U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig itt milyen jónak tûnik. :))

Szoktam youtubeon amerikai vonatos videókat nézni, szép és rendezett állomások, a pálya nem néz ki rosszul, de ezekszerint minden államfüggõ.

Imádom ezeket a videókat nézni, régen vonat mániás voltam, volt is H0 modellem.

http://www.youtube.com/v/WvOJ8oMNVV8?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WvOJ8oMNVV8?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

http://www.youtube.com/v/NI9FtYvvfUQ?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NI9FtYvvfUQ?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Ez meg egy érdekes videó, nemsemmi a lejtõ, és megkell fogni azt a többmillió tonnát: Link

Ezeket a videókat látva, azthinné az ember hogy qrwa nagy hagyománya van a vasútnak Amerikában, ráadásul gyönyörû tájakat szel át.

Ennél meg nem tudom mi adhat nagyobb élményt:

http://www.youtube.com/v/Dfy34KdWjHY?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Dfy34KdWjHY?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Az utak államiak, a vasúttársaságok viszont magáncégek. Az utakat tudtommal a megye tartja karban, úgyhogy erõsen a helyi adóbevételektõl függ. Pl. Baltimore-ban, ahol jártam, szarabbak az utak, mint Budapesten, aztán ahogy kiérsz a városból, hirtelen jó lesz minden. A vasutakat nem viszik tulzásba, szinte alig van személyforgalom, a tehervonat meg ráér. Rengeteg elhagyott vasúti vonalat látni, amúgy. A sivatagban nem annyira para utat karban tartani, mert nincsen fagy, ami szétrepeszti az aszfaltot. Északon meg nem is olyan jók az utak.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Molnibalage
A vasutas erdõs táj nálam a világbajnok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mindent visz !!

Stain, érdekelne hogy az USA -ban kik tartják karban az út / vasúthálózatot, és milyen módszerekkel ? Lehet hogy ez hülye kérdés volt, de nem tudom elképzelni hogy tartanak karban egy esetleg a sivatag közepén húzódó több 100 km -es vasútvonalat.

Ráadás:

Esélyes hogy Kanadából valók a képek, háttérkép keresés közben találtam õket. :) Végülis az usa szomszédja.

Palinko
én nem emlékszem hogy írtál volna valami kibírhatatlant :D
Stain tudom, ezzel is tisztában vagyok, teljesen más kultúra ez tény és való.

Örömmel elengedem a haragot, a sérelmeket, mert ez szabaddá, könnyûvé és gondtalanná tesz.

Azon kívül, hogy más az életszínvonal, meg néha beszólnak a boltban, azért sokkal jobb itthon. Ha majd esetleg élsz egy kicsit külföldön, akkor rájössz. Persze ha kint jól keresel, akkor minden sokkal egyszerûbb, de az, hogy valami egyszerûbb, nem jelenti azt, hogy feltétlenül jobb.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

köszönöm, kellesz! :-) félreértés ne essék, ennek az országnak is vannak elõnyei meg szépségei, de én itt nem érzem magam jól :-/

Örömmel elengedem a haragot, a sérelmeket, mert ez szabaddá, könnyûvé és gondtalanná tesz.

fook
Sok sikert hozzá !

családot és barátok meg látogatnám, régi emlékek egyszer elmúlnak, perpill is minden erõmön azon vagyok hogy új életet kezdhessek egy új országban :)

fook
CSalád , barátok , régi emlékek ?

Ide még nem írtam, de nem tudom hogy te ebben az országban milyen boldogságot találsz :-)

Zsolek123
Egy szétlopott, trágya hazában!<#wink>

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Üdv újra kis hazánkban! <#smile>
No én hazajöttem végre. Azért itthon csak jobb :)

Menjetek el Key West-be, aszondják az a laza hely ott.

Prody
Jaj de jó hír ez. Csak ruhát vinnék, töltõt és fényképezõt nyakban. Egy táska, ami nálam lenne mindig :) Telefonról tudok internetezni, ha kell valami.
Köszi

A carry-on-t nem mérik le, ott méret korlát van. De egy sima hátizsák, vagy egy kisebb kerekes bõrönd simán elmegy carry-on-nak. De csak egyet lehet vinni, szóval külön fényképezõgépbe vagy laptop-ba van, hogy belekötnek.

Prody
Kézi csak 5kg lehet?

