U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, csak aki dolgozik, annak van kocsija és nem busszal jár.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

De levagyok maradva, ezt a filmet még nem is láttam. De most szedtem le, meg is nézem. 😊

Smuge
Mindig ez a filmjelenet ugrik be róluk 😊

Stain , te amúgy átutazóban vagy kint vagy kitelepültél teljesen ?

Háth nem tom, én részemrõl felszálnék a tömegközlekedésre, végülis MO se jobb, buszmegállóban megkésel a cigány 200 Ft -ért. A feketékre szerintem meg nem úgy kell tekinteni mint a cigányokra, a feketék egy külön rasszt alkotnak, köztük is van rendõr, tûzoltó, ápoló, stb... ami viszont a romákról nem mondható el, fõleg hogy egy szedett vedett élõsködõ népcsoport. Viszont annyiban egyet értek, hogy a feketék nem feltétlenül a kultúráltság megtestesítõi, meg háth te amúgy is jobban vágod hogy mi van a tengerentúlon, viszont ahol ténylegesen a niggerek bûnözése virágzik oda még kocsival se érdemes bemenni.

De viszont az utóbbiról mesélhetnél egy kicsit, hogy pl. egy amerikai nagyvárosban milyen helykre, területekre nem érdemes menni, mert esetleg kinyírnak. Vagy akár New York / Bronx is szóba jöhet. Amúgy imádom a hip-hop -ot, és a rap -et. <#smile>

According to the 2006-2008 American Community Survey, the racial composition of Baltimore was as follows:

White: 31.9% (Non-Hispanic Whites: 30.6%)
Black or African American: 63.4%
Native American: 0.2%
Asian: 1.9%
Native Hawaiian and Other Pacific Islander: <0.1%
Some other race: 0.9%
Two or more races: 1.6%
Hispanic or Latino (of any race): 2.6%

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

"itt nem merek felszállni a buszra" ---> Mert ? 😄

Az a fura, hogy amúgy fogalmam sincs, hogy otthon hogyan kell az ilyesmi intézni, mert nincsen kocsim, BKV-zom 😊 De itt nem merek felszállni a buszra.

Palinko
érdekes dolgok, köszi hogy leírtad.
Kemény, azért néhányat ezek közül bevezethetnének MO -n is.

Kocsit bérelni lehet külföldi jogsival. Viszont a bérelt kocsi biztosítása iszonyat drága (20-30 dolcsi naponta). Az amcsiknak általában a hitelkártyához jár olyan biztosítás, ami a bérelt kocsira vonatkozik, vagy egyéb biztosításhoz tartozik ilyen szolgáltatás (pl. kocsi felelõsség biztosításhoz). Más kocsiját csak akkor vezetheted, ha a te nevedet is ráiratják a biztosításra, és kifizetik a plusz díjat. A felelõsség-biztosítás itt per fõ per kocsi alapon megy, nem a kocsira vonatkozik. Ezért van, hogy ha a 16 éves csemetét az apja engedi vezetni, akkor a gatyáját rá fogja fizetni a biztosításra. Ja, kocsit bérelni 25 év alatt is elég necces, dupla árban van kb. Azt hiszem van valami olyan szabály, hogy 1 hónap után kell amcsi jogsit csináltatni. Viszont állítólag ez utóbbi elég macerás lett, és újabban rá van írva, hogy külföldié. Én két éve csináltattam, akkor az volt a macera, hogy összeszedjem hozzá a papírokat (bizonyítanod kell, hogy ott laksz, ahol, és ehhez két számlát kérnek, de mivel nekem minden a lakbérben volt, csak egy számlám volt havonta...) Szóval a szokásos bürokrácia megy ezerrel. Kocsit venni lehet jogsi nélkül, viszont a kötelezõt azt hiszem nem lehet megkötni, vagy csak rossz feltételekkel. Én is csak onnan tudom ezeket, hogy egyszer-kétszer már végigcsináltam, de olyan nagyon nem tudom, hogy hogy mennek a dolgok. Pl. az egészségbiztosítást otthon szoktam megkötni.

Jó hogy van a topikban egy olyan ember akinek már bõven tapasztalata az USA-t illetõen... <#eljen>
Palinko
és külföldi jogosítvánnyal is lehet pl kocsit bérelni, vagy másét hajtani? vagy kell ott is vizsgázni? 😄
Te aztán alaposan képbe vagy az USA -val kapcsolatban, én kis pöcs korom óta oda vágyom de ennyi infót nem tudok. Egyszer talán lesz alkalmam nekem is kitapasztalni a dolgokat. <#eljen>

