418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Öö, én a taktika/stratégiát játékműfajként és nem játékbeli, működési viselkedésként értékeltem, mint mondjuk az árkád/szimuláció párost. Bocs, kicsit pongyolán fogalmaztam. -
besti #284103 Igen, igen. Kérlek ne hagyd abba és tájékoztass artista kalandjaidról, nagyon szeretjük őket. Esetleg 1-2 visszajátszás is jöhet majd, pl. one-shotolod valamelyik franciskát vagy épp tönkreteszed a tankok egymás elleni gg küzdelmét :D -
Szpecnyaz #284102 Pl 41-ben a németek főleg a láncra mentek a KV1-ek esetében hogy a gyalogság vagy a stukák végezhessenek velük, mert alig bírták kilőni őket.
De az amcsik is sokszor ezt csinálták a tigrisekkel. És ez csak a II.vh. -
foxbat88fx #284101 hmmm yo lesz ez a 8as franci arti
első kör 4 kill
-
FosTalicskaa #284100 Ja, függ a típustól a hatás... -
suba53 #284099 Nem mindegyik. a 2-10kg töltetű aknák csak a lánctalpak lerobbantására voltak jók. És esetleg kisebb páncélos járműveket meg tudott semmisíteni.
A fenékpáncél áttörésére kb 15kg töltetű aknákat készítettek.
Nem mindig cél a megsemmisítés, ha a zsákmányolással hasznos eszközök nyerhetők. -
ok kösz
majd rápróbálunk :D -
FosTalicskaa #284097 Igen, de a harckocsi akna nem csak a lánctalpat szedi le, hanem kb alulról szét is hajtogatja a páncéllemezeket és akkor azért nem volt egy egészséges dolog benne ülni... -
Bee #284096 Arról az oldalról gyors medekkel talán E4-E5-be érdemes menni (a tó felől), mert
1. nem lövik hátba a félszigetre az úton vonulókat
2. mindig van ott ellenfél, akit leköthetsz (ha nem hulldown képes tank, akkor előnyöd lesz vele szemben)
3. az ellenállást leküzdve három oldalról lehet lőni a mezőn/sziklák/házak mögött ücsörgő ellenfeleket, illetve fel tudod spotolni őket a hegy felől érkező csapatodnak.
Néha viszont instant halál, ha senki sem megy veled, ők viszont többen vannak, esetleg tárasokkal). -
suba53 #284095 Azt csak példának hoztam föl. :-) És a második világháborúban, meg talán azóta is ennél cifrább módokon is ütöttek ki tankokat.
De ha belegondolsz, akkor a harckocsi aknák feladata is a tankok lebénítása volt, a lánctalp lerobbantásával.
Amúgy mesélj! Hol láttál te hasonlókat? Vietnám? Afganisztán? Esetleg 56?
Vagy idegen légiósként a világ bármely pontja?
Tényleg kíváncsi vagyok, mert akkor egy autentikus forrással gyarapodott ez a kis fórum. :-)
-
Paradoxon61 #284094 Kiskoromban sose érdekeltek engem a katonai dolgok. Aztán később már annyi dolgom volt velük, hogy ma már egyenesen utálom őket. :)
De játék szintjén szívesen játszom velük, ha némi agymozgást is igényelnek. A játék szerintem is jó, még akkor is, ha ma is üldöz a balsors és az i...a csapattagok. 25 meccsből 5 nyert. Inkább nem kommentálom ezt. Kezdem megérteni azokat akik bedobják a gépet a partyba, majd kilépnek és ott marad tétlen a végéig. Legalább addig is pontot hoz nekik. -
olyasmi 
hát balon becsorogtak aztán ggwp -
Bee #284092 Üldözési mánia? :)
Nézd meg a térképet, hogy merre van a Tigris II; rá céloztam. Bár most jobban megnézve ott, ahol állsz, a PTA nem igazán kihasználható, szerintem hasznosabb lehettél volna középen. De majd a profik megszakértik.
