418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• stoppos
    Ja, apa kicsi piros iksze vagy, úgy számolj.
  • stoppos
    Vizuálva. :)

• virkir
    Annyi az oka, hogy jelenleg egy 1000mx1000m-es négyszög a renderelés.
    Ha ennek a középpontjában állsz akkor az oldalakkal párhuzamosan maximálisan 500m-t fogsz előre-hátra, jobbra-balra látni.
    Amennyiben a sarkak felé nézel akkor ez a távolság folyamatosan növekedve kitolódik kb 700 méterre.
  • Plata
    Slugger (Jackson) a legédesebb legszeretnivalóbb td a világon.Ezerszer jobb mint a macska,legalábbis én azt nem szerettem.Legszebb emlékeim nekem a Sluggerről vannak,igaz nem szereztem vele annyi killt mint T25 vagy nem olyan durva mint T28.De akkor is rengeteg szép és emlékezetes percet szerzett nekem,és bár cica ágon t10-ig mentem Slugger ágon csak T9-ig,nekem akkor is a Slugger marad a kedvenc.Fejből nem emlékszem,de olyan 500-600 csatát mentem vele,nagyon jól hozta a pénzt és nagyon szerettem.
  • Eagle16
    Itt A J2-es bázisra gondolsz mint bal oldali? Csak mert ilyenkor a városba lévő tankok már 500m+ra vannak tőled, ha H3-J3 jobb szélén kempelsz, bár nem szoktam odamenni szinte soha, úgyhogy nem tudom meddig lehet ott lemenni, de H4-J4-ben már lejt a talaj elég erősen.
  • Doom83
    Köszönöm a tanácsot!

En is igy gondolom vagy is igy kezdtem a jatekot tobb vonalon de eddig csalodas nem mintha olyan sok tankom lenne :)
    De azert kertem tanacsot mi az a par tank amivel sok gyakkrlas utan elvezetes a jatek nem pedig killodik az ember...
    De szerintem is az lesz meg nezek most 1 tupust majd kicsit kesobb egy masikat. T6 fole semmikepp nem akarok meg menni mert szetszednek :))
  • Adjunktus
    Hát a válasz egyértelmű.:)Írod,hogy a Type58-al már van tapasztalatod.Akkor kézenfekvő választás a T-34/85.Majdnem ugyan az csak mindenben jobb egy kicsit.:)
    T6 TD-ben meg próbáld ki esetleg a SU-100-at.122 löveggel meg azzal az álcázással elég érdekes dolgokat tud alkotni a saját szintjén.
  • szakasz
    most ez komolyan mondod, vagy más játékkal játszol ?

ha highway-en spotolják a várost, akkor a bal oldali bázisról nem látod a tankokat. szerinted ennek mi az oka ? a render korlát ?
    és ha még a dob széle felé közeledsz, a folyóhoz, akkor sem látod.
  • darkwraith
    nem, ez is betegcsiga ilyen téren. Ez inkább a tipikus kempelős TD. Akkor ez nem való neked.
  • suba53
    Szia!

Én azt javaslom, hogy ne egy-egy tanktól várj megváltást, mert az lehet hogy csalódást fog okozni.
    Mint ahogy azt írod a Type58 nem jött be neked. Holott kifejezetten egy jó tank. Én most a Tier6 event kapcsán a kínai vonalon ezzel tolom, és kifejezetten tetszik.

Most féláron lehet kapni garázs helyeket. Vegyél párat, és indíts több vonalat. Minden ágon vannak ütős, és kevésbé jó tankok is. Minél több tankon szerzel gyakorlatot, annál inkább kikristályosodik a saját stílusod. Aztán amelyik igazán bejön neked, azt tartsd meg, a többin lépj tovább.

Nem fontos fél év alatt elérni a T10 szintet. Fontosabb a minél szélesebb körű tapasztalat, minél több tank megismerése, kitanulása.

