65
-
#65 Van egy ilyen kis Nike app. Veszel egy Nike cipőt nike szenzorral, összelövöd a kettőt, és akkor lépést számlál, plusz egy pár jópofa funkció; be tudsz állitani különféle edzéseket, közben egy csajszi beszél hozzád, hogy mennyit futottál stb. A végén meg mindenféle statisztikát nézhetz különféle bontásokban. Lehet gyorsabb zenére váltani, meg ilyesmi.
Nagyjából ilyen:
Nike+ -
#64 Ezzel egyet ertek. Az all in one keszulekeknel van egy minosegbeli kompromisszum.. de lassuk be az atlagembert nagyon nem erdekli a minoseg, az inyenc kulonlegesseg. Vasarlo rabszolgak vagyunk..
Egy angol vagy amerikai, fel ev utan kb 1%-at hasznalja megvasarolt targyainak.
A reklamok sugallta trendek szerint alakitjak kornyezetuket az aktualis slagertermekekkel vagy direkte kulonckodni akar, akar a neki szant kulonckodo slagertermekkel.. viszont a legtobb embernek fingja sincs a digitalis torzitasokrol vagy az akusztikarol, ugyanugy arrol sincs, hogy pl mifele szarokbol van az a kaja, amit megeszik es nem is erdekli.. ilyen a "fejlett" tarsadalmunk.
-
#63 Mi az a Nike funkcio? -
#62 Érdekes hogy HTC Desire tesztjére is azt írják, hogy sok névnél meg alkalmazásnál már nem olyan smooth mint iphone kolléga, és a verdikt utolsó mondata is érdekes:
"Sure, if you're dead against an iPhone, can't afford one, or just want something now then the Desire is the pick of the alternatives but we would be inclined to wait and see what Apple's fourth gen phone turns out to be like before making any decision." -
#61 Jéééj, mintha én írtam volna... pont az előbb írtam lényegében ugyanezt :D -
#60 "Azt már inkább nem is véleményezem, hogy tudsz ilyen minőségben zenét hallgatni, mint amilyen az ájfónon meg az ájpodokon van. Bár a 96kbps-es zene, végülis mind1 min szól, így is úgyis szar lesz."
Nem azért de egy jó fülessel, teljesen normálisan lehet rajta zenét hallgatni, úton vagy biciklizés közben, sőt futáskor a Nike funkció kifejezetten jó! Erre tökéletesen elég az mp3. Ha meg igazából jó minőségű zenét akarok akkor beülök otthon a hifim elé az úgyis lealáz bármilyen ilyen pintyó eszközt. -
#59 egyszerüen,mert nekm is symbianos telom van és ereis vannak cucok csak éppen neméppen kiforot ,vanak jo cucok,de miden 100.és uyg jön közbe acikhez h az iphoneban az eröség sztema jo oprenszer és emiat a sok alkamazás rá...nem cask légfuvalatként ,álltlaánosna bezsélnél dolgokrolésosztanádnépet tudnád.hogy symbian most ujit be,reméljük jolesz,mert az androidmárjo(nekm bejön)és igéretes,és nagyon lesza piaci verseny ezzel joban tudunk választani és sokkal olcsobbak is lehetnek ép a piaci verseny miat...de jelenleg van iphone mega töbii...PONT
-
#58 ha a Legend kijelzője nagyobb lenne már be is ruháztam volna egyre.
Ezzel én is így vagyok, ezért is várom a HTC Desire-t. 3,7'' AMOLED kijelző 800*480 felbontással, 1 gigás Snapdragon, Android + HTC Sense... Mindez 150k körüli induló áron. Finom lesz. -
#57 Minőségi zenehallgatásra ott az asztali gép, meg a profi hangcucc OTTHON.
Bringázás közben vagy villamoson háttérzenének bőven jó a 256 kilobites MP3 is, egy átlagos fülessel. -
#56 A Nokia fapados, ez tény, de ez hogy jön most ide?
