58
  • bippo
    #58
    Elhiszem, hogy ha valaki nagyon durván visszavesz, akkor meg lehet csinálni. Főleg, ha a szükség úgy hozza. Remélem nem kell többet megtapasztalni. (nekem életemben 1x volt ilyen, szerencsére az csak 2 hétig tartott, nem kívánom senkinek).

    Na evezzünk vidámabb vizekre, de még mindig spórolás témakörben:
    Mozi: mi úgy szoktunk menni barátnőmmel, hogy csakis kedvezményes napon, és lehetőleg nem veszünk ott semmit. Ez mai bp-i árakon 2x850=1700Ft. (szerencsére nem kopik fel az állunk, de egyszerűen felesleges pénzkidobás premiernapon vagy hétvégén moziba menni, azt a pár napot igazán kibírjuk.) Ha valaki családdal megy, mondjuk péntek este, ráadásul ott 'vacsoráztatja' őket, akkor tényleg hamar átlépi az 5ezret a számla.
  • cateran
    #57
    Ja,amugy emlithettem volna a rizst is pl. ...az is olcso,illetve hogy nem mfeletetlenul kell minden nap enni:D
  • cateran
    #56
    Vagy ha kevered(tehat felvaltva 1-ik nap ilyen,masik nap olyan)
    Amugy felesleges magyarazgatni,mert en eloben probaltam a dolgot 3 honapig...persze nem hobbibol vagy mert fun dolog:) (lekopogom..ma mar semmi ilyesfajta gondom nincs:D Igaz, nem is abszurdisztanban elek..)
  • bippo
    #55
    Hát elég necces. A krumplit 100féleképpen lehet feldolgozni, de ebből 90-hez kell valami más is (akár csak fűszerek), ami azonnal dobja az árat, és könnyen ki lehet csúszni a keretből. Sóskrumpli és vajas/zsíroskenyér 1 hónapig viszont nagyon gáz. 1x meg lehet csinálni, ha böjtöt tart az ember, viszont hosszabb távon 1-2 ilyen hónap, és tuti betegség a vége. Szóval ha valaki nem kényszerül erre, jobb, ha nem csinálja.
  • cateran
    #54
    No akkor a nyominger mamakedvencenek elarulom: 1kg krumpli 110 ft...5k hufbol vehetsz 45 kg-t,amit 100felekeppen feldolgozhatsz...de legyen csak 30 kg es akkor vettunk hozza sot es hagymat is,esetleg olajat...de emlithetnem a 1kg kenyer 100 ft (siman eleg 1 napra)plusz vaj...merthogy nem arrol van szo,hogy finom legyen,meg arrol se hogy taplalo,hanem arrol,hogy legyen valami....
  • chuky123
    #53
    5000 ft ból fél hónapig max csak szárazkenyéren és vizen élnél meg
  • kakaoskalacs
    #52
    Azert a Batman és az Ironman kozel sem egy kategoria szerintem
    Szuperhös szuperhös oké de most ha jobban megnezzuk semmi összehasonlitasi alap
    AMugyis én örülök neki ha több olyan film lesz mint a legutobbi Batman mert szerintem eléggé odatette magat a film : ) IRonman 2-tol kicsit félek 1.része nagyon nemjöttbe de ez nem jelent semmit : )
  • tazmanch
    #51
    Szerintem sem kell 5000 forintot otthagyni a moziban. Még barátnőstől sem.
    Mondom nálunk hogyan megy. Ami mozis nézős film (kábé havi egy ilyen van), arra bizony beülünk. Kedvezményes napon, ez 950 ft/fő. Én szeretek csócsálni a moziban, ez v.hogy hozzám nőtt még gyerekkoromból. DE! Azt sem a mozi büféjében kell megvenni csillagászati áron, ráadásul nagyítóval kell nézni az adagot (nekem a nacho chips a kedvenc, csak hát ami mennyiséget a moziban adnak azt kábé az előzetesek alatt betermelném).
