239
-
#79 egyetértek. -
#78 Par dolog :
1; Haborus ovezetben mar csak a feltetelezes is eleg arra hogy valakire lojenek.
2; A gyermekeknek semmi keresnivalojuk nincs ilyen helyen es ahogy latjuk a videon nincs olyan ember aki megmondja hogy az az alak a gepjarmu elso ulesen kisgyermek.
3; Haborus ovezetben a gyulekezes (fegyverrel fuszerezve meg ha az RPG nem is volt jelen ) felhivas keringore . Az ilyet csirajaban ek kell folytani mielott 20 emberbol 2000 lesz ahol nem egy hanem 200 felfegyverzett lesz ... hidd el .
Na most melyik a "humanus" megoldas hagyom hogy a csopotor agitajon es tobben csatlakozzanak es a fegyveres patkanyok elobujanak es az foldi egysegek emberi kozul kerressek a celpontokat a kaosznak koszonhetoen v. a leheto regrovidebb uton veget vetek annak ami tortenik .
8 honapot toltottem Afrikaban katona voltam . Lattam mit muvelnek ezek az emberek .
Ami a vidon lathato egy bevett katonai eljaras es nem US Army specialitas .. ez mind nem tortenik meg ( vagy nem ilyen sulyos ha nem varosi korulmenyek vannak )
A helikopterek egyszeruen elokeszitettek a terepet a szarazfoldi egyseg megerkezere.
-
#77 Teljesen egyetértek veled. -
Jamaha #76 "Aki helikopterben ül nem csak arra lő aki személy szerint rá jelent veszélyt. Mindenkire, mert 1 óra múlva a gyalogosok közt is arathat.
Nat Geon nevelt tudással meg vicces villogni. "
Nem villogás és nem nat geon nevelt, csak érdekes megfigyelni, hogy egyesek mit vallanak be kamera előtt, amiről tudják hogy nyilvánosságra kerül. Szerinted mennyi érzik veszélyeztetve magukat? Ezeknek nem videójáték már az egész? Nem ilyen már az egész nemzeti felfogásuk? Nézd meg a Call Of Duty Modern Warfare II-t. A lelepleződés ellen a főhős nem ugyanúgy írtja a civileket a reptéren? -
#75 Aki helikopterben ül nem csak arra lő aki személy szerint rá jelent veszélyt. Mindenkire, mert 1 óra múlva a gyalogosok közt is arathat.
Nat Geon nevelt tudással meg vicces villogni.
-
#74 Mennyire igazad van! -
#73 Azt meg végképp nem értem én se hogy miért látnak az emberek a felvételen fegyvereket?OTT fegyvertelen emberek haltak meg,és eddig tudták eltussolni.Ennyi. -
#72 Egy szónak is száz a vége ezzel a módszerrel ami a felvételen van,nemhogy békét de még több ellenséget generálnak saját maguknak.Sajnos az ott élő civilek pedig potenciális darálthúsok. -
Jamaha #71 ""Ti mit éreznétek, ha egy családtagotok egy hasonló helyzetben biztonságosnak vélt helyen lenne és egyszer csak 4-5 db 30 millis páncéltörő lövedék zúzná szét a testét egy Apache chaingunjából? Marhára örülnétek mi?"
Mit éreznék? Az, hogy egy biztonságosnak vélt hely, az akkor biztonságos, ha tényleg az is. Hány turisztikai iroda szervez Irakba turistautat? Nem volt kötelező odamenni a sajtósnak. Az ilyenért elég sok pénzt kapnak. Ja, hogy a pénz ekkora úr? Joe baka mennyiért is viszi vásárra a bőrét? Ráadásul őt vezénylik és nem önként dönt.
Én azt gondolnám, hogy kedves rokonom idióta volt, hogy háborús övezetbe ment. A veszélyek ismertek."
Azok az emberke ott élnek! Nem jókedvükből mentek oda. Nem nyaralni.