Te most kutyaszart (Nokia) hasonlítasz háztartási kekszhez (iPhone), miközben a cikkben francia krémesről (HTC Legend) van szó... -
#55 Mármint a #54 ment az #53-ra, ami a #36-ra. :D
Kéne egy kv. :) -
#54 #36 -ra ment. -
#53 "Nekem van egy mp3 lejáccóm 32 Gb memóriával, van benne wifi, BT, 3g, lehet filmeket nézni rajta több tízezer alkalmazást lehet letölteni, email, internet, stb... szóval ha valami eszembe jut csak letöltök egy app-ot és máris van egy új funkciója, ja, és mellékesen lehet rajta telefonálni is, úgy hívják ájfón vagy mi a szar."
Azt már inkább nem is véleményezem, hogy tudsz ilyen minőségben zenét hallgatni, mint amilyen az ájfónon meg az ájpodokon van. Bár a 96kbps-es zene, végülis mind1 min szól, így is úgyis szar lesz.
Azért egyszer hallgass meg egy Sennheiser IE8 + Sony NWZ-X1060 -n valami FLAC-t vagy valami nyers zenét, és utána térj vissza az ájfónra ;)
Én tartom a mai napig azt, hogy a nagyon kompakt eszközök sosem jók. Valamilyen közepes szinten lehet használni, de jó minőségben egy valamire nem. Ha zenét akarok hallgatni egy jó lejátszó és egy jó füles, telefonálásra meg telefon. És ha már korábban mondottad, hogy manapság elvárható egy telefontól, hogy email, net, naptár stb. legyen benne akkor viszont HTC, mivel az ájfónnal ellentétben, nem vagyok korlátozva és bezárva pityu bácsi birodalmába, hanem azt teszek rá és úgy alakítom át ahogy nekem tetszik. Azt tehetek vele amit akarok. Ezt mikor mondhatod el egy ájfónról? -
Yv@n #52 Mi a kacagás tárgya? Megegyezik az iPhone felbontásával, szó nem érheti a ház elejét...vagy akkor biztos apple koppintás? :D -
#51 320 x 480 LOL -
Inquisitor #50 Akkor DELL-t kell venni, az kinéz valahogy ;)
Esetleg valami Sony Xperia? Ja, hogy az is HTC? -
Inquisitor #49 "Vagyis, ha a fejlesztők körében is népszerűvé válik ez a platform és ősszel az első Androidos játékok is elérhetővé válnak,"
Öööö, azért a Marketten lévő több mint 30.000 alkalmazás egy jelentős része játék, vagy mire gondolt a T. cikkíró? Ja és van már olyan SDK, amivel natív programot is lehet írni, ami sokkal több erőforrást tud így használni. -
#48 nekd mindeg ymit irnak mirölcsak vitáz mindenhol ott vagy.. -
#47 nem ronda ez... OCSMÁNY! -
#46 remélem lehet majd vele telefonálni is -
willcox #45 Az ilyeneknek való az ájfon, mint te. Elég csak elolvasni a szövegedet. -
willcox #44 Tévedés, nem fogytak el az érvek, csak te nem vagy vitaképes. -
Elemir #43 Hmm:(
Sajnos még mindig nem cserélném le az E65-t ilyesmikre, mert hát ár érték arányban bőven jobb. Na meg az enyém egy elegáns telefon, ezek meg már luxuscikkek:( Ha egy iphone max 80k lenne, akkor lenne értelem. Na meg magyar menü.. -
#42 erre megint csak azt tudom mondani, hogy legyek felháborodva inkább, hogy kaptam egy + funkciót?
van örülök, de mégis megvolt mindenki nélküli jóideig...
korábban meg az mms volt példának felhozva, az azért nem volt legelső iphoneban, mert az usa only volt, és usa-ban nincs mms, az utána levő 3g meg már megkapta
"A többi telefonnál meg hozzáteszem, hogy ha kell vmi akkor addigra már úgyis telepítetted, tehát bővítetted a telefonod, nekem ne utólag fejezzék be azt amit a gyárban kellett volna."
tehát azt mondod, hogy valami nem volt benne alapból, azt te feltelepítetted 3rd soft-al, majd kiadnak egy frissítést, azt már nem fogod felrakni?
