65
  • Madve
    Ez csak kifogás, és hülyeség. Akkor az engedélyezett, hogy azonos típusú ájfónokon átküldd a zenét? Mert ugyebár azonos széria kommunikál egymással. Amúgy nokián is vannak másolásvédett cuccok, azokat egyszerűen nem lehet átküldeni és pont.
  • Madve
    Na most nem kell attól elszállni, hogy hű de jó a szoftverfrissítéssel kaptál vmit, amitől több lett a telefonod, de csak olyan funkciórol van szó, amit amúgy a piacon lévő telefonok többsége évek óta tud. Engem pl kifejezetten idegesítene ha utólag rámtukmálnának egy alkalmazást, amit nem is feltétlenül igénylek. Most még hasznosakat kapsz, később meg már jöhetnek majd az apple által hasznosnak vélt programok, vagy csak ikonok a reklámjaikhoz, shopjukhoz, hogy minél több lóvét verj el náluk. A többi telefonnál valóban ritkán jelennek meg új funkciók frissítés után, inkább csak gyorsabb, stabilabb, meg biztonságosabb lesz, amúgy semmi észrevehető extra átlag. Magyarul mindig kapsz vmi ajándékot, hogy letöltsd a szükséges frissítéseket is, mielőtt gondod lenne belőle, mert amúgy a többség nem feltétlenül állna neki frissítgetni addig amíg nem jött elő az adott gond. A többi telefonnál meg hozzáteszem, hogy ha kell vmi akkor addigra már úgyis telepítetted, tehát bővítetted a telefonod, nekem ne utólag fejezzék be azt amit a gyárban kellett volna.
  • passatgt
    a nincs rendes bluetooth-hoz meg annyi, hogy elég sok telefonban nincs rendes bluetooth, pedig az iphonenak van rá oka, nevezetesen az, hogy itunes-ban megvett számokat ne küldözgessák már át másoknak, gondolom a kiadók nem engedik, de valóban sajnálatos
  • passatgt
    az új funckiók berakása(mms, copypaste etc..) dologhoz én csak anyit fűznék hozzá, hogy sírjak, hogy belerakták vagy mi?:D

legalább nem egy új telefont adtak ki +1 funkcióval, mint nokia, sonyericsson etc:)
  • szcsongor
    Gyerekek, mar regota ez steve jobs es az apple filozofiaja. Majd ok megmondjak, hogy a felhasznalonak mire van szuksege es mire nincs. Az a durva, hogy a sok agymosott applefan ezt tenyleg be is veszi, es utana mar ok mantrazzak ezt, mintegy onigazolaskent, hogy nem is vettek ok am egy halalba korlatozott valamit meregdragan, igazabol ez ugy jo ahogy kitalaltak, es rajottek hogy tenyleg nincs szukseguk a hianyzo funkciokra... :)))
    Az Applenel te vagy a kutyuert (es a cegert) es nem forditva...
  • Madve
    Most a kijelző lassú, vagy a szoftver? A kettő nem ugyanaz. Én azt tudom mondani, hogy az enyémmel nincs gond, barátnőmnek is érintős nokiája van, soha nem panaszkodik, pedig ő aztán tud panaszkodni, ha vmi nem stimmel.
  • Madve
    "Tipikus fröcsögések ezek egy olyan ember szájából..."

Ez rád is igaz. Vakon véded mert neked az felel meg.

"Képzeld én még soha nem használtam ezt a funkcióját egyik telefonomnak sem, a mai világban meg már főleg nem. Az egyetlen dolog amire használom az iphone bluetoothját az az, hogy az otthoni erősítővel kommunikáljon. (ha hirtelen meg akarok hallgatni egy számot ami a telón van a hangfalon akkor btvel kapcsolódok az erősítömre)"

Miután te nem használod ezért nem azt jelenti, hogy felesleges is, de ugyanakkor mégis használod. :) Én pl napi szinten találkozok azzal, hogy küldd már át azt a zenét, vagy videót, esetleg jegyzetet, hűű, vagy azt a programot. És itt nem feltétlenül illegális fájlcseréről beszélek. Jöhetsz, azzal hogy te inkább e-mailezel, az is megteszi, de pl egy zenét, vagy programot nem feltétlenül fogsz e-mailben átküldeni, mert ezek tiltott formátumok a legtöbb e-mailszerveren. Szóval te nem használod, csak az erősítődhöz, én meg ismerek 100 másik embert aki igen, én pl képet is küldök vele a nyomtatómra, távirányítónak használom a számítógépemre, és azzal kapcsolódok a bluetoothos autórádiómhoz is, hogy akár zenét játsszak le vele, vagy éppen a kihangosítást megoldjam. Szóval tényleg nem is kell.

