418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    A leírtak alapján nagyon jók lettek a tier 9-es mediumok. Nem meglepő, nem véletlenül koptak ki a nehéztankok az '50-es évek végére.

Ha szabad, akkor belevaúúúú... :)

A nehézharckocsik nem koptak ki, új besorolás jött, mint MBT (Main Battle Tank), amit talán Általános Harckocsinak lehetne magyarítani. Ez valami olyasmi, mint a Panther volt, amit a szakirodalom is hol közepes, hol nehéz, hol közepes/nehéz (med/heavy vagy medium/heavy) harckocsinak sorol be. :)

Ami a második világháború előtt közepes harckocsi volt, az ma könnyű harckocsi lenne (pl. az AAI Rapid Deployment Force / Light Tank-ja, ami 13,2 tonna volt, alant kép).

AAI RDF/LT

A mai általános nyugati harckocsik jó része bizony 60 tonna feletti tömegükkel (M1A2 TUSK = ~63 tonna, Challenger 2 CSP = 64 tonna, Merkava Mk.4 = 65 tonna, Leopard 2A7+ = 67,5 tonna) bőven nehézharckocsinak számítana. Csak az új besorolás miatt egy 37 tonnás és egy 67 tonnás harckocsi is MBT-nek minősül...
  • peter9228
    Akarom mondani:
    15:0
  • peter9228

10:0
  • Adjunktus
    Lánctalpat nem lőttük mert már nem volt meg.:)
    Ezek alapján nem kellene,hogy meghaljon senki sem a gépben,egy közeli,nem közvetlen találattól.
  • Adjunktus
    Lőttünk T-55 célra repeszgránáttal.
    Az első előtte csapódott be 2-3 méterrel.Az ég világon semmi sem történt vele.Látszott néhány karcolás az orrán.
    A második valahol a testen csapódott.Az sem csinált semmi különöset.
    Ami a torony és az alváz találkozásához ment,a forgózsámolyhoz,az kicsapta a torony két búvónyílását.
    De azt mondta a lőteres,hogy valószínűleg csak azért,mert már egyébként is le volt pusztulva a búvónyilások zárja.
  • [NST]Cifu
    Pár screeny a mai termésből:
    [center]

Kis magyarázat: piros színű = heavy. Nekünk 10 darab jutott (nem egyedi, ma 4 ilyen képet csináltam az elmúlt alig másfél óra alatt)

Itt nem tudom, hogy így mennyit látni belőle, de térképet érdemes figyelni, oké, a Himmelsdorf sose volt "kamperpálya" (ezért is az egyik kedvencem), de az, hogy szó szerint senki nem maradt védeni, egy kicsit erős. Ez is új szokás, mostanság egyre többször látom, hogy senki se marad hátra, megy előre mindenki, mint a meszes (főleg Cliffs, Himmeldorfs, Abbey pályákon)
  • Eagle16
    Vagyis inkább 10:00-tól, mindig keverem ezeket az időzónákat.

Reggel 9:00 UTC nah :D

A főbb változtatások már be lettek linkelve, kár hogy még nem lesz soft wipe :(
  • Szakesz
    Elképzelhető egyébként, hogy annyi realizmus van a játékban, hogy ha az összes emberünk meghal a tankban, akkor vége a játéknak, hiába van szinte épségben a harckocsi? :D
    Spec hiába van elsősegélyünk, ha nincs ép emberünk, aki használná! :D
  • davidbog
    A leírtak alapján nagyon jók lettek a tier 9-es mediumok. Nem meglepő, nem véletlenül koptak ki a nehéztankok az '50-es évek végére. A T-54 elég jó gép volt a valóságban is.
    Ez eddig leírtak alapján ami nagyon zavar az a nagy tűzgyorsaságuk. Azok az ágyúk amik a heavy tankokban is vannak, gyorsabbak a tier 9-es mediumoknál. Ez elég érdekes. Úgy gondolnám logikusnak, hogy nagyobb toronyban gyorsabban tud mozogni a töltő, nagyobb a tűzgyorsaság. De azért az M26 kicsi tornyában nagyobb a tűzgyorsasága a 105 mm-esnek mint a T29-nek.

Szóval a T-54 is T32 lett. :D Valahogy úgy lenne ez is logikus, hogy minél nagyobb a páncél dőlése, annál nagyobb az esély a lepattanásra. A KT 150 mm-ese 40 fokos, a T32 127 mm-ese 36 fokos. Ennek ellenére hatalmas a különbség a két gép között. T-54-nek 30 fokos a 120 mm-es páncél dőlése.