"Ez csak kifogás, és hülyeség. Akkor az engedélyezett, hogy azonos típusú ájfónokon átküldd a zenét? Mert ugyebár azonos széria kommunikál egymással. Amúgy nokián is vannak másolásvédett cuccok, azokat egyszerűen nem lehet átküldeni és pont."
még nem próbáltam, de szerintem két iphone között sem lehet fájlokat küldeni -
#41 FLAME!!!!!!!!!!!!!!:D
nkem kéne iphone,miért?fogtama kezemben és egyszerüen más és nem a beleharapot alma jel miat,hanem kezelhetöség, stb gördülékeny..mig az én nokiám 5800-as kb fapados hozáképest,emelet a sok alkamazás ami elérhető rá sztem más nem kel!
jol van optimzálva,erős is
és van rá temérdek cuc...
hm akor miértne kéne?? mert alegtöbb funkcio miden más "vetélytársban megtalálható"
az uj iphonemeg végkép feladja aleckét..
de reménykedek az uj symbian és android verziokban elégigéretesek!de jelen helyzet szerint van Iphone és a többi... -
who am I 7 #40 miért ilyen ronda? -
mmonitor #39 Mert az üzletemberek arról híresek, hogy a zsebük tele van akkumulátorokkal és minden esetben videotelefonálnak a kurvájuknak mielőtt "üzleti útra" mennek. -
#38 "Üzleti vonal cserélhető akku és frontkamera nélkül?"
Ezek miért kellenk üzlethez? -
#37 "Gátlástalanul hazudsz és mellébeszélsz, csúsztatsz. Nem vitázom veled. Legyél boldog a gagyiddal. Nekem ingyen sem kéne."
Na ez volt eddig a legjobb amikor elfogynak a hülye érvek akkor jön a gátlástalanul hazudsz csúsztatsz szöveg és kész :) Nekem ingyen elég sok kéne gyorsan gazdag lennék :) -
mmonitor #36 Nekem van egy mp3 lejáccóm 32 Gb memóriával, van benne wifi, BT, 3g, lehet filmeket nézni rajta több tízezer alkalmazást lehet letölteni, email, internet, stb... szóval ha valami eszembe jut csak letöltök egy app-ot és máris van egy új funkciója, ja, és mellékesen lehet rajta telefonálni is, úgy hívják ájfón vagy mi a szar. -
#35 "de csak olyan funkciórol van szó, amit amúgy a piacon lévő telefonok többsége évek óta tud"
Azért mondjuk mondanék egy olyan telefont, hogy Nokia N73, ez konkrétan egy bughalmaz ez a telefon és egy nyüves frissités jött ki csak rá ami semmit nem oldott meg. Ez volt az utolsó nokia telefon a családban pedig 5-6 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy ne azt vegyünk... -
#34 "Most a kijelző lassú, vagy a szoftver? A kettő nem ugyanaz. Én azt tudom mondani, hogy az enyémmel nincs gond, barátnőmnek is érintős nokiája van, soha nem panaszkodik, pedig ő aztán tud panaszkodni, ha vmi nem stimmel."
Ezeket próbáltam ezek érintője mind nagyon rossz (és ebbe a gazdájuk is egyetért mondjuk asszem azóta mindegyiküknek iphoneja van már) Nokia N97, Samsung i7500, Asus (ezt nem tudom milyen modell de valami méregdrága yuppie telefon winmobileal. -
#33 "Ez rád is igaz. Vakon véded mert neked az felel meg."
Így van, de mentségemre legyen mondva, oda is írom mindig, hogy szerintem. Én egy dolgot utálok ha valaki meg akarja mondani, hogy nekem mi a jó, és melyik funkciók hiányoznak még akkor is ha nálam az egyáltalán nem szempont.
