdemi különbség, ami extra jutalmazást ért volna.

- Storm állítja, hogy a korábbi verziókhoz képest a 0.8.7-es frissítésben a játék célzással kapcsolatos része semmit sem változott - tehát a többek által feltételezett bug, miszerint bizonyos "szellemlövések" mindennemű ellenállás nélkül hatolnak át az ellenséges járműveken, és tűnnek el a semmiben, marhaság...

- "Hogy túl sok ISU-152 van a játékban?" - Storm szerint ez nem olyan dolog, ami miatt pont őt kellene zaklatni.

- A Havok {valószínűleg mint grafikus engine - a ford.} nem változtatna sokat a tankok mostani mozgásán, kizárólag a vizuális megjelenést módosítaná.

- További 8.8-as infók várhatóak.

- SerB szerint a valós kliens-fizika teljesítmény kapcsán igazi lórúgásként fogja érinteni a számítógépeket, bár a többmagos rendszereket annyira nem befolyásolja a dolog, mivel a kiegészítés az egyébként nem használt magokon fog futni.

- Az elfoglalt tankok biztos, hogy nem hagyományos fejlesztési-fa elemként fognak érkezni. (Tehát vagy promós járművek lesznek, vagy prémiumok.)

- Az egyetlen harci jármű, aminek az "elkészítésében" SerB személyesen is részt vett, a T25AT.

- Immáron eldőlt, hogy milyen alapszínben fognak pompázni a japán tankok: "Ha eljön az ideje, majd meglátjátok..."

- Hogy milyen lesz az új szovjet közepes harckocsi-fa a 8.8-ban? "Ez egy roppant bonyolult kérdés. Az érkező járművek nem tesznek ki ugyan egy teljes értékű ágat, viszont többek, mint egyszerű... ááá, majd nemsokára úgyis meglátjátok."

- "Terheléses-módban" (tehát "főműsoridőben, nagy szerver-leterheltség mellett) a regionális szerverek közti váltás nem biztos, hogy bármilyen formában is működni fog - szóval meglehet, hogy néhány online ismerőst nem is fog látni a játékos, ha azok másik szerveren tartózkodnak.

- (Na most, ha jól értettem ezt - a cikk eredeti szerzője) A sérülések kiszámításánál, maga a nyers sebzés az űrméret növekedésével négyzetes-arányosságban, a modulsérülés esélye viszont csak szimpla arányban nő.

- Az üreges páncélzat témájával kapcsolatban: "Csak azokon a tankokon van ilyen felület, amelyek a valóságban is rendelkeztek vele. Ez viszont a jövőben változhat."

- Az E-10 álcázhatósági faktoráról: "Majd a tesztekből pontosan ki fog derülni..." (Mi? Hogy nem pont maguk a készítők mondták korábban, miszerint az E-10 nem fog bekerülni a játékba? - a cikk eredeti szerzője)

- A Panzer II J átütése nem lesz erősítve.

- Nincs semmi gond a Sacred Valley pálya oldalankénti nyerési arányaival.

- Az account-helyreállító (acc-lopás esetén fog segíteni) nemsokára üzembe áll.

- A történelmi csaták alapján 1943-ban a Tigris még fantasztikusan szerepelt, 45-ben viszont már annál kevésbbé.

- A hivatalos feljegyzések alapján az 1945-ös csatákban a Királytigris durván saccolva, nagyjából pont "igazságos" ellenfele lehetett az ISU-152-nek.

- A prémium tankokhoz nem lesznek fejleszthető modulok.

- A történelmi ütközetek alap bázis-közege a második világháború volna, azonban alternatív helyek és időpontok (Khalkin Gol, Spanyol polgárháború, Korea) ugyanúgy szóbajöhetnek.

