418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Okmyx
    Érdekes, hogy így eltűntetnek dolgokat időnként: a hivatalos oldalon pld. a video tutorialok közül eltűntették a KV-2 guide-ot is, nem tudom milyen megfontolásból. Amikor megvettem a KV-2-t a youtube-on találtam meg és erősen csodálkoztam, hogy vajon miért törölték.
  • Roger6
    Na fasza. Vereségre adta be a Tank Ászt.

Bocs a nagy képekért.

• Okmyx
    Első TD-nek semmiképpen nem ajánlom!
    Nekem nincs vele haragom különösebben, ha kitanulja az ember a gyengéit lehet használni, és egész tűrhető eredményeket csináltam vele, de kötélidegzet kell hozzá és rengeteg türelem. Meg párszáz meccs mire mindent kitanulsz róla.
    Ha az AT-7 felé mész akkor főleg felejtős, akkor inkább az AT-2 felé menj, mert onnan legalább a modulokat kifejleszted és nem kell a stock AT-7-tel szenvedned.
    Első TD vonalnak inkább az oroszt, amerikait vagy a németet ajánlanám. Az angol meg a francia vonal meglehetősen egyedi TD-kel van tele.
  • yossarianHUN
    Meg ilyen közelharci szituációban azért ha van egy kis esze a másiknak, és rád mászik, keresztet vethetsz az egészre. DPM-ben szerintem bármelyik T6 heavy veri, de mindenesetre az alfája visszatartóereje nem elég ilyen adok kapokhoz, a második lövés után az ellen megunja, rádrohan, és ha nincsenek mögötted csapattársak, hamar kibelez. Nem sebez nagyot, és sokáig tölt, ez a kombó városi harcban hamar végzetessé válik.
  • yossarianHUN
    Aha. Hát hát. Ez így reviewben jól néz ki, csak nem hiszem hogy valaha is be fog válni éles helyzetben. Az ellenség azért nem hülye (többnyire), még a vöröskék is tudják, hogy ha lőttek, irány vissza a fedezék mögé.
    Arról nem is szólva, hogy ehhez azért kell egy repair skilles legénység, plusz mondjuk egy szerszámosláda, különben a delikvens betölt mire kimész.
  • sokoo
    Kedves játékosok!

A Klánlista a játék indulása óta próbál segíteni a klánkeresésben, és a klánesemények nyomonkövetésében. Mostanra azonban olyan sok klán született, amit egyedül már nem tudok karbantartani. Várom olyan emberek jelentkezését, akik szívesen szánnának rá naponta, vagy akár hetente pár percet, hogy a lista adatait frissítsék.

Kedves klánvezetők!

Kérlek benneteket, hogy ti segítsétek a munkánkat egy egyszerű adatlap kitöltésével, amely itt található: http://tinyurl.com/adatmodositas

Előre is köszönöm! További jó játékot és sikeres klánkeresést!
  • Okmyx
    Sunsetjoy: kösz!
  • yossarianHUN
    Na ja. Foxi asszem szereti, viszont nagy általánosságban azt szokás rá mondani, hogy az ágyúján kívül minden kalap szar rajta. Első TD-nek nem ajánlom, de én csak teszten futottam elhanyagolható számú kört vele.
  • Oddball29
    Egyik field commanderünk 16 éves. Szlovákiai magyar, és nem is nyomja rosszul.
  • Okmyx
    Itt a link a videóval: http://www.youtube.com/watch?v=hBAq7mzTT3g

3:12 körül kezdi. Bár nem tudom ez valós körülmények közt mennyire működhet, mert az M6 áll egyhelyben, mint egy random csatában egy vörös player ill. 1-on-1 történik, még tüzérség se zavar be.
  • Lunki88
    Churchill Gun Carrier-ről kérnék véleményeket ha lehet. Ez lenne az első td-m már ha úgy döntök hogy megveszem, de olvastam róla pár erősen negatív kritikát szóval kicsit elbizonytalanodtam.
  • yossarianHUN
    Ízlések és pofonok, én az M4-gyel sokkal könnyebben megbarátkoztam. Mikor rájöttem, hogy második-harmadik vonalból, majdhogynem a TD-k közül kell vele támogatni-szurkálni-sniperezni, egész jó köröket tudtunk menni. Nem mondom, hogy a kedvenc hetesem, de semmi harag nincs köztünk:) Ellenben az egyik legópébbnak tartott nyolcassal, az AMX 50-100-zal meg megint nem találtam a közös a hangot, pedig nagy reményekkel álltam neki. Különbözőek vagyunk.
  • yossarianHUN
    Amit még hozzátennék, hogy annál a 90-es ágyúnál a DPM egyszerűen csapnivalóan kevésnek tűnt nekem. Tíz-tizenegynéhány másodperces töltés rémlik, amihez a 240 alfa egyszerűen kevés volt. Hosszú töltés, hogy aztán lőhess egyet, ami 240-et sebez, már ha az ágyú szeszélyei folytán nem repül 3 méterrel mellé, vagy pattan egy T-46 seggéről.
    Még az M4 45-nél is zavart ez, és annak már fel van javítva a RoF-ja az ARL-éhez képest. Hálistennek a célzásidő és talán a pontosság is, úgyhogy azért jóval használhatóbb gép mint a kistesója, de egyik sem egy damage dealer.
  • Sunsetjoy
    Úgy tűnik, hogy a hivatalos oldalról eltűnt...

