418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• yossarianHUN
    Én is ezt mondtam. ARL-t egyébként gyártották sorozatban is, ha nem is sokat.
  • lammaer
    Amúgy ez nem jellenző alapvetően a való világra? A kard és pajzs versenyében - amennyire én láttam - mindíg a kard járt és jár is előrébb. Támadni egyszerűen könnyebb mint védeni.

Pl kézifegyvereknél is, az ellenül védő felszerelés mindíg le van maradv. Tankoknál is, persze vannak mindenfére macerás páncélzatok, amik próbálnak lépést tartani a támadófegyverekkel.
  • foxbat88fx
    baszki nem kiütöttél :D le nem írom mégegyszer XDDDDD
  • yossarianHUN
    Te lennél a legfelháborodottabb, ha csak sorozatban gyártott tankok lennének a játékban. Ugyanis a legtöbb ország, főleg a második világháború alatt, egy-kettő bevált típusra alapozott, sorozatgyártásra csak ezek kerültek. A németek még nagy tankbetyárok is voltak a Panzer-sorozatukkal, ha azt nézzük hogy teszem azt a jenkik szinte az egész háborút a Shermanekkel (illetve annak különféle variánsaival) húzták le.
  • TomDantes
    A japánokkal is bajba lesznek szerintem, mert nincs ám elég japán tank, ha csak nem valami tervrajon talált akármiket raknak be, vagy nem tudom, nincs ötletem hogy oldják meg.

De a japán ág hagyján, itt mindenki akart magyar tankokat, magyar ág? Miből? A legtöbb magyar cucc, max tier 3-4-ig mehetne fel, a Zrínyi talán tier 5, a Tas meg tier 7-es med, mint a Párduc, és kifújt, persze értem, hogy egy európai ág lenne, több országból összeválogatva, de úgyse egyszerű a dolog, hogy tier 1-től tier X-ig, med, nehéz tank, TD, arty.
  • yossarianHUN
    Egyetértek. Azért elég visszás, hogy egy TANKOS játékban a páncélzat a legtúlhaladottabb ficsőr. A páncél értéke a tankok 95%-ának esetében odáig csökkent, hogy már jónak számít, ha a célzás nélküli kapáslövéseket azonos szintű gépektől pattintani tudja. Azok a tankok, amelyek tisztán a páncélzatukra hagyatkozva tudnának nyomulni a frontvonalban, gyakorlatilag kihaltak. Nincs olyan gép, amit mondjuk tényleg meg kellene kerülni, ha át akarod lőni. Köszönhető ez a kredites gold ammónak, a mindenféle normalizációs bizgerálásoknak, az eszement átütésű tízes ágyúknak, satöbbi. De persze mindenki az egekig magasztalja ezt a gold ammós ficsőrt is, mert "nincs amit ne tudnál sebezni". Hát azért egy tankos gammában hadd legyen már olyan szitu, hogy kerülni kell a sikeres sebzéshez, ha meg nem lehet kerülni, akkor bele kell törődni hogy ez van, ezúttal a nagyobbik nyert, papírforma szerint, ahogy a természetben is megeszi a nagyobb a kisebbet.
    Egy szó mint száz a páncélzat jelentősége gyakorlatilag nulla, főleg magasabb tierekben, és ez nem jó. Szerintem legalábbis.
  • foxbat88fx
    hát akkor nem sok tank lenne a gameben...
    főleg usa-nak :D
    lenne két high tier tankja... Pershing és Patton....
    alatta sherman, lee, stuart, chaffe, wolverine, jackson és kifújt a tech tree :)
  • TomDantes
    Azért nem sok kitalált tank van benne, és ez a pár fura dolog kellet, hogy valamivel kitöltsék egy adott ág lyukas részeit.

