418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• besti
    A játék címe, a Tankok Világa, ehelyett sokszor a csata elején attól félünk nehogy az arty kiszedjen (öngyilkos scout berohan)/esetleg TD kiszedjen (pl. Malinovka), a vége pedig arról szól, hogyan szedjük ki a bevackolt lóbaszó TD-ket az ellenfél bázisáról.
    Annyiféle játékmód van már, nem lehetne egy olyat csinálnia a WG-nek amiben csak heavy/med/light lehet?
  • Megamax
    Ez nem feltélenul igaz mivel ha te fedezékben vagy te sem tudsz loni elobb vagy utobb ki kell minden jármunek jonnie a rejtekhelyérol. Ami meg a hulldownt illeti az osszes jármu ugy van megtervezve a játékban ,hogy legyenek gyenge pontjai és mindegy hogy a lesonyílást talála el vagy az oldallemezedet akkoris egy megfelelo mennyiségu HP-t vesztesz. Mint nekem volt egy igen fura eset hellcat el. Aze ellenség a tornyom lefelso peremét találta el éppen csak karcolta a tankomat. Max akkor lehetett volna bármiféle sérulés ha mondjuk a commander kidugja a fejét abban a pillanatban. De az egész ugy nézett ki mintha ollóval vágtak volna egy darabot a toronyból és mégis azzal alovéssel annyi HP-t vesztettem mintha egy oldaltalálatot kaptam volna.
  • JeffDunham
    Ja. Pont ezt írtam én is a múltkor.
  • stork13
    Szerintem egy T9-10-es td a hulldown-os tankot úgy szedi szét golddal tornyon keresztül, hogy öröm nézni.
  • Ry0K3N
    Ha nem számítasz rá pedig látod hogy ott az ellenfélnél az arty és olyan helyen vagy ami gócpont ráadásul heavyvel akkor meg is érdemled hogy kiszedjen.
  • popey8
    A lóbaszó TD-k is rosszak, de az artyk még rosszabbak. Csak hogy egy példát mondjak: TD-ktől simán tudsz hull downozni, de ha már van arty akkor baszhatod ezt is. Egy TD nem fog kiszedni fedezék vagy domb mögött.
  • Oddball29
    Szvsz csak a WT meg a 183B ami durvább a kelleténél, a többi az átlagos, kezelhető cucc.
  • Ry0K3N
    Ja mert a TD-kel teli tier 10 az aztán kurvára kedvez a szabad mozgástérnek és taktikai játéknak ahol olyan szépen megdöglesz 1 másodperc hogy csak öröm nézni. És a legrosszabb az hogy tudod menned kell harcolni annak a kockázatával hogy telibebaszhat egypár TD 2k+ sebzéssel. Na melyiket könnyebb elkerülni?
  • Ry0K3N
    Warthunderben pl így oldották meg. Hogy azóta változott e a zárt bétában nem tudom de majd valaki úgyis felvilágosít.
  • stoppos
    Kicsit olyan, mint Zuzuval beszélgetni... Ne hasonlítsuk már az artykat a td-khez. A td-nek ugyanúgy rá kell látnia az ellenfélre, mint a többi tanknak. Az artynak erre nincs szüksége. Akár látatlanban vissza tudok lőni a bokornak, ha akarok és esélyem van eltalálni. Előrébb mehetek a következő fedezékig, miután lőtt és a következő lövésénél egyből spottolódik. Ezernyi lehetőség. Az artynál át kell verekednem magam a frontvonalon, hogy rájuk lássak....

