1543
United States of America
  • USAMEN POWER
    Jaja, ha tehetném, én Chicagoba költöznék, valamelyik kertvárosi részére ahonnan rálátás van a belváros felhőkarcolóira. Nekem örök fav marad a város, nagyon tetszik, az éghajlatot meg meg kell szokni.
  • Rincewind
    Jah, es kepek sajnos nincsenek, Los Angeles-ben ugyanis elloptak a kameram. Mondjuk csak magamat hibaztathatom, mert orizetlenul hagytam... :P
  • Rincewind
    Hasznald nyugodtan. Ha a video vegere oda irod, hogy honnan vannak a kepek az megkoszonom (mondjuk tedd be a blogom cimet), de ha nem abbol sem csinalok lelki problemat. :)

Erdekes modon a medveknel nem feltem. Annyira izgatott voltam, hogy lathatom oket, hogy eszembe sem jutott, hogy veszelyben lehetnek. A vaddiszno az mas, az tenyleg tud veszelyes lenni. Nekunk is volt vele dolgunk Arkansas-ban, egy kempingezes alkalmaval: betevedt a taborunkba egy eleg nagy darab. Mondjuk sikerult eluzni (iszonyatos zajt csaptunk sorozuvegekkel), de ott nekem is a torkomban dobogott a szivem. :)
  • Molnibalage
    Gratula! Nagyon tuti! Képek nincsenek a parkból? A linkelt képek közül lehet, hogy majd felhasználok egyet-kettőt egy videóhoz. Ez esetben hogyan hivatkozzak rád?

Mindenesetre és a medvéknél én inkább leléptem volna. Ennyire nem vagyok bátor. Idén Mátrában éjszakai túrán egy vaddisznócsapat ment át előttem kb. 20-30 méterre. Hát egyből a fák mögé ugrottunk. :)
  • Rincewind
    Igen. :)

Ez a video a Sequoia National Parkban keszult, Californiaban. Ott az allatok teljesen hozza vannak szokva az emberek jelenletehez. Az oztol kb 5 meterre alltam es ram se bagozott. :)

Mondjuk a medvekkel inkabb makom volt, ok ritkabban jonnek elo. Meg is orultem neki; meg jo hogy volt nalam tripod mert egyebkent remegett volna a kep. :D
  • Molnibalage
    Te csináltada videót? Ilyen közel tudtál menni az állatokhoz?
  • Rincewind
    Akit erdekel most nyari New England-i tura kepei (gyonyoru volt):

Galeria

A nyar eleji 66-os uti tura egyik allomasarol keszult video:

Sierra Nevada

Blog a 66-os uti turarol (egyelore meg szegenyes, de bovul :):

Csak Angolul ertoknek sajnos :(
  • I.C.ram
    Chicago, a legjobb amerikai nagyváros. :)
  • USAMEN POWER
  • USAMEN POWER
  • stain
    Baltimore mindig is durva hely volt, bár az utóbbi időben jelentősen javult. A fekák aránya olyan 70% a városhatáron belül. Gettósodás meg van ezerrel, bár állítólag a legdurvább telepeket ledózerolták 10 éve, és szétköltöztették őket kisebb házakba. Bandák szerencsére nincsenek. Inkább a drog a nagy probléma. Meg aki megteheti, az rögtön költözik ki a külvárosokba a fekák közül is. Így aztán ott is komplett utcák állnak üresen úgy, hogy a házak ablakai be vannak deszkázva. Sajna én ilyen helyeken nem mertem fotózni, úgyhogy erről lemaradtatok.
  • Molnibalage
    Szomorú látni ezt.
  • I.C.ram
    Vasutas témához:

Michigan-ben felszedték a sineket pl. Alig maradt vasútvonal, pedig egykor tele volt vele az állam, a jelentős bányászat és ipar miatt. Detroitban van a Central Station, ami már x évtizede tök üres.

