239
-
#159 Jah , mert pont stinger rakétája van a lázadóknak. Régi Szovjet modellek közt kell keresgélni. pl ez
Kicsit elfordítod a kilövőt és már nem is látni azt a kis a kiugró részt, ami mellesleg RPG-n is lehet. Csak egy csövet látni.
Ott látni , amikor a fotós guggol az épület sarkában. -
Oláh Herkules #158 ja most néztem más felvételeket ezzel, nemsemmi tálib harcosnak az arcát is látni, pont a heli felé néz többször, de nem tudja hogy ott van (tehát az nagyon távol lehet). -
wednes #157 jah, elvileg azzal a kamerával egy rendszámot is el lehet olvasni simán. -
Oláh Herkules #156 amúgy nem rossz felbontású az a kamera... max a youtubera felrakott felvétel az... -
Oláh Herkules #155 ez?
de mindnél ott van elöl a kiugró rész, ami egy sima rpg-nél soha.
De én még mindig várom a képeket, ahol EGYÁLTALÁN fegyvernek látszó tárgyat látni :) mert itt nem arról van szó hogy rpg vagy sam, hanem hogy hol a fegyver? -
Oláh Herkules #154 ne próbálj már úgy terelni mintha én nem érteném amit te írsz, nagyon átlátszó :) -
#153 Látom nem érted miről beszélek,de nem írom le még 1x... -
#152 Most néztem kb 1 tucat képet és nem nagyon láttam semmi gereblyére emlékeztetőt a légvédelmi rakétavetőkön. Max 1-2nél volt ilyen feltűnően nagy kiugró rész. Én pl simán nem tudnám megmondani némelyiket közelről sem, hogy most RPG vagy SAM. Nemhogy egy relatíve rossz felbontású kamera képernyőjéről, ahol a fegyver vagy annak látszó tárgy csak részlegesen látszik. -
#151 "minden fajta terrort elítélek,minden fajta gyilkosságot elítélek,de ez itt egy háborús övezet,mi sz*rt keresnek ott civilek fegyveresekkel!"
Talán mert kilépett a saját otthonából és ott vannak a fegyveresek? Tudod nem a civiliek rohannak a fegyveresek után hanem a fegyveresek (amerikai és arab) lődörögnek a portáján. -
#150 Senki nem mondta hogy minek ment oda,de tudta hogy mivel jár,ennyi! -
Oláh Herkules #149 na egy újabb funkcionális analfabéta... olvasd el végre -
Oláh Herkules #148 hohó most néztem meg az ide belinkelt videot. Húzás a zsindexre az ottani verziót nézni, nagyobb méretű és jobb minőségű is. (bár ennél is komoly látásproblémák kellenek hogy valaki fegyvert lásson, vagy csak én vagyok sasszemű? :D) -
Deus Ex #147 Jó, csak ha most az a felvételt nézegetnénk, ahol Mi az az izé a csóka kezébe Geroge? Semmi csak kamera.. füstcsík Uhb+ pitypittypitty warnig felvétel vége, akkor meg ugye azt mondanánk, hogy milyen lámák voltak a harrypotteren. -
#146 Pedig ezt te írtad: "Ha belerúgnak valakibe, ne csodálkozznak hogy visszarúg..."
És a civil áldozatok akiket említettem ők kibe rúgtak bele?Az almás ládába maximum és még is meghaltak... -
wednes #145 Sőőt akár nanotechnológiával gyártott, összecsukható impulzus ágyú is lehetett, amellyel egyszerre 26 helikoptert lehet befogni és lőni rá 170km-es távolságból.
Ezeknél nem volt fegyver, mégis agyonlőttek mindenkit.
jaspercry
"a felvétel hamár nyilvánosságra került,én nem látok mást mint egy sima katonai szabályos akciót!"