    Szóval elballagás a boltba, 250 ft-ért megveszem az ugyanolyan sajtos/csípős/akármilyen szószt tégelyben, hozzá a chips-et szintén cca 250-ért. Palackba csapvíz, oszt ennyi.
    Adagra van annyi szósz a tégelyben és chips a zacsiban, mely két embernek pont megfelelő.
    Összérték: 2400 Ft. Ok, nekem nem kell utazni. Ennyivel könnyebb. De a többi a fentiek szerint megoldható szvsz.
  • Magnum PI
    #50
    Nem tudom ki hogy van vele de én csak az elején hívtam meg a barátnőmet(azóta menyasszonyom) moziba, amíg gyakorlatilag randiztunk. Utána már együtt jártunk moziba, vagyis közös volt a költség és valahogy mindig sikerült egy közepes popcornnal és kólával "átvészelni". Ez nálunk (legyen 3d film) 1500+1500+750=3750. És ez kettőnknek. Persze a valakinek gyerek van akkor az már bukta, mivel egy vasemberre illik elvinni őket :).
  • FefeeX
    #49
    te meg menj és siránkozz tovább a haveroddal, lopjatok, csaljatok, gyilkoljatok és magyarázzátok meg hogy van rá okotok! Erről mindig eszembe jut az elégedettségi felmérés, amiben 157 országból kérdezték meg, ki mennyire elégedett az életével, és 155-ödik lett benn Magyarország. Pedig olyan afrikai országok is voltak benn, ahol az emberek annak örülnek, ha már két napot túléltek...
  • bleifrei
    #48
    FefeeX te megcsináltad. A törzs teljes jogú tagja lettél, most már beszélhetsz az emberek előtt. Fogalmad nincs az emberi természetről és életről. De azért jól idomított birka lettél. Félre ne érts le a kalappal az erőfeszítések előtt. Csak ne állj meg ahol vagy. ;)
  • FefeeX
    #47
    Ez megint a szánalmas mentegetőzés a miért lopom a digitális tartalmakat dologra és annak kiterjesztése. 105%ot költök és hasonlók: ez a fenntarthatatlan "fejlődés", a buta emberek sírja, akik már előre elássák az örököseiket is.
    Ki mondja, hogy magaddal KELL vinned mást is? Ki mondja hogy venned KELL neki kaját is? Hányszor voltam úgy moziban, sőt buliban is, hogy ott nem vettem SEMMIT. Mert a pénz másra kellett. Mert ezek nélkül sem élvezhetetlen a dolog, csak a csórónak egyből Ferrari kell, meg Armani. Ki mondja, hogy a filmnézés alanyi jogon jár? Vagy a PC játékok? A hülye szövegedet továbbvezetve jönnek elő a "megélhetési warezolók", akik már nem képesek létezni a lopott tartalmak nélkül.
    Alternatíva az lenne (olcsóbb áruk, kevesebbet esztek, nem engedsz meg olyan dolgokat, amik a fizetéshez képest luxusnak számítanak), de neked azok KELLENEK, ezekkel együtt, így már lopni is KELL. Nem másról szól ez, mint arról, hogy nem vagy képes lemondásra, tovább nyújtózkodsz, mint amíg a takaród ér.
    Nem vagy vele egyedül, ez tény, de legalább ezeket a barom ideológiákat ne terjesszük, amivel megmagyarázzátok, hogy miért is jó ez.
    Mikor a takarót kellett volna készíteni, akkor lett volna nagy a szád. Mindenkinek megvan/megvolt a lehetősége, hogy pályára állítsa magát, csak hogy akkor könnyebb volt lógni a suliból, heti 20 perc tanulással megúszni, azt mondani, hogy a másiknak sokkal könnyebb, és így nem tanulni, stb. (Míg a másik lehet, hogy megszakadt a tanulásban, nem voltak barátai, nem mászott ide-oda a szabadidejében, stb. Most meg megfordult helyzetben röhög a markába...)