"Sejtem hogy hatalmas ereje van a robbanásnak így 3-4m-ről, de ez elég lenne hogy megöljön mindenkit ~ 100mm acél mögött?"
    Valami hasonló után érdeklődtem én is nem olyan rég. Véleményem szerint ha minden le van zárva a harckocsin akkor semmi komolyabb bajuk nem lesz. Leszámítva pár speciális esetet.

(Érdekességként: a csatahajókon 40-50 mm-es páncélzatot elegendőnek tartottak repeszek ellen. Ennyit egy robbanás átszakíthatott ugyan, de nem szaros 152 mm-es gránát 7-8 kg-os töltettel, hanem 380-406 mm-es 20-26 kg-os töltettel.)
  • Eagle16
    Holnap reggel 8-től délután 5-ig fognak állni a szerverek a patchelés miatt.
  • Adjunktus
    Émmeg kéccáz éves vagyok oszt én vagyok a legerősebb kopaszogre oszt úgy írok ahogy akarok e!
    És neszójjábe!

Na viccen kívül.Amég humoros szinten megy az oltogatás,addig nem zavar.Sőtt még kicsit fel is dobja néha a túlságosan sok"szakmai"jellegű hozzászólást.
    De ne durvuljunk már el!Kis tolerancia urak!
  • lammaer
    Nekem is csak azért van a garázsban, mert féláron eladni 3 extrával... bele se merek gondolni mennnyi lóvé bukás :)
  • Szakesz
    A patch előtti 75%-os , alap T-44 többet tudott, mint a mostani 100%-os fullos minden kütyüvel felszerelt.
    Talán a T-54 már hozza a szintet, amiért megérte kifejleszteni/megvenni/felszerelni. :)
  • Eagle16
    Aztán meg el is fogy az összes, amint több Tier 9-es közepes lesz :D

Én is a Hp miatt akartam újravenni, de láttam hogy kb. semmit se ér, amíg megvannak a nyilvánvaló gyenge pontjai.

A Párduc ágyúja amúgy a legpontosabb, plusz nagyobb sebzést csinál egy lövéssel mint a T-54-esé, ezt is számold hozzá.
  • nagypite
    Maus 3200 hp lol
    is és t30 csak 2200
    lesz megint sok maus :D
  • Eagle16
    Nem, mert a szovjet tankok végre kaptak valami egyenrangú ellenfelet.
    (meg amúgy is utálom a szovjet oldalt, szerinted ez is közrejátszhatott?)
  • lammaer
    Ja, a T44-el az a baj, a legdrágább és legjobbnak szánt ágyú kb használhatatlan. Ha az vmi rendes cucc lenne...
  • nagypite
    A panther2 ágyú se sokkal jobb mint a t54 kb egy szinten vannak
    panther 2 - 7 x 390 = 2730 (220 pen)
    t54 8,4 x 320 = 2688 (219 pen)
    pershing 7,79 x 390 = 3038 (218 pen)
  • exoterm
    Érdekes, akkor nem sírtál-ríttál, amikor kiderült, h az amcsi heavy ág túlzottan is jól sikerült. Most meg ezt olvasom oldalakon keresztül, h "jajj az op t54, jajj az op object 704".... loál?
  • Szakesz
    A T-44-est is olyan ügyesen nerfelték, szinte már gyalázat..., amíg egy panther a háttérből is osztja az áldást addig a T-44 ezt nem nagyon teheti meg, de akkor már páncélzata se legyen? :D
  • lammaer
    Úúúúúúúndoritóóóóóóó :D
  • cikasz
    köszönöm!
  • Eagle16
    Majd az lesz, hogy veszek egy Pershing-et, mivel a pontatlan ágyú nem hátrány (kis pályák, közelharc), a jó mozgékonyság jól jön (közelharc), az ágyú meg egyértelmű ugye, előbb hal meg mint én, több lesz a hp-m is...
    De az orosz szerveren még T-54-esen kívül nem láttam más Tiier 9-es közepest ám :)

Te szereted az OP cuccokat, úgyhogy én nyugodtan ajánlom.
  • LSSAHPAUL
    Ma esti termés, ez most a kedvenc artymmal, kár hogy elfogyott a lőszer :p

