418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Adjunktus #11018 Már el lett mondva,de akkor még egyszer.
Az AP (páncéltörő gránát) ami a becsapódás energiáját használja föl a páncél átütéséhez.Minnél nagyobb sebességgel (energiával) csapódik a gránát a páncéltesthez,annál nagyobb erőt fejt ki rá,annál könnyebben üti át a páncélt.A gránátok a kilövés után minnél több időt töltenek a levegőben(tehát minnél messzebb repülnek),annál többet veszítenek az energiájukból.Ezért van,hogy a távolsággal egyenes arányban csokken a páncél átütés.
A HE (repeszromboló gránát) önrobbantó típusú.A csúcsán van egy gyujtó ami becsapódáskor begyújtja a gránáttestben lévő robbanóanyagot.Tehát ennek alapvetően nem muszály nagy sebességgel (energiával) becsapódnia a célpontba,hiszen a gyujtó,kissebb ütődésre is berobbantja a gránátot és a saját robbanásával sebzi a célpontot.Ezért van,hogy nagy távolságon sem veszít a sebzéséből.
Az Ap tömör szerkezetű kemény acél gránát.Ha átüti a páncélt akkor a páncéltesten átjutva sebez.
A HE önrobbanó gránát.Azért van kissebb sebzése a vastag páncélzatú tankokon,mert alapvetően a tankon kívül robban fel és a tank páncélzata a robbanás nagyrészét elnyeli.
És azért sebez nagyobbat a kis páncélzatú tankokon,mert egyrészt sikerül átjutnia a páncélon másrészt meg még fel is robban,többnyire a célon belül.Mondjuk ezt legtöbször romboló gyujtóval lehet elérni,de a gyujtótípusokba most ne menjünk bele.
itt egy kis szakirodalom.:
http://www.freeweb.hu/hadaszat/cikk/loszer/loszer.htm -
A wot gyökérmappába. -
Ilyent....
mondom ebéd után gyorsan pár kör hetzerrel, mielött visszamegyek melóba, hogy meglegyen az xp a Stug -ra.
Két kört mentem, és már csak 100 xp kellett... gondoltam freeXP -ből meglesz... ÁÁÁ, nem pazarlunk.
Beülök, uccsó csata a hetzinek, aztán felgyújtom.
Be is írtam mindenkinek csata elött, hogy "last battle with hetzer, don f. it! :)"
Erre mondják, akkor team killeznek gyorsan :)
Erre mi van? Elindul a csata (Ensk -en) és jönnek sorba bele a pofámba az enemy-k. Azt vettem észre, hogy van 3 killem. A többiek már röhögtek rajtam.
4 kill, kezdek csodálkozni a fél csapat már nekem drukkol hogy meglegyen a top gun.
Egy grillevel ketten maradtunk a végére, meg 4-5 enemy. Levadásztuk mindet, de a grille kidölt.
6 kill, Top Gun meglett, de volt még egy alacson tier ruszki tank, talán t-46 vagy mi.
Többiek írják, hogy menjek már foglalni mert van még 8 perc, és nem kempelést akarnak látni, ha már végignézik miattam :)
Elindulok, erre mellém csapodik egy lövedék... az egyik ház mögül lőtt.
Odaforudok, erre átjön a házon bele a pofámba, meg sem próbált kimanőverezni. 3 lövést tudtam leadni rá, ő csak egyet rám.
7 kill, Tup Gun, Sniper.
Ezek után nem adom el... ha nem is megyek vele, de megtartom, 150 aranyat megér neki egy plussz hely!!! :)
"Battle Achievements: Top Gun, Sniper
Victory!
Battle: Ensk 2010. november 23. 12:37:43
Tank: Hetzer
Received:
1 009 Experience
17 355 Credits"
Prémium nélkül.
(igaz, nem voltak nagy tier ellenfelek... screen shotot hova menti?) -
Renegade #11015 egyetértek veled, viszont én érzelmi okokból továbbviszem az elejétől a legénységet :-) -
crossy104 #11014 Sajnos még egy IS3-nál is igy van, pedig az már jó tank, hogy amig nem fullos, beleértve a fullos ágyút addig csak szenvedés.Utána már ütős hangszer, és jöhet az örömködés. -
lammaer #11013 "a személyzetet próbálom továbbvinni"
Az első 2-3-4 tierben nem érdemes nagyon erőlködni a személyzettel. Nagyon hamar (ha van prémiumod 50 meccs alatt) át lehet vinni ezeket a tankokat, egyszerűen a személyzet nem gyűjt össze annyi tapasztalatot hogy érdemes legyen az átképzésnél költeni rájuk (tudod, ha átképzed a legénységet, %-ot veszit, kivéve ha goldot költesz rá, ami viszont pazarlás alacsony szintű tanknál). -
lammaer #11012 Az a marha jó, hogy most tényleg úgy kell megtalálni a csávót mint a 3 bokros példában: shermannal igy szoktam megmozgatni a bujkálót :) -
lammaer #11011 Sajnos az nem a platoon nerfből következik hogy a T5-ös mediumokat bevágják/ták a Mauszok közé.