"Képzeld én még soha nem használtam ezt a funkcióját egyik telefonomnak sem, a mai világban meg már főleg nem. Az egyetlen dolog amire használom az iphone bluetoothját az az, hogy az otthoni erősítővel kommunikáljon. (ha hirtelen meg akarok hallgatni egy számot ami a telón van a hangfalon akkor btvel kapcsolódok az erősítömre)"
"Miután te nem használod ezért nem azt jelenti, hogy felesleges is,"
Én csak annyit mondtam, hogy számomra felesleges.
Amiket te írsz az alapján neked kell ez nem is kétséges, de hát senki nem kényszerített hogy iphonet vegyél ezért vettél mást gondolom.
"azt is ki lehet venni, hogy ez egy új dolog, és más telefon nem is tud ilyet. Mondhatni olyan szinten kezelték a reklámban mint annakidején a színes kijelző, vagy a kamera megjelenését."
Én azt nem értem, hogy mindenki jön ezzel hogy az apple agyon van reklámozva. Én még egyetlen Apple reklámot sem láttam a tévében viszont ötpercenként van Sony reklám, meg Samsung reklám...
"Ha meg nem tudod, hogy mire jó a multitask, akkor neked igényed sincs rá, "
Ne hasonlítsuk a számítógépet egy telefonhoz. Természetes hogy a gépemre kell multitask hiszen sokszor kell, hogy háttérben számoljon pl amig mást csinálok, de telefonon egyszerre csak egyfélét tudok csinálni. A népszerű; nem tudok zenét hallgatni háttérben meg MSNezni meg mittoménmi, ezek viszont iphoneon is mennek.
"Képzeld pontosan így van, csak annyi különbséggel, hogy a fiókból veszem ki az ebayről (kb 2-3ezerért)vásárolt utángyártott névlegesen ugyanaz valójában kisebb teljesítményű akkut, ami az asztali akkutöltő mellet foglal helyet amit hasonló árért vettem mint az akkut a telefon vásárlásával egy napon."
Hát én ebayről nem tudok ilyeneket venni mert minden céges néven van céges számlával.
"Analfabétázhatod őket, akkor is ők vannak többségben, nekik még mindig az e betű az internet, és odáig nem jutnak el, hogy kedvencnek berakjanak egy oldalt, hacsak nincs hozzá link az adott oldalon, de teljesen mindegy,hogy sikerült-e, mert nem biztos, hogy megtalálják a kedvenceket utána. Itt angliában nagyobb arányban fordulnak elő mint otthon, de pénzük van iphone-ra, és meg is veszik, mert az milyen jó telefon, és attól érzik magukat okosnak hogy tudják kezelni az "okostelefonjukat". Mindenesetre egy pont az Iphone-nak, könnyen kezelhető, mert nekik is megfelel. de az itunes még attól nekik magas maradt. Ott kezdődik a probléma, hogy telepíteni kell, és cd-t sem adtak."
MHm értem tehát az itunest nem tudják kezelni de egy másik telefon másik szoftverét meg igen? Apám ott halt volna ki amikor egy winmobilos telefonhoz neki kell szoftvert vadászni meg beállítani. Tehát ami egy geeknek előny (lehet mindenfélét felrakni meg neten buherálni, az egy átlagusernek tök nagy hátrány)
"Ez otthon lehet, hogy így megy, de szerintem nem tünt fel a hsz-emben én angliáról beszélek."
Angliában is igy van legalábbis az O2-nél biztosan.
"De az iphone debütálásakor szinte az egyetlen lehetőség volt pl képküldésre,"
Az iphonet kezdetektől net kapcsolattal árulták, arra van kitalálva anélkül semmi értelme.
"De még hogy legyen mibe belekötnöd: Memkártya hely, 3,5mm-es jag aljzat, hogy ne kelljen mindenáron ájfón csatlakozós fülhallgatót vennem, pláne hogy van egy sokkal jobbam eredetileg?"