De túl van ez már beszélve. A nerf óta kb annyi vizet zavarnak nálam, mint mikor átmegyek egy kerítésen... Esetenként lelassít...
  • Ry0K3N
    Hülyee xD
  • Simulacrum
    Ez már tényleg elég jó megoldás lenne, még lehet el is fogadnám a teljes kiszedésük helyett.
  • Megamax
    De miért OP az a TD? mert jo az álcája , gyorsan tolt, meg maga a jármu is gyors, jo a gundepression meg a gunmantlet? Ne feledjuk a játék nem 1v1 re lett kitalálva hanem csapatra ha vannnak ugyes spotterek és a szerencse is veluk van (WG féle randomfaktor) hát akkor az a csapat nagyon aratni tud. Sokan elfelejtenek mozogni a játékban beáll a TD egy jóol belátható helyre aztán várja a spotot mint a sultgalambot ugyan ezt megcsinálhatná valaki egy artyval is csakhát annak nincs olyan frontpáncélja meg HP ja meg toltésgyorsasága meg célzássebessége. Naszóval arty marad hátul onnan támogat TD is teszi a dolgát de más tészta a Heavy, med, light tankok.
    Ismeritek a lemingtraint mennyire idegesítto ha mennek mint a vakegerek és leszarják ha amásik felén az ellenség ugyan ezt csinálja aztán a játék arról szóll hogy melyik csapat foglal be hamarabb. Én a helyukben a stratégiai pontokra adnék valami bonuszt de nem valami csatadontot hanem valami mást. például ha egy heavy beáll egy heavynek alkalmas helyre akkor kapna bonusz pontokat egy egy lovésért bonusz XP vagy kredit vagy valami más finomságot...
  • foxbat88fx
    ha az M103-at szidod mi lesz a T110E5-el? :)
  • Yossi
    Akkor nemcsak nálam lett döglött az M103. Nerfelték?
  • stoppos
    A spotrendszerrel semmi bajom. Egy OP TD-t ne hasonlítsunk egy teljes járműfajtához, mert érvelési hibához vezet. Nekem most jó a balansz, de erről megoszlanak itt a vélemények. Lassú tücskökkel nem nagyon megyek, azokban lehet zavaró még mindig az arty. Az aranylőszert kikúrnám én is a francba. Legalábbis maximalizálnám mondjuk 10-20%-ban.
  • madmanic
    Az egyik legszebb napom lesz mikor ezt a trágyaszóró M103 at eladhatom...

• Megamax
    Naugye szoval nem magával a jármuvel és a mechanikájával vana gond hanem a mennyiségével de ez igaz a TD-kre is aszem tapasztaltátok már ti is mivan ha tobb Helcat játékos van egy csatában full cammoval álcahállóval stb.. Csak 1 nek kell felspotolnia az ellenfelet és a tobbi hátulról darabokra szedi ugyan az mintha az arty lenne csak a Hellcat még gyors is. megint nem az arty a hiba hanem a spotrendszer és az irreális prémuim loszer mennyiség.
  • Megamax
    Van 2 artym egyik a 6 os tier FV a másik meg az S-51 és azok is csak azért mert kulonlegesek ahogy az ELC amx az ARL-44, KV-13 és még sok más tank amit csak azért huztam ki mer valamiben kulonlegesek voltak. De amúgy igen teccik az ARTY-zás is mert nem csak point and click hanem azzal lehet figyelni az egész mapot teccik hogy belátsz mindent felulrol látod ki merre mozog még azt is aki nincs felspotolva ha van olyan aki rombolja a tereptárgyakat( kiváncsi leszek az elso honapokban hány arty-s lessz a Havoc fizikai motor végett )
  • stoppos
    Szimplán csak annyi, hogy ha sok volt oldalanként, aki felspottolódott, halott volt egy percen belül. 3-5 arty koncentrált össztüzét nem élhetted túl, hisz egy is elég volt, hogy csak mutatóba maradjon hp-d.

Azt, hogy most miért sírnak, azt nem tudom.