"Természetesen ez egy szoftver frissités volt és nem telefon. Mondhatjuk, hogy elbaszták az első kiadásban, hogy nem volt ilyen. Viszont ne keverjük, hogy ez egy új telefon lett volna. Rájöttek, hogy az emberek szeretnék ezt és bele is rakták. A szoftver rengeteg fejlődött, ezelőtt soha nem volt olyan telefonom, ahol ennyi frankó szoftver frissítés jött volna ki. Persze ebbe bele lehet kötni, de mivel kvázi gyorsan megoldották, igy nem hiszem, hogy ettől falnak kéne menni."

Tehát nem hardverként kezeltem, tisztában vagyok vele, hogy csak szoftverfrissítés. Én azt mondtam, hogy alapvető funkció, de nem akkora volumenű dolog manapság hogy azzal kéne reklámozni egy telefont, mivel ebből azt is ki lehet venni, hogy ez egy új dolog, és más telefon nem is tud ilyet. Mondhatni olyan szinten kezelték a reklámban mint annakidején a színes kijelző, vagy a kamera megjelenését.

"A mai telefonok nagy részében (kivétel több százezres példányok) a multitask még mindig kihívás. Belassulnak, használhatatlanná válnak. Ráadásul ez mindig felmerül mint gond, de a kérdésre, hogy mire is kell multitask arra meg nem igen jön válasz. (merthogy pl a win3.1 sem volt multitask mégis jól elvolt vele az ember ugyebár, az, hogy egyszerre két program fut az NEM multitask). Egyébiránt természetesen iphonera felrakod a backgroundert vagy más multitaská tevő programot és már van is multitaskod. Ennyi."

Ha túl sok program fut, belassul, akár használhatatlanná is válhat, ez számítógépen sincs másképp. Nem kell drága telefon multitaskhoz, pl. nokia 5800 újonnan sem drága kategória(Van még sok másik perpillanat ez ugrott be, ha érdekel több akkor rákeresel). Ha meg nem tudod, hogy mire jó a multitask, akkor neked igényed sincs rá, szóval kár magyaráznom, ez számodra olyan mint a bluetooth. Tökmindegy hogy milyen alkalmazásokat említenék, úgyis belekötnél, hogy azt nem használja senki, vagy te, szóval kár sorolni. Erről annyit, ha igényed van rá, akkor használod, ha meg nem akkor neked tényleg ideális a win 3.1 de arra nincs itunes. Az átlagusernek meg ha gyárilag nincs ilyesmi rajta, akkor nem is létező dolog, az ilyenek általában annak örülnek, hogy már gyárilag rajta volt. Nekik általában nem is lesz ilyesmi rajta, ha vki meg nem csinálja.

"Mhmm nekem az a poén, hogyha bedöglik az akkud bármilyen más telefonban akkor otthon a polcról leveszel egy akkut? Nem tudom nálunk nem áll a polcon hegyekben semmilyen akku, akkor sem állt amikor nokiám volt vagy Sony ericson. Akkor is elballagtam a szervizbe (vagy boltba) és vettem egy akkut. Itt is ez van."