Ez is mindig előjön ilyen beszélgetésekben kiváncsi lennék ki találta ki, merthogy ugye szabvány 3.5 jack van az iphoneokon. (lehet hogy a 2G-n még nem az volt olyat én soha nem láttam közelről)
"Nem kell azért vakon védeni. Én sem utálom, csak az árához meg a közkedveltségéhez képest nem ezt várnám tőle... "
Nem vakon védem, csak az én megfogalmazásomban, amit most tudok venni telefont aközül ez a legjobb vétel (számomra megintcsak, illetve nekem a közvetlen környezetmben egyre több van). Ráadásul a tmobilnál tényleg kvázi olcsón adják úgyhogy még a sokszázezer forintos ára sem áll meg. -
willcox #32 Gátlástalanul hazudsz és mellébeszélsz, csúsztatsz. Nem vitázom veled. Legyél boldog a gagyiddal. Nekem ingyen sem kéne. -
#31 Én is csak a játékok miatt cserélném le a HD2-t (aminek 480x800 a felbontása) Iphone-ra. Minden másban viszont veri a HTC terméke az Apple-jét.
Témánál maradva ha a Legend kijelzője nagyobb lenne már be is ruháztam volna egyre. -
Madve #30 Szerintem persze. De ez nem jelent semmit, mint az elején is mondtam a buta a menő manapság. -
Madve #29 Üzleti vonal cserélhető akku és frontkamera nélkül? Játékokról én is hallottam jókat, de gondolom a 3d miatt számítanak jóknak. Az igaz hogy a telefonok többségéből ez kimaradt, de most visszatérni látszik, szóval ha az apple nem lép elő egy kijavított modellel, ami beleillik a csúcstelefon (esetleg okostelefon) kategoriába minden részletében, és nem csak a hype miatt. esetleg ténylegesen felhoznak újdonságot, nem csak akként lőnek el átlagtelefon funkciókat, akkor rövid időn belül feledésbe merül az átlagfelhasználók szemében, és kb annyira lesz népszerű mint egy blackberry, vagy hasonló készülék. -
#28 "Te egy tipikus elvakult (inkább ezt a szót használom, bár más szó jobban kifejezné) ember vagy."
Érdekes mert nekem ugyanez jutott eszembe rólad :o
"Ami benne van a tiedben, az persze kell és szükség is van rá, ami pedig nincs benne, arra semmi szükség."
Egyszerű pedig. Ha olyanra lenne szükségem amit az iphone nem tud akkor nem iphonet vettem volna. Tudom, hogy némely embernek nehéz ezt elképzelni, de ez van.
"Ez megy az ájfon 1.0 óta. Aztán amikor a 2.0 és 3.0 verziókban megjelentek az addig szükségtelennek mondott funkciók, akkor már egyből mindenki nagyon is szükségesnek érezte azokat. MEGALOL!"
Én még egyetlen iphone tulajt sem hallottam aki erre hivatkozott volna. Van egykét frissités ami nekem személy szerint tök jól jött, és van egy rakat ami nekem személy szerint semmit nem számított.
"A multihand (a multitouch csak így valósítható meg) telefonod egy vicc."
Nanemáááár. Ezek szerint életedben nem fogtál a kezdebe még iphonet. Minden funckióhoz elég egy kéz.
"Míg én röhögve egy kézzel is tudom bármilyen élethelyzetben használni a telefonomat, addig neked bizony mindkét kezedre szükséged van, ha pl. nagyítani akarsz egy képet. Én ezt egy kézzel is meg tudom oldani."
Nemáááár. Ez milyen újdonság már. Érdekes nekem egy ujjaki kétszer tappra képernyőméretűre nagyit... wooow micsoda világújdonság.
"Azon túl, hogy a BT-ot én is tudom használni úgy, hogy headsetre, vagy erősítőre küldöm ki a jelet, de tudok a laptopommal (vagy más BT-os készülékkel, akár telefonnal is) ezen keresztül adatot forgalmazni, vagy akár szinkronizálni, de továbbmegyek: van DLNA is (ez persze wifi-n megy), így a tévémre is ki tudok küldeni akár filmet is."
