HTC Legend - az iPhone-kihívó

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"Szerinted nincs igazam? Cáfold meg, te rohadtalma fanatikus."

Én a saját környezetemrõl tudok beszélni (gondolom te is arról beszéltél). Nálunk a telefon ma már kell, hogy rendelkezzen bizonyos alapfunkciókkal, ilyen a normális email kezelés, a különféle naptár szolgáltatások, és a jó böngészõ. Ezekben az iphone mindegyikben az élen van, ehhez jön még a legjobb oprendszer ami ma telefonra létezik, pluszban a játékok és a multimédiás képességek. Ezért nekem és környezetemnek ideális választás. Hidd el nem mindenki villogni veszi a telefont, de egy minimál telefon alig alig használható (tudom, mert a kilencvenes évek közebe óta mobilhasználó vagyok).

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ha hiszed, ha nem, de amikor elsõ alkalommal került érintõképernyõs telefon a kezembe (iphone 3gs) ugyanígy bénáztam vele. Valahogy egy kattintás meg húzás sem sikerült. Aztán belejöttem. Az n97 tényleg lassú lett egy kicsit de alapvetõen akkor is veri funkciókban az iphone-t hacsak nem a nagyobb képernyõre meg 3d-re vágysz mindenáron. Amúgy meg touchscreenes symbianos nokiám van most is, semmi bajom vele, gond nélkül kezelhetõ nem úgy mint a videón, az egyetlen dolog amire vigyáznom kell, hogy egy egy mappában ne legyen túl sok elem mert az lassabbá teszi az adott mappa tartalmának megjelenítését (ez kb 25-30 elem felett van). Amúgy lehet kalibrálni is a képernyõt, ha szépen elállítom én is tudok bármelyik telefonról hasonló videót készíteni.

Nekem azt ne mondd, hogy pl. bluetooth-ra nincs szükséged, pontosabban, hogy kommunikáljon minden telefonnal, az ilyen típusú kompatibilitás gyakorlatilag már évekkel az iphone megjelenése elõtt meg lett oldva egy szabvány révén, mivel akkoriban épp ez volt a baj, hogy hiába van rajta, ha csak azonos "márkával" tud kommunikálni. Az iphone, a saját elõdjével/utódjával sem képes erre, szóval még márkán belül sem. (vagy már van erre is szoftverfrissítésük néhány év után?) A copy-paste funkció amit kb. 8 éve is használtam az akkori 3650-esemen akkor újdonság volt Iphone-nál hogy a második modelljükbe már bele is rakták, és azzal reklámozták a telefont. Gyakorlatilag van még manapság olyan telefon ami nem tudja? A fent említett telefonomon már volt multitask, ami gond nélkül ment is, az apple-nek ez még mindig kihívás. Ha meg bedöglik az akkud, akkor szervízbe kell vinned kicserélni? Ez most vmi poén? Az utolsó telefon amiben szervíznek kellet akkut cserélni még táska méretû volt. Ez minden telefonnál az egyik legszûkebb keresztmetszet, miért nem cserélheti a saját tulajdonosa? Ha meg sokat beszélsz róla, és lemerül, akkor majd pár perceket rátöltögetsz, mert az jót tesz neki, de neked rohannod kell. A kamera az vicc rajta, a telefon ára ennél sokkal jobbat indokolna, persze ha kamerára nem futotta ezért a pénzért, akkor hogy jutott volna vakura (pontosabban villanóledre)? Nekem még nem sikerült vele simkártyáról telefonszámokat átmásolni/olvasni pedig böködtem a menüjében a megfelelõ gombot, mégsem történt semmi, és ezt nem eggyel próbáltam már, mert itt angliában folyamatosan a kezembe nyomják a hozzáértõ zsenik, hogy frissítsek már szoftvert rajta, mert az itunes magas szintû nekik, vagy csináljak már rajta ezt-azt. Amin a legnagyobbat röhögtem, amikor az elsõ a kezembe került (pont fõnököm jött vele vigyorogva, hogy megvan) amikor elsõ alkalommal be akarta kapcsolni az meg azért sírt, hogy itunes-al akar kapcsolódni elõszõr, aztán hajlandó lesz elindulni. Magyarul legyen egy számítógéped, amin olyan oprendszer van, amire tudsz telepíteni itunes-t hogy el tudd kezdeni használni a telefonod. Tegyük hozzá, hogy fõnökömnek nem volt éppen gépe, a cégnél eleget van elõtte, ott meg persze userként nem telepíthet, éppen ezért vette, hogy amíg nem vesz gépet, addig ezen böngészi azt a pár oldalt, amit szokott. Mms-t már a második modelljük idején sikerült megoldaniuk egy szoftverfrissítéssel, mert az sem volt. Ezek szerintem alapvetõ dolgok, lenne még több is, de azt nem biztos, hogy az átlag ember használná... pl gps ugyebár... 😊