Utoljára kb egy hónappal ezelőtt sütött bele egy arty a betonba a meccs elején, de azt egyrészt megérdemeltem, mástrészt ilyenek előfordulnak. Ezen kívül kb annyi vizet zavart nálam az arty, hogy néha mozognaom kellett, mert engem néztek ki.
  • Sherman0070
    Az jól jönne hogy végre meglegyen a fullos löveg pz sfl 5-re :D
  • Megamax
    Akkor más kérdés miért féltek ennyire az artyktól? Nefeledjuk páncél nélkuli jármuvekrol beszélunk hosszu toltésidovel hosszu célzásidovel kevés loszerrel és HE lovedékekrol. Mi az a visszatarto ero amiért a játékosok kempelnek miattuk? hány sec a célzásido ha egy mozdulatlan tankra célzol? és milyen pontos ?
  • bekescsaba
    Valóan,nem vitatom, de most egy megváltozott, új helyzetről beszélünk. Volt egy arty nerf, ami igen komolyan érintette ennek a járműcsaládnak a tagjait, hisz érezhetően lecsökkent a számuk, és a csatára gyakorolt hatásuk is. Én azt vitatom, hogy ha valaki azt jelenti ki, hogy az artyval való játék egy mesemaraton. Ugyanolyan koncsntrációt igényel avele való JÓ JÁTÉK mint bármi mással.
  • popey8
    Érvel a fene. Olvass vissza. OT3P-hez és sokan máshoz hasonlóan én is leírtam már itt a fórumon legalább 4x-5x az arty sablonokkal kapcsolatos dolgokat. Többször nem fogom. Úgy is mindig ugyanaz a reakció, az artysok csak a saját baromságaikat fújják állandóan. Nem fogom még1x erre pazarolni az időmet. Te meg már azzal leminősítetted magad, h artyzol
  • stoppos
    Egyszerű sima érvet mondok. Mikor tobzódtak az artyk, főleg 10-es tierben volt jellemző, olyan kempfeszt ment, hogy öröm volt nézni. Még azután is, hogy korlátozták a számukat. Amióta nerfelték őket, azóta lehet normálisan tier 10-ben játszani. Meg úgy általában. Sok arty=kemp, ez bebizonyosodott a játékban...
  • toocha
    Köszönöm szépen!
  • FosTalicskaa
    1. Fogalmad sincs mikor lőhette el magát, mert nem látod/hallod mi történik a pálya többi részén. (artival ilyen probléma nincs, mivel itt nincs a stratégiai játékokból megszokott "Fog of War" rendszer, gondolom ezért nem tűnt fel neked ez az apróság)

2. Hogy mi akadályoz meg? Nagyjából az egész ellenséges csapat. (De aki megint csak hátul ácsorog az ugancsak nem érzékeli a problémát, hogy milyen úgy mozogni, hogy fel vagy spotolva és az ellenség tud is rád lőni vagy 8 tankkal)

3. Igen, ebben egyetértünk. Tényleg baj van a hp-jával meg a páncélzatával. A 10-eseknek is el kellene pusztulni már 100 dmg-től is. Röhej, hogy egy e5-el pl 2-t kell rálőni egy obj 261-re (ha nincs lepattanó persze), míg fordítva az akár még egyhitelhet is.

4. Nem kell elképzelni, mennyi kemp lenne nélkülük, pontos statisztikák vannak róla. Vannak ilyen átlagot számoló oldalak ahol meg tudod nézni az egyes tankok csatában eltöltött idejét. A top30-as listában szinte kivétel nélkül artik vannak. Ráadásul amikor egy időre eltűntek a játékból, akkor lehetett látni, hogy a csaták ideje lecsökkent, sokkal agresszívebben lehetett játszani és olyan alternatív támadóutak is megnyíltak ahol addig még 80-al sem lehetett átszáguldani, mert kisplasheltek pillanatok alatt, de a nagy arti nerf (+1 sec célzás, töltés) után, már a terepfedezékeket is ki lehetett használni...
    (már megint az arti kemp mítosz - az ilyen hülyk melyik klóngyárból szabadulnak? Miért nem tudják felfogni, hogy pont ők azok akik miatt kempfestbe fulladhat bármelyik pálya... -_-)
  • Megamax
    Melyik idegesíttobb 45 secenként lehetséges találat vagy a 13 secenkénti szinténn láthatatlan találat egy fel nem spotolt TD tol vagy mivel egy játékban tobb is lehet (jóval tobb is)tudjuk milyen gyorsan és pontossan lehet loni a TD-kkel is
  • bekescsaba
    Sziasztok!

Nekem megvan az összes tizes arty' sokat is játszok velük, kb a csatáim 22 %-át. (36 000 csatám van.) Még mindig azt állítom, hogy a legnagyobb nerf a lövedék utazási sebessége. 1000 métert 3,8 sec alatt tesz meg a skuló, így azért nem lehet azt mondani, hogy egy noob oly könnyen kilő egy száguldó medet. A hirhedt 10-es britt arty meg nem lövi át a pályát. Aki meg percekig álldogáll a nyilt mezőn, az meg is érdemli, hogy kilőjjék. Nézzétek meg, hogy hány pirosat láttok 10-es Td-ben, és hányat 10-es artyban.
  • Megamax
    Érvelj kérlek és ne minosítsd le magad az ilyen értelmi hozzászólással "Már megint ez az artys sablon f@szság!"
  • Megamax
    Ami azt illeti én az artyval valo játékot ugy tudnám elképzelni hogy a játékos egy kerekes Scout jármuvel lép be a játékba ami valojában a spotter és abbol a jármubol tud arty támogatást kérni bizonyos idokozonként és ajármuvet lehetne fejleszteni mint egy scout tankot, és csak a jármu kozelébenn tudna támogatást kérni. és az arty nem egy lovést adna le hanem egy bizonyos koronn belul szórná meg az ellenfelet aki abban a korben tartozik az , hogy milyen lovedékek csapódnának be az a fejlesztéstol és az éppen kért támogatástól fuggene. Például lehetne kérni Flare-t ami megvilágíttaná pár másodpercig azt a terepet( gyanítom hogy a TD campet nagyon gyorsan megszuntetné ez a megoldás) Vagy ami még szintén teccetos lenne ha az arty-sták csak egy részletesebb minimapot kapnának koordinátákkal és ugy kellene célozniuk.
  • popey8
    Már megint ez az artys sablon f@szság. Úgy hülyeség az egész ahogy van. Ez mindent überel: "Képzeljétek csak el mennyi kemp lenne ha nem lenne arty." Kevesebb, mint ami most van, az tuti.
  • virkir
    "Nyilván az elmeroggyantaknak nehéz még ezzel is"

Na látod meg is van miért nem szereted az arty-val a játékot.
  • foxbat88fx
    annyit beszéltetek az artykról hogy most szépen előveszem a GW Tiger (P)-met és jajj annak akit eltalálok.... de az se baj ha mellé lövök
  • Megamax
    Régenn mehettél azzal az artyval mostmárt 7 es tierben van ahogy régenn a KV-1 es a 150 es loveggel felkerult tier 6 osba .Viszont aki sokáig ácsorog egyhelyben az meg is érdemli hogy telibetalálja az arty. Képzeljétek csak el mennyi kemp lenne ha nem lenne arty. Tudjátok nadjábol mennyi az ujratoltése az artynak tudjátok mennyi ido a célzása mindent tudtok roluk. Mi az az akadály ami megállítt aban hogy a toltésido alatt elmenny arrol a helyrol amire már rácélzot? (jah én tudom a prémium loszer meg a spotrendszer. Tudod az arty a játék része és azzal hogy 45 sec enként tudsz loni egy játékban vele ami csak 15 perces hát nemtudom gondolkodjanak el rajta azok akik szerint nem kel tudás a megfelelo célpont kiválasztásához, célzáshoz , célkovetéshez, elorelátáshoz, hogy azért el is találd azt a célpontot ha mozog pluszs még az arty az egyetlen jármu a játékban aminek van Tracerje ha jól tudom .Mostanábann nemigen emlékszem hogy láttam volna , hogy honnan lottek rám , csak a találatjelzo szerint láttam hogy merrol jott korulbelul a lovés. a másik dolog mennyi HP ja is van az arta nak ahhoz a toltésidohoz és milyen "páncélzattal" rendelkezik?! Persze még mindig ottvannak azok az arty játékosok is akik "kocsogok" saját társakra lonek vagy ha már vesztettnek látják a catát megolik magukat de ez a tankot használó játékosokra is igaz ha annyir akonnyu lenne megolni magát valakinek tankban az is megtenné. Apropó mutasson valaki nekem egy screent ahogy nem prémium artyval csináll 6 os tierben 100K folotti kreditet és 2k folotti XP hozamot.
  • JeffDunham
    Az is egy opció... :DDDDD
  • stoppos

• FosTalicskaa
    Én mentem néhány kört S-51-el és azóta mégjobban gyűlölöm őket.... Egyszerűen valami szánalom, hogy milyen kicsire összemegy a célkör, ráadásul, ha a tank mögé húzod a célkeresztet, akkor a lövedék jó esélyjel úgyis elakad a célpontban. Nem beszélva arról amikor a sok kis hülyeyerek lapított a szikla mögött, odanyomtam egyet a szikla mellé és kb el lett felezve... Egy 6-os arti egy 9-es tankot! Kb, mint egy e5 két közvetlen átütő találata.
    Nyilván az elmeroggyantaknak nehéz még ezzel is, kb ők azok akik próbálják ezeket védeni, de csak magukból csinálnak viccet.
  • DarkDays
    50 v 100 gold,de nem valószínű hogy ez lesz a kód,utolsó kódnál már teljesen más formátumban volt megadva
  • Ry0K3N
    Valszeg 3 nap prémet.