1543
United States of America
-
#930 Egy kontinensnyi ország... -
stain #929 Az összes polgárháborús csata itt volt a környéken, voltam is pár helyen. Gettysburg-ben volt a legutolsó nagy csata, de pl. Harpers Ferry is híres hely, onnan tettem már be képeket. John Brown-t is ott akarsztották fel. Hétvégente általában sok program van ezeken a helyeken, önkéntesek újra játszák a csatát, beöltöznek mindenféle korhű ruhát viselő embereknek stb. Ha lesz még rá időm, akkor lehet, hogy elmegyek valamikor, és fotózok.
Kicsit korábban itt volt az angolok elleni csata is (1812). Mivel akkoriban Napoleon akadékoskodott Európában, ezért nem tudtak az angolok komoly haderőt küldeni ide, úgyhogy győztek az amcsik, de nem sokon múlott, mert Washington felégették. Baltimore-t sikerült megvédeni.
Sajna szar most a netem, de ha sikerül feltölteni a képeket, akkor olyan helyi csöves arcokat kaptok, hogy hajaj. -
IXEMGabeo #928 amúgy eszembejutott nem régi érettségim alkalmából, az emelt törin a néger rabszolgák felszabadításáról a 19. században és az amerikai polgárháborús időszakról kellett írnom (illetve én válaszottam, mint esszé téma). Érdekes egy időszak lehetett -
IXEMGabeo #927 pontosítva Ausztrália és Óceánia a kontinens neve, Ausztrália egy szigetország tulajdonképpen, tehát nem mondta rosszul, aki mondta...bocsi nem kötözködésképp mondtam, én így tudom -
USAMEN POWER #926 "szebb ország Ausztrália" ---> Ezt többet ne, az egy kontinens. :) Inkább Ausztrál Államszövetség. Amúgy nem akartam kötözködni. :) -
Deletos #925 Én a kamionozást am is Angliába akarom elkezdeni mert ott a legkönnyebb sok ismerősöm mondta, szóval utána már a bal oldali közlekedés nem volna gond, végül is szebb ország Ausztrália szerintem de minden országnak meg van a pozitívuma és a negatívuma. -
#924 könnyen megeshet hogy a te infóid a pontosabbak, én gyakorikérdések.hu-n olvastam azt hogy hiányszakma, és rögtön kapsz mellé zöldkártyát ha mennél. persze amilyen megbízható az említett lap simán lehet kamu is :D na majd akit érint utánnanéz -
stain #923 Én meg azt hallottam (bár ezt Kanadáról mesélték, szerintem itt nem így van, de lehet), hogy nővérként csak anyanyelvűeket alkalmaznak. Orvos lehet bárki, csak marha drága a különbözeti vizsga, amit meg kell csinálni. Kollegám felesége gyógyszerés, és neki is mindenféle vizsgát kellett tennie, most meg még le kell húznia egy évet gyakornokként. -
IXEMGabeo #922 USA válogatottja a fociba nagyot fejlődött Ghána ellen épphogy kiestek a vb-n -
#921 én még a diplomás nővért hallottam. de biztos vagyok benne hogy kellő akaraterővel bármilyen szakmával el lehet helyezkedni, persze most ott is nagy a munkanélküliség szerintem nem jó most az alkalom a kivándorlásra. -
stain #920 Én is ausztráliát akartam javasolni, ott lehet király kamionozni. Bár kicsit para, mert baloldalt vezetnek. Szívesen elmennék oda is egy időre, de még nem néztem semmilyen lehetőséget. Spanyolországba is jó lenne. Végülis mehetnék bárhova, csak még nem jöttem rá, hogy minek.