Harczos középen esett el, ha jól látom, és egyedül volt, támogatás nélkül. -
R3nton #284091 Oké énis tudom, hogy városban nagyobb szarban voltak a tankok, de hát ez egy játék és így csinálták meg. :D például nem hiszem, hogy valóságban sidescrapeltek a tankok fedezék mögül :D
De nem is ez a lényeg, ez egy játék és szerintem élvezhető, olyan amilyen. Igazából én korábban sose voltam oda a tankokért bár kiskoromban szerettem azokat a zöld szovjet katonai jármű kisjátékokat. Kicsit nagyobbak voltak, mint a matchbox és vasból voltak :D Nekem kevés volt. Talán egy Ural teherautóm volt, meg egy SCUD hordozó kamion, de unokatesómnak rengeteg sok volt :D Sose kaptam szüleimtől, gondolom mert annyira szerették a vörösöket :d Inkább kaptam helyette matchboxot, ami sokkal dárágbb volt :D
Ja igen szóval azt akartam mondani, hogy engem kiskoromban inkább a vadászgépek nyűgőztek le, abból is a sugárhajtásúak. De most már a légcsavarosak is nagyon tetszenek. Ezért nekem picit a War Thunder repülése inkább "eye candy" -
valaki találkozott már azzal, hogy az M44 malinovkán össze-vissza lődöz?
már nem először szívatott azzal, hogy a dombra felfelé kapaszkodó tetűlassú tankok közül szemezgethettem volna simán, ha nem több tíz méterekkel arrébb hajigálta volna a lőszereket
a csapattársak persze engem fikáznak, hogy mé nem irtom az ellent, pedig én irtottam volna, ha hajlandó lett volna oda lőni ahova célzok
és itt nem arról van szó, hogy az összeszűkült körön belül valahová becsapódik a lövedék, hanem a körön kívül jó messze kukutyinban robban -
Paradoxon61 #284089 Igen, kilőni és nem lebénítani. Videót nem nézek, láttam annyi ilyet hogy több életre is elég lenne. Mellesleg ne keverjük a kettőt. Más a tank tank elleni csata, ahol kilőni kell és más az egyéb páncéltörő fegyverekkel való harc. Utóbbinál valóban soknál a bénítás a megoldás és előírt, mert a páncélt már nem viszi át az adott fegyver.
suba53!
A filmben lévő dolgokat ne keverjük a valósághoz, semmi köze hozzá. Ott még a vizet szállító autó is úgy robban fel, mintha benzinnel lett volna tele. :) -
itt is mond már meg mindenkiről mit hibázott légyszíves
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
rámentek 2en kilőtték how terrible
jah hogy én rossz helyen voltam végig mi? hát ha nem vagyok itt akkor itt jönnek be ez már csak ilyen nyilván én vagyok a noob
-
Bee #284086 ...és milyen igaza van! Ha ránézel a minimap-re, látni fogod, hogy miért. -
foxbat88fx #284085 wut? valóságban kilőni nem lebénítani??
nézzél csak szíriai videókat... ott T-72esek rohangálnak főleg..
és ha bizony az egyiket mozgásképtelenné teszik akkor annak vége van
onnantól kezdve védtelen, és általában le is lép a legénység belőle
(már ha van ideje rá) -
suba53 #284084 A harckocsi mozgásképtelenné tétele egy fontos célja volt a küzdő feleknek. De a lerobbantott láncot nem igazán tudták harc közben megjavítani. Azt később a műszakiak oldották meg, ha még volt értelme.
Emlékeztek a Ryan közlegény megmentése című filmre? Ott gépzsírral tapadóvá tett robbanó töltetekkel oldották meg.
De általában az ilyen tankokat, ha nem volt fedezetük általában azonnal elhagyta a legénysége, mert onnantól valóban egy fémkoporsóvá váltak.
De szerintem kár ezen rágódni. Ez csak egy játék, és nem tank szimulátor.
Amit egészen jól összeraktak. :-) -
valaki MÉRGES 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Paradoxon61 #284082 Lunki88!
Semmi, nem írtam olyat, hogy probléma. Az is előfordult, hogy kilőtték a lánctalpat. De más a véletlen és más a lődd a lánctalpat taktika. Játékban ez elmegy, a valóságban viszont nem, ott kilőni kell és nem lebénítani.
Attila965!
Igen, páncéltörő fegyverekkel, de nem harckocsikkal.
Sunsetjoy!