Képzeld pontosan így van, csak annyi különbséggel, hogy a fiókból veszem ki az ebayről (kb 2-3ezerért)vásárolt utángyártott névlegesen ugyanaz valójában kisebb teljesítményű akkut, ami az asztali akkutöltő mellet foglal helyet amit hasonló árért vettem mint az akkut a telefon vásárlásával egy napon. És nem akkor veszem elő, amikor beszart, hanem amikor lemerült. Munkásnacim oldalzsebében is van mindig egy, menet közben csak akkor töltök rá, ha a gyárilag ingyenes teljes funkcionalítású gps-t használom a telefonomon. Szóval nem nyírom ki az akkut a folyamatos rátöltögetéssel, jöhetsz azzal, hogy a lítium akkuk bírják, de inkább csak lassabban halnak be tőle mint annakidején a nickelesek. Ha elolvasod a használatit, mindig teljes töltés az ajánlott.

"Szerintem meg ez a telefon pont olyan embereknek készült (mint én is) akik nem dőlnek be a csirió megapixel kamerának egy fényképezőben mert pontosan tudják, hogy semmi értelme és egy fos. Ha fényképezni akarok arra ott a fényképező, ha meg vigyorgo arcokat akarok a telefonszám mellé rendelni arra tökéletes az iphoneban lévő is."

Egy szóval sem mondtam hogy ezzel fogsz egy utazás alkalmával végig fényképezni. A telefonokban lévő kamera pontosan arra való, amit te is írtál, én az árához viszonyítottam. Amúgy meg komolyabb kamera telefonon csak arra jó, hogy van rá esélyed, hogy gépre letöltve is mutat vhogy az a kép, nem csak a telefonod kijelzőjén. Hasonló árú telefonokban komolyabb kamerák vannak, és a led rajta hasznos zseblámpának is pl. nekem is sűrűn jól jött. Az megint más, hogy ahhoz már le kell tölteni egy alkalmazást, hogy zseblámpaként funkcionáljon.

"Érdekes, nekem ez egyből ment. A feleségemnek most vettünk iphonet a nokiában lévő simkártyát átraktuk megnyomtuk a másolást és felmásolta. Voila."

Gondolom már javították vszínű egy bug volt, ami elég sokáig rejtve maradt.

"hozzáértő zsenik, hogy frissítsek már szoftvert rajta, mert az itunes magas szintű nekik, vagy csináljak már rajta ezt-azt."
    Hát ha valaki az itunes-on nem tud elmenni az valószínűleg analfabéta, annál egyszerűbb szoftver kevés van."

Ezt elég jól kikaptad a szövegből így már tényleg félreérthető. A hsz-emben a a hozzáértő zseni pont analfabétát jelent, vagy éppen egybites usert, vagy hívod ahogy akarod. Analfabétázhatod őket, akkor is ők vannak többségben, nekik még mindig az e betű az internet, és odáig nem jutnak el, hogy kedvencnek berakjanak egy oldalt, hacsak nincs hozzá link az adott oldalon, de teljesen mindegy,hogy sikerült-e, mert nem biztos, hogy megtalálják a kedvenceket utána. Itt angliában nagyobb arányban fordulnak elő mint otthon, de pénzük van iphone-ra, és meg is veszik, mert az milyen jó telefon, és attól érzik magukat okosnak hogy tudják kezelni az "okostelefonjukat". Mindenesetre egy pont az Iphone-nak, könnyen kezelhető, mert nekik is megfelel. de az itunes még attól nekik magas maradt. Ott kezdődik a probléma, hogy telepíteni kell, és cd-t sem adtak. Kitartással egy hónap alatt megtanulják, ha már a gépükön van, és az ikon is jól látható helyen van. Amúgy tényleg egy primitív fos az a program, és még így is sokat tud ahhoz képest, amit tudnia kell.

"Akkor azt valaki keményen elbaszta, mert enélkül ki sem adják a telefont. Ha tmobilnál veszel egy készüléket akkor MINDEN ESETBEN csatlakoznak, aktiválják és utána odaadják szépen a kezedbe!"

Ez otthon lehet, hogy így megy, de szerintem nem tünt fel a hsz-emben én angliáról beszélek. Itt az emberek nem éppen IQ betyárok két nagyobb szám összeadása már kihívás nekik, és félúton feladják. Ez alól a telefonos boltokban előforduló alkalmazottak sem kivételek, tehát ők nem fogják ezt neked megtenni, mivel ők sem tudják hogy kell, esetleg majd ha túl lesz az ilyen irányú továbbképzésen. Addig meg azt tudja mondani, hogy hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatukat és ott válaszd a külön létrehozott iphone help centerüket, mivel oda van rakva az a néhány alkalmazott, aki tud választ adni a kérdéseidre, de ott csak és kizárólag iphone-al kapcsolatban.