USA-ban szoftverfejlesztőből van hiány, továbbá bármilyen diplomás/doktorált kutatóból. A többit elvégzik a mexikóiak. -
Gaborkik #919 Mérnökként érdemes USÁban gondolkodni ? Gépészmérnökre illetve ehhez kapcsoló szakokra gondolnék elsősorban... -
Deletos #918 Véletlenül nem tudtok adni egy listát hogy USA-ban milyen szakmákban van a legnagyobb hiány? -
#917 én sem hallottam róla, elméletileg egyszer már 2020-ig haladékot kaptak a kétüteműek. -
USAMEN POWER #916 Jahogy, akkor nem néztem elég figyelmesen a híradót. :)) Habár én még a héten láttam kétütemü Trabantot pesten, de merek fogadni hogy egy gyárkémény dízelautó környezetszennyezőbb. -
Deletos #915 Ausztrália szép hely :) -
#914 2 ütemű Trabant nem mehet! 1 hete van egy olyan rendelet. -
USAMEN POWER #913 Ja, meg végülis Trabant, Ifa, Wartburg, stb... a mai napig látom őket az utakon, meg olyan dízel autókat, hogy mögötte 2 - 300 méteres körzetben smogriadót kéne fújni. Ha ezek mehetnek, akkor egy Crown Victoria nem hiszem hogy akadály lenne. -
#912 Van megfelelő teljesítmény adó kategória neki. Környezetvédelmi előírásnak meg valószínűleg megfelel. Ha nem felelne meg akkor nem lennének régi autók sem. -
USAMEN POWER #911 Menj Ausztráliába, Ázsiát meg kerüld. :) Jameg nézd Trucker Jamest, habár most offline. -
Deletos #910 Szia igen azt tudom mert olvasok pár amcsi kamionosnak a blogját hogy kemény és tényleg nem vesznek fel fűt fát erre a melóra. Konkrétan semmit se tudok 1 évem van hogy döntsek mit akarok magammal és elkezdjek építkezni, kamionozni nagyon szeretnék, de bármit amit kint megbecsülnek, vagy bárhol csak távol európától... -
#909 Rendben, köszi. -
stain #908 A craigslist-et nézd, mindenki ott vesz használt kocsit tulajtól. -
stain #907 Hát úgy, hogy adnak-e rá forgalmit. Meg hogy megfelel-e a környezetvédelmi előírásoknak. Meg van-e megfelelő súlyadó kategória? :) Mittomén, inkább akarjatok egy mustang-ot, az sokkal menőbb, bár olyannal is inkább csajok járnak. Amúgy a fekákon kívül általában senki sem menőzik a kocsijával. Mindenkinek természetes, hogy van kocsija, mindegy, hogy milyen, csak menjen. Ha valaki menő autót akar, akkor vesz egy régi roncsot, és felújítja. De akkor sem az benne a menő, hogy neki olyanja van, hanem az, hogy milyen szépen megcsinálta. -
#906 Kint ritka autó a Buick Gnx? Mennyiért mennek el? Ebay-en nézegettem, de ott drágák. -
#905 Persze,hogy forgalomba lehet. Vannak itt is nagy motoros autók. Vagy hogy érted a forgalomba helyezést? -
stain #904 max kirajok
egyáltan forgalomba lehet helyezni egy kocsit 5 literes motorral? -
USAMEN POWER #903 Pesten meg a királyok !!! :) -
stain #902 Válassz! De ilyenekkel itt csak nagymamák meg fekák járnak. -
USAMEN POWER #901 Háth akkor a hegyekből postázzál már a fórumozó társaidnak pár Crown Victoriát, a partig te kell megoldjad, onnantól összedobunk neked pár evezőre. -
stain #900 Bátrak a srácok :) Én 2500-ért vettem kocsit, de az is elég kehes, és elég nehéz volt megfelelőt találni. Persze ha nem new york-ban próbálkoznak, akkor könnyebb, itt baltimore-ban hegyekben árulják a tragacsokat, kiszuperált crown victoriákat, stb. Viszont annak az ég-világon semmi értelme nincsen, hogy valaki átdöngessen a túlpartra az interstate-en. -
stain #899 Nem élek itt, csak most épp itt vagyok. Nem tudom, hogy mire lehet jutni kamionsofőrként, de van egy olyan érzésem, hogy az kicsit zűrösebb biznisz, mint amilyennek látszik. Szoktak lenni a tévében riportfilmek róluk, és az első, ami átjön, hogy mind fehér, ami azt jelenti, hogy megbecsültebb szakmának számít. Szerintem nagy részük saját kamionnal nyomja (legalábbis a vontató saját), és nyilván valami cégnek dolgoznak be. Persze aztán be lehet állni valami nagy céghez, a postához, stb., de az nyilván nem olyan szabad élet. Amúgy a kamionok nagyon fullosak, komplett lakókocsi van a vezetőfülke mögött. Coast-to-coast három-négy nap az út amúgy, mert törvény van rá, hogy mennyit lehet vezetni egy nap.
Szerintem Amerikába csak high-tech állás (legnagyobb info cégekhez), vagy egyetemi munka miatt érdemes kijönni. Minden más területen jobb állások vannak Nyugat-Európában. A kétkezi szakmákban már minden le van itt osztva. Egy ismerős autószerelő srác is panaszkodott, hogy próbálkozott saját műhellyel, de nem jutott semmire. Aztán ő is már 40 körül van, se kutyája, se macskája, és itt vegetál, mert hazamenni sem nagyon akaródzik neki. -
USAMEN POWER #898 Nem mai hír, de érdekes. + a felhőkarcolók topikjában is van egy.
Ejnye, ejnye... -
Deletos #897 jó neked :), én nem érzem magam itt biztonságba, konkrétan nem a barna bőrűekre gondolok hanem a megélhetés és stb... miatt. -
Deletos #896 úgy tudom hogy azoknak akiknek már őj fajta útlevelük van azoknak nem kell vizumot igébyelniük hanem elég csak ESTA-t -
#895 Haljatok,van ojan hogy valaki atmehet vizum nelkul,es aki vele megy anak sem kell vizum? -
#894 Egy ilyen utazást én is tennék :) -
DIESEL DOG #893 Én bőven beérem azzal is ha csak túristaként kimegyek pl. 1-2 hónapra... valahogy nem akarnék kint maradni, előbb utóbb úgyis honvágyam lenne... :) -
#892 hűha :) -
#891 Elhelyezkedni lesz nehéz, amúgy szerintem ugyanúgy(vagy kicsit jobban) meglehet élni odakint kamionozásból :)