(tudojm, volt hogy egy kicsivel többnek számolták a tankokat ha platoonban voltak - de ez minimális volt, a balancer ezt szépen elfedte azzal hogy nerf előtt meg nerf után is kapargatjuk az IS7 oldalát, aztán a csávó hibajavitóval el is tünteti a karcolást a meccs után) -
Imádom.
-
Ja, és akkor már egy Monty Python oktatás arról, hogyan ne legyünk láthatóak:
-
Ez a bokor legalább nem lö... bár lehet jobb lenne:
http://www.youtube.com/watch?v=7yNV-GXoeCM -
Renegade #11007 lánctalppal kezd -
WinG #11006 köszi a tanácsot, így már kicsit megnyugodtam :) a személyzetet próbálom továbbvinni, meg most gyúrok erősebb motorra, hogy legalább futni tudjak, ha kell :) -
Ugye, pont ez volt a gondom amit korábban írtam, hogy egy darab csalira így rávetik magukat, mint a kiéhezett hiénák... aztán mészárlás.
(arty + lövöldözö bokrok) -
Részemröl csak találgatások:
CTF, Assault... ezeknek látom értelmét.
Esetleg VIP lehetne még érdekes, mint convoy kisérés, mittomén :) -
Na ja, de hányszor van olyan, hogy nagy tank elől, jönnek utána a többiek, majd feltűnik 19929393944 méterre egy PZIIIA, és mindegyik megáll, és elkezdi lőni, csak, hogy övé legyen a kill, a nagytank meg nem áll le lövöldözni, megy előre, aztán szembekerül hat másikkal, kilövik seperc, majd a többi eszmél, hogy jaj, kilőtték a barmot, minek ment előre, és ahol vannak leállnak kempelni féluton a semmiben, miközben szépen lemészárolja őket a tüzérség, mert heten nem férnek el az egyszem faház mögött ...
Szóval ez a másik véglet. -
TDantes #11002 Az nem volna rossz. Meg ezen felül is, én emlékszem ,hogy voltak beígérve más játékmódok, erről valakinek valami infó?
-
Renegade #11001 Én már várom az új battle modokat, azok biztosan szinesíteni fogják a játékot.
Pl Capture the flagben zászkóval rohangáló Leo, A20: catch me, catch me :-) -
A legjobb tudomásom szerint kivették a platoon -ok nervelését, tehát nem fogtok szükségszerüen nagyobbak közé kerülni.
A team-röl sok infóm nincs, ha jól tudom 15 fös lehet, és random csatákra tudtok becsatlakozni... szóval mintha egy nagyobb platoon lenne... de lehet, hogy csak én bízok benne, hogy ez így fog müködni majd valamikor. -
Nem akarlak elkeseríteni, de ez egy ilyen játék... amíg az adott tankot nem tudod kifejleszteni, addig sajnos szívni fogsz, akár még egy Tigris-ben is.
A legénység is nagyon fontos, sokan alábecsülik, de csak akkor tudja a tank leadni a papíron szereplö teljesítményét, ha 100% -os emberek kezelik. -
TDantes #10998 Mi az a team -rendszer?
A Platoon jó, nagyokkal. Kicsikkel azért nem, mert csinálsz egy mondjuk 5-ös szintű tankokból platoon-t és egyből bevág a 8-as szintűek közé.
Ja, előbb T-1-el derítettem fel. Na, erre mit lehet mondani? Ilyen a csapat. -
WinG #10997 nemrég kezdtem a játékot, eddig nagyjából tetszett is, viszonylag jól ment. most megvettem a pz2 luchst, és hát kicsit értetlenül állok a dolgok előtt. eddig 6 csatát nyomtam le, alap a harckocsim, egyelőre még nem volt xp fejlesztgetni, de folyamatosan t-34-ek, shermanek meg kv-1-esek közé rak be. persze biztos bennem van a hiba, nagyjából tudom, mi lenne a feladatom. próbálok is felderíteni, de meglehetősen nehéz úgy, hogy 1) minden harckocsi erősebb nálam fegyverzet és páncélzat tekintetében, 2) minden harckocsi gyorsabb nálam. így elég nehéz dolog felderíteni, és túl sok motiváció sincs. próbálok azért csinálni valamit, de a leopardok sokkal gyorsabbak, mire lenne mit felderíteni, addig már rég vége a csatának és/vagy kilőttek. na mindegy, még próbálkozom. -
Válaszom: platoon és a majd érkezö Team rendszer.
szerintem össze lehet szedni egy olyan imseretségi kört, amiböl 4-6 ember mindig fent van, és abból már lehet normális Team -et szervezni.