Legalább is én így gondolom. :-)
  • Eagle16
    Köszi
  • lammaer
    A kínai szinte mind ilyen, meg kell tanulni vele hogy csak sík terepen használható.
  • lammaer
    Kanyarodni tud?

Mert én kinlódok a pokolcicával, ok hogy gyors de egy szikla mögött egy élet amig rendesen megforgatom ahova kell. (tudom, elvben úgy kell használni hogy elrohanok a kemphelyre azt csak lövöldözök, de az nem az én stílusom).

Szóval ha a jacko kicsit lassabb de rendesen fordul, akkor lehet a pokolcica megy a levesbe.
  • Toby0501
    Enhanced levers kell rá. (Kép)
  • Eagle16
    Ja tényleg, el is felejtettem hogy ott meg lehet nézni. Akkor megvettem azt, remélem jó lesz. Köszi.
  • stoppos
    Régebben voltam T5-ben, de a pz4-gyel lehet jókat trollkodni a bumszli ágyúval. A pz3-4 sem rossz, az mozgékonyabb, viszont nincs trollgunja. A T-34-et szerettem a meggymagköpködővel 55-ös (IS-t öltem vele full HP-ról szemből, még a gold ammó előtt), de ott a negatív kitéríthetőség elég szar. A kíanainál egy fokkal jobb, de az csak annyi, hogy a kavicsok esetnén nem az eget lövöd. A sörmi jó volt, az angol ötös semmilyen nyomott nem hagyott bennem, szóval azt inkább elkerülni. :)
  • VanDaal
    Ezt írják az online tech tree-ben is pedig.
  • darkwraith
    Én decemberben viszavettem az M36 jacksont, mert nem volt meg vele a tank ász. Hamar meglett,de nem adtam el, mert iszonyat jó. Ágyúja azt tudja mint a hellcat, álca is kb ott van. Szerintetek hátránya, szerintem előnye, hogy nem olyan gyors, mit a pokolcica. Nem tudok vele előrerohanni az igaz, de legalább életben maradok. simán kiosztható vele 2000+ sebzés, és még pattanni is szoktak róla, hull down-ban nagyon jó.
    Meg is tartom, annyira megtetszett.
  • Eagle16
    A Waffenträger auf Pz. IV-re vajon milyen felfüggesztés kiegészítő kell?

Egy japán oldalon "Enhanced Levers"-t találtam, de valahogy nem bízok benne...
  • Doom83
    KV1S van :)

De meg alap es elment tőle a kedvem mert T8-rak össze es jo esetben T7-el. Oda nagyon jo latektudas-gyakorlat kell hogy eredmenyes legyen es sok mulik rajta a győzelem szempontjabol.
    KV1 tankot nagyon szeretem sokat jatszok vele, de az idegesit benne hogy hihetetlen lassu, minden teren, kezdőnek jo... :)
    De akarok furgebbet mozgekonyabbat. T6-ot azert irtam mert a közelj jovoben amikor gyakorlottabb vagyok egy T5 mediummal abban a szintben is jatszak.
    Nekem T5-ben olyan tank kellene ami minden teren jo :)) tudom ilyen nem igazan van. Amiket irtal-irtatok ott is vanak hibak? Vagy egesz jok minden teren. Gondolok itt pancel agyu gyorsasag.
    Mert Type 58 elegge csalodas.. mindene jonak mondhato de nincs agyusulyedese igy fedezekbol foleg kissebb domboknal meg egy minimalisnal is nem lehet vele eltalalni az ellenfelet csak ha teljesen kijovok a fedezekbol....
    Bocs hogy ilyen hosszura sikerult! :)
  • stoppos
    A M4A3E8 egy kifejezetten jó kis medium szerintem, nem csak egy próbát megér. :) Még talán az lenne a legjobb választás, mert kiegyensúlyozott.
  • lammaer
    Ja és még egy:

KV1S

Ugyan HEAVY kategóriájúnak írják, valójában annyira gyors és mozgékony, hogy egy rakás medet megszégyenít - szóval simán belefér a MEd kategóriába. A páncélzata sem túl erős, de nagyon trükkös, a tornya kifejezetten jól állja az ütéseket. Emellé párosul még egy olyan ágyú, ami a legtöbb szembejövő tankot egylövéssel öli.

