U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja persze a fotók linkje meg lemarad, itt vannak: sok fotó

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Ezek a képek nagy formátumú filmre készültek, úgyhogy nem kell csodálkozni a minõségén. 9x12cm diáról, vagy még nagyobbról, simán lehet ilyet scanelni.

Gyártottam én is nektek fotókat, szerintem ezek tetszeni fognak. Elementem tegnap este Baltimore Hampden nevû negyedébe, ami igazából itt van 10 percre gyalog. Elég felkapott környék lett, azóta is sokat változott, amióta én elõször láttam. Giccsaparádé a javából. Majd próbálok valamikor nappal is fotózni ott, mert elég érdekes fejek járnak az utcán. Van egy csomó jó kajálda. Pl. a fõutca elején rögtön Angelo Pizza Angelo's Pizza nevû helye (az arc családneve tényleg pizza). Õk árulják a világ legnagyobb pizzaszeletét (olyan fél méter sugarú lenne a pizza, ha tényleg egy nagy körbõl vágnák ki, de persze nem). Aztán van egy Holy Frijoles nevû mexikói, ahol brutál nagy adagok vannak. Régen egy egész kis lyuk volt, de most már persze egy dizájnos nagy hely lett az is. A Cafe Hon-nak az ablakában vannak a rózsaszín neon flamingók. Régen egy mûanyag Elvis szobor volt a bejáratnál, azt sajnos elásták. Brutál édes almáspitét adnak tejszínhabbal meg fahéjas cukorral. Sajna a Fat Elvis nevû ruhabolt eltûnt, pedig az vicces volt, óriás méretû ruhákat árultak, ami elkell errefele. Van valahol egy cukrászda, ahol még nem jártam, de állítólag van olyan tortájuk, amibõl 70 dolcsi egy szelet, úgyhogy valószínû jobb is, ha nem megyek.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

byzhouse
Aki amerikában él vagy vannak ott olyan rokonok akikkel naponta beszél az pm me 😊

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem színes, de eszméletlen minõség. Egészen a Polgárháborútól kezdve!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

??? És milyen technikával hozták ezeket össze, qrwa jó képek !

Színes fotók a 40-es évekbõl itt

lippet
Most ahogy nézem, még a 80-as évek is beleférnek! =)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

lippet
Hello!

Szeretnénk haveri társaságban a '60-70 évek amerika diszkóit felidézni! Szeretném, ha segítenétek a legtökéletesebb kopírozásba. Szívesen fogédnék minden anyagot ez idõben milliók szórakozóhelyérõl, a diszkóról! Kíváncsi lennék zenékre, italokra, képekre, egyszóval mindre, ami a '60-70 évek amerika diszkója!

Üdv.: Lippet

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Jeff Gordon
Én is azt szúrtam ki, nagyon szép tényleg.

Egyébként nem gond a fekete-fehér, vagy hát, inkább saját nevemben mondom, engem abszolút nem zavar, sõt kifejezetten szépek, hogy is mondjam, van egy mûvészi jellege <#smile>

The only speedometer is in your head.

Na az aljnövényzettel van egy kis gáz errefele. Szerencsére még idõben szóltak, mert nagyon csúnyán megszívhattam volna. Van egy poison ivy nevû kúszónövény, ami elég durva allergiás reakciót tud kiváltani. Hozzáérsz, és nagy hólyagok nõnek tõle a bõrödön, elég para. Ráadásul szapora is, mint a fene, úgyhogy nagyon kell rá figyelni, ha erdõbe mész, és lemész az ösvényrõl.

A második kép meseszép! <#eljen>
Pedig inkább utazgatnék annyit mint te, akár lemondanák a rendes nyaralásról is. 😄
Amúgy szép képek, a fadeszkás erdei utak meg qrwára tetszenek, esetleg csinálhatnál képet a tartó szerkezetükrõl, ilyen szempontból is érdekelnek. 😊 (Persze ha nagyon bele kell ásd magad az aljnövényzetbe, akkor inkább hagyd.)

LordVenom

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

LordVenom

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Nem kell irigykedni 😊 Megfelelõ szakma kérdése az egész... Ha olyan területen dolgozol, hogy utazhatsz, akkor elõbb-utóbb eljutsz ide. Ezzel szemben pl. nem voltam rendesen nyaralni vagy 10 éve, még a Balatonon sem. Csak hétvégén tudok kirándulni, hétköznap igázás van reggeltõl estig.

Ja, azt meséltem már, hogy a taxikban vastag plexi fal van a sofõr meg a hátsó ülés között, és kis lyukon át kell odaadni a dellát? Legalábbis errefele ez járja. Persze ha nincsen gengszter fejed, akkor ülhetsz elõre is, a sofõr mellé. A legtöbb taxisofõr feka, indiai vagy ukrán. Az ukránok egészen meglepõ dolgokkal szoktak elõállni. A legutóbb valamelyik kollegámtól azt kérdezték meg, hogy ismeri-e a Landau elméleti fizika könyvsorozatot...

Na pár kép a hétvégérõl:

(Bocs, hogy sok a fekete-fehér, eléggé arra vagyok ráállva.)