"az apache gépágyuja olyan, hogy ahová nézel oda lő, ergo a célkereszt ahová mutat oda megy a lövedék is. hogy a kép előbb ott volt mind a hang, az is furcsa, valszeg külön kamerával vették fel, továbbá furcsa volt a gépágyú hangja is, mert az Apache nem ilyen
olyan mintha nem is onna lőttek volna, mint ahonnan felvették
de majd a hozzáértőbbek kielemzik"
A tölténynek idő kell, mire célba talál, a kamera meg a gépágyú felett van vagy fél méterrel az orrban, a hangot szerintem meg a lövész és a pilóta mikrofonja vette fel.
"Nem hiszem hogy sok ember van itt aki szeretne lövöldözni, az már más dolog hogy elfogadjuk azt a tényt hogy egy háborúban mire lehet számítani. Senki nem mondta, hogy az amcsik „de jó fejek” voltak. Ez nem mozi ahol jó és rossz küzd, háborúban csak két ellentétes érdek létezik. Ha amcsi katona lennék és rám lő egy gyerek gond nélkül üríteném a tárat. Ha apa lennék, aki így veszti el a fiát pusztítanék ahogy tudok. Ennyi, aki ott van saját okkal cselekszik, szó nincs arról ki a jó vagy rossz, van olaj, tömegpusztító fegyver vagy bármi más. "
Pont ez a lényeg, hogy nem az amerika által hirdetett mozis jó és rossz párbajáról van szó. Odamentek, gyakorlatilag ok nélkül, tönkre vágták az országot, a kézifegyvekre való hivatkozással mindenkire lőnek, ahogy látható a a videón, vagy fél percig rimánkodik a rádióba a fegyverkezelő, hogy lőhessen, miközben a sebesültet megpróbálják a kocsiba rakni. Ebben nincs semmi jó vagy rossz. Lehet, hogy nekünk fura, hogy ott annyi AK van, nekem se tetszik, de amerikában mennyi van közkézen? Otthon nem tudnak rendet tenni? Rohadtul hirdetik az amerikai értékeket, ami arról szól, hogy az a jó amit ők tesznek, hiszek ők a demokrácia mintapéldánya, és aki nem követi őket, az dögöljön meg...
Az amerikai hadsereg nem sorketelesekből áll. Ők önként vonulnak be, szóval hagyjuk a szegény katonát ide meg oda vezénylik szöveget. Tudják mit vállalnak. Csak nézz meg a spektrumon vagy a nat.geo.- egy ebbe a témába vágó filmet és főleg a földi személyzetről lesüt, hogy kurvára élvezik a gyilkolást, hogy szabadon azt tehetnek amit akarnak, mert azért küldték be őket, hogy a földel tegyék egyenlővé az egészet. Amikor a tankok személyzete azt mutogatja a riporternek, hogy épp milyen deathmetal CD-t játszanak a tank komrendszerén keresztül "ütközet" közben, mert hogy az hogy felpörgeti őket és hogy hullik a sok barom aki az útjukba kerül, akkor szerinted ez normális?
Az Apache ment oda, mert oda vezényelték. Volt joguk odavezényelni? Nem. Veszélyben volt a helikopter? Nem. Rálőttek és ő szabályszerűen engedélyt kért a védekezésre, mint ahogy a filmekre hivatkoztok? Nem. Feltételezett valamit, unta a repkedést, akármi, úgy gondolta lövöldözik egy kicsit. És megtette. Na ez most amerika. Én éveken keresztül csodáltam az amerikai hadsereg és főleg a légierő fejlettségét. De már hánynom kell tőlük. -
obe #70 .."tisztän lätszik az rpg"..
mekkora egy barom vagy te, NEM volt ott semmilyen rpg, az egy teleobjektiv , amit meg egy vak sem kever össze egy rpg-vel, valamint marhära nem lehet leszedni egy 1,5 km-re levö apache-t ilyen messziröl amelyik meg mozog is..