Elvben fogják gyengíteni (bár állítólag csak a mozgékonyságát), én javasolnám a mihamarabbi beszerzését.
  • Doom83
    Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!!
  • lammaer
    Szia,

Van egy ilyen oldalunk, ahol a fórumtagok írtak a kedvenc (vagy éppen gyűlölt) tankjaikról ismertetőket. Nem túl friss, de sztem alapvetően nem változtak az itt ismertetett tankok jellemzői.

T6 medium.... lássuk a felhozatalt:

t34-85: elég jól kiegyensúlyozott, igen jó medium tank. Nincs igazán gyengélye, jókat lehet vele szórakozni. Kezdőnek elsőre ezt ajánlanám.

cromwell: értő kezekben szerintem a legjobb T6 medium, iszonyatosan mozgékony és a meggymagköpője is jó agyonszurkálni az ellenfelet. Azért nem nevezném kezdőbarátnak, mert nagyon ki kell használni a mobilitását hogy jó legyen, tehát a bátortalanabbaknak nem biztos hogy annyira jól feküdne.

A német T6ok sztem felejtősek, régen a vk 3002.d az jó tanknak számított, mert a döntött páncélzata egész strapabíróva tette, de manapság a páncélzat nagyon keveset ér, elég elszállt átűtésű ágyúk vannak már T6ban is (aranylőszerről nem is beszélve). Nemrég visszavettem a Vk-t, de egyszerűen annyira alulteljesített, hogy eladtam.

M4A3E8: érdekes tank, jó mozgékony és nagyon alkalmas hulldown pozícióból történő harcra (ez azt jelenti hogy egy emelkedőre mész fel, ahol éppen csak kidugod a tank tetejét de a tested rejtve marad. Csak olyan tankkal lehet ezt aminek jó a lefele történő lövegkitérítése). EGy próbárt megérhet.

M4A3E2: bár medium kategóriájú, páncélzata alapján inkább heavy játékstílust hoz magával. Régen elég sokan tömjénezték mert szemből nehéz volt sebezni, de sztem napjainkra ugyanúgy mint a VKnál, ez is megy a levesbe. Konkrétan nem használtam soha, tehát itt csak mint ellenfél találkoztam vele, onnan van tapasztalatom.

Type 58 - hát ezt már írtad :)

• voivod32
    T5 ben Type-T34, T-34, T6-ban, T34/85,M4A3E2, VK3001H,
    Páncélvadászok, T5-ben: SU85,Stug3,T49, de mindenek előtt(szerintem)S35CA4
    T6-ban: Hellcat,SU-100,AMX AC MLE46
  • Eagle16
    Én is ezeket mondanám, T49, Hellcat és Cromwell.
  • DarkHorSe
    Cromwell, t49, Hellcat, ezek nagyon jo tankok.
  • Toweliee
    Szia, mindegyikkel eredményesen lehet játszani sok gyakorlás után. Páncélvadászok közül ezeket ajánlom: T5-ben Stug, T6 Nashorn, Hellcat. Medium vonalon: T6 Cromwell.
  • Doom83
    Sziasztok!

Gondom ilyen kerdesel sokan farasztottak benneteket en meg is segitseget kerek.
    Tank valasztas lenne. Nem reg kezdtem a jatekot.
    T5-6-tankot akarok es medium-pancelvadasz tank lenne.
    Mi ami most jelenleg 8.10-ben jo tank?
    Kifejlesztettem a Type T-58-at, nem akartam elhinni hogy rossz az agyusulyedese, de sajnos igy van... igy nem igazan lehet vele jatszani..
    Azt kernem melyek azok a medium tankok T5-6-ban amimivel eredmenyesen lehet jatszani, sok gyakorlas utan.
    Valaszokat elore is köszönöm!
  • Desmodromic
    Fuss neki még egyszer, nem az átmérő, hanem a sugár lesz 700m! :)

Pont, hogy buff lesz, hiszen már 700 méterről tudnak rád lőni, amikor spottolnak a bokormogyorókak.
  • Eagle16
    Akkor elárulom, hogy egy 1000 méter oldalú négyzet területe sokkal kisebb, mint egy 700m sugarú köré. Az új renderrel csak a régi négyzet csücskeiből lesz lecsípve ~ 7m-nyi távolság, cserébe más részeken rengeteget nő a terület.