"És azóta se nagyon használja senki. (ebbe egyébként azért futottak bele, mert olyan hogy MMS amerikában ugye nincs)"

Ugyanolyan dolog mint a bluetooth, vagy a multitask a te szempontodból. Azért mert te vagy a közvetlen a környezeted nem használja, az nem jelenti azt hogy senki sem tart rá igényt. Egyébként meg azóta elterjedt olcsó mobilnettel egyre többen e-maileznek telefonon, tehát az mms-nek tényleg nincs már jövője igazán. De az iphone debütálásakor szinte az egyetlen lehetőség volt pl képküldésre, ha nem akartál a drága wapért fizetni, ami a legtöbb helyen mocskoslassú is volt, és multitask híján bámulhattad volna a kijelződet egy fél óráig, amíg nagynehezen elmegy az a kép. Megint pont az Iphone-nak, kikövetelték minden szolgáltatótol, aki a telefonjukat akarta árusítani, hogy legyen hozzá net elfogadható áron, plusz legyen hozzá a hálózat elfogadható sebességű. Kicsit microsoftos lépés, hogy csinálok vmit, és mindent ahhoz igazítsanak, de ebben az esetben mindenkinek az előnyére vált.

"A GPS-el mi gondod van? Szerintem a telefonok közül ebben van a legjobb leghasználhatóbb, főleg hogy minden gyártó szoftvere elérhető rá."

Akkor ez is megoldódott nem is olyan rég, de kevesebb mint egy éve még az volt a hír, hogy végre vmelyik satnav cég megcsinálta az ájfónos verziót is, nem csak google maps van rá, ami még beszélni sem tudott. Még az elején próbálgattam rajta, de lassan egy éve nem is néztem rá, mert nem érdekelt, meg úgysem én fogom használni. Én frissítem a szoftvert, azt vihetik.

De még hogy legyen mibe belekötnöd: Memkártya hely, 3,5mm-es jag aljzat, hogy ne kelljen mindenáron ájfón csatlakozós fülhallgatót vennem, pláne hogy van egy sokkal jobbam eredetileg?

Nem kell azért vakon védeni. Én sem utálom, csak az árához meg a közkedveltségéhez képest nem ezt várnám tőle...
  • willcox
    Te egy tipikus elvakult (inkább ezt a szót használom, bár más szó jobban kifejezné) ember vagy. Ami benne van a tiedben, az persze kell és szükség is van rá, ami pedig nincs benne, arra semmi szükség. Ez megy az ájfon 1.0 óta. Aztán amikor a 2.0 és 3.0 verziókban megjelentek az addig szükségtelennek mondott funkciók, akkor már egyből mindenki nagyon is szükségesnek érezte azokat. MEGALOL!
    A multihand (a multitouch csak így valósítható meg) telefonod egy vicc. Míg én röhögve egy kézzel is tudom bármilyen élethelyzetben használni a telefonomat, addig neked bizony mindkét kezedre szükséged van, ha pl. nagyítani akarsz egy képet. Én ezt egy kézzel is meg tudom oldani.
    Azon túl, hogy a BT-ot én is tudom használni úgy, hogy headsetre, vagy erősítőre küldöm ki a jelet, de tudok a laptopommal (vagy más BT-os készülékkel, akár telefonnal is) ezen keresztül adatot forgalmazni, vagy akár szinkronizálni, de továbbmegyek: van DLNA is (ez persze wifi-n megy), így a tévémre is ki tudok küldeni akár filmet is. És nem csak azt a nyamvadt alma formátumot, hanem bármit.
    Ha fel akarok másolni bármit, akkor nem kell ájtyúnszt, vagy egyéb tyúkszar sw-t használni.
    Az aksit nem feltétlenül csak akkor kéne cserélni, ha tönkremegy, hanem pl. akkor, ha lemerül, ilyenkor jól jöhet a feltöltött tartalék aksi. Pláne úgy, ha sehol a közelben nincs lehetőséged tölteni. Persze erre mondhatod azt, hogy te és a környezeted ilyen szituációba soha nem kerül. Korlátozott életvitelű embereknek megfelel a korlátozott képességű készülék.
    Tudnék neked olyan képnéző programot mutatni, ahol olyan görgetési sebességet látnál, hogy ha nem lennél ennyire agymosott, zokogva taposnád az ájfonodat a földbe.
    Felesleges beléd a szó. Ingyenreklámemberekkel nem vitázom, felesleges.
  • narumon
    Hát ez nagyon érdekes. Az én környezetemben (megint csak), folyamatos szivás van a nem iphone érintőképernyőkkel. Még legnagyobb anti iphone haver is elismeri, hogy vannak az egyéb érintőkijelzők meg van az iphone. És sajnos de az N97 (de mondhatnék itt androidos samsungot, meg winmo-s asus ami a kezembe volt) kijelzője ilyen lassú mint a videon. Vagy sikerül görgetni vagy nem.
  • narumon
    Tipikus fröccsögések ezek egy olyan ember szájából aki igazából azt sem tudja mi fán terem egy iphone, és ráadásul azt hiszi, hogy mindenkinek arra van szüksége amire ő vágyik vagy amire ő szeretné használni. Én néhányszor már megválaszoltam az ilyen kérdéseket mint amit most is írsz, de mivel éppen kurvára ráérek (mint ahogy te is), igy válaszolok néhány felvetésre.

