1543
United States of America
  • stain
    San Fransico jó hely, egyszer voltam ott egy hetet. Csak brutálisan drága.

Seattle is klassz, viszont dög unalmas, és 10 hónapig esik az eső. Szerencsére én nyáron jártam ott, nem is a városban, hanem Redmond-ban, és végig szép idő volt, sokat lehetett kirándulni, mert a környék viszont nagyon szép. Washington államban van kapásból három NP...

A keleti parttal az a fő gond, hogy majdnem minden városban van valamilyen brutális gettó, amit nem árt elkerülni, viszont ha meg kint élsz valahol a város szélén, akkor irtó macera bejutni a központba. És ami a tisztaságot illeti, az eléggé kerület függő. Láttam én már olyan helyeket, ami mellett Budapest elbújhat... :)

Én amúgy pont ezért szeretem Bp-et, kint lakom a város szélén, Gazdagréten, de 20 perc alatt bent vagyok a Belvárosban 8-assal, és mindig történik valami érdekes.
  • Rincewind
    Hmm...
    - LA egy gusztustalan okadek (California tobbi resze viszont szep). Bar lehet, hogy csak az mondatja ezt velem, hogy loptak el a cameramat... :P
    - SF-ben meg nem jartam.
    - Sajna a Pacific Northwest reszebe az USA-nak sem volt meg szerencsem eljutni, de nagyon nagy vagyam (eszmeletlenul vonz az a buja erdokkel boritott hegyes videk). Seattle illetve Portland-rol pedig szinte csak jokat hallottam. Ha lehetosegem lenne, megvalasztani, hogy a vilag mely pontjan eljek, akkor Portland (vagy inkabb annak a kornyeke) mindenkeppen szamitasba kerulne; bar a sok eso kisse elremiszt. :)
    4. Ami pedig a Keleti parti varosokat illeti; nekem nem igazan jott be az a resze Amerikanak. Tulsagosan hozzaszoktam mar a delhez, a nagy ures terekhez, igy nekem ezek a varosok elhetetlenul tulzsufoltak voltak. Meg koszosak is (nyilvan nem Pest-koszosak, de egy deli varossal osszehasonlitva azert feltunik a kulonbseg); ami alol csak Washington a kivetel, ami egyebkent a legtisztabb varos, amiben valaha megfordultam.
  • Prody
    Pont ez a háttérképem :)
  • Molnibalage
    Ha az utolsó opció él, akkor naná. És ha város vs. város. LA és SF hogyhogy nem játszik? Esetleg Seattle vagy Portland? Keleti parton mondjuk a vöröstéglás kontintentális stílusú Philadelphia vagy Charlston? Esetleg Norfolk?
  • Rincewind
    Szep kep, bar New York-ot nem igazan csipem; sot kimondottan ruhellem... Kiveve persze a pizzajukat, az ugyanis valami eszmeletlenul finom. :) Mondjuk igy belegondolva, Chicago meg talan Boston kivetelevel, egyik nagyvaros sem a szivem a csucske. Ha valasztanom kell, akkor szemrebbenes nelkul megyek inkabb valamelyik kisvarosba vagy Nemzeti Parkba. :)
  • Molnibalage
    Interfaceliftről ugye? Tegnapelőtti. :)
  • Jeff Gordon
    Igaz van benne egy kis photoshop is, de azért nem rossz:
    A címe: Twilight (nem a film, mert az egy sz*r) in Big Apple
  • Prody
    Annyira gyönyörű... Látni akarom élőben!
  • venyusz
  • Jeff Gordon
    A Hawsk régen nagy kedvencem volt, a Heat mellett :)
  • byzhouse
    (L)
  • USAMEN POWER
    Atlanta alszik.

• USAMEN POWER
    Szerintem ez nem csak az usaban probléma.
  • venyusz
    Hmm..
    Tudom,irhattam volna egy hsz-be is. De most viszket a kezem.
    Vajon ezert meg fogtok cipozni, vagy konyvezni? `:()

• venyusz
    I just leave this here.

vid
  • I.C.ram
    Jaja, össze sem lehet hasonlítani NY-kal.
  • I.C.ram
    KLM, Lufthansa, SwissAir (vagy már csak Swiss) ezek mind jók. A Delta viszont messze a legnagyobb szar.
  • Rincewind
    Hat igen, Chicago. :)

A szivem csucske, pedig nem igazan vagyok hive a nagyvarosoknak (inkabb a termeszet lagy olet reszesitem elonyben). De annak a varosnak van egy utanozhatatlan hangulata. Chicago egyebkent az egyetlen nagyvaros, ahol az USA-n belul huzamosabb ideig eltem (ertsd nehany honapot) es minden percet elveztem.
  • USAMEN POWER

• Rincewind
    He-he; ezer koszonet, de ez olyas valami, amit inkabb en csinalnek. ;)

Viszont idokozben eszembe jutott, hogy anno meg reges-regen (mikor meg hasznaltam Myspace-t) feltoltogettem oda kepeket. Igaz kis felbontasuak, meg a legujabb is 2007-es, de azert ez is valami: KLATTY.
  • byzhouse
    istenem 1szer az életbe jussak el ide :(
  • USAMEN POWER
    Jaja, majd mi kiválogatjuk. :D Attól félek hogy az sg min. egy hétre túl lenne terhelve. x)
  • Palinko
    rarba és fel vele :D
  • USAMEN POWER
    Időigényes az biztos.
  • Rincewind
    Koszi. Bar a kepeimnek sajnos a tizede sincs fent a neten es szerintem belathato idon belul nem is lesz, mert tobb ezer kepbol kivalogatni az igazan jokat eszmeletlen munka lenne. :/
  • USAMEN POWER
    Neked nem is írtam hogy qrwa jó lett a videód. (Habár youtubeon dobtam egy hszt.) Végignéztem a képeidet is, hangulatosak nagyon. :)
  • USAMEN POWER
    De király !

Ha véletlenül megvan neked nagyobb felbontásban, dobom is be háttérnek. :) (1680x1050 lenne az ideális.)
  • stain
    Van itt amúgy egy nagy csomó USA fotóm. Sajna jó két és fél éve nem frissítettem, valamikor rászánom már az időt, és feltöltöm az újakat is.
  • stain
    Aki sokat repül, annak viszont csak a Lufthansát és a British Airwayst ajánlom, mert az összes többi csak szivat, ha valami gondod van. A BA-val mondjuk annyi gond van, hogy a londoni reptér viszonylag sztrájkveszélyes, gyakran előfordul, hogy a Csavarolajozó Pakisztáni Bevándorlók Független Szakszervezete sztrájkot hirdet, és leáll az egész 5-ös terminál egy hétre. Bár ennél a párizsi Charles de Gaull még rosszabb, ott akkor is úgy néz ki, hogy sztrájkolnak, amikor nincs is sztrájk.
  • Rincewind
    Akit erdekel, tegnap este befejeztem a 66-os Uti tura masodik napjanak osszefoglalojat (tovabbra is Angolul): KATT IDE HA ERDEKEL.

Kozben meg eszembe jutott, hogy elfelejtettem mondani, hogy vezetem en ezt Magyarul is (Elso Nap, Masodik Nap, Harmadik Nap, Negyedik Nap, Otodik Nap, Hatodik Nap), raadasul, mint latszik, elorebb is vagyok vele. Am aki keni az Angolt annak megis inkabb azt javasolnam, hogy maradjon az "eredetinel," mert az Angol blogon talalhato bejegyzesek sokkal reszletesebbek (a Magyar csupan ezeknek a gyors es sokszor leegyszerusitett forditasa).
  • I.C.ram
    Régen a Northwest volt a legjobb légitársaság, amíg az a szar Delta nem kebelezte be. Azóta egekbe szöktek a repjegy árak.

Európából meg az Alitalia messze a legolcsóbb járat az USA-ba.
  • stain
    Megfigyeltem azt is, hogy a párhuzamos parkolás sem a déliek erőssége. Szeptemberben, amikor megjöttek az új diákok az egyetemre, kisebb káosz alakult ki az utcában, fél autónyi helyek ki voltak hagyva, egy méterre áltak a szegélytől stb. :)
  • Rincewind
    Texas-ban nem nagyon ismerik a parkolasbol adodo gondokat. Ott az en autoim igencsak picurkanak szamitottak, de legjobb esetben is csak a kozepmezonyben csucsultek. :)
  • stain
    hát nem az apró kocsikra hajtottál... :) sajna amerre én jártam, ott szívás a parkolás, úgyhogy a kis kocsi az ideális... ehhez képest egyszer volt egy kombi volvo-m :) muszáj is volt parkolót bérelni hozzá.
  • Rincewind
    Dodge-al azert elovigyazatosnak kell lenni, foleg egy olyan tipussal, ami nincs Europaban es nehez hozza alkatreszt talalni. Sajnos a Crysler nem a legmegbizhatobb gyarto. Mind a GM, mind pedig a Ford merfoldekkel all felette megbizhatosag es technologia teren. Mondom mindezt ugy, hogy 2 Dodge-om is volt (egy Durango es egy Dakota) es imadtam mindkettot! Sot, az emlitett Dakota-val tettem meg 4000 merfoldet a 66-os Uton. Megsem mernem teljesen nyugodt szivvel ajanlani... :/
  • Rincewind
    Szerintem csak minimalis meretekben lesz jelentosege, mert a One World Alliance-nek koszonhetoen olyan mintha eddig is igy lett volna. :)
  • stain
    Ha Londonon át utazol, akkor útközben nyerhetsz egy Ferrarit vagy egy sport Audit. A reptéren 20 font a sportkocsi-lottó :) Házhoz szállítják. Egyszer megkérdeztem a srácokat, akik ott árulják, hogy adnak-e hozzá benzint. Azt mondták, hogy vegyek két lottószelvényt, és akkor majd ha nyertem két autót, akkor az egyiket eladom, és abból fizetem a benzint a másikba. Igazuk volt.
  • USAMEN POWER
    Ha kifizeted, örömmel. :) Habár ha lenne pénzem akkor a 2008 -as Shelby Gt 500 kr -ből rendelnék, nálam az az autó olyan mint valami bálvány, megfogadtam hogy addig nem halok meg míg nem lesz egyszer. :)

Viszont kezdem azt észrevenni, hogy mostmár fölösleges az usaból behozni muscle autót. Nyugat Europában egyre több előfordul, talán olcsóbb akár Németből lízingelni.
  • USAMEN POWER
    Nekem úgy általánosságban a szavak megjegyzésével van problémám. Habár másfél éve játszok a Test Drive Unlimitedel, rengeteg online barátra tettem szert az amerikaitól az oroszig. Amerikaiak döntően vannak köztük, beszélek velük napi szinten a játékban, comrade chaten, facebookon, egy van msn en is, szal kiaknáztam magamnak a dolgokat. A játékban még az oroszok, németek, spanyolok, stb... többnyire mindenki vágja az angolt kivéve a Kínaiakat. :) Nekem ez kellett hogy elinduljak a lépcsőn felfele, valamilyen szinten rá vagyok kényszerülve a nyelv használatára. Előfordul hogy időként mikrofonon kerül sor kommunikációra, ott már laggol a dolog de remélem hogy egy nap majd folyékonyan beszélek angolul. :)
  • Jeff Gordon
    Inkább akkor egy ilyet hozz Egyesült Államokból
    Most jött ki egy ráncfelvarrással, jól sikerült, jobb mint az előző, szerintem
    Csak a röhej az, hogy ez a jenki erőgép, kb fel annyiba kerül mint egy Audi S5, de teljesítményre meg közel azonos a két márka képviselője, mondjuk, presztízsre nem