Amúgy ez arra vonatkozik, ahol te már nem spotolhatsz tankokat, de ha neked felderítenek, akkor még látod azokat. (ezt szakasznak mondom)
  • szakasz
    "ez óriási változás lesz", ez te mondod,
    most a tank látótávolsága korlátozza, ami 360-410 méter körül lesz, tehát tök mindegy hogy 1000m vagy 700m a rendertáv, a tankot akkor sem fogod látni.a házakat, meg fákat azt igen!

tehát ha redshire-on állsz az egyik dombon, nem látod a másikon állokat, mert kb 450 méterre van.
  • Simulacrum
    - a rendertávolság meg fog változni a (jelenlegi) 1000m oldalú négyzetről egy körré 700m-es sugárral

Ez óriási változás lesz. A most TD-ben hátul gubbasztók el fognak csodálkozni, mert sok régi TD hely nem lesz jól használható így. Hiába látják a piros pontokat a térképen, nem fogják látni maguk előtt. Ez komoly TD nerf lesz, pontosabban a lassú, nem roham TD-k számára lesz nerf tulajdonképpen. pl. El Hallufon nem lesz átlövöldözés, pontosabban csak kb-ra lehet oda lőni majd, ahol állhat az ellen.
  • Gottfried
    Egy kérdés: Hogy tudjátok nagyban betenni a képet? Nekem sehogy sem sikerült eddig. :(
  • Gottfried
    Ez a Hetzer mekkora egy OP még mindig.Elővettem egy körre,gondoltam leduplázom.Hát sikerült. 2000 dmg t4-ben.....nincs még egy ilyen td ami ezt tudja.A végén már csak pár prém lőszer maradt,aztán már az sem,így foglalnom kellett.

• popey8
    Az az 500 m csak elméleti. Ezt még befolyásolja pl. a legénységed skillje, az ellen camoja (alap+skill+álcafestés) és a köztetek lévő tárgyak is.
  • arel
    a periszkóp távcső tényleg megnöveli 25%-al a látótávolságot?500 m-re kéne ellátnom,de már többször tapasztaltam-és az utóbbi pár meccs során megnéztem pár alkalommal-,hogy csak a valódi látótávolságomnál,400 m-nél észleli az ellent.
    Ilyen volt a legutóbbi alkalomkor is,mikor Erlenberg-nél védekeztünk .Szarul állt a szénánk és közeledett az ellen a bázishoz közeli híd felé,ezért páran (köztük én is) felmentünk a sarokban lévő bokros,fás dombra és ott vártam egy bokor mögött.Szokás szerint nem 500 m-ről vettem észre az első tankot,hanem a hídon bukkant fel 400 m-ről.
  • Bee
    Rám is aggattak becenevet ma, bár a nem túl eredeti "idiot noob!!!!"-ra kereszteltek el, majd a csapattársam megkérte szépen az ellenfelet, hogy öljenek már meg... :)
    Pedig nem csináltam mást, mint a dögunalom redshire mapon mentem előre a Jagd 8.8-cal. Elegem van abból a pályából, mindkét oldalából, még az sem zavart, hogy volt arty. A noob-ozó csapattársam nyugodtan lejöhetett volna segíteni, de ő várta a sült galambot. Az eredmény:

Replay, ha valakit érdekel.
  • Szpecnyaz
    Én padló cirkálónak hívom :D.
  • hawken
    Na a sok szar meccs után ma második meccsem végre ezt hozta :