418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Mit akarsz csinálni? Én a 10,5cm-essel játszottam, a gyors, mozgékony StuG III.-hoz szvsz az illik jobban. Gyorsan oda tudsz rohanni az ellenfélhez, és beleharaphatsz. A 7,5cm-es inkább sniper fegyver. Bokorbanülős-campelős játékstílushoz illik inkább. -
Engem csak ez zavar benne, de ez nagyon. Sokszor nézegettem csata végén a sérüléseket és az a 180mm-es rész állandóan tiszta lyuk volt. Ha meg a lövegpajzsot találják el (ami a valóságban kb. átlőhetetlen volt a formája miatt is) akkor még egy gyengébb ágyú is sebezhet.
A T32-es frontja elég furcsa, olyasmi mint az IS-3-é, egy darabig egyenletesen döntött, aztán ahol a toronyhoz ér, ott meg mintha jobban meg lenne döntve és általában sokszor ott találják el. Volt hogy hátulról messziről rám lőttek és pont a torony hátát érte a lövés, így nem ment át...KT-vel ezt nem úsztam volna meg ennyivel az biztos.
Játszottam a gyengített T32-vel is az orosz teszt szerveren és alig észrevehető az egész, még mindig a legjobb Tier 8-as így is. (a T29-es meg a legjobb Tier 7-es)
A gyenge 198mm-es pen. érték persze néha idegesítő, de én ennyit szívesen beáldozok egy jó erős toronyért és a legjobb DPS értékű ágyúért. -
davidbog #13217 LSSAHPAUL: Persze, hogy a testet kell lőni, de szemből nagyon nehezen lehet átütni a testet is. Nem fogja megtenni azt a szivességet, hogy a az oldalát vagy a hátulját mutatja végig. Páncélzatban messze a legjobb tier VIII-as, de talán még a tier IX-esekkel is összemérhető. (Mellesleg találkoztunk ma.)
Eagle16: Igen a KT-n a torony egy gyenge pontja szemből, mivel a terület 40-50%-át a lovegpajzs teszi ki. De körülbelül ezt tudta a valóságban is. Láttad azt a képet amin egy 8,8 cm-es gránát nem, hogy átütötte de hosszában szószerint átvitte a tornyot. Az átütésre az orosz 100 és 122 mm-es ágyúk is képesek voltak 500 méterről is.
Ha lesz soft wipe megveszem újra, de ha kijön a teljes lehet, hogy nem fejlesztem ki.
Mellesleg az IS-3 gyenge pontja szemből a test. 110 mm-es, nem véd sokat, erősebb lövegek lövedékei (tier VII+) nem nagyon pattannak le róla a lövedékek. Mindkét tier VIII-as nehéztanknak van gyengéje szemből, ezzel szemben a T32-nek nem nagyon van.
Csak azt nem értem miért állították be így, hogy arról a 127 mm-es páncélról minden lepattan (haverom egyszer se vitte át a felső részt). Valóságban 36 fokos a dőlése, a KT-nak 40 fokos a 150 mm-ese, ennek ellenére óriási különbség van a WoT-ban a két páncél között. Az a 4 fok messze nem indokolná. Ha az IS-3-nál jó a 110 mm és közepes lepattanási érték, akkor miért nem jó a közepes lepattanási érték a 127 mm-hez. -
De ez sem változtat azon, hogy mindenki a KT tornyát fogja lőni ezek után is, ezért rengetek modulsérülése lesz. Ezért nem is veszem meg újra.
T32/Is-3-on legalább nincs ilyen nyilvánvaló gyenge pont.
LSSAHPAUL: aha és miben teszi ez őket jobbá? Ami az Is-3-at/KT-t nem tudja átlőni szemből, az a T32-t se fogja. Még patch után sem, 127mm még így is több mint ami az Is-3-ason van szemből, a KT 150-ese meg simán átlőhető az amcsi 105-össel, vagy az L/71-el, szóval nem sokat ér. -
Vajon miért nem lennék meglepve, ha a teljesben is amcsi heavy-kkel gurulnál ?
-
Jó ez még most is. :)
-
Már szinte mindenki tudja hogy a testét kell lőni- ha ezt lövik akkor a KT és az IS3 jobb tőle, nagy szerencsém hogy még most a bétában kipróbáltam és nem hallagattam azokra akik istenítik :) -
davidbog #13212 Ismét tudtam/tudok játszani.