Szerinted nincs igazam? Cáfold meg, te rohadtalma fanatikus.
"A készülék igazi kuriózuma az alsó részébe beépített miniatûr optikai egér." - Az i900-ban is van (lassan már 2 éve jelent meg), igaz, az nem htc.
narumon
Ó megint egy ember aki megmondja hogy ki mit akar... (tiszta kommunizmus)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Azok az emberek, akik telefont vesznek, azért veszik, mert telefonálni akarnak. Erre már a legolcsóbb modellek is alkalmasak. Akik komolyabb tudású készüléket vesznek, azok vagy felvágásból, feltûnési viszketegségbõl, nagyzolásból veszik, illetve azért, mert valóban ki is akarják használni a készülék tudását. Utóbbi csoport alkotja a tudatos vásárlók körét, az elõbbi csoportok pedig többnyire rácsodálkoznak arra, hogy miket is tud egy ilyen készülék. Igényük ugyan nem volt rá, de ha már van benne, akkor használják is. Ha még több lenne benne, akkor még többet használnának.
narumon
Erre gondoltál pl? 😄 😄 😄
(Nokia N97)

Nokia N97 valóság 😊

narumon
"Az iphone-t alapvetõen bármelyik másik touchscreenes symbianos telefon veri legalábbis "

Húha, ez azért nagyon meleg kijelentés.Fogj néhány ilyen telefont a kezedbe, utána majd ezt megbeszéljük megint.

Nohea, Madve: csak azt felejtitek el, hogy azokra a funkciókra, amit az iPhone nem tud, az emberek nagy többségének egyszerûen semmi szüksége nincs. Így aztán marad a tökéletes kezelõfelület, az egyszerû használhatóság és a kiváló minõség. Lehet vele telefonálni, internetezni, navigálni meg játszani. És nem is kell több. Az emberek zöme ugyanis nem olyan arrogáns, technokrata fikagép, mint ti vagytok; õk csak a legegyszerûbben használható készüléket preferálják a sok (számukra) haszontalan funkcióval telezsúfolt, nehézkes kütyüvel szemben. Ebben áll az iPhone sikere: felismerték, hogy lehet a többségnek is telefont gyártani. Nem nehéz megérteni, csak gondolkodni kell egy kicsit... próbáljátok meg, hátha sikerül.
Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy bármennyire is nagy sikert könyvelhetett el az Apple terméke, mégiscsak három éves.

Ezt tok komolyan leirja egy tech rovat szerzoje? Az isten szerelmere, legalabb egy cseppet tessék utannanezni. Az iPhone 3Gs még egy Éves sincs.
Ájfón: technológia azoknak, akik nem képesek a technológia kezelésére. Most a crapple pofátlanságát hagyjuk (korlátozások, cenzúra, elképesztõ túlárazás, kompatibilitás hiánya, stb); tény, hogy valódi okostelefonhoz hasonlítani olyan, mint konzolt hasonlítani szgéphez: elõbbit mki tudja kezelni, de utóbbiban sokkal több a potenciál. Fogtak egy jó érintõkijelzõt és alátosztak egy szokatlanul jó felhasználói felületet, kb ennyit sikerült alkotniuk. Az emberek meg vannak olyan hülyék, hogy meg is eszik a sz.rt. A "vicc" az egészben az, hogy ha ájfónba nagysokára belekerül egy funkció, ami a valódi okostelefonokban évek óta alap, a fanboyok azt hiszik, a crapple találta fel. Lol. Bõvebben minden ami miatt rohadt az alma:
http://www.techcredo.com/random-tech/9-reasons-why-i-will-never-buy-a-product-from-apple

Amúgy a Legendrõl annyit, hogy ontopic is legyek, hogy ez a kistesó; nagyobb kijelzõvel, több memóriával, SnapDragonnal - az a Desire lesz, majd április közepén az Egyesült Királyságban, és utána Európa többi részén. Sztem nálunk olyan 150e körül/fölött. Legendet láttam már 109ért.
Az iphone-t alapvetõen bármelyik másik touchscreenes symbianos telefon veri legalábbis bõvíthetõségben/használhatóságban. Ez számomra csoda hogy hogy tudott egy ilyen zárt rendszerû és burkolatú butafon a pofátlanul magas árával (a tudásához/tartalmához képest) elterjedni manapság. Gondolom a csillogó szappantartó háta a harapott almával a közepén nyerte meg az emberek szívét, azt az már kit érdekel, hogy mi van benne... Kb. úgy választanak az emberek manapság telefont, mint pártot is. Manapság csak a buta dolgok lehetnek népszerûek? Hajrá HTC nyomd le az almát minden téren, nagyon elpofátlanodtak az Ipodjuk majd az elsõ shájtfónjuk után.

Darth Sith
Tetszik alapvetõen, csak azt nem értem, hogyan voltak képesek belerakni egy 600as Qualcomm-t egy snapdragon helyett, ha már a HD2-be is beletudták rakni.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Mióta az iPhone megjelent kb. két havonta jelennek meg készülékek amirõl azt mondják h iPhone kihívó/ellenfél/killer stb. Ezek közül soknak köze sincs hozzá, és itt nem a legend-re gondolok mivel ez tényleg egy nagyon jó készülék. Bár biztosan van amiben jobb az iPhone pl. játék, viszont sok dologban jobb a HTC pl. kamera, kijelzõ stb.
← ElőzőOldal 2 / 2