A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #11041 Nem rossz összefoglalás. Kicsit én is utána néztem a dolgoknak. Sajnos meg kellett állípítanom, hogy az WoT-ban lévő orosz ágyúkat nem tápolták fel olyan nagyon sokkal, csak rossz páncélátütési adatokat néztem.
Általában, de nem feltétlen az AP lőszerek is tartalmaztak egy kevés robbanó töltetet, tehát az is robbant. A normál AP lőszernek kúpos az eleje, ezért jó eséllyel pattan le döntött páncélról. Ezért a 2. vh-ban már ritkán használták. (A sorhajókon, illetve más hajókon használták őket a XIX század végén, XX század elején pl. Csuzima, később már nem nagyon).
Erre kitalálta egy orosz tengerészmérnök(Makarov) hogy erre a hegyes kúpos lőszerre rakjanak egy puhább fémből egy sapkát, ami a páncélzaton "elkenődik" kisebb eséllyes pattan le. Ez lett az APC típúsú lőszer. De ennek a légellenállása nem volt olyan jó, mint a normál AP-nek --> lassabb sebesség a becsapódáskor --> kisebb lett a páncélátütés.
Erre találták ki, hogy akkor a lágy sapkára raknak egy hegyes, áramvonalas kúpot, ami nem rontja a légellenállást és becsapódáskor könnyen eltörik. Ez lett az APCBC lőszer.
A HE lőszer sebzése nem függ a távolságtól, pontosabban ha nem üti át a páncélt akkor mindegy a távolság, a lényeg hogy aktiválódjon a gyújtó. De ilyet csak páncélzozatlan és gyengén páncélozott célpontok ellen használtak, harckocsik ellen nem nagyon.
A 2. vh AP harckocsilőszerei általában APC vagy APCBC típúsú és ezeknek a különböző verziói voltak. Ami a WoT-ban a németeknél AP lőszerként van jelölve az valójában APCBC. AZ oroszoknál ágyútól függő, de nagyon sok az APCBC ott is.
Eddig azért tartottam feltápoltnak az orosz ágyúkat, mert azt hittem a WoT-os AP lőszer az tényleg AP-t jelöli és annak néztem az átütését. De cselesek voltak a WoT-osok, mert az AP lőszerhez a legjobb lőszerüket, az APCBC lőszereket rakták be. APCR-nél könnyű dolguk volt, mivel nagyon kevés ágyúhoz használtak ilyen lőszert az oroszok, nyugodtan kitalálhattak nem valós adatokat. Ha jól emlékszem a lőszermennyiség beállításánál pontos lőszertípúsok vannak megadva, maja ha legközelebb WoT-ozni tudok (nem mostanában lesz) végignézem melyik AP valójában milyen lőszer is.