Ez az eset 2007-es! Nagyon hamar nyilvánosságra került hát tényleg. Úgy szivárogtatta ki valaki, nem is önként adta át a a hadsereg. A hivatalos álláspont szerint mindenkinél volt fegyver, és ellenállókkal végeztek. Ez a felvétel meg most rácáfol. -
obe #144 ez szinten durva csusztatäs, csak azert mert haborus zona, nem kell fegyvertelenekre 2 km magasrol löni, sem azokra akik sebesülteket pakolnak , valoszinü nem is ismertek a földön fekvöket, de mert emberseg letezik, probältak segiteni, erre a magasbol szarrä löttek öket, mert sebesültet paloktak
ugye te sem panaszkodsz ha cirkuszba visz anyukäd, es a hugodat szettepi egy kiszabaulo oroszlän, mert hanyagul epitettek a karämot...azert a buta pelda, hogy te is megertsd..szoval az a minek mentek oda duma demagog, es ostoba is -
Oláh Herkules #143 nem véletlenül írtam ezt: "ha a megszállókat robbantják"
olvasni kéne... -
#142 Nem a katonákra gondoltam,hanem azokra az emberekre akik reggel elindulnak bevásárolni,de nem érnek haza mert merénylet áldozatai lettek!Ők biztos sok mindenről tehetnek! lol -
Oláh Herkules #141 légvédelmi rakétáknál szokott lenni egy eléggé feltűnő gereblyére hasonlító érzékelő. Aki nem tudja megkülönböztetni a fegyvereket ne legyen katona... még én is simán felismerem a többségét, pedig nem vagyok katona, csak érdekel a téma. -
Oláh Herkules #140 "Valószínűnek tartom, ha kivonulnának Afganisztánból és Irakból is, megszűnnének a merényletek."
akkor még nem. De ha izraelt is végre magára hagynák(nem pumpálnák a pénzt és a fegyvereket, és nem húnynának szemet olyan dolgok felett amit ha más csinál jól elítélnak), akkor már igen. Hiszen az arab amcsi ellentét izrael-en keresztül indult. -
#139 "Melyik RPG az ami elvisz 1,5 km-es távra ?"
Teljesen mindegy melyik. Nemcsak RPG lehetett volna, hanem légvédelmi rakéta is, ilyen messziről sok típusnál nem lehet 100% megkülönböztetni. Azok pedig leszedik a helikoptert 1,5 km-re. Ki tudja mik maradtak meg az iraki hadsereg fegyverkészleteiből. -
Oláh Herkules #138 igen, azokat akik a szabadságukért harcolnak normális ember nem ítéli el. Viszont az amcsi katonáknál ilyenről szó sincs, ők a megszállók.
"de a robbantásokban akár 10x ennyien is!Azt nem ítélitek el?"
ha a megszállókat robbantják hogy ítélném el? A fentiek igazak rájuk. Ha belerúgnak valakibe, ne csodálkozznak hogy visszarúg...
10x annyi? A legtöbb robbantás fail szokott lenni, ahol csak a merénylő hal meg.
Na meg a videon látható esetekből is naponta előfordul pár, csak azok nem derülnek ki ;) -
#137 Inkább az a kérdés, hogy az amerikai katonák mit keresnek Irakban. Néha kiszivárog 1-2 videó, amikor civileket kínoznak és lőnek agyon, de a valóság valószínűleg ennél sokkal durvább, és ilyen események is gyakrabban történhetnek. A "szemét öngyilkos merénylők" pedig a hazájuk felszabadításáért áldozzák az életüket. Nem hiszem hogy egy ilyen döntést olyan könnyű lenne meghozni.
A háború célja az iraki olaj megszerzése, és úgy néz ki, hogy az amerikaiak(és a NATO) ennyi idő után sem tartja túlzottnak az ártatlan emberek feláldozását.
Valószínűnek tartom, ha kivonulnának Afganisztánból és Irakból is, megszűnnének a merényletek.
Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy Izrael végre számolja fel a több tucat atomfegyverét! -
Oláh Herkules #136 "a tény, hogy 3 embernél biztos volt gépisztoly...
1 nél jól láthatóan rpg volt!"
muti azokat a képkockákat. Én figyelmesen végignéztem, próbáltam rájönni hogy látnak ott fegyvert, de nem sikerült.