Willi Betz
Itthon miért nincsenek ilyen taxik? Egybõl elmennék taxisnak😄

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Engem folyamatosan elfog amikor az õ bejegyzéseit olvasom :S 😄

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

Jeff Gordon
Csatlakozom 😊

Idõnként elfog az irigység veled szembe. <#vigyor3> <#eljen>

Na szeptemberben jönnek majd az über képek, mert lenyomunk a kollegákkal egy öt napos Denver-Las Vegas túrát. 😊 Kár, hogy nem tudok motorozni...

Jeff Gordon
Remek képek! Köszönjük szépen! <#worship>

Ezen a környéken sok ilyen van (Maryland, Pennsylvania, Virginia)...

Ezek a régmúlt Amerikára emlékeztetnek, nagyon hangulatos képek! <#eljen>
Van pár kép. Ezek apróságok, de elég tipikusak. Pl. a kábeldzsungel elég jellemzõ ezen a környéken. Hiába, van még hova fejlõdni. Ennél durvábbat eddig csak kínában láttam.

<#eljen> <#hehe>

#751: Jöhet. <#wink>

Molnibalage
Szerintem éppen halászik.

Lám. 😊

tenkenorman
vagy tolat?

http://www.tenke.hu

tenkenorman
csak azt nem tudom hogy tud ilyen pózban repülni😄

Molnibalage
Ez is San Diego!

Cimbim járt ott tavaly augusztusban.

Molnibalage
San Diego, USS Midway múzeum hajó.

Hú, valahol volt nekem is képem ilyen sasról, de persze állatkerti fotó, nem csak így röptében 😊

Ez de szép photo ! <#worship>

Molnibalage

<#eljen>

Ezeket egy ártéri természetvédelmi területen készítettem. Sajna nagyon meleg volt, és nem repkedtek a madarak.

de jó ez az összeállitás! <#eljen>
Zsolek123
ez kecyjó<#eljen><#eljen>

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

tenkenorman

Házasággal zöld kártyát lehet szerezni, de irtó bonyolult az eljárás. Elõbb vízumot kell kérni, ami majdnem egy évig tart, aztán itt kell összeházasodni. Egyik kollegám nem rég nõsült így, és még mindig van papírmunka, pedig már gyereke is van azóta. Aki viszont itt születik, az a szüleitõl függetlenül automatikusan megkapja az állampolgárságot.

Jeff Gordon
Állampolgárságról jut szembe, USA-ban nem úgy van, hogy házassággal meg lehet szerezni az állampolgárságot? Valahol olvastam errõl, és ott azt írták, hogy nem, viszont nem egy filmben van több ilyen hivatal, ami azt vizsgálja, hogy házasság nem csak névházasság, az állampolgárságért. Mondjuk az is meglehet, hogy a film ilyen téren fake, és a valóságban sokkal bonyolultabb a procedúra.
Azért is kérdem, mert nagybátyám az 50-es években ment ki, évekig ott élt, megnõsült, és ott lett családja, és ma már (természetesen, hisz már eltelt jó 60 év) amerikai állampolgár. Bár az is meg lehet, amit Te is írtál, hogy régebben könnyebb volt megszerezni, gondolom 9/11-óta másképp néznek mindenkire.

Lényeg a lényeg, habár a fél családom amerikai, és figyelembe véve, hogy mi európaiak hol tartunk, semmiképp nem tudnám elképzelni, hogy ott éljek USAban, hiszen ugyanezek a lehetõségek itt is megvannak. Igaz nyelvet kell tudni beszélni, és érteni valamihez. Na most ugyanez kell az USAban is, csak pl. ha angolul beszél valaki, akkor UKben könnyebben le tud telepedni, közelebb is van Magyarországhoz, talán az angolok nyugodtabbak is valamivel, és tudni fogják hol van Hungary. Persze, ezt nem azért mondom, én is szeretem USA-t, csak Európa jobb hely szerintem, Mo.-on se lenne rossz élni, csak itt túl sok dolog idegesítõ, amellett, hogy az embereknek nincs meg a szociális biztonság érzésük, ami pl. az amerikaiak többségének megvan (aki dolgozik).

Jeff Gordon
Nem fogsz csalódni benne, Lovitznak jó poénjai vannak a filmben.<#wink>

Teljesen egyet értek, végülis mindegy hogy milyen állampolgár az ember, a lényeg a lehetõség legalább minden évben x idõre kijutni.

Azért, mert otthon jobb. 😊 Max fél évre könnyen adnak vízumot, ha meghív egy egyetem vendég kutatónak. De pl tavaly a microsoft-nál voltam így nyári gyakorlaton három hónapot. A munkavállalói vízum, úgy tudom, elég sok ügyintézéssel jár, de ha van egy adott cég, akinél dolgozni fogsz, és nekik van vízum keretük, akkor elvileg az is sima ügy. A zöld kártya viszont marha nagy macera, azt hallottam. Az állampolgárság meg még tovább tart. Régebben állítólag 10 év alatt meg lehetett szerezni, de az itt élõ magyar prof. tavaly kapta meg, 25 év után. Nekem szvsz bõven megfelel a magyar állampolgárság.

Palinko
érdekesen hangzik, és azért vagy max 3 hónapot mert annyit adnak max ottartózkodásit? állampolgársághoz gondolom szinte lehetetlen hozzájutni
Egyetemen kutatok.

I.C.ram
NY picsafüst Detroithoz képest. Egyszer betévedtem kocsival a gettóba. Piroslámpáknál nem álltam meg...
Palinko
és mit lehet dolgozni ilyen rövid idõ alatt?
Rendszeres átutazóban. (2-3 hónap évente)