239
-
Oláh Herkules #119 de a ruszkik nem is nevezik magukat a szabadság hős megmentőinek, miközben pénzért, és hatalomért halomra gyilkolnak. Ez náluk csak a 2. vh környékén volt divat, amikor "felszabadítgattak".
Az viszont igaz, hogy a ruszkikat itt nem utálják annyira, látszik is az elmúlt 20 év választási eredményeiből, hogy sokan nosztalgiáznának... -
obe #118 nana, mäs az hogy eszebe jut valami, vagy valoban fejbelövi, tehät durva csusztatäs a peldäd...a joleti polgäron pedig ugye olyan nemezeteket ertettel, akik napi rendzseressegü tüzharcot folytatnak irakban, tehät ne a magyar fotelharcosban kelts felesleges büntudatot...
egyebkent "örülök, hogy a ripoter munkäjät elintezi a többseg avval, hogy minek ment oda...persze, miylen jo lenne ha nem lennenek független fotosok, tevesek ilyen helyszinen, hiszen akkor az ameriaki igazmondo hadsereg szämolna be az ott törtentekröl...az szep igaz sztori lenne -
Oláh Herkules #117 nemsemmi a cucc. a rommátömörített zsindex videoból is egyértelműen látom, hogy ak47-es annyira volt náluk mint ahogy én vagyok a pápa. Sőt még pisztolynak sem lehetne nézni, mert a méret max ahhoz illeszkedhetne... rpg az bazmeg, nem gáz hogy még 3km-ről is lehetne látni hogy az vagy nem, mert akkora nagy.
És a legszebb hogy ők nem egy rommátömörített videot néztek, hanem egy jobb minőségű nagyobb képernyőt.
Mondom ezt úgy hogy mindenféle szimmel játszom, úgyhogy valamennyire ismerem milyen egy mozgó helikopterből célkereső kamerával látni.
"Hány ilyen eset fordulhat elő, hisz a mostani is nyilván csak a két ott szerencsétlenkedő Reuters riporter miatt kapott igazi publicitást."
és igen ez a legnagyobb probléma. Gyanítom hogy ez csak egy hatalmas jéghegy csúcsa... már csak abból is amennyire gyűlölik az amcsikat úgy össznépileg... látni is hogy miért. (izrael is pont ezt csinálja ez 100%, a gettósítás náluk durván hasznos, mert sok egyéb dolog mellett, pl ilyen véletlenek nélkül tudják szitává lőni a nem kívánatos személyeket...) -
Deus Ex #116 Egyébként megyjegyzem, mindíg meghat, amikor a sok tízmilliós példányszámban elkelő gyilkolós játékok piacát képviselő jóléti társadalmak netpolgárai felállnak a CS/BFx/Gyilkolós repülőszimulátor mellől, és elkezdik játszani a széplelket. A full spectrum digital warriorok közül meg legyen kedves csak az jöjjön ide hozzám nahátozni, akinek soha nem jutott eszébe még egy IRL konfliktust a játékban bevett módszer mentén - headshot - rendezni.
Éljen soká a képmutatás. -
obe #115 ..."első körben meg kéne tanulni leirni a takaroggyát helyesen, aztán elmélkedni az iskolázottságról vagy annak hiányáról"...
hogyne miklos kedves: ..."mint a 80-as években Raegen idején "...talän REAGAN idejen...öngol -
Yv@n #114 "Namármost, ha agyhalottakat ültetsz egy apache pilótafülkéjébe (mert csak azok vannak kéznél), akkor bizony elő fognak fordulni ennél SOKKAL cifrább esetek is, de ez katonáéknál bőven belefér a statisztikákba
...
Mellesleg ha nem lettek volna ott sajtósok, ez az egész valószínűleg sosem derül ki, mint sok tucatnyi más hasonló eset sem."
Az egész történettel kapcsolatban amúgy ez a para. Hány ilyen eset fordulhat elő, hisz a mostani is nyilván csak a két ott szerencsétlenkedő Reuters riporter miatt kapott igazi publicitást.