"Nekem azt ne mondd, hogy pl. bluetooth-ra nincs szükséged, pontosabban, hogy kommunikáljon minden telefonnal,"

Képzeld én még soha nem használtam ezt a funkcióját egyik telefonomnak sem, a mai világban meg már főleg nem. Az egyetlen dolog amire használom az iphone bluetoothját az az, hogy az otthoni erősítővel kommunikáljon. (ha hirtelen meg akarok hallgatni egy számot ami a telón van a hangfalon akkor btvel kapcsolódok az erősítömre)

"A copy-paste funkció amit kb. 8 éve is használtam az akkori 3650-esemen akkor újdonság volt Iphone-nál hogy a második modelljükbe már bele is rakták,"

Természetesen ez egy szoftver frissités volt és nem telefon. Mondhatjuk, hogy elbaszták az első kiadásban, hogy nem volt ilyen. Viszont ne keverjük, hogy ez egy új telefon lett volna. Rájöttek, hogy az emberek szeretnék ezt és bele is rakták. A szoftver rengeteg fejlődött, ezelőtt soha nem volt olyan telefonom, ahol ennyi frankó szoftver frissítés jött volna ki. Persze ebbe bele lehet kötni, de mivel kvázi gyorsan megoldották, igy nem hiszem, hogy ettől falnak kéne menni.

"A fent említett telefonomon már volt multitask, ami gond nélkül ment is, az apple-nek ez még mindig kihívás."

A mai telefonok nagy részében (kivétel több százezres példányok) a multitask még mindig kihívás. Belassulnak, használhatatlanná válnak. Ráadásul ez mindig felmerül mint gond, de a kérdésre, hogy mire is kell multitask arra meg nem igen jön válasz. (merthogy pl a win3.1 sem volt multitask mégis jól elvolt vele az ember ugyebár, az, hogy egyszerre két program fut az NEM multitask). Egyébiránt természetesen iphonera felrakod a backgroundert vagy más multitaská tevő programot és már van is multitaskod. Ennyi.

"Ha meg bedöglik az akkud, akkor szervízbe kell vinned kicserélni? Ez most vmi poén?"

Mhmm nekem az a poén, hogyha bedöglik az akkud bármilyen más telefonban akkor otthon a polcról leveszel egy akkut? Nem tudom nálunk nem áll a polcon hegyekben semmilyen akku, akkor sem állt amikor nokiám volt vagy Sony ericson. Akkor is elballagtam a szervizbe (vagy boltba) és vettem egy akkut. Itt is ez van.