  • wobdj338
    #46
    Ez most komoly ez a cikk? Nézzétek meg, fog hozni a második Iron Man kaland is bőven, de hogy a TDK-t meg nem fogja közelíteni sem bevételekben, sem minőségben, az biztos, és most ezt úgy mondom, hogy imádtam a Vasember első részét. :)
  • Chocho
    #45
    Most komolyan: szerinted fizetne az SG-nek bárki is? PONT az SG-nek? :D
  • sandor8206
    #44
    nagy különbség van a fikció és a "mese" filmek között
    Szigoruan bizalmas fikció, Betmen mesefilm
    avatar meg nem személyes kedvencem
  • sandor8206
    #43
    comic-filmekről beszéltem, ott meg a nagyágyuk a gumiruhások
  • neoG
    #42
    Szövegértés?
    "Egy mozizás benne van majd 5000 magyar forintba, márpedig ennyi pénzből én fél hónapig kajálok""
    Ennyi.Ezzel kezdted.Azóta csak magyarázod, teszel hozzá kicsit, púderezed...
    Nem volt szó nőről, sem arról, hogy a moziban tolod be a fél havi kalória adagodat!Aki nagyon mozizni akar, az meg tudja oldani.
  • cateran
    #41
    Hehe,aki szerint nem lehet 5000 ft-bol megelni 1 honapban(csak kaja ofc),az azt ajanlom gyurjon meg kicsit valo vilagra,mert kozuk nincs hozza...Bizony ki lehet jonni ennyibol (sot..elarulom meg ennel is kevesebbol is)bar megmakkansz az egyhangusagtol...
    Ja,hogy honnnan tudom? Probaltam kispajtasok......hogy milyen telen lepcsohazban aludni vagy ehezni az utcan..szoval be lehet fogni a sok mama kedvencenek
  • Retechegér
    #40
    Hülyeség vagy nem, nem tudom ti melyik országban éltek, de én Magyarországon, a fizetésem 105%át költöm egy hónapban, 5000 Ft-ot igenis be lehet osztani egy hónapra, majd ha ti se anyukátokkal laktok, és nem tolta a feneketek alá senki se az autót, se a munkahelyet, se egy lakást amit fent is kell tartanotol, akkor megtudjátok.
    De úgylátszik butítási intézményeinknek hála most már a szövegértés sem megy egyeseknek. Mert ugye ha azt mondom, hogy egy másik embert, nőt is elviszel moziba, miatta kell venni kaját. Le volt írva világosan. Úgylátszik van aki tud a haverokkal moziba menni, de barátnőre már nem futja, vagy olyan paraszt hogy inkább a haverokkal megy mint a saját kedvesével. Vagy nem tud nőt szerezni, ez esetben ajánlok egy faroknagyobbító műtétet, ha már észből keveset osztottak.
    Belekötni meg köss a betonba, és ajánlom a szövegértés elsajátítása érdekében, hogy ülj be az alsó tagozatba. Majd nézel hogy akik ott tanulnak milyen okosak hozzád képest, és képesek megérteni egy magyarul írt szövegrészletet már elsőre.
    Vagy vegyél magadnak BMWt, Audit és Mercedest, rakj magadra tetkót tekerd fel a hangerőt, és máris lesz kivel moziba menni a másik nemmel is. De ha a haverok vonzóbbak ... mindig mondta édesanyám hogy ne homokozzak annyit. Már tudom mitől védett sikeresen.
  • kalapos01
    #39
    Szerintem ott hibát követsz el, hogy neked a comic a szuperhősökkel egyenlő, pedig vannak más, ha úgy tetszik nem alja, "komoly" comicok is.
  • Szolnokboy1
    #38
    hát nem tudom mennyi a filmek alapjául szolgáló képregényt olvastál el, de az esetek többségében kimondottan komolyak szoktak lenni annak ellenére, hogy gumiruhában rohangálnak bennük.