Aztán nem kell csodálkozni, ha ezek túlélői mennek robbantgatni. -
Jamaha #113 "Azon meg jót derültem, hogy okosabb, pszichológiailag jobban felkészített, képzett katonákat szeretnétek a harctérre?!! Jó dolog a naivitás, de egy ORVOS, egy közgazdász vagy egy MÉRNÖK nem fog elmenni katonának, sem rendőrnek, de még biztonsági őrnek sem, mert nem hülye kockáztatni az életét. ERGÓ a hadsereg abból a fostenger hozott emberanyagból kell dolgozzon amit kap és ez azoknak a hibája, akik jól képzettek és kereső állást akarnak ahelyett, hogy vásárra vinnék a bőrüket valami istenháta mögötti szaros sivatagban, homályos célokért és némi alamizsna zsoldért. A katonák 99.9%-ban sötétek mint a bűn, ez van, ezért lettek katonák és nem agysebészek. Akinek ez nem tetszik, annak bizonyára az sem tetszik, hogy az ég kék és a víz nedves."
És ez innentől kedve mentség? "Hülyék-hülyék, hát Istenem, ez van, szerencsétlenek nem tökéletesek, lőni még tudnak..."
Nem érted nem a katonák értelmi képességével van a gond. Hanem, miért vannak ott egyáltalán? Ha nem lennének ott a két szerencsétlen újságíró ma is élne az ottlevő jónéppel együtt. -
Jamaha #112 Kedves Gurufree!
"Sjnalom de eleg gyerekes a hozza allasod a dolgokhoz .
"- És szerinted ez a bevett eljárás a jó eljárás, vagy a legegyszerűbb? Melyik az egyszerűbb? Tényleg rendet tenni (ha van nekik miért) vagy egyszerűen szétlőni mindent."
Igen en ugy latom ez volt a jarhato legegyszerubb megoldas . btw nem olyan gyermekek voltak a gepjarmuben akik ott laknak es semmi olyan informacio nincs arrol hogy mas gyermek megserult aki ott lakik.
Te pontosan azt hangoztatod itt amit a media sugal neked ..... manapsag nem erdemes harcolni mert akkor gyilkos vagy . Csak meghalni erdemes mert kkor leszel hos ."
Nem érdemes harcolni mert gyilkos vagy? Miért is harcolnak az amik irakban? Szerinted ez a normális, hogy egyik ország úgy érvényesíti érdekeit egy másikkal szemben, hogy generál egy háborút és addig marad, amíg mindenki vagy meg nem döglik, vagy az ő nézeteit nem kezdi el vallani? Ahogy a legelső hozzászólásomban írtam annak én is örülök, hogy Saddamot elkapták, Kuwait lerohanása épp elég volt az ő részéről is. De hány amerikai halt meg irakban 2003 óta és vajon mennyi halt volna meg, ha nagylétszámú spec csapatot azért beküldenek hogy élve kihozzák és felelősségre vonják? Saddamon kívül nem volt semmi okuk bemenni és azt tenni amit tettek. Se tömegpusztítófegyver, se hasadóanyagot dúsító reaktor, se semmi.
És én vagyok a gyerekes, mert felháborít az értelmetlen öldöklés? Te mit kerestél katonaként afrikában, ahogy lentebb írtad? Ha igaz, amit írtál, csak zsoldosként tudom elképzelni, akkor meg mit is ér a szavad? Akkor te vállatad, hogy pénzért ölsz és még te merészelsz itt papolni, hogy mi a jó megoldás? -
#111 Akkor áruld már el a kedves amerikaiak miért is harcolnak? Ja , hogy a nagytőkések gazdagodásáért értem. Tehát ez rendben van. Az hogy egy agresszor ellen küzdesz a saját hazádért a saját országodban az nincs. Logikus... -
Yv@n #110 "Vallási és származási vitákat hol láttál megoldódni fegyverek nélkül?"
Netes fórumokon :D -
#109 Alapvetően az emberek mindig maguknak köszönhetik az ilyesmit. Épeszű ember ha gyanúsan gyülekező tömeget, vagy bámészkodókat lát, akkor igyexik onnan minél előbb lelépni. Sajnos sok az idióta, mint nálunk is, mikor egy-egy balesetnél, fellelt bombánál, tüntetésnél, tömegoszlatásnál a sok agyhalott istenbarma lemegy bámészkodni az utcára, hogy hú de érdekes, ezt ő is látni akarja! Na az ilyeneket szvsz. nyugodtan lelőhetik. Akinek nincs veszélyérzete és ingyencirkusznak gondolja a valóságot, mivel sérthetetlennek hiszi magát és kb. ingyen valóságsónak hiszi ami az utcán történik, azért abszolúte nem kár.