aszonygya a többi gyagyäs, minek mentek oda..bazzmeg ott laknak, a tusko jenki ment oda, takaroggyon el az otthonäbol mert itt a 19 eves buta amerikai, akit azert szedtek össze kentuckyben, mert buta volt iskoläba järni, igaz alkoholt meg nem ihat, de ölni mär ölhet a viläg mäsik felen, ha hazaer 6 honap utän mindjärt veterän lesz:)...örülök hogy 19 eves iskoläzatlan parasztokbol höst faragnak, csak mert 1,5 km magasrol szetlö civilt, gyereket, riportert...ime a hösök -
#69 Irak rövid időre visszamenőleg is éppen eleget volt agresszor. Ok hogy az akkori vezetést már lerendezték, de ha az amcsik kivonulnak vajon mennyi idő alatt alakul ki és meddig tart egy polgárháború? Mennyi civil életét követelné? Olaj, igen az is van ott. Mindannyian haszáljuk. -
#68 Nem az a gond, hogy hibáztak, hanem hogy évekig kamuzgattak róla, de még a gyerekekről is!!
Ez a cikk meg még az index-nél is nevetségesebben van közölve. Kiskegyed szint, komolyan. -
#67 miért ne? megtehetik -
wednes #66 "Pláne, hogy a vezető pozíciókban elvakult, néhol már elmebeteg fanatikusok vannak, akik tökéletesen megvezetik a tanulatlan, egyszerű tömegeket. "
Ez az egész világon így van, nem kell ehhez a Közel-Keletre menni. :) -
#65 Ki mondta, hogy a tőzsdések értelmesek? :) szaktudás != értelem :) -
#64 A katona nem feltétlen buta, csak neki is élni kell valamiből. Ha meg 1999 óta katona, akkor meg mit tehet arról, hogy X év szolgálat után őt oda vezényelték?
Nagyon könnyen ítélkezel és simán figyelmen kívűl hagysz egy rakás tényt... -
#63 "Mellesleg magának a népnek kellene a teroristákat kiközösiteni kivetni magából nonszensz hogy segítik öket,ne csodálkozzanak ha össze-vissza lödöznek rájuk"
Valóban ennek kéne történnie, DE. Mivel borzalmas állapotok vannak ott, és nincs oktatás és olyan körülmények, hogy a felnövekvő generációk felvilágosult, tanult legyen és megakadályozza ezt, így nincs erre sok esély. Pláne, hogy a vezető pozíciókban elvakult, néhol már elmebeteg fanatikusok vannak, akik tökéletesen megvezetik a tanulatlan, egyszerű tömegeket. Tudják, hogy kell hatni rájuk, így melléjük állnak. Ezért tehetik meg azt, amit.
De ki az usa, vagy bárki, hogy beleszóljon mások belügyeibe? hagyni kell had legyenek el ott magukba, saját területükön írtsák egymást, ő dolguk. Ha már más ország területére kihatna ezt, vagy fenyegetnék komolyan, nem úgy ahogy most, mondvacsinált ürügyekkel, akkor már érthetőbb a beavatkozás szerintem. De ami most megy, az csak a pénzről szól, emberéletek árán is. csak erről, nem másról. A sok buta katona meg asszisztál ehhez, mert azt hiszi ettől hős lesz, közben bele sem gondol, hogy a nagyhatalmak játékszere, és valójában semmit sem jelent. A plecsni és a többi, csak díszlet, hogy tökéletesen bevegyék a játékot és még önszántukból is tegyék. Legalább is itt az iraki háború esetében.