- megerősített: Második Szovjet közepes ág a T-34-el kezdődik és a T-54-át az Object 140-ig vezet az út. Object 430 és más tier9 es tankok későbbiekben

- a célpont távolsága és az átütés mértéke minden lőszerhez egyénileg van beállítva

- a vk3601h Konisch ágyújának minden lőszere történelem hű
    - az egyetlen lőszer, ami különböző lepattanási szögeket kapott a HEAT löszer

- SerB szerint a T-50 felderítő besorolást kapott, mert sokkal jobb, mint a Covenanter vagy mint aT-80 vagy a T-50 nem fog kedvezőbb besorolást kapni

-SerB álláspontja szerint a kigyulladás a dízel illetve benzines tankoknál is ugyan az csak úgy, mint a valós életben

- A WoT motorja a BigWorld támogat aktív tárgyakat a térképen (pl. mozgó vonatok), de ezeket csak korlátozott számban, például a vonatok véletlenszerűen feltűnnek, és ez nem az, amit a fejlesztők szeretnének

- a Wg volt Fehéroroszország legnagyobb IT exportőre 2012-ben

- a játékosok nem bosszúsak a T-50-2 eltávolításától? „Milyen szörnyű…”

- Német A7V nem kerül be egyelőre

-SerB szerint technikailag kivitelezhetetlen teljesen kiszedni az arcade célzókör „beragadását” valahova: „használd a sniper módot”

- a kilőtt tank per csata statisztikát a WG tárolja, de nem osztja meg

- a mechanizmus, ami lehetővé tenné, hogy a játékos kiválassza, milyen pályákon szeretne játszani el lett vetve

-Object 103 belátható időn belül nem tervezett

- SerB azt mondja a WG nem osztja meg a tankok gyenge pontjait, de a Su-100M1 a lövegpajzs környékén átüthető (nem az ágyú maga)

- pillanatnyilag a legénység az Eu ágban csak a saját nemzete tankját tudja irányítani (pl. az Olaszok csak Olasz tankot), de ez még nem végleges, még átbeszélés alatt. Ennek az ágnak a sajátosságai csakis erre az ágra vonatkoznak, tehát továbbra sem vezethet egy Szovjet harckocsi legénység Német harckocsit.

- játékbeli küldetés statisztika 8.8-ba bevezetésre kerül

- su-26 nem lesz teljesen eltávolítva a játékból

- M6A2E1 egy promóciós tank, nem kap semmilyen kredit bónuszt, mint a prémium tankok

- nagyon sok új tank van, ami bevezetésre vár

- az m103 203mm es frontpáncélja a kapcsolat a páncéllemezek között, a többi helyen véknyabb

- a valós életben a legénység túltölthette a tankot lőszerrel, próbálkoznak vele, mint képesség

- az ellőtt töltényhüvely kidobás a Havok bevezetése után elképzelhető

- van még egy Szovjet TD ami bevezetésre vár, de nem jön hamarosan

- SerB szerint a SU-110 122mm es ágyúja történelmileg hűebb, mint a Király Tigris 105 mm-es, nem lesz eltávolítva

- Waffentrager E-100 ugyan azt a tempót tudja majd, mint az E-100 mivel a váltó ugyan az

- dinamikus tank statisztika bevezetésre kerül, de majd csak a német TD ág után

- A Szovjet ágban lesz változás de Storm egyelőre nem árul el semmit

- Superpershing a 8.8-ban meg lesz változtatva

- a 8.8-ban német egyensúlyozás fog történni

- Tigris I változtatva lesz a 8.8-ban

- Mind a két Tigris sebesség nüvelést fog kapni

- Storm szerint az Object 140 másabb lesz a T-62A-nál

- A Japán közepes Chi-Nu Kai tank elérhető lesz a supertesztereknek 8.8-ban

- tier 9 es hátsó tornyos Object 430 még fejlesztés alatt

- T-34-3 kapni fog egy 122mm es ágyút
  • patchaou
    Vagy belehúznak az akciókkal mert jön a bétája annak amit itt még megemlíteni sem szabad...
  • patchaou
    113 is gyullad elölről és a type59 is.
  • Sunsetjoy
    A múltkor elgondolkoztam rajta, hogy ez után az augusztus után

a, minden special az userek számára lófütty lesz, és ugatni fognak
    b, esetleg nem is ok nélkül, mert a WG azt mondja, hogy ez után karácsonyig semmi erőset nem fog csinálni :D

