418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Armisael
    A screensaveket amiket készítek hova menti le?
  • Mester61
    Sziasztok
    Megvan az IS4 de mit össze szenvedek öröm nézni.
    Semmi nem megy, se kemp se támadás.Lassú mint a csiga nem fordul a torony mindig első találatra megadja magát, az ágyúcső többet piros mint aktív, a dombra a csata végére ér fel,szenvedek remélem ha fejlesztem jobb lesz mert most sírni tudnék.
  • Renegade
    nem nagyobb gáz, mint kicserélni a löveget :-)
  • zalkad
    Hehe...
    Amúgy pont tegnap figyelgettem én is, hogy tornyon löttem egy IS-3 tankot, és ledobta a láncot. Szerintem sokkot kapott.

Mellesleg milyen találó a "They put back the track", vagy mi... mármint a "they" mint titkzatos, láthataltan és megfoghatatlan szellemi lények, akik villámgyorsan visszarákják a leesett láncot :)
  • LeonSilver
    Lehet ha a lánctalpra lőnél, ledobná a tornyot ;)
  • crossy104
    Azt azért hozzátenném, hogy fedezékből lőttem.
  • crossy104
    Én IS3-al már többször is kaptam szét ilyet.A hull-t kell lőni.Viszont tényleg nagyot üt.Viszont érdekes, mert többször is megfigyeltem, ha HE-vel lövök a toronyra, leeseik a lánctalpa.Eszem megáll.
  • LeonSilver
    Én most még csak az M6-al tolom és még a kis ágyúval. Eléggé papír szegényem de szeretném kipróbálni a 29-est én is, ezért tolom most 1000L.

A T34-et már párszor beszlopáltam. Nem néztem a jelet, hogy heavy és arra sem figyeltem, hogy T34 és nem T-34. Na mondom, ízifreg.. helyette meg pukk volt :D
  • a.carkey
    Most fordult elő utoljára, hogy városi pályán bárkit is fedeztem ... idióta faszok. Az egyik ahogy lehetett, elhúzott egy PZIII után ...
  • crossy104
    Nekem kb. 3000 csata után brutál xp-m lesz.A banda nagy része IS7 meg hasonló teknővel fog rohangálni.Na az szép lesz.
  • zalkad
    Ez a soft wipe már teljesen biztos (EU - szerverre csatlakozáskor), tehát megkapom az összes XP -t, amit eddig kitermeltem?
    Mert akkor lesz egy valag freeXP -m :O
    És mi a helyzet az ezüsttel meg a gold-al?
    És mikorra várható pontosan?
  • DummyBoy
    Komoly. A játékban fellelhető adatokon felül valami okból kifolyólag +20%-os armor van az amcsi heavyken. Következő peccs javítja majd elvileg ...

Pont azt számolgattam, hogy ha pár hét múlva tényleg lesz Soft Wipe akkot hogyan osszam el az XP-t ... Nagyjából maradna minden a régiben, de lehet hogy egy röpke elqrvulás erejéig kipróbálnám a T29-est is ...

Mert a leírt adatokhoz képest már előfordult az is, hogy 122mm-essel közvetlen közelről többször nem ment át a lövés ...

Szóval lehet megvárom előbb hogy majd a véglegesben mit tudnak majd ...
  • Eagle16
    Ezek mind prototípusok voltak, szóval valójában te sem tudod hogy milyenek lettek volna.
  • a.carkey
    Ez komoly? Mert elég masszívak ezek a valójában szarkupacok ...
  • DummyBoy
    Igor véletlenül bennehagyott egy +20% armor csítet amikor rilízelte a peccset ... (És nem csak a T29, hanem T29, és az összes felette lévő US Heavy is megkapta ezt ...)
  • a.carkey
    OFF
    Nem szereti a külföld, ha megtámadják a Király Tigriseket! :D

ON.