    "egy drámához, történelmi filmhez, krimihez viszonyítva meg akárhogy nézzük, ezek mesefilmek és a mesefilmek közül is (tehát sci-fi, fantasy) már csak a témája miatt is "gagyibb""

    ez a gagyi jelző még ha idézőjeles is, igen megmosolyogtató. csak két példát mondanék az általad említett műfajokon belül (sci-fi, fantasy): Gyűrű ura és - tudtommal a személyes kedvenced - Avatar. nem is segítek többet, gondold át a jelződet. minden film mese (itt bukik meg a kijelentésed, miszerint alja műfajnak nevezted, mert akkor az összes film a legalja kategóriába sorolandó - arról nem beszélve, hogy képregényfilm műfaj mint olyan, nem is létezik) Azok közül, amit felsoroltál (még kiegészíteném a pornóval) mind ide tartozik, egyedül a dokumentumfilm az, ami teljes egészében a valóságot láttatja. mindezek után egy képregényfilm lehet ugyanannyira komoly, mint egy krimi a saját műfaján belül persze. a TDK itt azért jó példa, mert az képregényfilm és krimi egyben és hűen tükrözi azt, amit fentebb említettem.

    "ezek a filmek USA-n kívül nem is igazán sikeresek"...""felnőtt" emberek nem is igazán vannak oda az ilyen filmekért (ismeretségi körből nyilatkozok)"

    ha nagyon a képregényfilmek műfaját nézzük, akkor ez nem meglepő, te is megmondtad h az USA-n kívül nem sikeresek. de az USA-n belül nagyon is azok, miután hatalmas szubkultúrája van ott a képregényeknek, amiket több millió felnőtt olvas. más ország meg nem nagyon számít.

    a film alja műfaja szvsz a tinivígjátékok. amerikai pite és tsi. a vígjáték műfaját a pornóval próbálja vegyíteni. a két zsánerből a lényeget felejtik ki: a jó poénokat és az effektíve dugást és amolyan kényszermegoldásként berakják ezek visszafogottabb de egyben undorító keverékét, az altáji poénokat, meglocsolva a tinédzser fiúk szorongásával az élet küszöbén. a végeredmény vegytiszta szemét.
  • sandor8206
    #37
    persze csak egyéni vélemény, de nincs akkora múltja, elismertsége (díjak pl) vagy ezek a filmek USA-n kívül nem is igazán sikeresek
    + egy drámához, történelmi filmhez, krimihez viszonyítva meg akárhogy nézzük, ezek mesefilmek és a mesefilmek közül is (tehát sci-fi, fantasy) már csak a témája miatt is "gagyibb", csak egy felnőtt ember rohangál gumiruhában :-) "felnőtt" emberek nem is igazán vannak oda az ilyen filmekért (ismeretségi körből nyilatkozok)
    X-men 2, Betmen Begins-TDK, régi Supermanek, Burton betmenje mind mind remek comic-film, jó-szórakoztató filmek, de ha egy Forrest Gumphoz, Shindler listájához, Szigorúan bizalmashoz, Keresztapához, remény rabjaihoz stb. stb. viszonyítjuk filmművészetileg alja műfaj, popcorn-moviek
    Persze nem szabad ezekhez mérni, helyén kell kezelni a dolgokat-csak a jobb megértés végett soroltam
  • GG
    #36
    Nagyon fizetett hype szaga van ennek a cikknek :S
  • Szolnokboy1
    #35
    "alja műfaja a filmnek"

    pfff. na ezt a kijelentést most mégis mire alapozod?
  • sandor8206
    #34
    hát az igaz, hogy alegjobb comic-adaptációk, bár az nem volt nehéz összehozni
    alja műfaja a filmnek
  • Szolnokboy1
    #33
    "végiggondolva: semmi nem maradt meg, csak... a játékelméletes hajókázás"

    ebből én arra következetek, hogy te túlságosan intelligens vagy a hollywoodi filmekhez, így a véleményedet is így fogadom. :)