"A kamera az vicc rajta, a telefon ára ennél sokkal jobbat indokolna, persze ha kamerára nem futotta ezért a pénzért, akkor hogy jutott volna vakura"

Szerintem meg ez a telefon pont olyan embereknek készült (mint én is) akik nem dőlnek be a csirió megapixel kamerának egy fényképezőben mert pontosan tudják, hogy semmi értelme és egy fos. Ha fényképezni akarok arra ott a fényképező, ha meg vigyorgo arcokat akarok a telefonszám mellé rendelni arra tökéletes az iphoneban lévő is.

"Nekem még nem sikerült vele simkártyáról telefonszámokat átmásolni/olvasni"

Érdekes, nekem ez egyből ment. A feleségemnek most vettünk iphonet a nokiában lévő simkártyát átraktuk megnyomtuk a másolást és felmásolta. Voila.

"hozzáértő zsenik, hogy frissítsek már szoftvert rajta, mert az itunes magas szintű nekik, vagy csináljak már rajta ezt-azt."

Hát ha valaki az itunes-on nem tud elmenni az valószínűleg analfabéta, annál egyszerűbb szoftver kevés van.

"amikor első alkalommal be akarta kapcsolni az meg azért sírt, hogy itunes-al akar kapcsolódni előszőr, aztán hajlandó lesz elindulni."

Akkor azt valaki keményen elbaszta, mert enélkül ki sem adják a telefont. Ha tmobilnál veszel egy készüléket akkor MINDEN ESETBEN csatlakoznak, aktiválják és utána odaadják szépen a kezedbe!

"Mms-t már a második modelljük idején sikerült megoldaniuk egy szoftverfrissítéssel, mert az sem volt."

És azóta se nagyon használja senki. (ebbe egyébként azért futottak bele, mert olyan hogy MMS amerikában ugye nincs)

"Ezek szerintem alapvető dolgok, lenne még több is, de azt nem biztos, hogy az átlag ember használná... pl gps ugyebár... :)"

A GPS-el mi gondod van? Szerintem a telefonok közül ebben van a legjobb leghasználhatóbb, főleg hogy minden gyártó szoftvere elérhető rá.
  • narumon
    "Szerinted nincs igazam? Cáfold meg, te rohadtalma fanatikus."