Nem nagyon van olyan, hogy amcsi kresz. Pl. a jobbkézszabály sem nagyon ismert, csak megállnak, aztán bámulnak, hogy mi van. Az a helyzet, hogy az közlekedés színvonala a nagymamákhoz van beállítva, így elég nyugis az egész, nem tolnak le az útról, mint otthon. (Na jó, tegnap egy Dodge RAM letolt, de az valami idióta volt...) Amúgy a szabályok egy része államonként változik, pl. az, hogy jobbra kisívben mikor lehet bekanyarodni pirosnál. Minden más meg ki van mindig írva, majdnem annyi a tábla, mint otthon. Az elején picit szokni kell, mert elég picik a táblák, meg azt sem nagyon tudod, hogy mit nézz, úgyhogy könnyû elszúrni a lehajtókat, fõleg, ha közben a tájat bámulod. NY-ban és SF-ban szerintem felejtsd el a vezetést. NY-ban iszonyat drága a parkolás, SF-ban meg elmebaj a sok meredek utca, még automata váltóval is. Mindkét helyen van jó tömegközlekedés. A SF->Seattle út kb. egy hét a 101-esen, ha ki akarod használni a lehetõségeket. Azt konkrétan tudom, hogy az I-5-on le lehet döngetni 12 óra alatt, mert tavaly páran megcsinálták. Különben Seattle nem sokat ér azon kívül, hogy lefényképezkedhetsz Jimi Hendrix szobrával. De meg lehet nézni a Boeing múzeumot meg a gyárat is. Van egy akvárium, de az annyira nem nagy szám, egy sci-fi múzeum + zene múzeum, amit akkor kell megnézni, ha látni akarod Kurt Cobain mustangját. Seattle-tõl kicsit keletre van Bellevue, ott a fél város a microsoft-é, és van egy csomó geek-eknek való hely (profi go-kart, bowling stb.). Seattle-tõl északra lehet menni bálnát nézni (az egy napos program, kár kihagyni. Amit mindenképp kötelezõ megnézni a környéken: Mt. St. Helens, Mt. Rainier, Olympic National Park: esõerdõ és Mora beach. Ott van Forks is, ha netán twighlight-ot olvasol 😊 Keletre kb. egy óra kocsival a Cascades hegység. Ott a 2-es utat vagy még inkább az északon menõ utat javaslom. A hegyektõl keletre a sivatagban mindenképp kötelezõ a Dry Falls és a Sun Lakes. Ha épp ráérsz, akkor érdemes egy koncertet megnézni a Gorge amfiteátrumban, hátha épp RHCP van aznap este 😊 Ha geek vagy, akkor elmehetsz a gravitációs hullám detektorhoz is, de meg kell nézni elõre, hogy ott mikor van nyílt nap, mert csak két hetetnte fogadnak látogatókat. Ja, és július vége, augusztus, amikor arra szép idõ van. Sajnos ez pont nem az az idõ, amikor délen elviselhetõ idõ van, mert pl. Las Vegas környéke áprilisban szép, akkor virágzik a sivatag. Amúgy szerintem az ideális nyugat túra Salt Lake City-bõl indul, Utah, le Arizona, Nevada (Grand Canyon, Las Vegas), aztán Death Valley, LA, fel San Francisco, 101-on Portland (van ott egy Astoria nevû város, amit nem láttam, de állítólag klassz), aztán Tacoma, Seattle, Vancouver, Victoria, és Seattle-bõl haza. Ja, lehet ám simán sátorral is, mindenhol vannak kempingek. Érkezéskor bemész az elsõ Targetbe, és 60 dolcsiért megvan a kemping felszerelés.

Papirzacsi
Köszi az infókat. Egyelõre ez még csak terv és nagyon képlékeny. Az eredeti ötlet (nem is annyira eredeti). A régi 66-os út végigautózása volt, pár kitõrével különbözõ nemzeti parkokba és városokba. Aztán ez idõvel kiegészült egy esetleges new yorki indulással, meg egy san franciscoi kitérõvel (a pacific Coast Highway-en persze). Jó hogy említed Seattle-t. Oda is szeretnék elmenni. Jelenleg egy egy hónapos "túrában" gondolkodom, de mint említettem még nagyon képlékeny a dolog.

Apropó, nincs vmi magyar oldal, ahol pl. írnak az amcsi KRESZ és az itthon alkalmazott különbségeirõl, mir kell figyelni, miben más? Mert még régebben olvastam vhol vmit az autópályák belsõ sávjának használatáról, stb. Hasznos lenne iyleneket elolvasni.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Szépek! <#eljen>
Most ilyenek vannak, majd megyek még fotózni, csak iszonyat meleg van... Ezek annyira nem jellemzõ képek mondjuk, bár a híd elég tipikus Amerikában. Ezek szabvány hidak voltak régen, amiket fix méretben gyártottak, és ha kellett valahol, akkor felállították egy hét alatt.
Amúgy már kinéztem a tuti fotózós helyeket, csak kicsit fosok a nigáktól. 😊

Annyira nem rossz az. 😊

Palinko
oks, várjuk.
Na majd valamikor lefényképezem. Kívülrõl annyira nem gáz, mert 2001-es, de van benne 140k mérföld, meg valami kakamarcié volt, úgyhogy belülrõl elég koszos. Amúgy egy 2 ajtós Chevrolet Cavalier 2.2-es motorral, szóval menni legalább megy, csak nagy a hangja, mert kicsit el van rozsdásodva a kipufogódob. Remélem, valahogy le tudom majd vizsgáztatni az õsszel, amikor el kell adnom, mert különben bukta van. Most legutóbb valahogy átvarázsolták a vizsgán.