Mégis mit raktak volna ben tier X-es német mednek? Kellet valami az E50 után.
    Vagy, Jagdpanzer E100 TD? Kellet valami tier X-es TD a németeknek is. Rakták volna oda a Jagdtiger-,t oké az létezett, de marha kevés lett volna tier X-ben.
  • 400V
    Létező és megépített tankok amiket használtak is. Így értem. Rajzolgatni én is tudok.
  • AlucardHuN
    Inkább úgy helyesebb ha azt mondja hogy csak prototípusok vagy tervezőasztalig jutott gépek: pl a franciák is egy fantasy ebből a szempontból, az újonnan jövő tankjaik, ilyenek mint a bdr GB arl 44, párr tdjük, a németben is vannak, a vk széria amelyek többsége kísérleti cucc volt stb stb meg van ilyen a többinél is.
  • yossarianHUN
    A játékban lévő tankok 98%-a így is létező (ha csak tervrajzokon is), úgyhogy nem értem mire célzol.
  • davidbog
    Először is az IS-7-nek nem kéne tárasnak lennie, csak nagyobb tűzgyorsaság kéne neki. Töltőberendezés (a tipikus rammer) volt benne nem revolvertáras automata töltő...
    Maximum tier 11 lehetne az is nyögvenyelősen mert a páncélátütése nincs meg hozzá. Ez a tier 11-12 a Serb faszsága.

Aztán az Object 907-nek nem a teljes frontja 162 mm. Ha alaposabban megnézed azt a rajzot azt láthatod, hogy 162...50 mm. Az a rész ahol az alsó és a felső lemez kapcsolódik ott 162 mm, tehát csak az orrának a csúcsa. Ahogy halad felfelő a páncélzat egyre vékonyabb. A játékban azt hiszem 100 mm vastagnak és 30°-nak van modellezve. Ahol 30° a döntöttsége ott a valóságban is tényleg körülbelül 100 mm vastag lehet. Majd idővel javítani fogják ezt is, de egyáltalán nem fontos, mivel gyakorlatilag nincs is benne a játékban.

A tervrajzokról dolgozáshoz meg annyit, hogy a több verziója is létezett egy harckocsinak, viszont a játékban nincsenek verziók. Egyet kiválasztanak aztán ha balancolni kell akkor egy másikra csinálják. Persze vannak olyan esetek is amikor egyértelmű lenne és tényleg az egyensúly miatt más a páncélzat értéke.
    Az egészben az a szomorú, hogy a játékban páncélzat (lehetne) az egyik legegzaktabb része a harckocsinak, de mégis ezt basztatják állandóan. Van egy rakás olyan egyéb paraméter (célzási idő, fordulási sebesség, RoF, talajellenállás, menet közbeni pontosság stb.) aminek semmi köze a valósághoz, csak attól függ, hogy milyen szintre akarják berakni a harckocsit, a balancot ezekkel kéne megoldani.
    Az meg egyszerűen szégyen, hogy egy bizonyos orr kialakítás 15-20%-al gyengébb a kelleténél csak a balance miatt. A franciáknál a torony gyenge maradna, tehát nem lennének hirtelen agyonpáncélozottak. Az orosz-kínai nehéz harckocsiknál ezt jól lehetne kompenzálni löveg süllyesztésével, -3°-nak kéne lennie nem -5 meg -6-nak. Egyenetlen terepen máris ki kéne állni a domb tetejére hogy tudjon lőni, ekkor viszont már lőhető lenne a teknő és nem kéne az erős homlokpáncéllal próbálkozni.
  • 400V
    Szted úgy mennyire tömnék a zsebüket ha csak létező tankok lennének játékban?
  • yossarianHUN
    Na igen, az nekem is piszkálja a csőröm. Nem vagyok egy realizmusbuzi, de azért némileg illúziórontó, hogy olyan tankok furikáznak a játékban, amik nemhogy még csak tervrajzon sem léteztek soha, de esetenként még a minimális realitást is nélkülözik, lásd T28 Proto.
  • Master91
    Meg a fantasy tankok, mint E50M.. :D
  • yossarianHUN
    IS-7-et maga SerB is elismerte, hogy hiba volt betenni a játékba. De ha már bent van, gondolom nem törik magukat azzal, hogy más tízes heavyt keressenek helyette.
  • Axon
    Köszi!
  • ericardo
    Igen.
  • Axon
    Igaz az, hogy ha valakinek van egy VK3001H-ja, akkor a 8.8 patch után az kap egy VK3002M-et ajándékba egy garázshellyel együtt?
  • 400V
    Bocsi a szóismétlésért, gyorsabban írok mint kéne :D
  • 400V
    Meg az egész játék ott bukik el hogy mondogatják hogy tervrajzokról dolgoznak állandóan a modellezők. Kérdem én akkor miért kell akkor teljesen átépíteni az egész német heavy ágat ha eleve rajzokról lett betéve a játékba, meg honnan kerül rá több páncél meg kevesebb mint amit eredetileg betettek. IS7 is ott áll kubinkába mégis kiderült átkell variálni az orrát mert nem jó és évekig így volt játékba hírtelen nem jó.