• lammaer
    Jó, a jövőről nem tudok mondani semmit, annak te vagy a szakértője :)
    De ha ilyen, akkor ez csk attól medium, mert azon az ágon van, amúgy egy OP heavy :)
    Ha tényleg ilyen tápos, akkor nekem is lesz, a T29 úgy is le lesz nerfelve ugye pár napon belül...
  • lammaer
    Érdemes.. a wipe messze van, 1 hónap szinte biztos eltelik addig.
    Az is lehet hogy egy fix összegű golddal dobnak meg mindenkit, nem refund lesz.
  • Eagle16
    De érted, a T-54-esnek még ugrálnia se kell, mert jobb páncélzata van mint egy Is-3-nak...a többi közepes hamar kilőhető, de ez...remélem csinálnak vele valamit, elég sokan panaszkodnak rá.
  • nagypite
    ja azt nézem, hogy egy kt-t simán szarrá lő csak a dps előnyéből adódóan és még több is az élete... KT-nek esélye sincs
  • Renegade
    így látatlanban már megint a német a szopó
  • a.carkey
    Köszi. Azért érdeklődtem, hogy érdemes-e havi prémiumot venni, most hogy hozzánkvágják a goldot, vagy inkább hetesével napoljam azt, a többiből meg free xpt vegyek. Így megoldódott.
  • Eagle16
    Most néztem hogy a T-54-es egyik ágyúját máris nerfelték a teszt óta, 9 helyett 8,4-es lett a ROF...de ez még így is durva. Még a T-44-esnél is laposabb, tornyáról minden lepattan...Is-4-est elég jó eséllyel kinyírja 1 vs. 1 helyzetben, a T8-as nehéz tankok meg ingyen killnek jó neki...

Párduc II-nek meg a Pershing-nek közel sincs ilyen páncélzata.

Valahogy így írnám le a közepeseket abból, amit láttam:

T-54: erős páncélzat, nagyon jó mozgékonyság, lapos kialakítás viszonylag gyenge ágyú

Párduc II: átlagos mozgékonyság, nagyon jó ágyú, átlagos(an gyenge...) páncélzat, magas kialakítás

Pershing: gyenge páncélzat, elég jó mozgékonyság, viszonylag magas kialakítás, legjobb DPS-el rendelkező ágyú. (3k sebzés / perc...ezt kb. egy ISU, T30, Jagdtiger tudja)
  • nagypite
    Pershing ágyú - 7,77 x 390 percenként = 3038 sebzés 218 átütéssel
    Is4 ágyú - 4,44 X 490 percenként = 2175 sebzés 260 átütéssel

érdekes...
  • crossy104
    Hatodik éve.
  • DummyBoy
    Jaja, ezt mondom ...

2 vonalon mentem - medium és TD ... TD-ben örültem, mediumon meglepődtem ... Nem is a teleport, hanem ez a célzós móka meg az autoaim volt a ludas ...
  • lammaer
    A medium addig ugrál amig tud mozogni. A Nagy teleport javitó peccs óta mindent nagyon kőnnyű trackelni még a világ másik oldaláról is, akkor pedig a mediumnak vége.
  • nagypite
    úgy érzem ezek alapján, hogy átestek a ló másik oldalára és a t9-es közepesek lesznek az űber bedarálok mindenkit tankok (390 sebzés és majdnem 8-as lövés percenként 200+ penetrationnal? ez a legnagyobb dps a játékban és mellé 1600 vagy még több hp? lol)
  • DummyBoy
    Az én párom nem szereti ezeket a mániákat (Sem a repülőt sem ezt ...) de megérti többé kevésbé :) Akkor volt ez igazán nagy döbb (Minden háborúval kapcsolatos dolgot utál ...) amikor kaptam egy bombázókról szóló könyvet csak úgy, ajándékba :)

@Medium vs Heavy: azért a peccs előtt nem volt ez a "nemegykategória" dolog ... T34-el az egyedül kempelő Tigrist simán ki lehetett csinálni, T34-85 is jó volt ... T43 a peccs után lett meg, hááát utálom ...

Sőt, ha egy meccsen az egyik oldalon mediumok, a másikon heavyk voltak, akkor a medium oldal majdnemhogy borítékolhatta a győzelmet ...

Ezt a nehéz tank oda vissza alázza a mediumokat 1v1-ben érdemes átgondolni ... Ha sikerül meglepni, akkor bizony ez nem így van ... akkor még most is sikerül skalpokat gyűjteni ...

De a peccs előtt ez még csak nehéz sem volt :(
  • Mester61
    VK 4502 vel városi pályán beáltam háttal a falnak, szinte sebezhetetlen voltam, 9 kill ment a menetbe , de mindenütt a hátsó részt kellett védeni, ez minden járműnél így van, az amerikai vonal szemből szinte sebezhetetlen T29 től, de hátulról a T30
    is, sebezhető IS4 -55%, tehát két lövés.
  • lammaer
    Tudtommal nem.
    Papiron csak a legénységért, a goldért megvásárolt és el nem használt prémium dolgokért lesz kompenzáció - legalábbis az előző wipe idején igy volt.
  • a.carkey
    Ha jön a wipe, a gold, amit a prémiumra költünk, az visszakerül?