De ez csak poénnak gondoltam :)
  • Tono34
    Német előröl is gyullad.
  • Toweliee
    Szinte sose használok el javcsomagot láncfelrakásra. De az is jó módszer amit te mondasz. A lényeg, hogy tedd nem teljes harcértékűvé.
  • madmanic
    Akkor először láncold le, aztán ha javított utána lőj modulokra.

Egyébként orosz tankok: oldalról torony alatt középtájon -gyullad

német tankok oldalról a hátsó harmad közepe- gyullad

amcsi tankok lehetőleg kicsit felülről a motorra célozva- gyullad
  • VanDaal
    De, tényleg... rohangáló tankok. Ez engem nem nagyon fog érinteni.
    Lehet jobban járnék, ha visszafeküdnék aludni, eddig ma még csak össze-vissza hülyeségeket írtam.
    Kicsit össze kéne szedni magamat :D
  • Toweliee
    Arra jó, hogyha okozol neki egy kritikus sebzést (lőszer, löveg) akkor elhasználja a javítócsomagot. Aztán ha okozol neki mégegyet akkor már nincs javcsomag, nem teljes értékű az ellen. Ennyiben hasznosnak találom ha próbálsz modulsérülést okozni.
  • zoltanblau
    Legyen igazad barátom, de sajnos Én attól tartok, hogy be kell érni ennyivel is most :/
  • Eagle16
    A Fast and Furious Special-nak majd holnap kéne kezdődnie nem?
  • VanDaal
    Igazad van, tényleg ennyit írtak csak oda. Ez most nagyon meglepett...
    Azért még reménykedek, hátha délután kiírnak még valamit holnapra. USA szerveren ez a 3 napos prém csak egy kis bónusz, és mellette van rendes akció is, elég jó leárazásokkal.
  • zoltanblau
    Az Annyversary special ismertetése ott van az oldalon, csak annyi van benne hogy egy nyert csata és 3 nap prém azt szia :/
  • VanDaal
    World of Tanks Anniversary Special - ha ez nálad azt jelenti, hogy nem lesz...
  • VanDaal
    A múltheti az kivételesen pont pénteken kezdődött :)
    De akkor meg a naptárat rontották el... Egyábként USA-ban is pénteken kezdődő event van, ott már ki is írták a részleteket is.
    Felőlem kezdődhet szombaton, de akkor legalább jó legyen :)
  • zoltanblau
    a Calendar szerint nem lesz special, ez lesz a 3 day preium.
  • Eagle16
    Szerintem szombaton fog kezdődni, mint a múltkori.
  • VanDaal
    A ruszkik elfelejtették, hogy hétvége van? Még csak ki sem írták a specialt, aminek már fél órája el is kellett volna kezdődnie...
  • bigmano
    Úgy látom a T-34-3 is a gold ammo-ra lesz "kihegyezve".
    Kiváncsi leszek rá ha jól hozza a kreditet lecserélem a pörsit...
  • zoltanblau
    Szerintem olyanok lesznek hogy: Már este 8 óra van. Reggel 7-től nem nyertem semmit, akkora szopó ág van :/ Visszamenőleg is ad 3 nap prémet?
  • Amarth99
    Na ez speciel nem teljesen igaz. A motor és az ammorack szándékos többszöri lövésével lehet ölni. Bár hülye ellenfél kell, hogy meg is tehesd. Nagy kaliberű ágyúval, ha tehetem pl. is3nak mindig az ammorackjét lövöm. A második találat gyakran viszi a tankot is rögtön. A kv sorozatot meg oldalról viszonylag egyszerű felgyújtani. A sérült modulok ugyanis sztem sokkal nagyobb valószínűséggel robbannak be, mint simán.
  • Oddball29
    Én inkább attól félek, milyen koplalás lesz egy darabig spedckok terén.
  • GabeE3e
    Már látom előre a reggeli hsz-eket : 7:01-van most mentem egy kört,nyertünk de nem kaptam semmit, mocsok wg csak hazudni tudnak,meg történelmet hamisítani...
  • zoltanblau
    Gyereknap van :-D.
  • lammaer
    Igy van, látod, megy ez magadtól is :D
  • zoltanblau
    Lammer Te nagyon wot forum, site fejlesztő vagy. Kened vágod a témát. Segítsél már légyszíves :).
  • zoltanblau
    Most látom, hogy nem február hanem péntek. Tehát most péntektől vasárnapig egyetlen győztes csata után randomban azonnal dob 3 nap prémet ?
  • zoltanblau
    Mit kell csinálni. Elmondanád kedves Lammer ? Egy csatát meg kell nyerni randomban február 9-etől ?
  • lammaer
    Nem. .eu domainen vagy. Tehát NEM az orosz szerverre vonatkozik a leírás. :)
  • zoltanblau
    http://worldoftanks.eu/en/news/44/ru-mission-anniversary/ Hogy lehet ezt a 3 napos prémet megszerezni ? Orosz szerverre kell regzni vagy mi van ?:/
  • lammaer
    Szerintem is teljesen felesleges ez a modulokat mutató dolog. A tankokata legritkább esetben szokás kritikussal elpusztítani, annyira véletlenszerű az egész. A tankok 99.99%-ban a HP elfogyásába pusztulnak bele, a modulokkal szándékosan kinyírni senkit nem lehet.