Nem a hadsereget, és a katonaságot húzom le, mert szükség van rá, és kell is rengeteg esetben, de itt nem. -
#62 Természetesen az újságírókra értettem. Nehogy azt hidd már, hogy a kiszivárogtatók mást sajnáltak... -
#61 Jó, hogy nem diplomás bakát akarsz. A tőzsdével és hitellel szórakozó barmok fúúúúúúúúúúúúúde iskolátozttak voltak papíron meg okosak, de a nem létező pincsikutyámnak is AAA hitelmisősítést adtak volna, ha van kutyaháza... -
#60 Nem az dönött arról, hogy odamenjenek, akiket odavezényeltek... -
Gyuszopapa #59 3.40-töl 3.50-ig tisztán látszanak a fegyverek. -
#58 Teljesen igazad van, hogy a háború más. De ez az okozat. De az OKOT is vizsgálni kéne, hogy valóban szükség van e a háborúra? volt értelme, több ezer ember halálának eddig? Szerintem mindketten tudjuk a választ, hogy nem. Az egész néhány kőgazdag fejes játéka, akik még több hatalmat és zöldhasút akarnak, és akár emberek ezrei élete árán is. A sok egyszerü ember, meg önként beáll a seregükbe valami alamizsnáért, hogy másokat kaszaboljon le és nem érdekli, hogy valójában csak fogyóeszközök, bábúk néhány hataloméhes egyén gusztustalan játékában. Ez a háború. És mindig ez volt. Néhány agyament miatt, emberek tízmilliói haltak meg a történelem során. Volt értelme?
Ezért ellenzem az egészet, mert tudom, hogy mi megy a háttérben és miről szól. Mert az megint más, ha valóban elmebeteg terroristák lennének tömgepusztító fegyverekkel és azok célbajuttatására képes interkontinentális hordozórakétákkal. Ott lépni kell, mert nagyon sokat, ok nélkül meghalhatnak. De itt közel sem erről van szó. Illetve volt, de miután kiderült, hogy nincs, ki kellett volna vonulni. De nem tették. Ezzel maguk is bebizonyították, hogy ürügy volt az egész és csak hatalmi játék, amit az előbb írtam. Innentől kezdve viszont pont azért ítélem el, amit fent leírtam. -
#57 szerinted mekkora űrtartalmú egy apache gépágyú lövedék
egyesével preciziósan leszedhetsz vele bárkit? nem igazán
ez nem lézer -
Gyuszopapa #56 Amugy tisztán látszik hogy ak és rpg is van ott.A balfasz lóbálja a kezébe a fegyvert aztán gyorsan eldugja a háta mögé mikor észreveszi a helit. -
Gyuszopapa #55 Aki kardot ránt kard által vész el.Mellesleg magának a népnek kellene a teroristákat kiközösiteni kivetni magából nonszensz hogy segítik öket,ne csodálkozzanak ha össze-vissza lödöznek rájuk.Köcsög egy nép gyerekek megtanitják fegyverrel bánni. -
#54 az apache gépágyuja olyan, hogy ahová nézel oda lő, ergo a célkereszt ahová mutat oda megy a lövedék is. hogy a kép előbb ott volt mind a hang, az is furcsa, valszeg külön kamerával vették fel, továbbá furcsa volt a gépágyú hangja is, mert az Apache nem ilyen
olyan mintha nem is onna lőttek volna, mint ahonnan felvették
de majd a hozzáértőbbek kielemzik -
#53 Hát épp ez az. Kb ennyi felelősségel lőnek élő emberekre is, mint egy játékban. Vagy fegyver volt, vagy nem. ha nem akkor bocsi. Csak itt nincs new game meg respawn. -
#52 Dark Sith: Nehéz vita lesz. Már csak azért is mert a Te hozzáállásod tényleg dicséretes, és valóban jó lenne ha ezt mindenkiről elmondhatnánk . Ahol béke van ott így kell gondolkodni, van értéke az életnek. Ahol háború van ott nincs. A kettőt meg nem igazán lehet vegyíteni. -
#51 "a háború ilyen"
Nem kell idegen országokban, mondvacsinált ürügy miatt háborúzni, és senkinek nem lesz baja. -
#50 sőt, lőttek is rájuk -
#49 ott a kezében az AK -
#48 voltál már harci helyzetben?