Ezért nem kell komolyan venni ezt a játékot.
  • 400V
    Azért mert kell a balance! IS7 nek tára lenne meg tier 11 meg tier 12 lenne nem tier 10. Ott van pl az Object 907 ha megkeresed neten 160 mm es frontja van. Játékba mit tettek? 100 mm. Sajna ilyen a játék ezt kell szeretni.
  • charlie0930
    Neked is köszönöm ez nagy segitség volt már tudom mi a hiba az elsö sorokban szoktam lenni igy ahogy irtad már sokkal hatékonyabb a vas . köszi
  • davidbog
    Azt nem tudom hogyan/miért így sikerült megcsinálniuk, nem a WG modellező részlegén dolgozok. De így gyengébb, hiába van kétszeresen megdöntve.

Csak tippelgetni tudok.
    Az egyik verzió, hogy a szögek nem jók. Találtam olyan páncélelrendezéses képet és olyan táblázatot (az összes prototípus Obj 258-261-ig és mindegyiknél ugyanaz van), ahol a homlokpáncél döntöttségére 32°-ot írnak. Talán a WoT-osok ezt a 32°-ot alkalmazták a 25° helyett. A dolog azért ciki, mert annak ellenére hogy 32° van írva a rajzra, ha szögmérővel lemérem akkor az a szög 25°. De bármelyik oldalnézeti képen lemérve a kérdéses szöget 25°-ot olvashatunk le. Aztán egy metszeti képen ugyanabban a könyvben a szögeknél a homlokpáncélnál már 25° van. Nem értem honnan jött a 32 de nem annyi.
    Talán ezzel rontották el a WG-sek, de ez nem magyarázná meg, hogy a többi csuka orrú harckocsi orra miért gyenge. Valószínű hogy szar a csuka orr lemodellezése. Lehet ez véletlen, de lehet hogy direkt ilyen, mert például az IS-3, AMX-50-120-nak kb 250 mm-es effektív védelme lenne az IS-8, WZ-111, Obj 268-nak meg 290-310 mm. Lehet ezt túl soknak tartották és direk gyengébbek.
  • Ytar
    végre.
    sok volt egy hónap ebből a játékkényszerből.
  • yossarianHUN
    Úgy van.
  • Trucker39
    Ezt próbálta már valaki tesztszerveren? Már hogy működik-e? Esetleg itt is érdemes lenne egy-két premium napot összeszedegetni.

• Ytar
    mberek!