Találtam az eredeti hír német változatát, de nem hiszem hogy nagyon segíthet:D

http://www.prielwurmjaeger.de/forum/world-of-tanks/panzer-des-monats-arl-44/

Amúgy nem rossz annyira, ha hozzászoktál a B1-BDR vonalhoz, el lehet viselni. Mindenképp másodvonalbeli, főleg a sebessége és célzásideje miatt is. Igényli a free xp-t kissé, főleg hogy a böhöm tornyát minél előbb lecseréld. A top ágyúja kissé TD-szerűvé teszi, a rejtőzési kényszerével együtt.

Azt nem mondanám, hogy nagyon bejött, de a hajamat sem téptem.

Inkább kellemesen csalódtam benne, akárcsak a következő AMX 45-ben. Annak idején a B1 fullozása után leálltam a vonallal, lehet hogy ha akkor megyek tovább (és nem most 2 hónapja kb.), más lenne a véleményem...

Mivel kissé ilyen speciális a fejlesztési fa, és a kezelése, másoknál is megosztó lehet. De úgy, hogy te is elvoltál az elődökkel, van bele legénységed, olcsóbban veheted meg, stb., úgy nem gyengén megéri!
  • voivod32
    Ez nem igaz! Az a tank egy halálosztó szörnyeteg, ha jól használod!
    ...csak vicceltem! Én mondjuk elvoltam vele, A BDR-G1B után hatalmas visszalépés volt, de az AMX M4 45-nél ezerszer jobbnak tűnt. Nekem egy ideig úgy jött le a dolog, hogy a francia heavy ágon , minél magasabbra jutsz, annál szarabb tankok vannak.
  • yossarianHUN
    Ezt be tudod linkelni? Nem teljesen értem a dolgot.
  • Okmyx
    Haha, eddig jó, ment a +.
    Találtam egy videót, amin pont ezt a láncolgatást hozzák ki pozitívumnak: elvileg ellöveted a kilógó láncot épület mögül, aztán javítás után kipattanás és lövés majd vissza. A videón az ürge vagy 4x megcsinálja egymás után egy M6 ellen.
  • yossarianHUN
    212 penes az ágyúja. Eléggé megosztja az embereket, én személy szerint okádtam tőle. Kétszer is nekimentem, de végül mégis free xp-ből lett meg az M4 45. Nekem valahol a Crusader-Covenanter-AMX 40 szintű horrortankok között van elhelyezve.
    A top ágyúja amilyen jó papíron, annyira utáltam, pontatlan, iszonyú lassan szűkül, és ha nem teljes beszűköltség mellett lősz vele, mindenhova lő, csak a körbe nem. Emellett a 212 pen dacára nekem volt a legmeglepőbb felületekről pattani, Tigris frontja, KV tornya, satöbbi, de ezt már mondjuk hogy betudjuk a randomnak.
    Az ocsmány formájával szintén nem tudtam megbarátkozni, azokat a undormány túllógó lánctalpakat külön szerettem, gyakorlatilag kimenni vele fedezék mögül nem lehet, mert még ki se értél de már láncolnak folyamatosan, és ha van egy kis eszük, sebezni is tudnak a túllógó részen, úgyhogy a megmaradt hajadat tépkedve nézheted végig, ahogy anélkül lőnek ki, hogy ténylegesen ki tudtál volna jönni a fedezékből.
    Páncélzatot tekintve a két lánc közti rész, a döntött 120 mm-es lemez tényleg egész erős, kis szerencsével az orosz D25-öt pattintja, de forgatni ugye nem lehet, mert akkor világítani kezdenek a rusnya előrenyúló lánctalpai, és a papírvékony oldala, és szinte ordítanak, hogy ide lőjetek. A tornya szintén papír, de legalább kicsi, messziről, szemből azért nehéz belőni, de ha már kicsit is el van forgatva, piskóta.
    Mozgékonysága meg a top motorig szánalmas, nekem egy vergődő meztelencsiga fílingem volt benne, főleg a csábos, francia, türkiz álcafestést nézve.
    Egyszóval én rühelltem, de biztos lesz olyan, aki azt írja hogy neki nagyon bejött, úgyhogy várj meg egy ellentétes véleményt is:)
  • NoparaWot
    Ennyi volt a játék szüneteltés ? :P vagy keveset játszol ?
  • Destydeme
    Hi.Csak semmi stressz,just for fun bro

Az előbb tier5 arty 1 lövés a VK3001p-mnek(Masu-t csinálom),köv csata t44 ammo és robban...Remek..
    Am saját tierben nem megyek ez a legjobb.. :)
  • Okmyx
    Segítség!
    Keresem a 2012 júliusban megjelent "Tank of the Month ARL 44" Wargaminges cikket. A hivatalos oldalon nem találom a keresőt, azok a linkek amiket a google ad azok meg halottak. Valami tárolt változat kéne, de nem találok sehol.