Ezek az emberek tudták, hogy a harcok alatt NEM szabad gyülekezniük, a sajtósok is tudták, hogy messziről senki nem fogja tudni megmondani, hogy sajtósok, így hát potenciális áldozatokká váltak. Aki le akarja kapni a csúnya gonosz amcsi helikopátereket teleojjektívvel, az számíthat pár sorozatra a seggébe, tiszta sor.
Azon meg jót derültem, hogy okosabb, pszichológiailag jobban felkészített, képzett katonákat szeretnétek a harctérre?!! Jó dolog a naivitás, de egy ORVOS, egy közgazdász vagy egy MÉRNÖK nem fog elmenni katonának, sem rendőrnek, de még biztonsági őrnek sem, mert nem hülye kockáztatni az életét. ERGÓ a hadsereg abból a fostenger hozott emberanyagból kell dolgozzon amit kap és ez azoknak a hibája, akik jól képzettek és kereső állást akarnak ahelyett, hogy vásárra vinnék a bőrüket valami istenháta mögötti szaros sivatagban, homályos célokért és némi alamizsna zsoldért. A katonák 99.9%-ban sötétek mint a bűn, ez van, ezért lettek katonák és nem agysebészek. Akinek ez nem tetszik, annak bizonyára az sem tetszik, hogy az ég kék és a víz nedves.
Namármost, ha agyhalottakat ültetsz egy apache pilótafülkéjébe (mert csak azok vannak kéznél), akkor bizony elő fognak fordulni ennél SOKKAL cifrább esetek is, de ez katonáéknál bőven belefér a statisztikákba. A katona be van idomítva/kondicionálva, hogy gyűlölje az ellenséget és miután lőnek majd rá, magától is megteszi ezt a szívességet a parancsnokainak. Ezután pedig élvezni fogja minden vélt/valós ellenségének lemészárlását, sőt egyeseknek eufórikus érzést jelent hullani látni őket. Tiszta sor. Ezért katonák, ezért gyilkosok. Másképpen nehéz lenne megbirkózniuk a teherrel. Neki nincsenek civilek. Van az ellenség, meg MI. Én már nem ítélem el őket, hiszen néha szükség van katonákra és fegyverekre is.
Mellesleg ha nem lettek volna ott sajtósok, ez az egész valószínűleg sosem derül ki, mint sok tucatnyi más hasonló eset sem. -
Yv@n #108 "Te pontosan azt hangoztatod itt amit a media sugal neked ..... manapsag nem erdemes harcolni mert akkor gyilkos vagy"
Őőő. Mert szerinted "érdemes" harcolni? -
Yv@n #107 Szerintem épp fordítva. 20 év elegendő volt az embereknek, hogy rájöjjenek mégsem az usa seggéből szűrődik ki a napfény. Aztán sok évvel ezelőtt csak hírből lehetett hallani, hogy ott kinn a messzi nyugaton mennyire minden kurvajó. Időközben lebomlottak a falak, megszűntek a zárt határok, beszivárog mindenféle információ is, (sok jól megszűrve csak negatívumokat tartalmazva, hisz ez az igazi hírérték), így szépen jött az amerikai utálat is, hisz azok mekkora parasztok má'. -
#106 pedig itt a 90-es években nem gyűlölték őket
felnőtt egy új nemzedék, akiknek a nyakán már nem voltak a ruszkik, most megint az amcsik a rosszak mint a 80-as években Raegen idején, amikor mi kölkök arról ábrándoztunk, hogy kéne lelőne, meg milyen gonoszok az amcsik -
#105 Jamaha:
1 Igen neveli bosszúra a lakosságot, ami pedig agresszívabb katonákat gerjeszt. Ez van, így is lesz.
2 A második VH alatt Londonból vidékre költöztették a lakosság nagy részét. /Nők Gyerekek/ Volt eredménye. Lehet tanulni.