vége van már a 30killes küldetésnek?
    a honlap szerint a vége: 31st 7:00 CEST. az reggel 7 volt ugye?
  • Adjunktus
    Igen.az alját el kell dugni mert könnyen átlövik.Azon kívül mindig figyeld a térképet,hogy milyen enemy tankok vannak a közeledben.Gyors tankoktól mindig tartsd a távolságot,mert ha lerohannak gáz van.:)
    Mondjuk alapvetően mindig célszerű vele messziről lövöldözni.Erre kiváló a lövege,és nagyobb távolságból a gyenge pontjait is nehezebben fogják belőni.Ne állj bele egyedül a támadásba és ne akarj egyedül levédeni oldalakat meg utakat.Figyelj rá hogy mindig legyen előtted saját tank aki spottol neked.
    Nagyjából ennyi.:)
  • yossarianHUN
    Köszi szépen, akkor megpróbálok ellesni pár trükköt.
  • charlie0930
    Köszönöm a gyors választ akkor majd megpróbálom ezzel a modszerel is és keresek egy pár visszajátszást a neten
  • yossarianHUN
    Pedig kb. ugyanolyan harcmodort igényel, mint az elődje. Hasát (illetve az egész alsó részét) elrejted, a felépítményt pedig elég macerás átlőni még azon a szinten is.
  • charlie0930
    Sziasztok! Szeretném tanácsot kérni hogy a most megvet jt-vel milyen módon kell harcolni.A ferdi stilusában játszva mindenki átlő aki arra jár talán csak ödönke nem a csúzlijával.Ezért szeretném kérni a segitségeteket ,lehet le nooob-ozni de én úgy vagyok vele hogy inkább kérdezek mint hogy szendvedjek vele itt nagyon sok segitséget és hasznos tanácsot kaptam régen remélem most is kapok,amit előre is köszönök.A jt full csak az a gondom hogy mindenki átlővi és nem pattan róla semmi mint a ferdiről
  • VanDaal
    Szubjektív vélemény:

E-75, JT, Tigris mozgékonysága teljesen rendben van, ezek talán még jobbak is lettek, mint voltak.

KT gyorsulása viszont érezhetően romlott. Aszfaltozott úton képes ugyan önerőből elérni a megnövelt csúcssebességét, de ehhez kb egy kifutópályára van szüksége. A RoF és gun depression buffal elmondhatjuk, hogy a harcértéke nőtt, de az élvezeti értéke nálam csökkent a lomhábbá válása miatt.

E-50: na itt bajban vagyok... Nem emlékszem pontosan a gyorsulására, de kizártnak tartom, hogy ilyen lett volna. 4 skilles legénységgel is alig akart elindulni. Az új páncélja pattogós, ágyúja nagyszerű... de medezni azt nem lehet vele.
    Amikor rammolni próbáltam, valami 150 körüli sebzést sikerült összehozni az egyik papír orosz medbe, mert 200 méter alatt nem tudott 30 km/h fölé gyorsulni.
    Szóval szerintem más használatot fog igényelni, mint eddig.

JP, JP 2-ről nem tudok nyilatkozni, azokat nem próbáltam.
  • nemtudommivan
    Hat sajnos a palyak sem alkalmasak a megfeleleo hasznalathoz. Azt mondtak a pontossag noveles a nagyobb meretu palyak miatt tortent erre beraknak ilyen szuk semmirevalo palyakat mint a severomorks vagy sacred valley. Ott talan csak a hull down kepes tankok eletkepesek. Spotolni meg nem tudsz jah mert az ongyilkos felderitok hamar lebuktatnak. Oda sem tudsz erni a megfelelo helyre. Lehet vele lovoldozgetni sebezni de arra hasznalni amire valo nem.
  • Bmsrt n2
    Kifejlesztve:
    Churchill Gun Carrier jármű kifejlesztve. Elköltött tapasztalat: 49050. Elköltött szabad tapasztalat: 0.

Na kifejlesztve a csodajármű!
    (megvenni MÉG nem veszem meg,van 1000 más dolgom is mint ezzel szerencsétlenkedjek:D)
  • Konci
    Sziasztok!
    Érdekelne mások véleménye a 113-ról.
    Hogy érdemes ezzel menni és milyen felszerelést tettetek ti rá,mert minden egyes meccsen ammot kapok,mindenféle szögből, plusz motor elszáll vagy tűz minden 2-on,qrvára kezdem már unni.
    Eladásán gondolkodom,wz111 ezerszer jobbnak tűnt.
  • Bangaro
    jól sikerült Amx 13 75 replayek
  • Maala
    Ennyi, ha loltraktorral át lehet ütni az E-100-at, akkor 13 75-el is. :D

Én elején sniperkedtem vele, jó az a szűkülés, aztán megritkult ellennél megindultam 1v1eket keresni.
  • R3nton
    Lol tényleg??? De hogy? Gondolom nem véletlen lett az duplán megdöntve...Hogy lehet ez? Nem értem, hát elvileg szarabb szögben megy rá a lövedék, mintha simán lenne csak döntve...