Mit csináltak a T29el? Iszonyat, hogy mit bír ez a tank.
  • davidbog
    Ez a hozzászólás Adjunktus 11018-as hozzászólására lett volna válasz, de az lemaradt.
  • davidbog
    Nem rossz összefoglalás. Kicsit én is utána néztem a dolgoknak. Sajnos meg kellett állípítanom, hogy az WoT-ban lévő orosz ágyúkat nem tápolták fel olyan nagyon sokkal, csak rossz páncélátütési adatokat néztem.

Általában, de nem feltétlen az AP lőszerek is tartalmaztak egy kevés robbanó töltetet, tehát az is robbant. A normál AP lőszernek kúpos az eleje, ezért jó eséllyel pattan le döntött páncélról. Ezért a 2. vh-ban már ritkán használták. (A sorhajókon, illetve más hajókon használták őket a XIX század végén, XX század elején pl. Csuzima, később már nem nagyon).
    Erre kitalálta egy orosz tengerészmérnök(Makarov) hogy erre a hegyes kúpos lőszerre rakjanak egy puhább fémből egy sapkát, ami a páncélzaton "elkenődik" kisebb eséllyes pattan le. Ez lett az APC típúsú lőszer. De ennek a légellenállása nem volt olyan jó, mint a normál AP-nek --> lassabb sebesség a becsapódáskor --> kisebb lett a páncélátütés.
    Erre találták ki, hogy akkor a lágy sapkára raknak egy hegyes, áramvonalas kúpot, ami nem rontja a légellenállást és becsapódáskor könnyen eltörik. Ez lett az APCBC lőszer.
    A HE lőszer sebzése nem függ a távolságtól, pontosabban ha nem üti át a páncélt akkor mindegy a távolság, a lényeg hogy aktiválódjon a gyújtó. De ilyet csak páncélzozatlan és gyengén páncélozott célpontok ellen használtak, harckocsik ellen nem nagyon.

A 2. vh AP harckocsilőszerei általában APC vagy APCBC típúsú és ezeknek a különböző verziói voltak. Ami a WoT-ban a németeknél AP lőszerként van jelölve az valójában APCBC. AZ oroszoknál ágyútól függő, de nagyon sok az APCBC ott is.
    Eddig azért tartottam feltápoltnak az orosz ágyúkat, mert azt hittem a WoT-os AP lőszer az tényleg AP-t jelöli és annak néztem az átütését. De cselesek voltak a WoT-osok, mert az AP lőszerhez a legjobb lőszerüket, az APCBC lőszereket rakták be. APCR-nél könnyű dolguk volt, mivel nagyon kevés ágyúhoz használtak ilyen lőszert az oroszok, nyugodtan kitalálhattak nem valós adatokat. Ha jól emlékszem a lőszermennyiség beállításánál pontos lőszertípúsok vannak megadva, maja ha legközelebb WoT-ozni tudok (nem mostanában lesz) végignézem melyik AP valójában milyen lőszer is.
  • a.carkey
    Pontatlan nagy távolságból, de halálos.
  • DummyBoy
    Nemtom ... nekem nem jött be ... valahogy nagyon pontatlannak tűnt, pedig eddig az orosz ágyúkhoz voltam szokva ...

Lehet este kipróbálom mégegyszer ... hátha ...
  • Renegade
    jaja, a pantherről is csak a hosszú 88-as kedvéért szedtem le, addig 10,5 :-)
  • a.carkey
    A 10,5es nagyon jó ágyú. Talán az egyik legjobb ágyú a játékban.
  • lammaer
    Én stugon is a HE-t használom. Egyszerűen jó benne, hogy nem kell célozni, ahová esik ott puffan :)
  • zalkad
    Hetzer = tier 4
    TD -k legnagyobb elönye a tierhez képest nagyobb ágyu.
    Már várom a Stug-ot nagyon... föleg ezzel:
    7.5 cm StuK 42 L/70 135/135/175 138/194/38