3 gondolom vicc
4 Polgárháború humánus? Civil életek többszöröse veszne oda. Csak ehhez értened kellene az ottani helyzetet. Azért így is ari vagy.
5 Magyarok nem csak ott vannak amely országgal hadban állunk, sőt nem csak katonában kell gondolkodni. Gondolkodni viszont kell.
Végül: Igen a katonáknak a legegyszerűbb megoldás a kézenfekvő. Tényleg rendet tenni amire Te gondolsz nem egyszerű hanem lehetetlen. Vallási és származási vitákat hol láttál megoldódni fegyverek nélkül?
-
Hoz_Hun #104 Pontosan így látom a dolgot én is. -
Hoz_Hun #103 A helyzet az hogy az amcsikat mindenhol utálják. Az amerikában élő ismerősöm mondta (kettős állampolgár), hogy külfödre csak is a magyar útlevelével utazik, mert kényelmesebb az amcsi utálat miatt. Mert hogy mi itt el se tudjuk képzelni, mi gyűlölet van irántuk (amerikaiak) a világban. -
wednes #102 A furgonnak semmi köze sincs még a feltételezett csoporthoz. A teljes felvétel 40 perc, ez itt össze van vágva. A furgonba egy család ül a 2 gyerekkel, akik később arra jártak és csak annyit láttak, hogy egy sebesült vergődik a földön. Lehet azt gondolták, hogy bomba robbant, gyorsan felveszik a sérültet és elhajtanak vele. A helikopter meg közbe ott sunyul, és mikor meggyőződtek róla, hogy csak azt az 1 szerencsétlent veszik fel, és indul a kocsi, azonnal tüzet nyitnak.
A másik, amíg az USA serege nem tette be a lábát Irakba terroristák se voltak ott. Akik robbantanak azok tényleg már Al-kaida tagok lehetnek más országokból is jöttek. Ugyanúgy leszarják a civileket. Ott se a helyi szomszéd robbantja fel a piacot, ahova ő maga is vásárolni jár. -
#101 itt inkább az általános amcsi gyűlöletről van szó szerintem
ruszkikat nem utálják kis hazánkban annyian mint az amcsikat
20 év kevés a fejekben a változáshoz -
#100 holcaust mindig csak a nyerteseknek van -
#99 Sjnalom de eleg gyerekes a hozza allasod a dolgokhoz .
"- És szerinted ez a bevett eljárás a jó eljárás, vagy a legegyszerűbb? Melyik az egyszerűbb? Tényleg rendet tenni (ha van nekik miért) vagy egyszerűen szétlőni mindent."
Igen en ugy latom ez volt a jarhato legegyszerubb megoldas . btw nem olyan gyermekek voltak a gepjarmuben akik ott laknak es semmi olyan informacio nincs arrol hogy mas gyermek megserult aki ott lakik.
Te pontosan azt hangoztatod itt amit a media sugal neked ..... manapsag nem erdemes harcolni mert akkor gyilkos vagy . Csak meghalni erdemes mert kkor leszel hos . -
#98 Arról meg nem is beszélve, hogy ez már holokauszt, a mai napig ítélik el az embereket háborús bűnökért (nálunk állítólag a dunába lődöztek).
És amerikai/izraeli katonákat mikor fognak elítélni ugyanazokért a bűnökért, amiket a nácik követtek el? -
#97 azt azért ne felejtsük el, hogy Irak megtámadtak Kuwaitot minden ok nélkül, és ott bizony kegyetlenkedtek a civilekkel
érdekes módon akkor nem ment a duma, hogy szegény kuwaitiak
mert rohadjon meg aki gazdag -
Deus Ex #96 2. Azért a Szaddam féle Irak is sokat rugdosta a pofonfát. Szaud-Arábiát miért nem szállták meg..? -
Hoz_Hun #95 Egyértelműen látszik - és nem feltételezés - hogy a sebesültet akarják a kocsiba beemelni. Tovább az is látszik, hogy nincs náluk fegyver és az egész percekkel a támadás után történik. Fényes nappal jól láthatóan.