"több mint 5000amerikai katona halt meg ott kint!
magyar katonák is otthagyták már a fogukat,nem azért mert hülyék voltak,hanem mert szemét lázadok felrobbantották őket."
ah szemetek... szétbombázzák az országukat, irányítani próbálják őket, és még van pofájuk ellenállni! :D '56-ban is azok a szemetek mit műveltek budapesten, érthetetlen miért lázadtak fel :D
"nem láttam mentő autot sehol,a katonák nem látták hogy gyerekek vannak az autóba!"
nem mentőautó volt, hanem mentő autó. Tudod meg próbálták kimenteni őket, csakhogy nem sikerült, mert bár az emberke karjánál és lábánál fogva próbálták meg behurcolni az autóba, lelőtték őket mert "a fegyvereket akarták felvenni" :) -
#135 -
#134 Nem értem egy-két emberkének a hozzáállását az egészhez!
"Ha nem lennének ott a két szerencsétlen újságíró ma is élne"
Akkor lehet 2 órával később valami elmebeteg elrejt egy bombát,és attól halnak meg!Ne gyerekeskedjünk már ők tudták,hogy ez a munka mivel jár és lehet nem jutnak haza élve!Ez nem kötelező te is tudod!Persze sajnálom őket,de ez ellen nem lehet mit tenni!
Érdekes módon most mindenkinek hogy fáj hogy civilek is meg haltak,de a robbantásokban akár 10x ennyien is!Azt nem ítélitek el?De hát persze csak is a katonákat lehet hibáztatni mert Amerikaiak?!Ne vicceljünk már... -
#133 ja hulye vagyok 3:58-3:59-től -
#132 17:47-től -
obe #131 dehogy is, mert alaposan ätnezetek a videot, es egy darab sincs a közelben, de en a felvetelen sem lätok...lecci ird be a videon häny percnel läthato az rpg...köszi -
#130 ja mert valaki azt odaírta hogy nincs -
obe #129 figyelj jaspercy....a videohoz szöveg is tratozik, vilägosan leirjäk, senkinel nem volt rgp...örülök hogy te azert lätsz -
obe #128 persze hogy kapnak penzt, de pont ez a riporter aki 22 eves volt es iraki, csak dolgozni szeretett volna, nem vagyonokert ahogy gondoljätok (ha megnezitek a kb 18 preces videot irja is az elejen) es meg biztos akad mäs olyen riporter is aki tenyleg azert välasztja ezt a szakmät (häborus tudosito), mert nem a csajok elött akar vagizni, hanem szertne hogy az otthon ülö, es ezt a haborut finanszirozo tv nezö ado fizetö a lehetö legtlejesebb, független kepet kapjon, hogy mire költik a penzüket...
szämtlalan buta, amerikai katonäk ältal feltett video van fenn csak a youtube-on (ez viszont vagizäsbol !!) mikor heccböl kilapitanak egy utjukba kerülö (nincs harci helyzet, nevetnek, mulatoznak) szemelygepkocsit, a video vegen mondjäk, kesöbb megtudtäk, egy taxis-e volt, a munkaeszköze, senki sem fizette ki neki persze)
-
gasi #127 Miert nem volt rajtuk PRESS felirat ?
kb ilyen? -
#126 Egyenlőre a probléma az ,hogy ezt a videofelvételt nyilvánosagra hozták,senkinek semmi köze hozzá,föleg nem civileknek,akik európában békében élnek,és hogyha egy kutyát megversz 2 év börtönt kaphatsz.
A háború az háború!nekünk nincs jogunk ebből itélkezni....
több mint 5000amerikai katona halt meg ott kint!
magyar katonák is otthagyták már a fogukat,nem azért mert hülyék voltak,hanem mert szemét lázadok felrobbantották őket.
(a gyerek is lehet potenciális ellenség)
a felvétel hamár nyilvánosságra került,én nem látok mást mint egy sima katonai szabályos akciót!
a tény, hogy 3 embernél biztos volt gépisztoly...