Leteszteltük a KT Henschel-tornyát, haverom 85 mm-es ágyút rakott az IS-re, mert annak 120 mm az átütése 100 méterről és eleve nem viszi át a 180 mm-es frontrészt, tehát ha átviszi akkor tényleg 65 mm. 100 méteres távolságból teszteltük egyszer se vitte át a 180 mm-es részét tehát nem bugos, az valóban 180 mm (jól emlékeztem, azért 400 csata alatt feltűnt volna, hogy ha nem 180 hanem 65 mm-es). De a löveg körüli részt mindig átütötte az valóban 65 mm lehet. Összességében kicsit gyengébb a torony mint a valóságban, de ha 100 mm-re növelik a lövegpajzsot akkor reális lesz.
Megszereztem a T32 nehéztankot. Annyit lehet elmondani róla hogy teljesen kifejlesztve egy csalás. :) Mozgékonyságra, lövegre ugyanaz mint a T29, páncélzata szemből kilőhetetlen. A javítási költságe 9000-10000 credit körül van.
Ezt is leteszteltük az orosz 100 mm-es a homlokpáncélt (Hull Front Upper)(127mm + a 20% bug) egyszer se vitte át 100 méterről pedig 175 mm az átütése. Viszont a frontrész alsó lemezét (Hull Front Lower) azt 5-ből 3-ször átütötte. Csak ezt nagyon nehéz eltalálni. A tornyot hátulról (152 mm) tudta átvinni a 100 mm-es és egyszer-kétszer oldalról (197 mm) is. De a csatákban is csak nagyon közelről tudják átlőni a frontpáncélt. -
Armisael #13211 Az a megtiszteltetés ért, hogy egy csapatban lehettem Jegessel!!! Ensk pálya M6 -osal voltál én meg melletted végig az undorító PzIV-el de legalább nyertünk :P -
Tegnap a junior meccsünkön az elején jött egy felderítő, megvolt tiltva hogy mi s-51-esek rálőjjünk, így meg szabadon garázdálkodott mignem neki nem mentem. (ez nem volt megtiltva :D ) -
Adjunktus #13209 Egyébként én is szerettem a Hetzert.Akkoriban még főleg a saját kategóriájával került össze.Ott meg jó kis műszer volt. -
twi452 #13208 lánctalpat jól lehet vele darálni xD -
Adjunktus #13207 Azért az a darálástól nagyon messze van.
-
Hát ez az, hogy melyik ágyúra érdemes gyúrni? Maradjak a 105 mmesnél HE-vel, vagy váltsak a 75 mm-es Stuk-ra AP-vel? Vagyis melyik a legjobb ágyú a Stughoz, és melyik lőszerrel? -
twi452 #13205 gondolom arra gondolt, hogy érdemes a stuggal is a 10.5-essel és he lőszerrel darálni mint a hetzivel vagy lehet boldogulni a hosszú pontos L/70-essel is már -
Adjunktus #13204 Hetzerekre nem lövök,csak ha messze van.Egyébként,csak letaposom.Toronnyal harcolok valaki mással,az alvázzal meg letaposom a kis nyomit.:)Nem egyszer előfordult már. -
Renegade #13203 ez a kérdés értelmetlen, milyen ágyúra gondolsz? -
Stugot ugye már AP-vel érdemes használni? -
APval is lőttem már ki Stugot qurva messziről. Mindkét tank 1 lövés, csak míg Stuggal vadásznak rád, mert gyors vagy és scout kinézetű, addig Hetzerrel simán el lehet lavirozni, míg felfigyelnek rád, hogy veszélyes vagy. :D -
HE-vel, és némi szerencsével :) -
KTval a Stug is 1 lövés. Sőt, Hetzerrel is. :D -
Stug-ot milyen agyúval érdemes használni? -
Renegade #13197 na jó, de a jenkik fura népség, a gyalogság pl nem szívesen lőtte az ellenséges gyalogságot. Ha Hitler nem áll át (képletesen), akkor még mindig harcolnának egymással :-) -
Renegade #13196 :-) -
Nekem van Királytigrisem, és élvezem a Hetzert . Mert ugye 1 lövés .. :D -
lammaer #13194 Persze ha tigris volt, ok. Az volt a baj, ha nem 88-as zenélt hanem egy PZIV, úgy tudom akkor is elkezdtek rimánkodni a jenkik hogy tigris tigris :) -
Renegade #13193 mondjuk a zajparát megértem: az egyik paintball játszódáson történt, hogy zárt labirintus szerű speed pályán nyomultunk, beállt egy pro felszereléses srác a másik csapathoz. Na ezt az időpillanatot ragadták meg a szervezők, arra, hogy hangulati elemként bedobáltak pár petárdát.