(én sem voltam, de játszottam az Operation Black Hawk Down-nal, a szokásos beleélésemmel)
egy követ gránátnak nézel, a játék után már nem csodálkoztam, hogy a katonák néha egymást lövik le
-
wednes #47 És akik ott élnek? Mi az, hogy nem kell odamenni? Nem csak az újságírókról van szó. Helyi lakosokat lőttek agyon. A teljes felvétel 40 perc, ez össze van vágva. Több idő telik el még odaér az a bizonyos furgon a családdal. Ők azt se tudták mi történt, lehet arra gondoltak egy merényletet követtek el az ott álló embereken. A helikopter meg ott sunyul fenn a magasba csak arra várba, hogy lőhessen. Majd sírva fakad a pilóta, mikor tűzparancsért hisztizik. És össze-vissza hadoválnak minden félét a rádióba. "Jön egy furgon összeszedik a FEGYVEREKET, a halottakat és a sebesülteket." -
#46 "Ha a sarki büfés elbasz valamit, akkor a hamburgered bánja. Ha a katona az életed"
Pontosan. Ezért nem kéne minden selejtes idiótát felvenni a hadseregbe, mivel sokkal nagyobb a felelősségük, hiszen emberéletekkel játszanak. De egyre inkább rászoktak arra, hogy úgyis eltusolják, ezért úgy viselkednek mintha Postal-oznának. Holott, aki ilyen hatalommal rendelkezik, hogy akár kiolthat egy emberi életet, 15xör megfontoltabbnak és értelmesebbnek kéne lennie mint egy "sarki hamburgeresnek". A felelőssége súlya miatt.
Azt viszont aláírom, hogy a média tényleg mindent előszed. Ma ha megnézel egy hiradót, vagy belősz bármilyen hírportált csak ilyen címeket találsz: sikkasztott, adótcsalt, lopott, hazudott, sikkasztott, feldarabolta, megerőszakolta, kirabolta, kettévágta, felakasztotta, sikkasztott... Gyász. Több okból is. Legfőképpen azért, mert ilyesmi megtörténhet, hogy hónapok óta mindennap akad új, akiről kiderül, továbbá, hogy csak ennek van az emberek számára hír értéke. Sehol nem láttam egy említést sem arról (az index alsó sarkában volt, de tvben meg más oldalon sem), hogy sikeresen felszállt a discovery, most van először egyszerre fenn 4 női asztronauta stb.. -
#45 volt tűzparancs -
#44 Volt szerencsém látni ezt a videot már az indexen
a háború ilyen
nem kell nyilt utcán kint kóricálni fegyvernek lélátszó tárggyal a kézben, vagy fegyveresek mellett, ha egy apacha van a környéken
rpg-s embereket meg nagy ívből kerüljük
mert a gépágyú bedarál mindent
egyébként sem tudom mit kell állandóan szépelegni
vagy egyesével kéne levadászni mindenkit, kiválogatva ennek van feyvere, de most ebédelni megy ergo nem lőjük le
vagy mszólhattak volna nekik, hogy bújjanak el, mert lőni fognak rájuk, mennyivel lovagiasabb nem?
vagy minek helikopter, elég lenne egy szál kard
aztán arabok a képükbe röhögnének a kalasnyikovval
-
bleifrei #43 Nem kell kapzsinak lenni, nem kell hatalomittasnak lenni, nem kell az ítélőbírót játszani, nem kell mondvacsinált okból háborúzni. A háborúk csakis nagyon mély szűklátókörűség és ebből következő, elferdült értékrend eredményei. Nincs rá elfogadható indok. -
#42 Most akkor volt tűzparancs vagy nem? Döntsétek már el...
Az mennyire normális és morálisan elfogadható, hogy a média minden szaron csámcsog? Ha a sarki büfés elbasz valamit, akkor a hamburgered bánja. Ha a katona az életed. A háborús övezet már csak ilyen. Nem kell odamenni. Pont. -
#41 "Én azt gondolnám, hogy kedves rokonom idióta volt, hogy háborús övezetbe ment. A veszélyek ismertek."
tehát azt állítod, hogy ha háborús övezet, akkor teljesen normális, és etikailag, morálisan elfogadható, hogy fegyvertelen civileket lőnek halomra, egy kb 1,6km-re lévő, agyon páncélozott helikopterből csak úgy, tűzparancs nélkül. Érdekes világképed van. -
#40 Melyik RPG az ami elvisz 1,5 km-es távra ?