Én nem javaslom egy menetben mind a két partot. Másrészt meg keresztben átautózni sincsen sok értelme, hacsak nem a kis utakon mész, akkor viszont marha sokáig tart.

Ja, és ha nyugati part, akkor mindenképp érdemes felmenni északra, Seattle környékére, mert az is nagyon szép. Motorral 101-on 😊

Papirzacsi
Azthiszem ez a cikk még nem volt. Kellemes olvasmány volt, fõleg GE-ben panoramios képekkel követve az útvonalat. Tervbe van véve egy majdnem ilyen autós túra, csak a keleti partról indulva.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

<#eljen>

Palinko
csak tedd fel nyugodtan, nem járhat mindenki bentlyvel... motortérrõl is ha kérhetjük 😊
Hát a verdát annyira nem erõltetném... 😊 Remélem nem esik szét, amíg itt vagyok.

Verdáról is képet !

No akkor itt van pár kép Washingtonból. Még sok fele nem jártam, mert csak múlt hét végén lett meg a kocsim, és hétköznap meg melózni kell. De majd...

No jó, ezek nem a szokásos turista képek lesznek, arra azért számítsatok.

erre gondoltam én is am... 😄
Zsolek123
szerintem írd oda azt is, hogy ez washingtoni idõ, mer' jönnek a lámik hogy rosszul jár 😄

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Az idõ Washington D.C-hez igazitva... <#eljen>
Zsolek123
Az lenne a logikus választás

hmm... ez sem rossz ötlet, nekem eszembe se jutott volna... persze lehetséges ez a megoldás, én most Washington D.C-re gondolok... :-)
Zsolek123
nem lenne jobb ötlet az idõ számlálót amerika egyik városához igazítani?

Jó utat, képeket várjuk! :-)
Na császtok, én elhúztam baltimoreba, majd posztolok képeket.

Már azonnal szaladok... O_o
byzhouse
álmomban talán voltam 😊

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

közületek volt már valaki valamelyik államában az usanak?
byzhouse
Dizel akkor mikor veszed meg nekünk a jegyeket USA-ba? 😞

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Banano! Moderáld magad!
Van köze hozzá, de félig igazad van. 😊 (Esetemben valóban téves.)

I.C.ram
USA =/= Yankee
A provokáló hozzászólásodat megtarthattad volna magadnak, senki se kíváncsi rá. Akár a VB topikjában is elsüthetted volna, ott hamarabb eltûnik.

Jeff Gordon
Sajnos kiesett a kedvenc csapatunk<#szomoru1>
Viszont le a kalappal tényleg, hogy az utolsó percig mentek,és nem adták fel. Többek között ez is nagyon tetszik ebben a csapatban. Négy év múlva jobbak lesznek 😊

The only speedometer is in your head.

Este USA vs. Ghana !! Hajrá YANKEES !!

Molnibalage
Ez tipikusan olyan cucc, amivel nagyon hosszú ideig eljátszanék. Úgy, hogy alig ismerem USA-t, úgy is nagyon érdekes dolgokat mutat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

az jó, csak azt a fehér szõnyeget nem kellett volna kíhúzni a topic alól, a fejléc így alig látszik

a címbõl meg még mindig hiányzik egy pont (bár szerintem nélkülük jobb lenne)

témához:
egy térkép a 2008-ban elköltözött 10 millió amerikairól
szabii98
Diesel Dog, Jó a háttér!<#eljen><#vigyor>

I met God. She's black

Molnibalage
Bocs, az jenkik tényleg nem azt tolják. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jeff Gordon
Hát én nem is tudom, az angolok szerintem is alibi focit játszottak, de az amerikaiak nem hinném, legalábbis nekem ez nem így tûnt. Felálltak a szlovénok ellen, sõt nyertek is, csak ismert okok miatt mégse, 22x lõttek kapura az algériaiak ellen, ez se arra utalna, mint akik nem akarnak nyerni, illetve az angolok ellen, igaz szerencsés góllal, de pontot szereztek.

Akik alibi focit játszanak, azok inkább az olaszok, illetve a franciák, meg is lett az eredménye, szerencsére mehetnek haza mindketten, csoport utolsóként.

Az a helyzet, hogy az amerikai foci nagyon sokat fejlõdik, és fog is, egyre jobb csapatuk van, és amilyen ágon vannak most, egy elõdöntõ is kinézhet, és reális esélyük is van rá.

The only speedometer is in your head.