Én a saját környezetemről tudok beszélni (gondolom te is arról beszéltél). Nálunk a telefon ma már kell, hogy rendelkezzen bizonyos alapfunkciókkal, ilyen a normális email kezelés, a különféle naptár szolgáltatások, és a jó böngésző. Ezekben az iphone mindegyikben az élen van, ehhez jön még a legjobb oprendszer ami ma telefonra létezik, pluszban a játékok és a multimédiás képességek. Ezért nekem és környezetemnek ideális választás. Hidd el nem mindenki villogni veszi a telefont, de egy minimál telefon alig alig használható (tudom, mert a kilencvenes évek közebe óta mobilhasználó vagyok).
  • Madve
    Ha hiszed, ha nem, de amikor első alkalommal került érintőképernyős telefon a kezembe (iphone 3gs) ugyanígy bénáztam vele. Valahogy egy kattintás meg húzás sem sikerült. Aztán belejöttem. Az n97 tényleg lassú lett egy kicsit de alapvetően akkor is veri funkciókban az iphone-t hacsak nem a nagyobb képernyőre meg 3d-re vágysz mindenáron. Amúgy meg touchscreenes symbianos nokiám van most is, semmi bajom vele, gond nélkül kezelhető nem úgy mint a videón, az egyetlen dolog amire vigyáznom kell, hogy egy egy mappában ne legyen túl sok elem mert az lassabbá teszi az adott mappa tartalmának megjelenítését (ez kb 25-30 elem felett van). Amúgy lehet kalibrálni is a képernyőt, ha szépen elállítom én is tudok bármelyik telefonról hasonló videót készíteni.
  • Madve
    Nekem azt ne mondd, hogy pl. bluetooth-ra nincs szükséged, pontosabban, hogy kommunikáljon minden telefonnal, az ilyen típusú kompatibilitás gyakorlatilag már évekkel az iphone megjelenése előtt meg lett oldva egy szabvány révén, mivel akkoriban épp ez volt a baj, hogy hiába van rajta, ha csak azonos "márkával" tud kommunikálni. Az iphone, a saját elődjével/utódjával sem képes erre, szóval még márkán belül sem. (vagy már van erre is szoftverfrissítésük néhány év után?) A copy-paste funkció amit kb. 8 éve is használtam az akkori 3650-esemen akkor újdonság volt Iphone-nál hogy a második modelljükbe már bele is rakták, és azzal reklámozták a telefont. Gyakorlatilag van még manapság olyan telefon ami nem tudja? A fent említett telefonomon már volt multitask, ami gond nélkül ment is, az apple-nek ez még mindig kihívás. Ha meg bedöglik az akkud, akkor szervízbe kell vinned kicserélni? Ez most vmi poén? Az utolsó telefon amiben szervíznek kellet akkut cserélni még táska méretű volt. Ez minden telefonnál az egyik legszűkebb keresztmetszet, miért nem cserélheti a saját tulajdonosa? Ha meg sokat beszélsz róla, és lemerül, akkor majd pár perceket rátöltögetsz, mert az jót tesz neki, de neked rohannod kell. A kamera az vicc rajta, a telefon ára ennél sokkal jobbat indokolna, persze ha kamerára nem futotta ezért a pénzért, akkor hogy jutott volna vakura (pontosabban villanóledre)? Nekem még nem sikerült vele simkártyáról telefonszámokat átmásolni/olvasni pedig böködtem a menüjében a megfelelő gombot, mégsem történt semmi, és ezt nem eggyel próbáltam már, mert itt angliában folyamatosan a kezembe nyomják a hozzáértő zsenik, hogy frissítsek már szoftvert rajta, mert az itunes magas szintű nekik, vagy csináljak már rajta ezt-azt. Amin a legnagyobbat röhögtem, amikor az első a kezembe került (pont főnököm jött vele vigyorogva, hogy megvan) amikor első alkalommal be akarta kapcsolni az meg azért sírt, hogy itunes-al akar kapcsolódni előszőr, aztán hajlandó lesz elindulni. Magyarul legyen egy számítógéped, amin olyan oprendszer van, amire tudsz telepíteni itunes-t hogy el tudd kezdeni használni a telefonod. Tegyük hozzá, hogy főnökömnek nem volt éppen gépe, a cégnél eleget van előtte, ott meg persze userként nem telepíthet, éppen ezért vette, hogy amíg nem vesz gépet, addig ezen böngészi azt a pár oldalt, amit szokott. Mms-t már a második modelljük idején sikerült megoldaniuk egy szoftverfrissítéssel, mert az sem volt. Ezek szerintem alapvető dolgok, lenne még több is, de azt nem biztos, hogy az átlag ember használná... pl gps ugyebár... :)
  • willcox
    Szerinted nincs igazam? Cáfold meg, te rohadtalma fanatikus.
  • willcox
    "A készülék igazi kuriózuma az alsó részébe beépített miniatűr optikai egér." - Az i900-ban is van (lassan már 2 éve jelent meg), igaz, az nem htc.
  • narumon
    Ó megint egy ember aki megmondja hogy ki mit akar... (tiszta kommunizmus)
  • willcox
    Azok az emberek, akik telefont vesznek, azért veszik, mert telefonálni akarnak. Erre már a legolcsóbb modellek is alkalmasak. Akik komolyabb tudású készüléket vesznek, azok vagy felvágásból, feltűnési viszketegségből, nagyzolásból veszik, illetve azért, mert valóban ki is akarják használni a készülék tudását. Utóbbi csoport alkotja a tudatos vásárlók körét, az előbbi csoportok pedig többnyire rácsodálkoznak arra, hogy miket is tud egy ilyen készülék. Igényük ugyan nem volt rá, de ha már van benne, akkor használják is. Ha még több lenne benne, akkor még többet használnának.
  • narumon
    Erre gondoltál pl? :D :D :D
    (Nokia N97)

Nokia N97 valóság :)
  • narumon
    "Az iphone-t alapvetően bármelyik másik touchscreenes symbianos telefon veri legalábbis "