Gondoltam megveszem a franciát, mert
    1. 30% olcsóbb ma +30% bevételnöveléssel
    2. holnaptól jár rá egy hétig bonus crew exp
    3. már van bele egy jó kis BiÁs legénységem
    4. a két kis francia heavyt (B1 és BDR G1B) rendkívül funnak találtam (gyilkos kis jószágok), remélem ez is olyan jó (így első ránézésre annak tűnik - mozgékonyabb mint a KV1S, és az ágyú 259 penes, a frontja 120mm 45 fokban döntve stb.)
  • Ytar
    ööö .. keresd a hibát .. és egyúttal várom a magyarázatot ..

Győzelem!
    Csata: Widepark 2013.10.20. 13:05:52
    Jármű: SU-5
    Szerzett tapasztalat: 0
    Szerzett kredit: 540 (kárpótlás a baráti tűz által okozott sérülésekért: 540)

Győzelem!
    Csata: Erlenberg 2013.10.20. 13:33:02
    Jármű: SU-5
    Szerzett tapasztalat: 1 215 (x3 minden nap az első csatáért)
    Szerzett kredit: 12 414
  • foxbat88fx
    Győzelem!
    Csata: Tundra 2013.10.20. 13:06:13
    Jármű: T71
    Szerzett tapasztalat: 1 468
    Szerzett kredit: 35 575
    Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

na ez nehéz szülés volt :S
    ótvar ez a tank, de szerencsére már 83k exp van
    még le kell szednem azt a qva wowp-t is mert van rajta arany amit be kéne aktiválni wot-ban....
    na de majd ha jön a német TD ág...
  • Destydeme
    1880 xp,akkor lehet kevés..
  • Destydeme
    Ennek van esélye a gold játékban(top 50)

Győzelem
    Sacred Valley 2013.10.20. 12:56:46
    VK 30.01 (P)
    Szerzett tapasztalat: 3 666 Szerzett kredit 88 050
    Csatában elért Achievement Őrjárat, Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

Prém nélkül 2726,most hirtelen nem értem miért..
    Azért a wg be...ja 70méterről nem találtam el az arty-t,mire ő kilőtt..Lejár a prémszámla és vége..Elegem lett,most végleg ebből :)
    Azt nem is mondom,h saját tierbe nem rak be...
  • madmanic
    van egy nagyon jó gyomorrúgásom...

Ha szeretnéd, megmutatom..
  • voivod32
    Ennyi barmot, mint ma délelőtt...
    Ha valaha megtudom, hogy a fiam, vagy valamelyik lányom 18 éves kora előtt csinál egy WOT accountot, péppé verem...
  • PLaci #268563
    http://wiki.worldoftanks.com/BT-SV
  • PLaci #268562
    Az orosz oldalon lehetett valami akció során egyes prémium tankok megvásárlása esetén kódot szerezni hozzá, ami az összes szerveren érvényes volt.

[URL=http://wiki.worldoftanks.com/BT-SV]
  • kisokka
    Oké, kösz
  • csoszi87
    őőőő
    Most találkoztam éles szerveren 1 BT-SV-vel.
    Ezt meg lehetett szerezni?
  • Bmsrt n2
    Máshová.
    Általában ua a neve+_CT,szóval nem is rakja bele,mehet mellé.
  • kisokka
    Tárgytalan, csak most megzavart az install. Az eredeti game-et kell updatelni ezzel, vagy máshová kell rakni a tesztet?
  • madmanic
    OTC klán magyar?
  • kisokka
    Most egy noob kérdés jön, a teszt szeró működik még? Sosem próbáltam, a japó tank miatt lehet ránéznék.
  • foxbat88fx
    na talán megcsinálták a Lucky medál bugját?
  • PLaci #268554
    Persze mi volt a napi triplázás? Egy xar 296 xp -s xar csata.

Statokért klikk a képre.
  • yossarianHUN
    A mai slusszpoén: kép csata eredmény

A csapatom bámulatos tehetséggel hullott el, csak úgy röpködtek. A meccs végére már csak én maradtam, megy egy narancs SU-122A és Hellcat, de ők úgy döntöttek hogy átmennek kamikázéba, és berongyoltak az ellenség bázisára, ahol az egyetlen megmaradt Dickermaxjuk és Grilléjük tárt karokkal várta őket. Én vártam pár percet, aztán óvatosan odasunnyogtam, és sikerült is meglepni a Dickert, csodával határos módon anélkül szedtem ki, hogy egy lövést is bekaptam volna.
    Majd ezek után... Süti annak, aki megtippeli mi történt. Bár kép alapján nem lesz nehéz.
  • madmanic
    KÖSZI!
  • Bee
    Fullosan szeretni fogod. Annyi a titka, hogy nem szabad heavy-ként használni, és a sík terepet kell vele erőltetni a lövegsüllyedés hiánya miatt. A hasát rejteni kell, vagy rángatni, vagy az ellenfél arcába mászni kötelező. A torony viszonylag kemény. Itt találsz visszajátszásokat, szűrd le XP szerint.