Még háborúban sem szokás a sebesülteket agyonlőni, vagy/és a sebesültek ellátását szolgáló személyre lőni. Az más kérdés hogy röhögve megteszik. Ezt elítélem minden szinten. -
#94 idegenlégió?
natgeo-s tudásom szerint a légiósok még el is ássák a hullákat, nyoma se maradjon -
#93 akkor menj, hányjál
ja és hívd anyádat is hányjatok együtt :DDD
mielőtt valaki anyázáson kapna, ez csak részlet a csapd le csacsiból -
Deus Ex #92 No, a felvételek alapján én sem tudtam eldönteni, hogy ezek fegyveresek voltak-e vagy sem, mindenesetre érdekes lenne azt is tudni, az Apacs miért nézegette ezt a csoportot. Vegyük figyelembe, lehetséges, hogy adott pillanatban fegyvertelenek voltak - mert pl. a kocsikban hagyták azokat - de alapvetően megérdemelték amit kaptak. Ha pedig valaki elmegy a lődözés közepébe újságírni a szabadságharcosok oldalán, akkor azt nem különösebben tudom sajnálni. Nem kell köcsögnek látszani ott, ahol ezért pofozás jár.
A furgon elleni csapás is érthető végülis - bár megkockáztatom, elegendő lett volna közelebb menni és erőt mutatni, egy gyorsan és szög alatt mozgó helikopter RPG fenyegetettsége szvsz. elhanyagolható - szóval abból a szempontból érthető a kérdezés nélküli tüzelés, mert ha csak elfogják őket, akkor pár heti-havi börtönlét után újra az utcára kerülnek és ott folytatják, ahol abbahagyták. A két gyerkőc meg irtózatosan nagy pech.
A másik oldalról vizsgálva azt gondolom, az iraki nép legnagyobb ellensége saját maga. Nem kéne szabadságharcolni, nem kéne bombákat robbantgatni - tegnap is öt, ott hány iraki civil és gyerek nyomorodott és halt meg, azokat is sajnáljuk már negyven másodpercig - és akkor nem lődöznének le senkit az apacsokról.
Arról a több száz támadáskísérletről ugye nem esik szó, amit a hasonló akciókkal megelőztek. Sajnos, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. -
Jamaha #91 Kedves Gurubefree:
1; Haborus ovezetben mar csak a feltetelezes is eleg arra hogy valakire lojenek.
- Igen, és ebből lesz a bosszú, mert a megmardt szerencsétlen iraki gyerek mit lát? Az ács apját szétlőtték, mert rosszkor volt rossz helyen, más indok nem volt. Ezek után én is le akarnám lőni az Apache-t.
2; A gyermekeknek semmi keresnivalojuk nincs ilyen helyen es ahogy latjuk a videon nincs olyan ember aki megmondja hogy az az alak a gepjarmu elso ulesen kisgyermek.
- Ott laknak, hol legyen? Ahol háború van, ott mit csináljanak a gyerekekkel szerinted? Bezárja a pincébe, mert egy elkényelmesedett parasztország rájuk támadt?
3; Haborus ovezetben a gyulekezes (fegyverrel fuszerezve meg ha az RPG nem is volt jelen ) felhivas keringore . Az ilyet csirajaban ek kell folytani mielott 20 emberbol 2000 lesz ahol nem egy hanem 200 felfegyverzett lesz ... hidd el .
- Szerinted, ha komolyan gondoltak volna valamilyen akciót, akkor megbeszélik, hogy "jó van fiúk 8:30-kor találkozunk az ex-Saddam tér közepén"?
Na most melyik a "humanus" megoldas hagyom hogy a csopotor agitajon es tobben csatlakozzanak es a fegyveres patkanyok elobujanak es az foldi egysegek emberi kozul kerressek a celpontokat a kaosznak koszonhetoen v. a leheto regrovidebb uton veget vetek annak ami tortenik .
- Humánus megoldás irakban? Ha minél hamarabb kihúznák a belüket onnan az amik, és Ronald Reagan óta hatalmon levő összes amerikai elnök a mostanival együtt is olyan bocsánatot kérne az iraki néptől amilyen bocsánatkérés még a földön nem hangzott el. És 4-500.000 munkást meg gépeket odaküldve szépen megkezdhetnék az újjáépítést.