Húha, ez azért nagyon meleg kijelentés.Fogj néhány ilyen telefont a kezedbe, utána majd ezt megbeszéljük megint.
  • Olmütz
    Nohea, Madve: csak azt felejtitek el, hogy azokra a funkciókra, amit az iPhone nem tud, az emberek nagy többségének egyszerűen semmi szüksége nincs. Így aztán marad a tökéletes kezelőfelület, az egyszerű használhatóság és a kiváló minőség. Lehet vele telefonálni, internetezni, navigálni meg játszani. És nem is kell több. Az emberek zöme ugyanis nem olyan arrogáns, technokrata fikagép, mint ti vagytok; ők csak a legegyszerűbben használható készüléket preferálják a sok (számukra) haszontalan funkcióval telezsúfolt, nehézkes kütyüvel szemben. Ebben áll az iPhone sikere: felismerték, hogy lehet a többségnek is telefont gyártani. Nem nehéz megérteni, csak gondolkodni kell egy kicsit... próbáljátok meg, hátha sikerül.
  • 1meg1
    Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy bármennyire is nagy sikert könyvelhetett el az Apple terméke, mégiscsak három éves.

Ezt tok komolyan leirja egy tech rovat szerzoje? Az isten szerelmere, legalabb egy cseppet tessék utannanezni. Az iPhone 3Gs még egy Éves sincs.
  • nohea
    Ájfón: technológia azoknak, akik nem képesek a technológia kezelésére. Most a crapple pofátlanságát hagyjuk (korlátozások, cenzúra, elképesztő túlárazás, kompatibilitás hiánya, stb); tény, hogy valódi okostelefonhoz hasonlítani olyan, mint konzolt hasonlítani szgéphez: előbbit mki tudja kezelni, de utóbbiban sokkal több a potenciál. Fogtak egy jó érintőkijelzőt és alátosztak egy szokatlanul jó felhasználói felületet, kb ennyit sikerült alkotniuk. Az emberek meg vannak olyan hülyék, hogy meg is eszik a sz.rt. A "vicc" az egészben az, hogy ha ájfónba nagysokára belekerül egy funkció, ami a valódi okostelefonokban évek óta alap, a fanboyok azt hiszik, a crapple találta fel. Lol. Bővebben minden ami miatt rohadt az alma:
    http://www.techcredo.com/random-tech/9-reasons-why-i-will-never-buy-a-product-from-apple

Amúgy a Legendről annyit, hogy ontopic is legyek, hogy ez a kistesó; nagyobb kijelzővel, több memóriával, SnapDragonnal - az a Desire lesz, majd április közepén az Egyesült Királyságban, és utána Európa többi részén. Sztem nálunk olyan 150e körül/fölött. Legendet láttam már 109ért.
  • Madve
    Az iphone-t alapvetően bármelyik másik touchscreenes symbianos telefon veri legalábbis bővíthetőségben/használhatóságban. Ez számomra csoda hogy hogy tudott egy ilyen zárt rendszerű és burkolatú butafon a pofátlanul magas árával (a tudásához/tartalmához képest) elterjedni manapság. Gondolom a csillogó szappantartó háta a harapott almával a közepén nyerte meg az emberek szívét, azt az már kit érdekel, hogy mi van benne... Kb. úgy választanak az emberek manapság telefont, mint pártot is. Manapság csak a buta dolgok lehetnek népszerűek? Hajrá HTC nyomd le az almát minden téren, nagyon elpofátlanodtak az Ipodjuk majd az első shájtfónjuk után.
  • Darth Sith
    Tetszik alapvetően, csak azt nem értem, hogyan voltak képesek belerakni egy 600as Qualcomm-t egy snapdragon helyett, ha már a HD2-be is beletudták rakni.
  • Brianiac
    Mióta az iPhone megjelent kb. két havonta jelennek meg készülékek amiről azt mondják h iPhone kihívó/ellenfél/killer stb. Ezek közül soknak köze sincs hozzá, és itt nem a legend-re gondolok mivel ez tényleg egy nagyon jó készülék. Bár biztosan van amiben jobb az iPhone pl. játék, viszont sok dologban jobb a HTC pl. kamera, kijelző stb.