1 nél jól láthatóan rpg volt!
aki a falnál gugolt az gyanus volt(rpg-nek látszó tárgy volt nála)
nem láttam mentő autot sehol,a katonák nem látták hogy gyerekek vannak az autóba!
egyébként 2 gyermek volt ott,de egyiksem halt meg, mindkettőt korházba szálították.
mikor teroristák robbantanak akkor nézik hogy hány gyermek van ott? nem
sokat kőröztek és figyelték ,az amcsik a történést mielött lőtek volna.
kár rolytosra dumálnom a számat!
minden fajta terrort elítélek,minden fajta gyilkosságot elítélek,de ez itt egy háborús övezet,mi sz*rt keresnek ott civilek fegyveresekkel! -
#125 Akkor csodálkozott volna, ha elkapja egy célzott ágyúlövés valamék kóbor abramsból. -
Jamaha #124 Kedves Gurubefree!
"Jo lenne tisztaban lenne itt par embernek azzal hogy ott az emberek semmi lekiismeret nelkul vagnak el a torkod mert aki feher az ellenseg !!!!"
Jó lenne tisztázni, hogy a fehér ember vajon mitől lett ellenség? Jó lenne tisztázni, hogy miért csak arra felé általános bűn, hogy ha az embereket a felső vezetés az orránál fogva vezeti, máshol pedig nem.
És végül kérdezem: Miért is voltál te afrikában katona 8 hónapig? -
Deus Ex #123 A háború első áldozata az igazság, hogy szabadon idézzek. Ehhez én nem tartok igényt pontos leltárra az igazság meghágásának számáról és eseti körülményeiről, 2003 márciusának elején tisztában voltam vele, hogy ártatlan emberek milliói néznek borzasztó és jobbára igazságtalanul elszenvedett körülmények és események elé.
A t. újságíró kollega pedig ugye valószínűleg megfelelő mennyiségű pénzért vitte vásárra a bőrét, nem pedig azért, mert szétvetette a hírre éhező tömegek objektív tájékoztatásának az olthatatlan vágya. Haditudósítani veszélyes üzem, ha meg valaki pusztán küldetéstudattól hajtva megy ilyen helyre, az szimplán idióta. (Mégha néha szükség is van az idiótákra, akkor is.)
Másik, a 2003-as bagdadi amerikai bevonuláskor történt: az operatőr kollega felvackolt egy épület tetejére, homokzsák, repeszálló mellény, sisak, vállán a kamera, és nagyon csodálkozott, amikor pofán lőtték géppuskával. -
#122 Jaja. Hasonló esetben én is addig nyomnám a triggert amíg van skuló a lőszerrekeszekben. Ellenség, az utcán, nyílt terepen, heccsát! :DDD
Na, remélem nem is vennének fel helikopáterpilótának/lövésznek... :DDDDDD -
Oláh Herkules #121 ezek szerint te vagy az az emberfajta, akit el kéne tiltani minden ilyesmitől, mert nem vagy képes a fikciót(játék), és a valóságot szétválasztani. -
#120 Jo lenne ha mas alapokra helyezned azt ahogy megkozelited ezt a kerdest . Mint emliettem ez poltika ..... egy katona nem politikus hanem katona aki elvegzi a rabizott feladatokat .... parancsot hajt vegre .
Mint mar elottem emlitettek nem veletlenszeruen kerult oda az a 2 AH-64 .... jo lenne az elozmenyeket is figyelmbe venni ( amit ugye szokas szerint elhalgatnak es feligazsagbol csapnak ekkora port )
Jo lenne tisztaban lenne itt par embernek azzal hogy ott az emberek semmi lekiismeret nelkul vagnak el a torkod mert aki feher az ellenseg !!!! Jo lenne ha tisztaban lenne sok ember itt azzal hogy az Irak-hoz hasonlo orszagokban az irastudatlansag es azzal egyutt jaro dolgok az emberek 80% fenall( tenykozlesek hianya vagy azok elferditese ) na most >>>> ezek az emberek melyen vallasosak es ennek koszonhetoen a vallasi vezetok politikai v. uzleti erdekbol egyszeruen hasznaljak oket. Es ezt meg lehetne ragozni de latom felesleges .......