Ad egy befostam, ad kettő ledermedtem, mert mi van, ha ez a pro fegyvere, és eltalál, és akkor az nagyon fog fájni? Pedig tudtam, hogy nem az, mert a sűrotett CO az nem puskapor/foszfor szagú, és mégis, a félelem teljesen földhöz szögezte a lábam. Seregben lövészeten nem féltem, de ez a zaj annyira újszerű volt, hogy abszolút megértem, ha egy veterán Tomy lefosta a bokáját, amikor 300m-re elszólta magát a 88-as. :-) -
lammaer #13192 Igen, ez ugyanaz mint a világháborúban a Tigris szindróma :)
Én oldalanként 1-2 arty esetén nem is foglalkozuk velük. Azok annyira nem jelentősek, nem rajtuk múlik acsata.
Fedezékeket akkor is kell használni ha nincs arty. Az a két random lövő pilincka (S51, az más :) nem lényeges amig nem én vagyok az egyetlen célpont amit lőhetnek -
Renegade #13191 a teljes így van (csak nem fért ki)
"...Ahhoz,hogy összehúzódj, előbb ki kell tágulnod,
Ahhoz, hogy elgyöngülhess, előbb meg kell erősödnöd,
Ahhoz, hogy összeomolj, előbb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy valamit kapj, előbb adnod kell..."
Weöres Sándor
szóval marad így :-) -
az aláírásodnál az utolsót cseréld meg úgy van értelme
-
néha van nekem is jó csatám...
Úgy lőttem ki a T-29 -t, hogy ő volt az utcsó túlélőt. :)
-
Renegade #13188 a kedvencem az arty para: megy 3 tank, az ellennek van egy pinokiója, eltalálja az egyiket, mit csinálnak, na mit?
megtorpannak, ahelyett, hogy előre mennének, esetleg oldalirányú manővert tennének, és így akár 1-1,5 perc nyugalmuk lenne, áááh :-) -
Renegade #13187 a tegnapi "kedvenc" catám: kampinyovka, délről kezdünk, már fent járunk északon az erdőben egy másik tigrissel, a mi két bátor IS4-esünk simogatja délen a házfalat.
Írom nekik, hogy tán támadjanak, visza ír, hogy de akkor meglátnak és rám lőnek
jaaa, go passziánsz
-
lammaer #13186 Hét, sztem egész addig szopóágon van az ember amig nincs benne a felső 1 harmadbana csapatában. Addig ugyanis gyak nem rajta áll vagy bukik egy meccs.
Utána kicsit frusztráló, hogy nagyobb a felelősség, de meg lehet szokni. Emlékszem, nem is olyan rég amikor megszereztem az IS3-at, ha én voltam a top tank, mindig vesztettünk :)
Nem nagyon tudtam másra mutogatni.... :) -
Renegade #13185 majd belejösz, és ha megtanulsz tankozni, akkor simán vered a mezőnyt, mert a legtöbbjük nem tud játszani, hiába ülnek nagy tankban, pl:
csőlátásuk lesz, ha nem látják, de már látták, akkor elfelejtik, hogy a szomszéd bokorban ott ül egy isu, ha "eltünik" egy tank a bokorban akkor nem lövik tovább, mert biztosan elteleportált stb, stb.
ezekkel az emberekkel egy gond van: hogy szép számban lesznek a te csapadotban is :-) -
lammaer #13184 Egy kis hintázás előre hátra sosem árt, egyrészt a fentről sasoló artyk ellen, másrészt mert mindenki hibázhat, és ha mondjuk egy lassan töltő heavy melléd lő, egy rakás időt (akár 10sec) is nyersz, amit felhasználhatsz menekülésre vagy mellé/mögé kerülésre. -
" Vagy nem mocorogsz eleget,.. "
Akkor meg is van a probléma :D Ha meglátok egy ellenséges tankot akkor a taktikázás nálam kimerül annyiban hogy felé fordítom a frontpáncélt aztán haddszóljon. Nem vagyok egy született tankos, Red Orchestrában is egyszer ültem bele egy StuG-ba, annyi volt a karrierem hogy belehajtottam egy tankcsapdába.
Najó, azért ha látom hogy az enemy épp valaki másra figyel akkor megpróbálom oldalba kapni, ha "kicsi" vagyok akkor ölelem a bokrokat és scoutolok. -
lammaer #13182 A prémiumot könnyű rászámolni bármilyen statra, nem kell ahhoz "prémiumos ember" példa. Szimplán 1.5x szorzó. -
lammaer #13181 Hát, ez akkor történhet meg, ha vmilyen oknál fogva nagyon könnyű rádlőni. Vagy nem mocorogsz eleget, vagy nem használsz fedezéket, esetleg az oldalad/hátad mutatod vkiknek - ezek mindegyike egyenrangú az "ide lőjetek" felszólítással :) -
Na ez az ami nekem sose jön össze. Valamiért mindig engem néznek ki maguknak és lehet mellettem Tigriskettes vagy traktor, én kapom az első lövéseket :D