Annak még látnám az esélyét haa páncélzaton lévő weakspotokat mutatná a textúra, mert ugye nem elég tudni hogy hol az ammorack, a páncélt is át kell ám előbb ütni ahhoz hogy egyáltalán esélye legyen a racknak...
  • popey8
    7\0 Battel. Mi a rohadt anyjáért szopat ez a köcsög játék??????? Állandóan agyhalott majmok közé rak. Elég is volt ebből a szarságból. Megyek inkább Shogunozni, ott legalább nincs belenyúlva a játékba. Aha biztos igaza van, aki azt mondja, h nem.
  • lammaer
    Namost, ha ammo rackkel felrobbansz, a lángoló roncson már nem nagyon látszik hol találak el, nem? Legalábbis ott én már nem szoktam lövedéknyomokat látni...
  • kHares
    Majdnem 16k csatánál tartok. Kilőttem 24k járművet. Ebből ammorack volt mondjuk 30 db. Nem, nem gondolom hogy ebből megjegyzi. Amúgy is a gép random dob sikerült a modult tönkrevágni vagy nem.

Batchat mai átlag 6/0, kicsit unalmas amikor t10ben is vérvörös társak vannak
  • Toweliee
    Használd nyugodtan amíg nem tilos és segít. Legalább megvan benned a fejlődés igénye. Még mindig jobb, mint aki csak a lő össze-vissza.
  • Ry0K3N
    Miért ha telibe trafálnak ammo rackre akkor nem tudnád egy idő után a tankodon hogy hol van az ammorack ha látod hol lőttek meg?
  • kBagyula #248080
    A wotinfo.hu-ról szedtem le, gondolom, ha kirakták nem tiltott. Egyébként csak érdekességképp tettem fel, mert van még mindig néhány tank, (kb 9 hónapja játszom) amin nem tudom, hogy mik a gyenge pontjai. Lámaság, de ez van. Ezelőtt a patch előtt sosem használtam. ...meg jó pap holtig tanul.
  • kHares
    Miután a játéktól semmi visszajelzést nem kap a lövés sikeréről ezért csodálnám (leszámítva ha kigyullad). Majd válaszol de csodálnám ha be tudná azonosítani a dolgokat
  • Ry0K3N
    Igen. Épp ez a lényege a modnak.