Ettől még szerintem taktikai/stratégiai játék, bár szerintem sem szimulátor. Viszont így érdekes, élvezetes ez tény. Bár a pontozási rendszer a hagyományos csata résznél elég hamar kedvét tudja szegni bárkinek szerintem a játékhoz egy kis időre. :) -
stoppos #284081 Nem ez lett a végső terv. :) -
Ezek a dolgok teszik arcade (árkád) játékká, és nem igazán szimulátorrá, vagy taktikai/stratégiai játékká... -
Attila965 #284079 Nem egy helyen olvastam már, hogy az oroszok a Tigris lánctalpát, hogy mozgásképtelenné tegyék. Igaz, csak olvastam szal lehet igaz, lehet nem, de van benn logika. -
Bee #284078 Ezek szerint a parancsnokot nem foglalkoztatta a 'járulékos veszteség'. -
A leláncolással mi a probléma? Mármint nem fordulhatott elő hogy szétmegy a lánctalp egy bekapott találattól? -
Még. Általában március az új üzleti év első hónapja. -
-
Paradoxon61 #284074 Bee!
Az okot leírtam, pont azt vesztik el, amire készültek. Ráadásul a romok között java részben mozgás képtelenné váltak. Voltak a gyalogságot támogató harckocsi egységek, ezredek, dandárok, de ők sem sokat tudtak tenni városi harcban, a mozgás korlátozottság miatt. Az ő feladatuk volt többek közt a géppuska fészkek kiiktatása.
Városi harcban a gyalogság valóban hatékonyabb, főleg páncélosok ellen. Ott a páncélosnak esélye sincs ellenük gyalogság nélkül.
Nincs gyalogság a játékban és ahogy írtam is:
"viszont tény, hogy érdekesebbé és élvezetesebbé teszi a játékot. "
A játékban sok minden van, aminek semmi köze a valósághoz. De bele tették, mivel így szórakoztatóbb a játék.
Én például máig nem jöttem rá, hogy mit keresnek ott az önjáró lövegek, olyan funkcióval ráadásul, amire soha nem voltak képesek. :)
De ettől még érdekesebbé teszik a játékot, akárcsak a következő, soha nem létezett dolgok:
- cikk cakk manőver
- másik tankba való belerohanás teljes sebességgel, előre szegezett ágyúval.
- az úgynevezett leláncolás, ezen máig is nevetek.
- egy könnyű tanknak soha nem fontosabb a rádiója mint a torony és fegyverzet.
- egyetlen tankot, a könnyűt sem felderítésre tervezték, arra külön páncélozott járművek voltak.
- Nincs olyan hogy alap átütő erő tól ig.
De mindezek érdekesebbé teszik a játékot, ez tény.
Ezeket pedig csak azért írtam le, hogy lássuk, ha az adatokban igyekszik is a játék a valóságot leképezni, azért nem mindenben van így.
-
Úgy értem se te, se én ,se fórumon nem fogod látni. -
Úgy érted, hogy nem titok, csak majd az éves-negyedéves jelentésben lesz benne. -
stoppos #284071 Amúgy a városi harccal kapcsolatban nekem mindig az a sztori jut eszembe, amikor Hue felmentésére küldték a tengerészgyalogságot Vietnámban. Mivel a kiképzésükben nem szerepelt a városi harc, ezért a parancsnok keresett néhány útmutatót, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Miután elolvasta ezt a következtetést vonta le:
Egy város védői ellen gáztámadást kell végrehajtani, majd földig kell rombolni mindent... -
Toweliee #284070 Ez így nem teljesen igaz. -
Bee #284069 Az öngyilkos spotterek ellen Malinovkán az F betű dupla lenyomása és egy elmormolt fohász hatékony lehet. Bár Lammaer a csirkevérrel lelocsolt monitorra esküszik...
-
stoppos #284068 Végülis, ja.
-
Paradoxon61 #284067 Még totál homályosan is. De a dolog ettől független. Tankokról beszélünk, vagy mégsem?
-
Bee #284066 Mi volt az egyik legfőbb oka, amiért kerülték tankokkal a városi harcot? Netán a gyalogság városban hatékonyabban tudta felvenni a harcot a páncélosok ellen? Ha a válasz igen, akkor az utolsó kérdésem: találkoztál gyalogsággal a játékban? -
Gondolom mint bevétel, így üzleti titok