    btw sztem a TDK és IM1 a két legjobb képregény adaptáció, ha a Marvel és a DC egyéni univerzumából kiragadott karakterek filmjeit vesszük figyelembe. amúgy a a Watchmen a legjobb szvsz.
  • Barakukk
    #32
    Hova jártok ti moziba? Nálunk Nyíregyházán a Krudy moziban 5500 Ft egy bérlet, ami 11 mozielőadásra jó és átruházható, egyszerre több jegyet is vehetek, nincs büfé, ha éhes vagyok, viszek magammal töltött káposztát, krumplis galuskát, csapvizet flakonba vagy instant Coca Cola-t:) Az már más kérdés, hogy többnyire szerzői filmeket látok és hónapos késéssel jönnek, ha jönnek a Vasemberek és Sötét lovagok, viszont a rosszak mellett jó magyar filmek, török művészfilmek, illetve jó, de kevés kópiával futó műfaji filmek, inkább a dráma vagy vígjáték kategóriákból. Ja, és minden kedden csak 500 Ft a jegy. Barátnőm meg nincs, mert lúzer vagyok (lásd, megint internetezem, pedig nem is esik az eső odakint és a munkaidőmnek is vége van).

    Tényleg nehéz megélni, én is egyre kevesebbet járok plázamoziba, de mondjuk a Vasember 2 az pont az a mű, amit ott helyben látnom kell a premieren nagy vásznon, tökéletes hangzással, és ha havonta van ilyen, akkor arra félre tudok tenni, vagy kérek anyukámtól. De ha ennyit sem tehetnék meg, akkor is örömmel olvasnám, hogy "A Vasember 2-re több, mint 100 ezer jegyet adtak az a nyitó hétvégén".
  • Szolnokboy1
    #31
    én általában a haverokkal szoktam mozizni és vidéken lakom (szolnok). lássuk csak: egy kedvezményes diákjegy 890 ft... és ennyi. kajálok előtte otthon, de még ha nem kajálnék, akkor sem enném azokat a szintetikus szarokat a mozi büféjében, amiket NEM LEHET halkan enni (mégis ki párosította össze a popcornt a mozival vajon anno?) és adott esetben többe kerül, mint maga a mozijegy.

    btw csajnak csak az első (esetleg második) randin kell fizetni a mozijegyet, a többit intézze magának.
  • galocza
    #30
    ja, a tésztaképű tehénfejőlányokat, mint főhősnőt innen is és a spiderman filmekből is ki lehetne már seperni!
  • galocza
    #29
    ok, nekem a vasember egy folyamatos ásításparti volt, setét lovag végén meg elgondolkoztam, mi is történt. mert tulképp jól szórakoztam, a vasemberrel ellentétben nem volt elpocsékolt idő az életemből, de akkor végiggondolva az új első batman részhez képest elég ízetlennek tűnt. most (pár hónap után) végiggondolva: semmi nem maradt meg, csak ledger joker sminkje (remek!) és a játékelméletes hajókázás (még remekebb!)
  • sandor8206
    #28
    óóóóó nagy magiszter, lehet hogy volt benne mondanivaló (részletezhednég mi?) de de azt tökön is szúrta kompletten a kompos-jelent, lehet akármilyen erénye, az végett a 15 perc végett egy "mese" gyerekeknek cakkon-pakk, ott egy felnőtt ember aki megért már egy-két dolgot és nem buborékban nőtt fel (most aki még keményebb környezetben nőtt fel azokról ne is beszéljünk) fogta a fejét, sírtam/kaccagtam azon a jelenten, bobástúl, szavazásustúl ,fekabűnözőstől együtt
    De azért jó film
  • neoG
    #27
    Ááácsi!
    Ha az 5000 forintos mozizás több személy esetén érvényes, akkor a havi megélhetést is arra mennyiségre vetítsd ki.
    Kajálás embere válogatja.Én pölö sosem (igen: SOSEM) vettem kaját mozizásra.Képes vagyok megállni 1,5-2 órát kaja nélkül.Ha Te éhes vagy, persze, egyél; de ha 5000-ből megélsz egy hónapig, akkor nem hiszem, hogy megerőltető ez a kis idő.
    De a legjobb lesz, ha belátod, kicsit túloztál:)
  • Fresh Duke
    #26
    "Kaját is kell venni, mert úgy illik"
    Nem bírsz ki két órát anélkül, hogy tömnéd magad? Amúgy, azért van a zseb, hogy belerakd, amit magaddal lehet vinni. Nem kell helyben megvenni a kaját.