Oké itt megint bennem van a hiba, de nálunk cégnél wifi van, otthon wifi van. Pöttyet gyorsabb kényelmesebb mint BT-n szórakozni, az hogy filmet még nem akartam DLNA-n telefonról tévére küldeni megint az én hibám, de ezt is vállalom. (mondjuk van ott beállítva egy Dune BD Prime 3 lejátszó csak tudnám akkor minek....)
"Ha fel akarok másolni bármit, akkor nem kell ájtyúnszt, vagy egyéb tyúkszar sw-t használni."
Engem meg nem zavar az itunes, kényelmesen és jól tudom kezelni, két klikk bármit áttölteni. És nem olyan fos mint mondjuk egy Nokie PC Connect vagy mi a rák a neve.
"Az aksit nem feltétlenül csak akkor kéne cserélni, ha tönkremegy, hanem pl. akkor, ha lemerül, ilyenkor jól jöhet a feltöltött tartalék aksi."
Egyetértek, de mint írtam én soha nem hordtam magammal pótaksit semmelyik telefonomhoz.
"Pláne úgy, ha sehol a közelben nincs lehetőséged tölteni. Persze erre mondhatod azt, hogy te és a környezeted ilyen szituációba soha nem kerül."
Hát eddig még tényleg nem kerültem, mert pl egy töltőkábel mindig van nálam, mint ahogy notebook is általában szóval ha tényleg nagyon olyan helyeztbe kerülök akkor; 1, van a kocsiban töltő, 2, van nálam notebook arról tudom tölteni,
"Korlátozott életvitelű embereknek megfelel a korlátozott képességű készülék."
Én elismerem, hogy korlátozott életvitelű vagyok, hiszen évente néhányszor replük csak át egy másik kontinensre, havonta 1-2x megyek európában más országba, napközben sokat ülök gép előtt vagy kocsiban, meg hetente csak néhány órát sportolok. Ezeken a helyzeteken mind tökéletesen használható.
(kiváncsi lennék mire nem egyébként?)
"Tudnék neked olyan képnéző programot mutatni, ahol olyan görgetési sebességet látnál, hogy ha nem lennél ennyire agymosott, zokogva taposnád az ájfonodat a földbe."
Ez valószínűleg így lenne.
"Felesleges beléd a szó. Ingyenreklámemberekkel nem vitázom, felesleges."
MHm, érdekes nekem még soha nem utalt az apple csekket, sőt a nagy fanságomban egyetlen apple termékem van az iphone. Elvakult apple fan lehetek ezek szerint. -
Gathavor #27 iPhone-hoz a játékok nagyon jók. Én nem szoktam játszani meg filmeket nézni mobilon (Transformers 2,4-3 colos kijelzőn nagy élmény ám)de az Apple gépének a kijelzője iszonyat jó lett. Könnyen olvasható szinte minden szögből,hatalmas a felbontása (640x480 nem?) csak nem Amoled, úgyhogy elég energiaigényes.
Ami miatt mégsem iPhone-t vettem, az egyrészt a kamera, másrészt az ára. Az Omnia HD 100K volt, tehát még a legelső iPhone áráért, nem is beszélve a 3GS-ről, a kamera pedig az amerikai géphez egyszerűen katasztrófa. 2 (mostmár 3.2) megapixel egy csúcskategóriás géphez? Vicc... (persze a másik véglet sem jó, mert a Satióba szerintem túlzás a 12 Mpixel, ráadásul elég kiforratlan a szoftver hozzá)
Ez alapvetően egy magánvélemény, az iPhone kezelhetőség szempontjából a mobiltelefonok királya, de inkább üzleti vonalon mozog, ami egy átlagfelhasználó számára lehet, hogy sok felesleges (és mégtöbb kihagyott) funkcióval jár. -
FoodLFG #26 Erről van szó és thx a linket.