Így már értem :D

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

Prody
Kézipoggyászom lesz csak, ruhát viszek. Az gondolom mindig nálam lesz, csak átnézik.
Köszi, megpróbálom a legmegfelelõbb járatot majd :)

Ha Amerikában szállsz át, akkor fel kell venned a csomagodat, és átmenni vele a vámon, aztán leadni a belföldi gépnél. Elsõre elég megdöbbentõ, mert nagy halmokban állnak a bõröndök városok szerint, és oda kell raknod a tiedet is a halom mellé. Legalábbis nekem már volt ilyen. Aztán kigyalogoltattak vagy 3 kilóméterre a betonon, beszáltunk egy 30 személyes gépbe, majd közölték, hogy mivel késtünk 5 percet, így most csak 45 perc múlva kapunk felszállási engedélyt, mert kis szar gépünk van. Viszont amíg a motor nem ment, addig nem volt klíma sem, továbbá a gépen étel-ital sem. Tanulság: soha ne szállj át New York-ban.

Prody
Köszi.
Akkor ha az 5 kilót nem haladja meg a csomagom, amit a gépre felvinnék, rendben vagyunk, kb. csak ruha kell. 1 vagy 2 átszállás lenne, a repjegytõl függ.

Ilyen hummer volt?

Milyen útvonalon utazol? Nekem már hagyták el a csomagomat, de általában másnap megjött. Újabban a második csomagért is számolnak fel pótdíjat a rohadékok, és a limit 23 kiló a becsekkelt csomagra. Fel lehet még vinni egy nem túl nagy csomagot, de abban nem lehet folyadék, olló, ilyesmi. Szóval ha ismerõshöz mész, és ad neked tusfürdõt meg fogkrémet, akkor egy hétre simán elmehetsz két fürdõgatyával egy hátizsákban.

Én mindig málházok, mint egy hülye, mert folyton kell túrabakancs, fürdõgatya, nagykabát, egy hátizsáknyi fényképezõgép, fotóállvány... még filmhívó tank is van nálam. Meg nálam van az orosz könyvem is, aztán még bele sem néztem :-S Meg viszek egy gitárt is haza... érdekes lesz a vám.

I.C.ram
Az egész napom abból állt, hogy harckocsi szimulátorokat próbálgattam, szóval... :D
I.C.ram
Fent van minden légitársaság honlapján, hogy mit vihetsz fel. Folyadékokból csak minimálisat. 1 vagy 2 decit max/csomagolás. Semmilyen vágó, szúrótárgyat nem lehet felvinni.
Molnibalage
Most voltam kint Firenzében. Olyan méretû kézipoggyászokat engedtek fel, hogy abból én 1 hétig megoldottam volna a ruházkodásomat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Prody
Azért kérdezem csak, mert nem akarom, hogy a cuccom elvesszen és 1 hétig semmi ne legyen nálam... Aztán talán visszakapom valahogy. Elég sok pénz mégis.

Prody
Sziasztok!

Lenne még egy fontos kérdésem:

Azt hallottam, hogy a csomag, amit beadsz a reptéren elég gyakran elveszik mire kiérsz külföldre. Mivel 1 hétre mennék Floridába ismerõshöz, nekem csak ruha kéne + egykét ajándék + tisztálkodási szerek (dezodor, tusfürdõ stb...). Ezek közül miket engednek fel a gépre? Illetve az 5 kilót meghaladnák?

Háth nem én csináltam a képet, az új monitorom felbontásához kerestem háttérképet, és akkor találtam.
Photoshopal szedd ki a weboldalt a jobb alsó sarokból, szerintem elég lesz. :)

Molnibalage
Ez fel fogom használni egyszer. Milyen néven tüntesselek fel majd a videóban?

Ilyet elfelejteni ... :D

B+ ember ! Szép képek de nagyon. :)

szabii98
kár :S

I met God. She's black

I.C.ram
Tavaly, majdnem szereztem egy US Army-s rendszámtáblát egy katonai Hummerrõl, amit a cégnél teszteltünk, de elfelejtettem :(
Falkon
4. képet felraknád nagyobba? Egyszerûen gyönyörûûûûûûûûûûûûû! <#worship>
De a többi se rossz! <#finom>

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Bocs a képekért, a hétvégén áramszünet van az egyetemen, és leállították a szervereket. Hétfõtõl látszani fognak a képek :)

Addig itt van pár másik:

Továbbá a világ végén elég drága a benzin:

Én sem látom :S

Életkép:

- Amúgy stain új képeit vmiért nem látom... :/

I.C.ram
3 év alatt soha nem láttam ilyet.
Hát jah, és ez még csak nem is a grand canyon. Szomszédék akarnak utazni valamikor családostól, aztán próbáltam nekik útitervet összeállítani, de bárhogyan tekerem, legalább két hónapra jön ki a dolog.

Nagyon szép! <#eljen>

Teljesen egyedülálló, ilyet se látni minden nap, ezért a látványért egyszer megérné kiutazni az USA-ba... :)
I.C.ram
Ja, látom, már megfejtették :)
I.C.ram
Ez szerintem a hoover dam belseje. Az tuti, hogy vízturbinák.
Ez meg a Zion kanyonban készült.

Bryce Canyon német lányokkal: