1543
United States of America
-
#1463 Irén élőben Brooklynból. -
stain #1462 Bármilyen munkavállaló vízumot csak munkaadó tud intézni. Olyan nincsen, hogy kapsz egy vízumot, és azzal nekiállsz munkahelyet keresni. Asszem csak a végzős egyetemisták esetében van valami +1-2 év lehetőség ilyenre. -
#1461 Sziasztok!
A szakmai gyakorlatomat szinte biztosan Floridában fogom tölteni, viszont a vízumszponzor/munkáltató által felajánlott állás csupán 7 hónapra érvényes (cirka május), mi pedig szeretnénk 1 évet kint maradni. az lenne a kérdésem, hogy ha lejár a gyakorlatunk, akkor utána milyen vízum / munkavállalói szükségeltetik, hogy állást kapjunk teszem azt még fél évre? valamint ennek az igénylése mennyi idő?
A vízumszponzor cég azt mondta, ők megtudják hosszabbítani a J1-es vízumunkat, viszont ehhez az kéne, hogy amint megérkezünk Floridába, rá két hétre legkésőbb (november eleje-közepe) meg kéne szerezzük a következő állásunkat, hogy ez megoldható legyen (erre valljuk be, az esély szinte nulla), így akik esetleg dolgoztak már kint _nem gyakornok/tanulóként_, azoktól várnék valamilyen ötletet/segítséget ez ügyben.
Előre is köszönöm! -
#1460 De azt is kell nézni, hogy mennyiből lehet megélni odakint. -
stain #1459 Szakmától függ. Én csak vendég kutatóként vagyok itt, úgyhogy csak zsebpénzt kapok, de ha céghez mennék, akkor olyan 85 lenne az induló, ami hamar felmegy 100 fölé. De kb. 150 a max, amit céges állásban lehet a szakmámban keresni. Pontosabban hát nem is a szakmámban, mert végzettségem szerint nem informatikus vagyok, csak a végzettségem alapján max. fele ennyit keresnék. -
#1458 ha jól tudom egy középsulival 30k megvan 1 évben, most akárhogy is nézed az jobb mint sok helyen európában. hogy munkaerő többlet van az meg tuti, azért is nehéz. -
#1457 Jövő nyáron ki akarok menni valami munkára, aztán meglátom utána mit csinálok, és mennyiben fog megváltozni a gondolkodásom. Lehet a filmek hatása, de egyelőre nagyon tetszik az, hogy ott élhetnék. -
#1456 Beindulna az építőipar. -
#1455 Ha a parthoz közelebb talált volna be az epicentrum akkor kicsit megmakkant volna most Amerika, ami a szar gazdasági helyzet mellett hát hogy is mondjam... KO lett volna. New York -ban a sok elöregedett épület, de ez akár a többi városra is igaz ott a környéken, szerintem nem bírnának ki egy keményebb földrengést. -
#1454 Én amerikába főleg a természeti kincseik miatt mennék ki. A Glacier Point-nál levő szikla az, ahova jó lenne, ha eljutnék még nagytata korom előtt. -
stain #1453 Ha szerzel magadnak állást olyan cégnél, akik elintézik neked a vízumot, akkor valószínű nagyobb esélyed van, mint a lottón nyerni. Amúgy nem tudom, hogy hogyan működik, de gondolom minden adatodat meg kell adnod dédszülőkig visszamenőleg, amivel később azt csinálnak, amit akarnak, ha nem nyersz a lottón, akkor is. Különben is irtó macera a zöldkártya, úgy hallottam a kollegáktól. Én már voltam itt eleget, de pár hónap után mindig mennék haza. Európában jobbak a fizetések is, és _sokkal_ egyszerűbb bárhol munkát vállalni, mint itt. -
stain #1452 Kaliforniában igen, de itt nem szokott ilyen lenni. Látom otthon már olyan híreket hoztak le, hogy menekültek az emberek... 30mp volt az egész. Egyedül a portásnéni ijedt meg. -
#1451 Ez a zöld kártyás lottó hogy működik? Jelentkezett már valaki rá? Valami infót mondjatok plz, mert érdekelne! -
#1450 mamám tesójának két háza ment gajra, 1 földrengés, 1 tornádó miatt :D -
DIESEL DOG #1449 Gondolom már hozzászoktak ahhoz hogy néha mozog alattuk a talaj... :D -
stain #1448 Hopp, most volt egy 5.8-as földrengés 20 perce. Kaliforniai kollegám csak vállat vont, és dolgozott tovább. -
#1447 wikipédián aztírja hogy széllökés miatt mozdul meg 2-3 évente , és hogy még senki nemlátta mozogni a köveket stb stb, de nemhiszem hogy ezért mozognak -
#1446 http://vilagutazo.blog.hu/2010/09/22/a_vitorlazo_kovek_rejtelye -
#1445 Több elmélet van, de asszem egyet sem sikerült teljességgel igazolni. -
#1444 Ez a Death Valley Nemzeti Parkban van: Racetrack Playa
Ez hogy lehetséges, esetleg valami mágneses aktivitás ?
-
#1443 Tegnap néztem meg az American graffiti című filmet, és minden amcsibuzinak tudom ajánlani:)) A 60as évek zenéje, autói és helyszínei nagyon kellemes élményt nyújtanak... esetleg tudtok még ilyen filmeket? (nem hátrány, ha annak a témája is autós:)) -
#1442 Akkor én hangosabban ordítok és én leszek a HHCS. Helyi hangos csávó. :) -
#1441 Hát van benne túlvilági. :D Nem az ilyen helyeken ordítanak a fakasok éjszaka ? :) -
DIESEL DOG #1440 Lenyűgöző! -
#1439 Olyan sívidéken élő buckalakónak, mint én ezek a sziklaormok olyanok, mint valami túlvilági képződmények. -
#1438 Ha pénzem lenne, ilyen helyekre elmenni minimum. -
#1437 Ez is onnan van.
-
#1436 Pár szép kép ugyanarról.
Első.
Második.
Még.
Ez talán a legütősebb. Az interfacelift most halott, a kép onnan van.
-
#1435 ejj -
#1434 Lejart a vizum. :( -
#1433 miért jöttél vissza? :O -
#1432 OFF:
Akad itt olyasvalaki, akinek van külföldi telefonszáma?
Üdv!
(Azért kérdezem itt, mert Usa topik - hátha) -
#1431 egy ideje mar Magyarorszagon, de elotte 7 evig eltem kint az Allamokban. -
#1430 Amugy te merre fele laksz? -
#1429 Lehet, hogy ugy nez ki, de teljesen funkcionalis. Ket fo utvonal akadalymentes osszekoteset csak igy lehet megoldani. ;) -
#1428 valahogy ez szerintem olyan "beteg"
110-es és 105-ös autópálya kereszteződése Los Angeles-ben -
#1427 Koszi! :) -
#1426 -
DIESEL DOG #1425 Nagyon jó! És a zene is kellemes a videó alatt! :) -
#1424 Nem tudom hany embert erdekel itt, de nemreg elkeszult a harmadik videom a 66-os utrol. Ezuttal a Petrified Forest Nemzeti Parkot (Arizona) mutatom be kb. 4 percben. Mondjuk nem annyira erdekes, mint az eddigi videoim (ha azok annak nevezhetoek), de azert remelem, hogy akit erdekel annak tetszeni fog:
Mint eddig mindig, ez a film is elerheto 1080p-ben a YouTube-on. A kovetkezo videora pedig remelem, hogy nem kell majd honapokat varni megint. Igyekszem gyorsabban szerkeszteni. ;)