8 honapot toltottem Afrikaban katona voltam . Lattam mit muvelnek ezek az emberek .
- Érdekes, nekem nem rémlik, hogy M.O. hadban állt volna valamelyik afrikai országgal...
Ha meg másokról úgy beszélsz, hogy "ezek", azért mert másként gondolnak valamit, ne csodálkozz rajta, hogy ők is ugyan ezt teszik veled.
Ami a vidon lathato egy bevett katonai eljaras es nem US Army specialitas .. ez mind nem tortenik meg ( vagy nem ilyen sulyos ha nem varosi korulmenyek vannak )
A helikopterek egyszeruen elokeszitettek a terepet a szarazfoldi egyseg megerkezere.
- És szerinted ez a bevett eljárás a jó eljárás, vagy a legegyszerűbb? Melyik az egyszerűbb? Tényleg rendet tenni (ha van nekik miért) vagy egyszerűen szétlőni mindent. -
#90 első körben meg kéne tanulni leirni a takaroggyát helyesen, aztán elmélkedni az iskolázottságról vagy annak hiányáról -
#89 Az autó nem viselt semmilyen jelzést ami mentőautóra utal. Azt pedig nem szokás tétlenül nézni hogy a fegyvereket „elég ha feltételezik” összeszedjék. -
#88 naja
ha az amcsik nem lennének ott a többiek már rég felosztották volna Irakot egymás között
még több olaj Iránnak, Szíriának
tényleg jó ötlet! -
#87 elítélheted a háborút, úgysem fogják megkérdezni a véleményed -
#86 Termeszetesen becsulom a meglatasod de mint emlitettem ez igy mukodik csak most ez a legaktualisabb dolog amin lehet lovagolni .
A haboru az haboru ahol emberek halnak meg es sok esetben vannak civil aldozatok is .
Miert voltak az aldozatok a felfegyverzett ebenerekkel egy csoportban ??? Varjal kitalalom .... valoszinu le akartak beszelni arrol amit eppen tenni akart >>> sot messzebb megyek >>>>> le akartak fegyverezni . -
#85 ez nem a rendőrség ahol nem lehet fegyvertelen célpontra lőni
jobb ha tudod, hogy itthon is lelőhet egy katona, ha nincs fegyvered, akkor is, ha olyat teszel amit számodra megtilt, sőt az ipari őrség is, használhatja a fegyverét, hogy pl. megakadályozza hogy bejuss vmilyen területre
és nem fogják elítélni -
#84 Annyit meg hogy a cikk iroja is egy majom amikkor azzal jon hogy hogy beszel egy katona .... meg is hogy kellene ??? Ezek a katonak az ellensegeikrol beszelnek nem a kertszomszedrol . -
Hoz_Hun #83 Amennyire én láttam ez nem egy ellenséges tábor volt, hanem városrész. Lehetnek ott gyerekek. Azon kívül segítséget nyújtó fegyvertelenekre nem etikus rálőni. A kocsi megtámadását teljesen indokolatlannak látom. Ami a legjobban irritál az egész videóban az amerikai katonák hozzálása. Ez nem szórakozás! A mulatozásuk felháborító. Lőni akartak, meg huzni a strigulát a füzetben az áldozatok mellé. Mindez úgy hogy egy több milliós gépen röpködnek kilóméterekre a célpontoktól. Nagy teljesítmény.
Ezeket az emeberekt semmire sem becsülöm. -
#82 Azert mert ehez senkinek ( alapvetoen ) nincs semmi koze . Ez mind politika , lejaratas .... es annak megfeleloen keszitenek magyarazatot amilyen eppen a kozvelemeny . Ez egy katonai akcio emberek ott ahol haboru volt/van . Na most miert kerdojelez meg valaki olyat hogy miert halnak meg emberek a haboruban ahol termeszetesen meg ha furcsa is szoktak loni ... es nem nokedlivel . -
wednes #81 Kivéve persze a 2 riportert. -
wednes #80 Ha az így van akkor miért nem ez volt a hivatalos magyarázat a történtekre, amit leírtál?
Amíg nem került elő ez a felvétel, eddig arról volt szó, hogy mindenki fegyveres "felkelő", ellenség volt.