• I.C.ram
    Baltimore nagy durva hely lett. Kb 95% a fekák aránya. Csak idő kérdése, hogy ghettosodni fog az is.
  • I.C.ram
    Ilyesmi, de masszívabb páncélzattal.
  • fook
    azon énis lestem :D
  • Zsolek123
    hómlessz nagy magasszárú Nike-ba amiért leszopnék egy lovat. :OOOOOOO
  • Gaborkik #1163
    Ilyet én is szívesen találnék :)
  • stain
    Ha jól tudom, akkor az is illegális, ha úgy viszel piát az utcán, hogy nincsen becsomagolva. A borhoz is mindig automatikusan fekete zacsit adnak a boltban.
  • Jeff Gordon
    Ma hajnalban megtaláltuk az amerikai rokonokkal egymást Facebookon. Soha egy szót sem beszéltünk (72-ben, és 85-ben, amikor itt voltak, még nem éltem), úgyhogy ez mindenképp jó nap
  • Wright111
    én is bírom az ilyen vidiket ;-), királyos
  • byzhouse
    2. kép (Y)
  • Palinko
    valószínűleg valami olyasmi lesz, hogy nem bírnak megbüntetni mert nem tudják bizonyítani hogy alkoholt iszol a zacsiból, mert valószínűleg nem vagy köteles megmutatni a zacsi tartalmát.
  • Gaborkik #1157
    Aztán a papírzacskós pia már nem bűn ?:O
    Gondolom mindenki tudja hogy abban is pia van... Vagy ez hogy van ?
  • USAMEN POWER
    Na ez csodás... Nem tom ki hogy van vele, talán idióta vok hogy ilyenek nézegetésében örömöt lelek. :) Mondjuk mikor útközben pirosat kapok az nem jön be, egyszer egy sorompó alatt 2 tehervonat, és egy személy. Qrwa anyját, ha 15 percet nem kellett állni, akkor egyet se.

• stain
    aha
  • Lyukasbogrács
    Az ilyen "piás" üvegek miért vannak papírzacskóban? Azért mert tilos közterületen alkoholt fogyasztani?
  • DIESEL DOG #1153
    Remek képek!

Az utolsó képek személtetik Amerika "árny" oldalát is...
  • stain
    Ezek még nem voltak, ugye?

• stain
    Kereken egy hete készültek.
  • Gaborkik #1150
    Nagyon szép képek!
    Ezek régiek ?:D
    Bár van egy érzésem h te készítetted őket de simán beveszem hogy 40évvel ezelőtt csinálták őket :D
  • USAMEN POWER
  • stain

• stain
    Igen, teljesen magán vállalat. Személyszállítással az Amtrak foglalkozik, illetve vannak helyi vasutak az agglomerációkban (pl. a Baltimore-Washington DC. környékén a Marc). A Marc pl. állami, Maryland üzemelteti. Az Amtrak asszem szintén állami, szóval ha valamelyik másik társaság pályáit használja, akkor fizetnie kell érte. Szerintem ez Európában is valahogy így van, ráadásul itt sokkal több társaság van.
  • USAMEN POWER
    Amúgy "magáncégek" alatt mit értesz ? Az Union Pacific akkor csak a teherszállítással foglalkozik ?
  • Molnibalage
    Nekem nem a vonat, hanem a táj tetszik, ami mellett elsuhan. :)
  • Jeff Gordon
    Ha már vonatok, akkor én az európai vonatokat szeretem, pl. ez a kettő elég jó (lenne nálunk is).
  • USAMEN POWER
    Pedig itt milyen jónak tűnik. :))

Szoktam youtubeon amerikai vonatos videókat nézni, szép és rendezett állomások, a pálya nem néz ki rosszul, de ezekszerint minden államfüggő.

Imádom ezeket a videókat nézni, régen vonat mániás voltam, volt is H0 modellem.

Ez meg egy érdekes videó, nemsemmi a lejtő, és megkell fogni azt a többmillió tonnát: Link

Ezeket a videókat látva, azthinné az ember hogy qrwa nagy hagyománya van a vasútnak Amerikában, ráadásul gyönyörű tájakat szel át.

Ennél meg nem tudom mi adhat nagyobb élményt:

• stain
    Az utak államiak, a vasúttársaságok viszont magáncégek. Az utakat tudtommal a megye tartja karban, úgyhogy erősen a helyi adóbevételektől függ. Pl. Baltimore-ban, ahol jártam, szarabbak az utak, mint Budapesten, aztán ahogy kiérsz a városból, hirtelen jó lesz minden. A vasutakat nem viszik tulzásba, szinte alig van személyforgalom, a tehervonat meg ráér. Rengeteg elhagyott vasúti vonalat látni, amúgy. A sivatagban nem annyira para utat karban tartani, mert nincsen fagy, ami szétrepeszti az aszfaltot. Északon meg nem is olyan jók az utak.
  • Molnibalage
    A vasutas erdős táj nálam a világbajnok.