Csak akkor megyek elöre egyedül, miután senki sem akar támadni, és látszik, hogy kempingelés lesz.
Na, akkor mondom nekik hogy "have fun, by"
Aztán csinálnak amit akarnak. Tutira kilönek, talán viszek magammal pár ellenséget is, felderítek valamit, amit arty kilö, aztán elfüstölök, de máris indítom a következö csatát a másik tankommal, ök meg még mindig ott ücsörögnek. -
Egy olyan pályán, ahol legalább 2 alternatíva van a támadásra, már ketté kell osztani a védekezö csapatot, ami a támadóknak jelent elönyt.
A bokorban kempelök meg észrevételem szerint az elsö lövéssel felfedik magukat, de ha nem, akkor a gyors és remélhetöleg együtt mozgó támadó csapat felfedezheti a következö lövéskor.
Amennyiben a támadó csapat megakad, leáll lövöldözni, borítékolható a vereség, mert akkor a lövöldözö bokrok nyernek.
Viszont ha végigviszik tisztességgel a támadást, akkor a bokorban lévö TD -k vesztett helyzetbe kerülnek, mivel nemhogy látják öket, de oldarló és hátulról is tudják löni öket, ami = destroyed. -
lammaer #10994 Mondjuk erre való a platoon.
Hadd fényezzem RatBagot, tegnap éjfél körül mentünk együtt (ő ISU én IS3), és megmondta, ahová megyek, ott lesz mögöttem.
Ketten ugye általában mi voltunk a top tierek (vagy nagyon a tetején), igy meeghatározó tényezők voltunk. És érdekes, működött a dolog, talán 6-8 meccset mentünk, majd mindig victory, pedig támadtunk. De igy volt értelme, ha tudtam hogy mindig ott lesz tőlem nem messze egy ISU aki elintéz mindent amit nem tudok :)
Én kaptam a steel wallt, ő meg a killeket :) -
TDantes #10993 A random-ozás mindenkinek marad, mert csak így lesz credit-ed, így szerezhetsz XP-t. Az a baj, ezen semmit nem lehet, és nem is fog változni.
Előbb is, Lakeville. Királytigrissel. Ellenség legjobb járműve, egy Ferdinand, meg sima Tigrisek. Nálunk T-44, IS-ek. Győztünk?A Szart! Vesztettünk. Miért? Mert a például a nagyeszű T-44-es előre rohant, bele a Tigrisek és a Ferdi karjaiba. Nem az, hogy megvártak volna engem, a csapat legnagyobb tűzerejű tankját, hogy majd segítsek, és harcoljunk együtt, nem ők ész nélkül rohamoznak.
Na ez meg a másik véglet, mikor minden gondolkodás nélkül támadnak.Ez se jó, ugyanannyira szar taktika mint a hülye kempelés. -
Védekezni az esetek 99%-ban könnyebb. Persze ésszel. Mert ha ész nélkül védekezik vagy támad az ember, akkor sokkal egyszerűbb ha vesz egy darab kötelet és fellógatja magát rá ;) A végeredmény ugyan az. -
lammaer #10991 Erre tegnap volt egy jó példa. Kempinovke, felső zászló: top tierünk (a mini mausz Vk45) kijelentette, csináljuk gyorsan, bemegy jobbról. Igy is volt, megindult az egerével jobb oldalt, az egész csapat vele ment.
5 perc sem kellett, victory.
Szóval kettőn áll a vásár: ha a top tier nem megy, a csapat sem fog menni. De ha a top tier megy, de a csapat nem, az se lesz jó.
Az viszont egyetlen ember hibája, ha a csapat megy, de a top tier nem :) -
HuffnagelSteve #10990 Én imádok támadni. De csak akkor ha jó a csapat és nem ész nélkül rohan mindenki, megy neki a másiknak, hogy szakadjanak a talpak, stb. És szeretek védekezni ha jó a csapat. Ha a party zömmel idióta pöcsökből áll, akkor lehet ott akármi, az esetek 95%-ban borítékolható a cumi. -
lammaer #10989 Egyetértünk.
Én azért favorizálom a támadást, mert normális esetben a támadónak kéne előnyben lenni azáltal, hogy Ő határozza meg hol és mikor támad és tud létrehozni helyi erőfölényt ami az áttöréshez kell.
Sajnos a bokor szisztéma ezt hatékonyan megakadályozza, 2 tank is simán feltarthat, elbizonytalanithat és ami a legrosszab, kivégezhet egy jóval nagyobb támadóerőt.
Persze ezt majd javitják, szóval feleslegesen pörgünk.
Az a támadó, aki egyedül megy be meghalni hülye (az ilyeneket le is szoktam ugatni még ha top tank is - VEGYE észre és fogja fel, ha a nép nem megy utána, MEG FOG HALNI, és nem a nép hibája miatt). -
Komolyan mondom, hogy inkább javítom a szénné lött Tigrisemet, miközben elmorzsolok egy könnycsepet, mint hogy 15 perc draw után még egy lövedéket sem kell vennem. -
Talán majd a természetes szelelkció :)
A hülyéket nem veszik fel majd klánba, és marad nekik a randomozás. -
Megis szorakoztatobb volt mint ulni a bokorban 15 percet:) persze ez sarkitott:) -
Renegade #10985 persze, hogy kellenek védők, csak sokan bután csinálják.
Sajnos nagyon ritkán látni, hogy a Hvy-k (háhá, nem HV-t írtam) összeverődnek és elindulnak, míg a TD-k védekeznek. Többször látni olyat, hogy kis csoportokban kilövetik magukat, vagy a a két top tank szar helyen beáll a bokorba.
A legidegesítőbb campinyovka, amikor a hvy-k beálnak az épületek mögé, és ott lövetik ki magukat, még arra sem hajlandóak, hogy az előrerohanó scoutnak tűztámogatást nyújtsanak az első pár percben :-( -
Általában nem ész nélkül támadunk, de ha mégis, az még mindig jobb, mint 15 percig a semmit nézni (közben FB -on kommentálni a fasságokat, lesni az SG fórumot, stb)
Volt már olyan, hogy annyira jól sikerült a csata elötti beszédem, hogy még az arty-k is csatlakoztak a rohamhoz :)
Aminek persze az lett a vége, hogy üresen maradt bázisunkat elkezdték befoglalni, mi meg megakadtunk az ellenfél bázisa elött, mert a csapat fele leállt lövöldözni féluton.
(kb. 3 heavy esett neki egy medium tanknak, és ezek hiányoztak nagyon az ellenfél zászlójánál)
Végül fogalásban utolértük öket, így éppen döntetlen lett. -
TDantes #10983 Áhhh...vettem T1-et. Marha jó. Első két csata, bevág a nagyok közé, kaptam egyik csatán 13 XP-t!
Jó. Következő csata, betesz a kicsik közé. Mondom király, leverek mindenkit. Le is vernék...de persze a csapatársak hülyék voltak ,és vesztettünk is. Hiába írom folyamatosan ,egy PzIII A-nak ,hogy menjen már felderíteni. Ő nem megy. Menjek én, ezzel a lassú bálnával.
A lényeg, az ilyen hülyékről, nem a játék készítői tehetnek. Ezzel nem lehet mit tenni, a hülyéket nem kiszűrni a játékból. -
lammaer #10982 Teljesen jól vetted észre, hiszen a diszno HE ágyúknak kicsi a penetrationja, ergó az AP - ami a penetrationtól függ - azokban semmit sem ér.
A HE viszont gyakorlatilag független a penetrationtól (kicsi neki, de nem is számít), mivel jelenleg a HE-nek nem kell átütnie a páncélt hogy sebezzen.
Plusz a HE szinte nem is pattan le, ráadásul távolságtól is független (mig az AP hatásossága a távolsággal forditottan arányos).
Ügyeletes tankszakértőn (Cifu) biztosan el tudja magyarázni hogy IRL ez miért van, én csak a játéktechnikai oldalról közelítettem meg.
-
A campelés témához...
Azért lássuk már be, hogy az ész nélküli támadás nem mindig jó taktika és igenis kellenek védők, akik bizony nem csinálnak mást, mint campelnek a bázison.
Hányszor, de hányszor látom azt, hogy mindenki megy előre, aztán félúton megakadnak az ellenfél védőiben, közben meg oldalról bejutnak a bázisra, és elfoglalják azt. A legszebb ilyen példákat azon az új kastélyos pályán láttam, ahol van 5 helyen lehet átmenni a másik oldalra. Megy előre a különféle utakon mindenki, mint a birka, de egy-két út mindig figyelmen kívül van hagyva. Próbálnám védeni a bázist, de egyedül reménytelen. Végeredmény: Defeat. -
Ez bug. Többször jött elő KV tankkal, és a végén csak tüzérség tudta kinyírni, mert olyan ágyúval lőtt rá, ami nagyobbat sebzett alapból, mint a tank eredeti HPja, és ez kiiktatta a bugot. Hülyén hangzik, de kb. úgy működik, mintha valaki belőne egy cheatet egy fpsben, nem tudod sebezni, de ha hozzávágnak egy gránátot, az azonnal megöli. Kb. -
pont ezt nem ertem, mi a jo abban hogy 15 percig kampel?:) mikorben futna 2-3 kort masik tankal annyi ido alatt, tobb penz tobb xp..