    "még csak 1 barátnővel/feleséggel számoltam"
    Maradjunk abban, hogy max egy feleséged lehet. Továbbá nem értem, hogy miért akarsz egy Nőt vinni egy Batman filmre? Azt inkább egy haverral érdemes megnézni, aki fizeti a saját jegyét. Nőkkel más filmeket érdemes nézni.

    "Aki vidéken lakik fizetheti a benzint, a vonatot, a buszozást"
    Nem kell a világ végére menni, hogy mozizz. Azt meg nem hiszem, hogy olyan drága lenne a buszjegy.

    "És akkor még csak arról beszéltem, hogy lesátálok a városban a moziig."
    Bele ne halj, én naponta sétálok át a városon.
  • Silenzio
    #25
    Szerintem igenis számottart némi társadalmi dimenzióra, a poszt-9/11 filmek tán legsikerültebb darabja. A nemzet pillanatnyi állapotát kiválóan tükrözi és tematizálja, de szerintem Te akkor se ismernél fel egy mély gondolatot, ha lelki szemeid előtt ugrálva kántálná, én vagyok minden gondolatod legmagvasabbika! Jókat kacagok, amikor egy-egy komment leolt egy tömegfilmet a mondanivaló hiányát kérve számon, de a kommentelő nagy valószínűséggel még sosem látott igazi szerzői filmet, vagy bármit, ami az intellektuális képességeit egy kicsit is megdolgoztatná. Tisztelet a kivételnek.
  • sandor8206
    #24
    nagyon sok embernek luxus a mozi, most az hogy hogy ki mennyiből hozza ki az egyén függő a fix költségeken felül
  • bumbi0
    #23
    Nem egyedül járok moziba, de nem is hívom meg a fél pereputtyot.
  • Kindred Blades
    #22
    BS.
    5000 forintból egyrészt nem élsz meg.
    Vagy csak soha nem vásároltál élelmet, hanem lopod. És akkor nem 1200 forint/10g árfolyamú sajtokról beszélünk.
    De ha minden balfékséget bele akarok számolni, kihozok én neked két főre 15000 forintos moziköltséget is, de attól még nem lesz igaz.
  • Csak77
    #21
    "De én elmegyek a moziba kifizetem a jegyet veszek egy üdítőt"

    Nagyon kevesen járnak egyedül moziba, azt vedd figyelembe.
  • bumbi0
    #20
    Könyörgöm, eddig arról volt szó hogy neked mennyi a mozi. Arról nem, hogy kit hívsz meg és kit nem, ez egyén probléma...
    Érdekes nálunk ebből sosincs vita, hogy a barátnőm magának fizeti a saját dolgait.
    Ettől függetlenül néha meghívom, de ez nem ide tartozik..., ennyi erővel akkor számolj mindent duplán mert neked barátnőd van. 2 kocsi, 2 nyaralás, 2 kaja, az enyém elmegy dolgozni :)!
  • sandor8206
    #19
    TDK is azért érdemes a helyén kezelni, nem lett volna az akkora siker ha nincs az USA, egy sima blockbuster eredményt hozott volna összbevételben, mint akármelyik nagyobb költségvetéső blockbuster, TF2 stb.
    Az meg hogy miért volt annyira sikeres USA-ban ki tudja, sok minden lehet-eleve hogy Begins jó fogadtatást kapott ott,+ remek marketing + a film is a jobbik fajtából van + comic-film (amcsiban nagyon menő) + Ledger halála is dobott pár %-ot, amcsiban azért nagyobb kultusza van a bálványimádásnak
    semmi köze a mélyebb gondolatokhoz, ami pláne hogy nincs is benne