A jármü már megvan, de az ágyut még ma este megróbálom összeszedni.
  • a.carkey
    Sosem fogom megérteni, hogy megyünk fel kampinovkán a hegyoldalra, jön velem egy 3001P és egy T34/85, a P nem hülye, a T34 meg elkezd vadászni egy PZIIIAt, csak mert látja. Kilőni a szar ágyújával nem tudja, de nem tud minket támogatni heavyk ellen. Én meg szólózok tigrissel egy IS3t, a háttérből meg nézik, hogy miként mészárol le 6 tank, plusz a nagyágyú.
  • zalkad
    Messzire a nagy dögök ellen is pontos, és HE -vel azért tudom sebezni is öket, közelre és föleg kicsit ellen meg halálos. Gyorsan is tölt.
  • Tono34
    Ezt köszönöm én is, volt benne "új" információ is, bár nagyjából tisztában voltam velük.
  • a.carkey
    Érdekes választás, de üdv a klubban téged is! :D
  • Renegade
    soft
  • Adjunktus
    *csúszik
    Bocsánat!
    csucsik!
  • zalkad
    Szerencsére valamiért ezt használom vele:
    7.5 cm PaK 39 L/48
    tier 5 és az alatt reped az acél rendesen, és az uccsó csatában minden összejött: Ensk, tier 5 és alatti ellenfelek, szóval lehetett osztani rendesen.
  • HuffnagelSteve
    Hard. Valaki elbattyog a szerverterembe, megvakarja a seggét majd megnyomja a reset gombot :P
  • Adjunktus
    Ap leppattanás He nem leppattanás. (na de jó mondat lett.:D)

Az AP l lepattanását úgy kell elképzelni,mint mondjuk amikor a kalapács hegyesebbik végével akarunk ráütni egy domború acél tárgyra.Ha nem jó szögben ütjük meg akkor a kalapács félrecsúszik róla.Gondolom már sokmindenkivel előfordult ilyesmi.:)
    A HE gránátot meg képzeljük el úgy,mint ha az előző szituációban,a kalapács hegyére egy kis patront rakunk.Ha le is csucsik az ütés,akkor is elég lesz a becsapódás ereje ahoz,hogy a kis patronunk elpukkanjon.

Na megpróbáltam érthetően leírni.Már amennyire tőlem telt.:)
  • Fenrir
    Soft vagy hard?
  • Renegade
    ha átköltözől EU-ra, igen
  • Renegade
    nekem sajna csak rossz tapasztalatom van vele :-(

szerintem:

hátrány:
    nincs HP-ja, nem megy, kicsi az ágyu mozgástere, gyenge a páncélja, csiga lassan fordul meg a tengelye körül és az esetek 95%-ban a 12-15. hely környékére sorolódik, ja és mivel Cseh az alap, ezért a fejlesztések fele később nem hasznosíthatóak

előny:
    10,5 HE, na de ezt a löveget felrakhatod bármire T5-8 között.
  • DonZorro
    Tényleg lesz WIPE az új patch-el???
  • LeonSilver
    A Hetzi egy kurvajó kis TD, csak sokan lenézik. A tízésfelessel és HE vel félelmetes!
  • zalkad
    Köszi!

Na, ezeket sikerült elkapnom, többet 100 % -ról:
    Su-85, PzIIIA, Marder II, Marder II, T-46, Lee, Hetzer
    meg levettem egy t-34 -et olyn 25% -ra.

Nem nagy tankok... de azért egy hetzerrel? :)
  • Fenrir

Én ma lőttem T-29-cel egy Top Gun-t meg egy Steel Wall-t :)

Fáradt M6-hoz képest hatalmas előrelépés, tegnap volt olyan, hogy 4 ellenfelet is úgy lőttem le, hogy minden lövésük lepattant rólam, komolyan mondom már nem hittem el.